Copiluti de mai-iunie 2005 (87)
Raspunsuri - Pagina 5
Danelutza spune:

Elvetia in miniatura
NewMami spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui Danelutza![]() Daniela, mami de capsunica www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete![]() Elvetia in miniatura![]() |
Danelutza, iesi de sub canapea sa am si eu vorbitor am o ora la dispozitie pana transmite niste files, baietii dorm, am strans din jur si bag si eu un ochi pe la fete.
Hai sa facem un deal, trimitem copii la schimb de experienta eu vreau sa invete Patrick italiana, tu vrei engleza ptr. Isa
. Am apucat sa vad si eu ultimele voastre poze cu micuta scolarita, ce dulcica e, mi se pare asa de matura si fasneata
.Nu stiu ce sa spun cu strigatul pe nume, eventual sa nu-I mai raspunzi, decat cand spune mama
Daca acum cateva zile spuneam ca-mi dau demisia, din job-ul de mama deh de parca-I dupa mine, am revenit la vremuri mai bune si s-a dat pe brazda piciul mic. Adevarul ca e si tati acasa, am terminat cu 2 daycare-uri, ne-am mai linistit. Imi aduc aminte ca a mai avut o perioada din asta undeva prin May, te intrebi cu ce-ai gresit si nu mai stiam ce sa aplic
nici vorba buna, nici cu rau, nu mai functiona era set-at pe contra si tot ce se poate face sa o supar pe mama
.Doamne iti multumesc, ca s-a redresat situatia, ca imi luam campii
Elisor, inca bei si mananci tort chiar asa fara noi nici macar o bucatica?
Laura, voi cum mai stati cu boleala? Gata fetele sunt bine iar acum le zaci tu?
Mercedez, fiecare copil are talentul lui. Daca Bianca deseneaza asa de frumos, las-o sa-si dezvolte talentul si pasiunea. Las-o sa participipe la concursuri aceasta experienta o va ajuta mult in viata, va prinde curaj. Bravo micutei.
Se discutase nu mai imi aduc aminte exact cine intreba ce trebuie sa stie la varsta asta parerea mea e ca totul e orientativ unii invata mai repede alphabetul, unii cifrele, unii dansul si alte activitati. Daca tu ca parinte esti multumit, de evolutia copilului tau, tot ce stie el este multumitor.
Denisa, Patrick a invatat foarte multe prin joaca de exemplu in masina, cantam impreuna, spell-uim impreuna cuvinte. Calatorim foarte mult, si atunci ca sa fie ocupat si sa nu se plictiseasca inventam tot felul de jocuri. Ca un exemplu asa a invatat anotimpurile, lunile anului, sa numere pana la 35, cantecele, si multe multe altele. In loc sa-I dau drumul la DVD player, ne conversam, si am observant ca e foarte foarte atent, in masina, ptr. ca oricum n-are altceva de face. Uneori mai citeste din carticele.
E foarte important sa prinzi momentul cand copilul e dispus ca colaboreze cu tine. Nu iti pierde rabdarea, obsearva, incearca sa gaseste momentul prielnic.
Si daycare-ul are contributia lui, e important ceea ce fac acolo. De cand e la noul daycare a devenit mult mai interest in letters, recunoaste mult mai multe. In fiecare zi au diferite proiecte, vad ceva concret de pe urma orelor petrecute acolo , nu numai joaca si socializing.
M-a distra Patrick, caci noi ne-am mutat la inceputul anului in State si i-a luat ceva timp mai ales ca la daycare a mers o buna bucata de vreme tot in Canada, sa spuna noua adresa. Acum cand il intrebi incepe sa zambeasca dar o spune pe cea din State.
Mare figura e cu varsta si ziua de nastere iti spune ca are 3 anisori si ca e nascut pe June 13 dar nu vrea sa spuna anul
Stie culorile cred ca mai bine decat mine, care niciodata n-am avut notiunea nuantelor, isi recunoaste si spell-uieste numele si chiar il scrie singur daca are chef. In schimb la desen cale lunga sa ne ajunga coloreaza in contur destul de frumos, dar sa faca ceva concret din manuta lui in afara de cercuri si patrate n-am vazut.
Lego e pasiunea lui si imi place ca are o imaginatie bogata, dar la fel de mult ii place sa se joace cu masinile, trenulete, fiindca e copil. Ma bucur ca macar daca tot cumpar atatea jucarii, Patrick se joaca cu ele, cu mai toate of course are preferatele lui. Se joaca destul de mult si singurel, uneori vrea sa participam si noi. Isi parcheaza masinile pe culori, sau marimi, ii place sa construiasca tronsoane de tren si sa se joace cu Thomas. Chiar si aceste jocuri necesita o gramada de imaginatie din partea lor. I-am luat carti cu activitati, deci ziua e o combinata cate putin din fiecare, sau dupa cererea clientului.
Sper sa te ajute ceva din experienta noastra.
Cloreta, chiar ma intrebam dar n-am mai apucat sa scriu pe unde ai disparut. Mama, dar ai dreptate - cred ca si la Oxford se intra mai usor !
Vad ca in Romania dansul e una din obtiunile din majoritatea daycare-urilor. Aici sa faci dans e la cluburi speciale si nu e chiar ieftin.
Patrick va incepe si el in curand la Dans Academy, ore de social dance si creative movement. Sper sa-I placa, tare mult as vrea sa invete dansurile de societate. El zice ca de abia asteapta.Vom vedea cat ii va place ...
Cu innot-ul evolueaza foarte bine, dιjΰ merge in bazinul mare, of course cu instructoarea, dar nu mai are nici o frica si e curajos.
Weekendul trecut am avut playdate la prietenul lui din Canada Tyler. Am ajuns acolo pe la 4:30 p.m. si la 8:30 nu se mai puteau despartii copii. Tyler are Wii game gata l-am pierdut pe Patrick numai asta zice ca mai vrea sa-I aduca Santa. Dar problema mare e la mine nu la el, am ras ca la un moment dat se rugau copii de mamici sa mai apuce si ei un game. Mi-a placut la nebunie.
Pe 1 noiembrie am schedule un play date acasa la noi, cu Tyler si un alt prieten de la fostul daycare. Fiindca e chiar dupa Halloween, vom incepe cu un mic Halloween Party. De abia astept, mi-s asa de dragi astia mici, ei se cunosc de la cateva luni fiind la daycare impreuna, au invatat sa se cunoasca, sa se inteleaga intre ei si tare frumos se joaca impreuna.
OlgaM, voi ce mai faceti? Maya? Sper ca e sanatoasa. Weekendul asta se anunta vreme frumoasa poate ajungem pe la Zoo. Nu veniti si voi?
Gata mi s-au incarcat fisierele dau drumul la extract. Si cum Danelutza, n-a iesit de sub canapιa ma retrag si eu la
.
Mercedes spune:
newmami- bia coloreaza frumos in contur mai are cateva mici scapari dar foarte putine,in schimb imbina culorile frumos. Deocamdata i am platit inscrierea la concurs.Pentru ca gr. de varsta e de 3-4 ani se va colora doar pe desenele primite nu si desene libere.
Si ei ii plac f. mult literele cifrele ma trezesc cu ea ca numara papusile sau le explica literele. Ii place dansul si gimnastica. Apropo de gimnastica in timpul antrenamentului lui cristi de fotbal bia ma pune sa fug pe marginea stadionului cu ea si culmea ca si rezista destul de mult. Parintii celorlati copii se distreaza si ma intreaba cate ture fac azi?
Partea unde scartie e la vorbire( cateva consoane si verbe) dar totul merge spre bine.
denisa73 spune:
Multumesc new mami,ce-mi spui tu e cale lunga...Noi am fost in Romania 2000de km insa nu s-a plictisit aproape deloc,am avut plastilina si jucarioare si cel mai mult a ascultat muzica si s-a uitat pe geam.Ii place cu masina sa merga.Aseara a stat sa-i citesc scufita rosie nu ma mai intrerupt,caci el nu vroia sa o pape lupul.
Cum sa-l invat sa se socializeze cu copii? El ii zgarie si ii bate,cand nu-i convine ceva,ceeace face si acasa.
Ieri s-a plans educatoarea ca la zgariat pe un baietel,la pus pe scaun drept pedeapsa si nu a vrut sa stea si a zgariat-o si pe ea.Ea a zis ca nu crede ca trebuie dus la psihiatrie sau la testul de ADHD,dar ca aici vine o persoana la gradi sa vada copilul(gen super neni) si il vede,daca vrem vine si acasa si ca ne ajuta cum sa-l educam ca este foarte rasfatat.Eu nu stiu ce sa fac,cred ca nu-l mai duc la gradinita asta,educatoarele sunt foarte naspa,nici mie nu imi plac de ele,el la grupa cealalta,nu a facut niciodata asa cu educatoarele,dar erau asa de dragute...Acolo e adevarat statea doar 4 ore.Aici eu cred ca e discriminare,copii de la clasa cealalta toti sunt straini,iar aici in clasa la el sunt toti nemti,unul singur mai e turc in afara de el.De aceea cred ca vrea sa-l de-a inapoi.La inceput mi-a terorizat copilu ca nu-l ducea la wc,la tinut o data sa faca pe el,nu a vrut sa-l duca.Apoi il ducea dar nu il ajuta sa -si dea jos pantalonii si venea zilnic pisat pe imbracaminte.Ne-a pus sa-i dam pampers ca ea nu are timp sa se duca cu el la wc-u,I-am dat vreo doua zile,dupa care copilul tot venea pisat si plangea ca nu vrea sa se mai duca la gradi ca tanti nu il duce la wc si ii pune pampers,ca el e baiat mare.(nu m-am chinuit deloc cu scapatul de pampers singur a cerut dupa ce i-am aratat cum trebuie sa faca).Ceva este in neregula ca, desi merge de aproape 2 luni el nu vrea la gradi,la grupa cealalta se tavalea pe jos cand vroiam sa-l luam acasa,ne inebunea sambata si duminica ca vrea la copii si acum e cel mai fericit cand nu merge.I-am spus ca asta e munca lui ca trebuie mai intai sa mearga la gradi,apoi la scoala si pe urma la munca sa aduca bani,el acum vrea la scoala.Cand ajunge acolo se duce la copii...dar il pupa pe tatii,ceeace nu facea inante la clasa cealalta,cum era incaltat fugea direct si uita de noi.Cat timp ii ia sa se obisnuiasca cu o clasa la gradi?
Mercedes spune:
newmami- ce fain ca patrick inoata as vrea si eu pentru bia. La noi in oras e un bazin olimpic (acolo a invatat si cristi sa inoate) dar adanc de 2 m si apa rece dar nu se accepta copii sub 5 ani la curs de inot.Ma gandeam la un moment dat sa merg intr un oras din tara vecina( aprox 60 de km dus) la curs de inot pt bia daca ar fi la sf. saptamanii ca altfel n am cum.
denisa- voi ati dorit sa-l scoateti din fosta grupa?
Danelutza spune:
NewMami am adormit intre timp, in pat nu dupa canapea
. Hai ca facem schimbul de copii, eu imi doresc din toata inima sa invete engleza si dansul, dar totul va costa foarte scump, ca si la voi de altfel
. Ce multe stie sa faca Patrick, eu nu am stresat-o deloc pe Isabella cu numere, litere si altele, iar ieri am fost foarte incintata cind mi-a adus tastatura de calculator cu care se joaca, mi-a aratat numerele iar cind am intrebat-o citi ani are, mi-a aratat cifra trei
, asta fiind meritul educatoarei, nu al meu
.
Mercedes si Isabella foloseste foarte multe culori, dar iese in afara conturului, problema ei este ca nu are rabdare si vrea sa termine repede desenul. Aici seamana cu tat'su ca eu si la virsta asta sint in stare sa stau ore in sir sa colorez, ca la desen sint antitalent ![]()
Denisa vecinii mei au copiii de culoare, ea fiind brazilianca, el neamt. locuiau la zurig, dar cum nemtii sint mai rasisti, s-au mutat aici, deh, italiani, latini, e mai multa umanitate. Incearca sa-l muti in grupa cealalta sau la alta gradinita, doar nu vrei sa cresti un copil terorizat de educatoare. E posibil ca el sa nu aiba absolut nimic din ce spui tu, sa nu aiba voie de nici o terapie, doar ca alea comportindu-se urit cu el, atunci se incapatineaza si vrea sa iasa in evidenta in mod negativ.
Bafta si schimba grupa.

Elvetia in miniatura
onixone spune:
Buna dimineata!
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
andutzy spune:
Buna ziua!
OFFFF, e joi, nu?????....
Uite-ma iar acasa cu amandoi copiii...asta e minunea dureaza doar 3 zile. Ieri a luat sotul pe Dragos de la gradi si venise tare suparat ca i-a zis asistenta sa-l ducem la doctor ca a tusit toata ziua. Noi stiam ca are doar un rest de tuse si bineinteles ca nu am crezut ce ne-a zis tanti, dar in cateva ore s-a adeverit, a tusit iar si iar si iar si....toata noaptea. La cum aud eu nu e o tuse prea productiva, el zice ca ii vine saliva in gura cand tuseste, una peste alta l-am bagat pe Paxeladine care este pt ambele tipuri de tuse...dar azi l-am tinut acasa sa nu ma injure iar fetele ca le tuseste pe acolo si uite ca ma uit la ceas ca de vreo 2 ore nu a mai tusit deloc...ce sa mai inteleg, nu stiu....ma bucur ca nu tuseste dar acum imi pare rau ca l-am tinut acasa. Daca evoluam tot asa, maine este din nou la gradi, spre nefericirea lui. Tot il trag de limba de cine ii place acolo, raspunsul e invariabil:"de nimeni". Il intreb cine din educatoare e mai frumoasa, iar vine raspunsul "niciuna, sunt urate". Pai cum sa fie frumos acolo cand nu poate face ca maimutzoiul cum face aici cand se da cu curu' de pamant cand nu vrea ceva sau tot felul de faze de-astea...
merg sa mai fac o tura de muci la Horia si poate mai revin mai tz, azi nu am mancare de facut, insa sunt arestata la domiciliu, daca tot nu l-am dus pe Dragos ii tin in casa, sa se refaca mai bine. Macar o sa mai am timp sa lucrez la ale mele... va pup,
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...![]()
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
andutzy spune:
Stiti cumva vreun remediu naturist EFICIENT pentru tuse? Dar sa nu aiba gust rau, ca imi da peste linguritza doar sa nu ajung cu el la gura lui si daca il ia, il vomita 
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
andutzy spune:
Proba semnatura cu "emoticoane" noi ![]()
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru