Copiluti de mai-iunie 2005 (87)
Raspunsuri - Pagina 19
nelia spune:
Buna dimineata! Andutzy, eu iau si cafea si biscuite si ce-mi mai dai tu... si o caciulita din aia frumoasa, acum le-am vazut si eu. Am fost cu bebe la pediatrul de la clinica de cartier si e bine, e un virus si cam ce spus cei de ieri. Mi-a spus sa continui cu antibioticul, chiar daca ieri l-am intrerupt. Sper sa fi scapat de virusul asta nenorocit. Astazi are Tudora sedinta foto la gradinita si am uitat, am trimis-o imbracata ca de obicei, ba chiar mai aiurea decit de obicei, ca nu am uscat nimic, toate sint ude.
Am sunat la gradinita si m-au spus ca e in regula, dar mie imi pare rau, sper sa nu sufere ca nu e si ea imbracata mumos... na, daca mama-sa e obosita si uituca!
Pisik, am vazut pozele cu minunea mica! E tare dulce!
Elisor, si pozele voastre le-am vazut, Bianca e din ce in ce mai frumoasa si intr-o poza mi s-a parut ca seamana tare bine cu Andreas, chiar daca la prima vedere par foarte diferiti.
Newmami, si la pozele voastre superbe m-am uitat. E atit de dulce si de finut Patrick!!!
Andreea, pozele voastre sint o incintare! Sinteti atit de frumosi toti trei!!!
Androix, chiar, poze cu camera copiilor?
OlgutaM, ma bucur ca Mayei ii place la gradinita. E o fetita tare desteapta daca stie deja sa separe limbile. Tudora le amesteca inca, Agata pe la 4 ani le-a separat. In legatura cu tusea, daca nu e pe fond alergic, ai putea sa incerci siropul de ceapa, renumit la Sezatoare: scobesti o ceapa si pui citeva lingurite de mere si o lasi la macerat. Siropul lasat i-l dai de citeva ori pe zi.
Monu, sanatate multa, acum am citit din urma si am vazut ce probleme de sanatate aveti si voi.
Tdi, sper sa nu aiba streptococ. Sanatate multa! Tot citesc si la voi ce se intimpla si mi se pare ca mai mare nebunia ca la noi.![]()
Mercedes, sanatate Biancai! Si imi pare rau pentru ce vi s-a intimplat. E foarte neplacut cind se intimpla asa ceva, dar poate ar fi bine sa nu-l vindeti... mai ales acum.
Danelutza, si eu vreau gradina, macar cu flori... desi nu stiu cind as mai avea si grija de ea. De altfel, cum nu stiu cind faci tu atitea...
Aurasa, Catalin trece prin perioada identificarii cu persoana din casa de acelasi sex, la el se manifesta prin respingerea totala a sexului opus pe care il reprezinti tu. Din cite am citit, totul este sa nu-l bagi in seama, sa nu-l certi, sa nu te superi si el sa vada acest lucru... pentru ca desi pare ca nu-i pasa, ii pasa si sufera si se va simti vinovat ca te supara, dar in acelasi timp tendinta de a identifica cu tati si a te respinge pe tine va exista, va fi nevoit sa o ascunda si de aici pina la un conflict profund interior care poate lasa urme nu e mai mult. Sper ca ai inteles ceva, ca scriu repede de frica calculatorului, inca nu ne-a venit cel nou si mi-e teama ca pierd tot mesajul. Fa cum spune el, intreaba-l si daca el zice ca nu vrea in parc, zici OK, mergem acasa. Daca il cere pe tati, ii raspunzi calm ca iti pare rau, il intelegi foarte bine ca il vrea pe tati, dar tati e la servici si nu poate veni acasa. Ca esti sigura ca si tati ar vrea sa fie cu el, numai ca nu poti pleca cind vrei de la servici, asa cum nici el nu poate pleca cind vrea de la gradinita. Si ca, daca nu vrea sa stea cu mami e in regula, dar in acest caz va trebui sa se descurce singur, sa gaseasca ceva de facut pina vine tati de la servici. Dar ca tu esti pe acolo in caz ca are nevoie de tine. Important este sa fii calma, sa i le spui pe un ton normal, firesc, sa inteleaga ca e normal ce se intimpla cu el (poti sa-i spui chiar ca e normal sa se intimple asa, ca el e baietel ca tati, dar ca asta nu inseamna ca trebuie sa se poarte urit cu mami, numai pentru ca ea nu este). Va trece... in scurt timp va fi gelos pe tati si va incerca sa-l indeparteze de tine...
Toti copilasii trec prin asa ceva, numai ca la unii se vede, la altii trece neobservat.
Loreen, pui prea mult la suflet! Eu aici am invatat ca nu rezolvi nimic daca te superi si daca te enervezi (adica inca mai invat
). Cel mai bine este sa fii calm (daca poti!) si sa le ceri in scris ca isi asuma raspunderea pentru ce fac/spun/cer. Am observat ca aici aceasta metoda functioneaza cel mai bine, cind aud de scris, de semnatura... se linistesc imediat. Cum ti-a spus directoarea, copil cu probleme speciale... ar fi trebuit sa te faci ca nu intelegi, sa-i ceri amununte (ca, de, e pedagog si stie ce vorbeste) si sa-i ceri o foaie parafata prin care iti recomanda schimbarea de gradinita din cauza faptului ca dumneaei, care lucreaza cu copiii si a observat anumite lucruri, iti sugereaza aceasta schimbare si de ce. Cu aeasta foaie ai putea sa te duci la un medic, sa o investigheze pe ''speciala'' pe toate partile si pe baza rezultatului si in urma colaborarii spre binele copilului, ai putea gasi un loc potrivit pentru copilul tau. Iti garantez ca i-ai fi inchis gura imediat si ai fi iesit de acolo cu capul sus si cu un zimbet de satisfactie pe fata ca i-ai spus-o. Astia de aici sint foarte calmi si in aparenta reci, dar foarte politicosi. Dar daca cer dovada scrisa, devin dintr-o data extrem de... cooperanti! Stiu ca la sfaturi teoretice sint buna, practica ma omoara si pe mine.
Gabitzam, ce repede trece timpul asta! Mai ieri iesea din burtica si acum incepe sa pape mincarica! Succes cu diversificarea!
OlgutaT, nu mai spui nimic? Cum te simti? Ce mai face Tony?
Lucas, tu iar ai disparut? Ce ai facut cu examenul, l-ai aminat pina la urma?
Cred ca ar mai fi de scris, as fi vrut sa raspund la toata lumea, nu stiu daca am reusit (ca de mult nu mai mai citit si scris pe indelete ca astazi, parca e o zi mai linistita), dar trimit mesajul sa nu-l pierd. Ieri am cumparat masina de spalat si uscator de rufe... ca nu se mai putea asa, afara nu se mai usuca, le pun prin casa, nu am timp sa le string si uite asa, toata casa e un balamuc din cauza boarfelor. Voi scapa si de activitatea pe care urmeaza sa o fac astazi, adica de calcat, nu chiar de tot, dar oricum o mare parte din hainele uscate la uscator nu mai au nevoie sa fie calcate, poate doar usor netezite, asa ca sper ca rezolv una din problemele care imi da mari batai de cap. Le-am cumparat e impropriu spus, ca le-am luat pe credit, dar mi-a calculat si as avea de platit mimim 34 de dolari pe luna, deci nu e chiar asa o suma astronomica... Bine, ca nici nu sint cine stie ce, dar sint LG, au programe multe, variate, sint cu incarcare frontala (adica din alea cu geam in fata, ca pe aici sint modele si unde se incarca pe deasupra). Si au si programul de economie de curent electric, ca uscatorul consuma mult. Simbata ni le aduce si le si instaleaza ei. Am zis ca voi fixa vinerea pentru spalat, uscat, calcat si impaturit rufele imediat ce le scot, ca sa nu mai ajung la maldarul care zace mereu asteptind sa-l pun la loc. Asta e teoria, sa vedem cum o fi cu pusul in practica...
Gata, o zi si o seara buna!
Ahj, stiam eu ca mai e ceva important de spus:
La multi ani, Bianca, copila cu ochi frumosi! Sa fii sanatoasa si sa ai o viata frumoasa! Loreen, felicitari pentru fata frumoasa si desteapta pe care ai adus-o pe lume acum 12 ani! Sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi si voi sa le puteti creste frumos pe amindoua!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Beatrice, yamiam! Reteta!!! Ca si asa ma pregatesc acum sa fac ceva bun, ma gindeam la o prajitura cu mere dupa reteta Gabitzei (Agata a fost la cules de mere si a adus o gramada), dar ma gindesc ca as putea sa fac si cornulete, ca Agata a adus si gem de mere. Auzi, dar oare merg facute si cu faina integrala? Ca eu incerc acum sa elimin faina alba total din alimentatia noastra, numai ca asta integrala e mai pretentioasa, nu ies la fel dulciurile cum ies cu cea alba.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Tdi spune:
Ciao si multa sanatate copilasilor!
Inca nu stiu rezultatul de la exudat, l-am sunat pe pedi dar nu ne-am putut intelege din cauza de copiii urlatori, a mea de la un capat (voia sa vorbeasca cu "dotoie"
) si a pacientilor lui de la celalalt (are cabinetul plin de bolnaviori)...ramane sa ma anunte mai tarziu cand termina programul. Starea atomicei s-a inrautatit vizibil ca tuseste urat si are nasul incontinuu plin, febra parca nu mai are sau face dar nu arde, mi-a stricat termometrul si n-o mai pot controla
.
Eu am profitat ca ma simt mai bine si am bagat un maraton de smotru, spalat geamuri si ceva ordine prin dulapuri...acu' ghiciti cine sta sa crape?!

Fug ca urla si nu ma mai lasa sa scriu...
pisik 4ever spune:
La multi ani Bianca! deja 12 ani??? nu te grabi sa cresti mare asa repede si mai ramai un pic pe taramul lui Ileana Cosanzeana si al lui Fat Frumos.
sanatate pentru puiutii bolnaviori 
OlgaT, un al doilea baietel?
pentru mamicile care s-au gandit la noi si ne tin pumnii. Vineri mergem sa verificam greutatea dar nu am emotii deoarece pustul maninca bine (in optica mea). astept acum sa puna carnita pe oase dar parca mi se pare mie ca are deja obrajorii mai bucalati. ![]()
Tdi spune:
Yupiiii, n-avem streptococi!
(acu' ma intreb de la ce are kupilul meu gatul rosu si umflat, tuse de magar si garla de muki?!
)
elisor spune:
Laura sa-ti traiasca BIENCUTA! LA MULTI ANI BIANCA! Sa ai tot ce-ti doresti in viata, multa sanatate si noroc si sa-ti iubesti mamica, surioara si taticul cel putin la fel de mult precum te iubesc ei si ai o viata lipsita de griji!
Acum e luni, acum e vineri, zboara timpul asta si noi o data cu el. Vineri am timp de citit si voi recupera ca tare mi-e dor sa vad noutatile de pe aici (sper ca bune) si sper ca la capitolul sanatate stati bine cu totii (sau din ce in ce mai bine), pana atunci multa sanatate va doresc!
Multumesc pentru comentariile la poze 

, a devenit o activitate foarte placuta sa citesc comentariile voastre, ma relaxeaza, amuza, binedispune...sunteti creative, haioase si dragute, va iubesc dulce
!
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
andutzy spune:
D are febra! 
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...![]()
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
MAMI TRICOTEAZA PT PITICI SI MAMICI...
omustata spune:
Teddy-multa sanatate la toti 3. Suna ingrozitor ce spui tu acolo.
monu-stiu ca sora-mea lua medicamentul asta cand era foarte mica pentru ca facea foarte des brosnita astmatiforma si se sufoca. Sincera sa fiu nu stiu mare lucru despre el decat ca trebuie sa mananci nesarat si ca este cam puternic.
Laura-La multi ani pentru Bianca! Au venit fetele acasa? Unde au fost?
omustata spune:
Clara-felicitari pentru gradinita. Bravo!
Ioana-ma bucur ca ai mai dat un semn de viata.
Daniela-tare simpatica Isa. Si Maya face cateodata un misto de mine de nu ma vad.