Copiluti de mai-iunie 2005 (87)
Raspunsuri - Pagina 4
denisa73 spune:
Daniela,pune-l pe sotul tau sa te strige "mami" si atunci ea te ma striga "mami".La noi copii de nemti striga rar mami si Cristian a inceput dupa ei sa zica "mama"
andutzy spune:
Gabitza, saru mana! Olynth si lui Raducu sau aici spui doar de Andrei? Ca la noi la Horia e mai acute treaba cu nasul.
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...![]()
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
Mercedes spune:
andutzy- exista apa de mare si fara adaosuri(propolis sau altele) deci ar fi bun pentru horia zic eu.
Se imbraca se dezbraca singura dar este cand isi pune invers pantofii depinde de moment probabil.
I am introdus scutecelul de noapte ca bea fff multa apa si prefer sa arunc un scutec decat sa spal o tura de haine.
Bia ne striga depinde in ce toane e si depinde daca o receptionam cand doreste ea pe sot - ,, tata, tatiii, daneee,,
pe mine- ,,mama, mamiiii, babi(nu l spune pe g),,
Danelutza spune:
Gabitza, Denisa multumesc de idee, dar o sa insist cu Isabella, ca pe sot sigur nu-l conving sa-mi spuna "mami"
.
Mercedes a mea doar acasa imi spune Daniela, in public sint mami, iar tat'su Tito in orice imprejurare.
Gabitza important e ca a aruncat chilotii intre CD-uri si nu afara de la balcon ![]()
Denisa si Isabella a avut o perioada, inainte de a incepe gradinita, cind lua micul dejun in fata televizorului. Acum doar in bucatarie are voie sa manince, altfel inchid televizorul si nu se poate uita la nimic. In afara casei e foarte ascultatoare, in magazine sta cuminte, ma ajuta la cumparaturile casei, doar daca vrea ea vreun dulce in mod special, intii imi arata, apoi ma intreaba daca-l poate pune in cosul cu cumparaturi. Tot de cind merge la gradinita, a inceput sa vrea sa o indop eu ca pe giste. Astazi de exemplu, a urlat vreo jumate de ora, timp in care terminase si tat'su si eu de mincat, spalasem si vasele, iar ea urla ca trebuie sa-i dea mami mincare, asta dupa ce am incercat si mi-a dat peste mina si s-a murdarit toata. Dupa urlete, a luat lingurita si a mincat tot. Daca nu vrea sa manince singura, o las in bucatarie sa manince, daca nu... pa si pusi. Cica, atunci cind le este foame, copiii maninca, sa nu insistam ca gresim. ![]()

Elvetia in miniatura
andutzy spune:
Mercedes, saru mana dar eu ma refeream la Olynth, ca apa de mare ii pun si eu cu tonele ![]()
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Mercedes spune:
andutzy- olinth cred ca este de 0.1 concentratie si aia cred ca e buna pentru bebei dar vezi pe prospect mai bine.
gabitzam spune:
Andutzy, la Raducu mic mi-a dar doar Ophtamesone N, care sincer nu stiu exact ce fac, ca sunt niste picaturi care se pot pune si in urechi.
La Andrei mi-a dat si ceva preparat in farmacie, Colargol se cheama, dar nu ne-am mai dus sa-l facem.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
andutzy spune:
Da, Ophtamesone N ii pun si eu. Ii pun si in oki daca ii curg uneori. Le-am pus si Colargol, dar sunt super nasoale, au o culoare maro inchis, pateaza orice ating si am impresia ca ii ustura pe nas ca amandoi plang tare de la ele. Multumesc mult, oricum! 
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Cloreta spune:
Amm deschis fereastra asta de 3 ore cred si nu am apucat sa scriu nimic
.
Am tot zis sa va povestesc peripetiile noastre cu gradinita dar am zis sa terminam intai cu problemele.
Asa....... am inscris si noi copilul ca toata lumea atunci in iunie cu vesti de la directoare ca vor fi locuri suficiente si gradinita va arata minunat. Gradinita asta e in renovare de un an jumate cel putin, a fost initial si scoalac acolo si acum va ramane doar gradi in toata cladirea. Toata renovarea and stuff se face pe fonduri europene si vai, ce frumos va fi! Bun...Intre timp ne-am asigurat ca la nevoie avem la cine apela.
Toata vara nu am avut ce vedea acolo in afara de santier, la telefon nu raspundea nimeni si desi madam directoare ne-a asigurat ca incepe gradinita la timp abia pe 22 septembrie s-au afisat listele cu "admisi". S-a dus tati sa vada si a avut surpriza sa constate ca Teodora nu era pe lista si cum se astepta sa avem o pila pusa in avans s-a dus la directoare si a intrebat-o pe ce criterii s-a facut selectia. La inscriere i-a spus ca vor fi locuri, ca nu conteaza nici macar domiciliul si ca, citez: "toti copii au dreptul la educatie si scolarizare" (suna comunist, stiu
).
So, i-a zis duamna ca prioritate au fost de sus in jos in functie de varsta si ca la 4 ani s-au terminat locurile. Care va sa zica in 4 grupe, adica 100 de copii, de grupa mica cu varsta intre 3 si 5 ani nu era niciun copil sub patru ani. Si i-a mai zis duamna ca e posibil sa mai fie copii care au fost inscrisi la mai multe gradi si sa se fi dus acolo si ca mai vedem peste o saptamana, doua, oricum gradinita se va deschide la 15 noiembrie (asa cum bine a preconizat tati cand a vazut stadiul lucrarilor) Pe buna dreptate al meu i-a zis cucoanei ca d-aia lasam nr de telefon la inscriere ca sa aflam diverse date la nevoie si ca nu mai are incredere in ce ii spune, ca a fost asigurat ca vor fi locuri (si nu au fost se pare), ca se va deschide gradi la timp ( si nu s-a deschis) si toti copii au dreptul la educatie si\scolarizare.![]()
Am sunat persoana de ghinda dupa aceea si mi-a zis sa ii dam nr de inregistrare,pe care al meu il ceruse la inscriere dar i-a spus duamna ca nu e nevoie, daca e in registru e suficient.
Si s-a intors tati sa ceara nr, i-a zis duamna ca nu vb cu el ca nu stie sa vb (hahaha) si ca nu iid a nimic. Al meu i-a zis ca a lucrat multi ani in administratie si ca stie f bine ca e obligata sa i-l dea.
No, cand am sunat pila aia deja stia de problema, clar cucoana a vrut sa fie acoperita. Si mi-a zis ca sa astept o saptamana sa discute in consiliul de administratie! God! Zici ca o inscriu la Oxford nu alta.
Asa ca am facut cerere la o alta gradi din sector apropiat, tot prin om de ghinda evident. Intre timp am apelat la primarul de sector (doar asa ca sa facem nitel valuri
), initial ni s-a transmis ca asa e, nu s-a facut grupa "mica" desi aia mica e clar, ca ulterior sa ne spuna ca se rezolva, doar ca nu ma mai intereseaza acum.
Asa ca astazi am fost si am facut fisa si de luni mergem la gradinita cealalta. Din pacate e destul de aglomerata dar arata f bine, directoarea e o tipa tanara si spirt, a facut intr-un an de cand e acolo o gramada de chestii si se agita in continuare. Am mai aflat ca acolo mai toti vin cu relatii :))), ce vremuri traim.
Ah, va intra la grupa mijlocie direct, au evaluat-o si au spus ca e mai bine pt ea ca e la un nivel ridicat pt varsta ei. A si stat in clasa vreo ora, mi-a dat si o fsa de evaluare cu desene de colorat pe care erau si doua intrebari. Ei, asta un moft clar.
Cam asta a fost povestea noastra, am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa:)
La noi nici gradi particulare nu sunt in zona, nu stiu de ce naiba.
Pup toate fetele, felicitari speciale pt Isabella care se gateste singurica si e ordonata,lui Mercedes pentru Bianca cea talentata, urez multa sanatate puilor bolnaviori.
Gabitza, Raducu este un copil taaaaaaare dulce.
Nu raspund la toata lumea, am stat peste program sa va mai scriuca de acasa numai am timp deloc sa intru.
Am uitat sa va spun, au optionale engleza si dans, o sa o inscriem si noi sa vedem cum se descurca.
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
Danelutza spune:
Cloreta chiar ma gindeam la tine, ca spusesei ca incepe Teodora gradinita pe 1 octombrie. Probabil lucrarile de la gradinita cu pricina se vor finaliza anul viitor
. Bafta luni la grupa mijlocie.
Eu daca as avea de ales la gradinita, as baga-o direct la engleza. Dar aici nu exista asa ceva
. Astept sa inceapa sa trancaneasca bine italiana/romana si poate de la anul gasim un profesor sa faca ore de engleza cu ea, ca germana o sa invete la scoala.

Elvetia in miniatura