Copiluti de mai-iunie 2005 (87)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Buna dimineata.
Pentru Monu:am copiat ca sa nu pun link ca m-am ars in trecut.Asta am gasit.Era o intrebare pusa de o mamica pt fetita ei de 3 ani.
Edit: am pus si intrebarea:

Buna seara,
Am citit cu interes blogul dvs, dar as vrea sa va intreb cateva lucruri despre Laringita mai cu seama despre PREDINSON. Fetita mea in varta de 3ani si 10luni de cateva zile ii curge nasul si tusea sec apoi umed,am intervenit de capul nostru cu 5ml nurofen si mai putin de 1/2 clorfeniramin la 8 ore, de ieri dupa amiaza insa a ragusit am fost astazi la pediatru si ne-a prescris urmatorul tratament:
1-BISEPTOL 1/2 LA 8 ORE 5 ZILE
2-CLORFENIRAMIN alternativ 1/2, 1/4, 1/2 la 8 ore 5 zile
3-PREDNISON 5MG in urmatoare schema:
I zi 1 comprimat la 8 ore respectiv 14-22-6
II zi 1 comprimat la 12 ore respectiva 18-6
III zi 1 comprimat la 24 ore respectiv ora 6
4-CALCIU GLUCONIC 1/2 dintr-o fiola pe zi

Problema principala a nostra este acest PREDNISON care am citit in prospect ca are o multime de efecte secundare si atentionari, suntem sceptici in privinta lui, nu am indraznit sa intrebam pe domnul doctor.Va rog mult sa-mi spuneti parerea dvs despre acest medicament, si privitor la tratamentul primit, cat de mult o poate afecta pe fetita tratamentul cu PREDNISON, ce reactii adverse ar putea sa apara, am citit pe prospect ca intreruperea tratamentului se face in timp nu brusc, daca ar aparea ceva este grav sa-l intrerupem? Ne recomandati sa nu folosin deloc sare in mancarea fetitei? Multumesc mult si scuze de indrazneala si orice sfat sau explicatie este bine venita.Astept cu nerabdare raspunsul dvs.

Nu trebuie sa va cereti scuze pentru ca sunteti atent cu tratamentul indicat de un medic (indiferent de ce medic este vorba). Ca parinte aveti tot dreptul sa participati activ la instituirea si urmarea unui tratament, oricat de banal ar fi.
Se revenim la problema…PREDNISONUL a fost intodus pentru efectul lui antiinflamator (sa reduca infamatia - umfatura corzilor vocale si a cailor aeriene) ce apare in laringita. La copiii peste 3 ani este mai rara Laringita acuta edematoasa subglotica, forma de laringita in care inflamatia cailor respiratorii poate duce la resiratii foarte dificila, cu zgomot in timpul inspirului mai ales cand copilul se agita, planga…si poate evolua chiar spre oprirea respiratiei (de aceea laringitele la cei <3 ani se interneaza pentru supraveghere, caci daca apare complicatia de mai sus si nu se intervine prompt, in cateva minute-zeci de minute, copilul se poate sufoca). Sincer banuiesc ca nu este cazul d-voastra, si datorita varstei (dar si a tratamentului LA DOMICILIU). Toate acele efecte “adverse” ale prednisonului apar dupa tratament indelungat (peste 1 luna) si cu doze mari (peste 1-2 mg/kgc/zi…la doze de cel mult 0.3mg/kgc/zi, de scurta durata riscul este MINIM). Fetita d-voastra probabil are 13-15Kg, deci i s-a prescri prednison in doza de 1 mg/kgc/zi…cu scadere progresiva a dozei…”ca la carte”. Calciu gluconic a fost adaugat tot pentru a reduce edemul laringian sau facial asociat, deci si fara prednisol lucrurile trebuie sa mearga bine (chiar daca mai lent). Cat de restrictia de sare, nu este o restrictie absoluta! Alimentele se prepara in mod obisnuit, dar se evita adaugarea suplimetara de sare (dupa prepararea alimentelor) sau biscuitii sarati, alunele prajite si sarate, conservele / muraturile excesiv sarate, laptele de vaca integral… Se prea poate ca…pe cand cititi acest mesaj, raguseala sa fi cedat in mare masura, dar pentru ca urmeaza noaptea (si unele forme de laringita se pot agrava in timpul noptii), va recomand sa nu evitati prednisolul indicat de medic. Cat despre sare, gatiti fara teama ca de obicei, doar evitati alimentele de mai sus ;). Va doresc un somnic linistit, si sa va reluati vocea cat mai repete.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Monu, imi pare sincer rau ca treceti prin asta! . Mergeti neaparat la energetician, sigur e o problema ce depaseste alopatia de sunt fetele mai mereu bolnavioare.
Aurasa, ti-am trimis PM, nu gasesc id-ul in adresa comuna. Multumesc mult oricum

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

monu- sanatate la copilasi!

andra - frumoase caciulite faci.

Am inceput si noi cu tusitul azi noapte a culminat cu varsaturi, asta e sta d-soara azi acasa.Culmea ca in cursul zilei nu tuseste numa noaptea si numai atunci cand fuge ziua pe afara , nu are febra.
Cristi a cazut pe mana ieri la iarba verde ( jucau fotbal) si cred ca azi nu va merge la antrenament.

laura - ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Buna ziua, mamici frumoase!

Monu - nu sunt la curent cu toate problemele, dar am citit ultimele cateva pagini si inteleg ca si voi aveti probleme cu bronsita?
Noi am fost luni cu Eric la spital din cauza unei prime crize de bronsita asmatiforma (weezing, au zis ei decoamndata, dar si eu am avut acelasi lucru in copilarie si cam stiu cum merge treaba). Am citit si eu despre Prednison si astept cu nerabdare sa vedem ce zice pediatra.. Daca imi garanteaza ca e bun, eu ii dau orice, numai sa reusim sa rarim crizele.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

A! Si am zis ca pun link-uri cu poze
http://s188.photobucket.com/albums/z131/andreea-aradits/2008/vara%202008/
http://s188.photobucket.com/albums/z131/andreea-aradits/2008/Si%20Grecia%202008/
http://s188.photobucket.com/albums/z131/andreea-aradits/2008/Best%20friends/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Monu sanatate multa la fete . Poate intra Teddy sa-ti spuna mai multe, ca ea parca i-a dat Alyssei prednison. Aici nici macar nu-ti spun ca trebuie sa maninci fara sare, de aia al meu barbat mai are un pic si ajunge la 100 de kg. Eu am luat doar o luna de zile prednison, cind aveam probleme cu mina, dar ma umflasem destul de tare si ma ingrasasem, de fapt imi era mereu foame, eram in stare sa maninc si cioate . Nu stiu ce efect are la copii

NewMami am vazut pozele cu Patrick, dar ma enervez la culme, ca nu stiu de ce nu pot face nici un comentariu

Oana lu'Alex sint cu ochii pe postas, astazi mi-a adus doar publicitate, sper ca miine sa fie si darnic, macar cu o factura . Ce-ai facut, ai fost la ginecolog ?

Laura sanatate multa si nu mai pune la suflet ca nu se merita. Trateaza cu indiferenta si sictir si spune tot ce te doare la gradinita, ca doar platesti si macar te descarci de nervi.

Mercedes sanatate multa lui Cristi.

Teddy sanatate multa la familion. Eu cred ca trebuie sa schimbati domiciliul in alta parte a Italiei, ca acolo vad ca prea le adunati pe toate. Cind eram in tara si mergeam vara la munte, la Brasov, faceam o alergie frumoasa tare pe fata, bubite rosii care tineau vreo doua saptamini, aici desi mi-a fost frica de munti, nu am avut niciodata nimic. Or fi muntii mai spalati de ape

Cuscra felicitari "sefului de grupa".

Elisor unde esti, te-ai dus totusi la serviciu astazi, chiar si asa, fara chef ?

Acum sa povestesc ca am trimis simbata soata si domnisoara la cumparaturi. Cica i-a tinut Isabella un discurs in masina, de avocat, nu alta. Concluzia la care a ajuns Isabella: tatii nu trebuie sa fumeze in masina ca pe copii in doare in git (totul spus in italiana ), l-a aranjat pe tat'su. A trebuit sa se roage de ea sa-l lase totusi sa traga citeva fumuri, iar Isabella i-a spus, una, una ti gata . Cind au venit acasa, mi-a comunicat imediat ca Tito a fumat in masina si ca pe Isabella o doare in git. .
iar astazi cind am vrut sa-i dau una la fundulet, mi-a comunicat ca mami nu trebuie sa bata copiii la fundulet si nici sa-i piste

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Danelutza, ai incurcat-o, mami! Va face fata educatie

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Recunosc ca eu o mai piscam , dar acum nu prea, ca ma spune la educatoare
Sper totusi sa-l rezolve pe tat'su cu tigarile

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Andreea foarte frumoase pozele, iar asta http://s188.photobucket.com/albums/z131/andreea-aradits/2008/Si%20Grecia%202008/?action=view¤t=P1000932.jpg e dementiala

Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andreea, chiar ca frumoase pozele. E un frumos-frumosel Ericozaurul

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput