Aspirante optimiste > 20 (356)
Raspunsuri - Pagina 8
stroan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CarmenAlbu Buna fetele, m-am intors!! Vad ca ati fost ocupate!! Tusce eu am facut stimulare cu closti si monitorizare, doar daca vei ovula mai tarziu de ziua 14 ai sanse sa-ti creasca foliculul! Din pacate iti mai poate creste 8-9 mm, dar daca ovulezi mai tarziu cu o zi adica 15 poti ajunge la valori normale! Endometrul tre sa fie in ziua ovulatiei macar de 8mm, ! Fetele vreau sa va intreb, luna asta am luat teste de ovulatie, sunt in ziua 9 cum si cand sa le fac? Nu am mai facut niciodata ca ma duceam la monitorizari! Va multumesc! AAA si ce imi arata ele? ![]() ![]() ![]() |
De obicei aceasta descarcare de LH are loc la mijlocul ciclului, adica cam in ziua a 13-a a unui ciclu de 28 de zile regulat. Dar cum trebuie procedat in cazul in care ciclul nu este regulat? Sau in cazul in care femeia are ciclul mai lung de 28 de zile. Cand trebuie femeia sa faca acest test? Daca aveti ciclul neregulat trebuie luat ca referinta cel mai scurt ciclu. Adica daca ciclul vine intre 25 si 30 de zile incepeti testul in ziua corespunzatoare ciclului de 25 de zile si il repetati pana in ziua corespunzatoare celui de 30 de zile. Ziua corespunzatoare o gasiti in tabelul de mai jos: in stanga se afla lungimea ciclului in zile iar in coloana din dreapta se afla inscrisa a cata zi dupa inceperea ciclului este momentul in care trebuie sa incepeti sa va faceti testul:
21 ------------ 5
22 ------------ 5
23 ------------ 6
24 ------------ 7
25 ------------ 8
26 ------------ 9
27 ------------10
28 ------------11
29 ------------12
30 ------------13
31 ------------14
32 ------------15
33 ------------16
34 ------------17
35 ------------18
36 ------------19
37 ------------20
38 ------------21
39 ------------22
40 ------------23
Cum procedati? Luati testul si-l desigilati in dimineata zilei corespunzatoare lungimii ciclului dumneavoastra. Luati putina urina intr-o eprubeta sau un mic vas si introduceti testul in ea. Asteptati cam 3 minute si cititi rezultatul. Unele teste au o alta modalitate de utilizare, adica se tin 5 secunde in urina si apoi se scot si se asteapta rezultatul 2-3 minute. Pentru o utilizare corecta cititi instructiunile testului respectiv.
Limitele testului. Testul arata doar ca eliberarea de LH a avut loc si astfel ca este posibil ca in urmatoarele 24 ore sa se produca si ovulatia. Testul nu arata sigur ca veti ovula (este posibil ca foliculul sa nu se rupa, si in consecinta ovulul nu este eliberat, conditie denumita Sindromul Foliculului Luteinizant Nerupt). Testul nu este reutilizabil, odata folosit el nu mai poate fi folosit la o alta determinare. Nu luati medicamante care sa contina hCG sau LH. Testul nu poate fi util daca sunteti insarcinata, la menopauza sau luati pilule anticonceptionale sau medicamente ce contin estrogen sau progesteron.
http://tt.lilypie.com/lyerp3.png
Beatrice1982 spune:
sunt eu................
dar nu mai sunteit voi...............
carmen ce faci?
eu am vazut teste de ovulatie mult mai slbe...ma rog...mai slabe ca linia de control si am vazut si bebei in urma lor, deci daca e ...si e de aceeasi grosime si are culoare ca cealalta e ok.................apoi om vedea si rezultatul,..................
POZELE MELE
http://s278.photobucket.com/albums/kk109/Beatrice1982/
moni_k spune:
Salut fetele..
Si eu sunt prezenta!
Nu va sunt eu de mare ajutor...dar va tin companie 
vin si eu cu o intrebare: am facut noi analize de sange, (pt AC) si mi s-a spus ca am sangele cam gros... si ca AC au printre alte efecte si ingrosarea sangelui...cum eu urmeaza sa mai iau AC inca 2 luni , pt uratul meu de chist...chestia asta cu sangele inseamna ca nu o sa mai pot lua?Ca trebuie sa fac o pauza sau...ceva? Am programare la doc saptamana viitoare... dar pana atunci...ma roade, de!
Moni
Te asteptam cu drag
CarmenAlbu spune:
Multumeasc Oana, Bea!

Eu nu stiam nici in ce zi a ciclului menstrual trebuie sa incep! Si atunci cand sunt 2 liniute voi ovula in urmatoarele 24 de ore sau am ovulat deja? Multumesc fetelor si scuze dar nu prea inteleg modul de folosinta ca e doar in maghiara!
Mona ce faci?
Anidaz, Monik, Ralu, Vrancioaia, Noname, Buburuza?
CarmenAlbu spune:
Monik depinde de cat de cam gros il ai, pentru ca daca medicul tau a observat ca se ingroasa si in urma ac ai face tu bine sa le lasi si sa faci tratamente alternative pentru chist!
stroan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CarmenAlbu Multumeasc Oana, Bea! ![]() ![]() Eu nu stiam nici in ce zi a ciclului menstrual trebuie sa incep! Si atunci cand sunt 2 liniute voi ovula in urmatoarele 24 de ore sau am ovulat deja? Multumesc fetelor si scuze dar nu prea inteleg modul de folosinta ca e doar in maghiara! Mona ce faci? Anidaz, Monik, Ralu, Vrancioaia, Noname, Buburuza? |
http://tt.lilypie.com/lyerp3.png
Irralli spune:
Salutare fetele,
nu am mai intrat de mult pe la voi, dar ba nu a mers netu, ba am fost ocupata si din astea ![]()
acuma am fost la doctor cu analiza de progesteron si se pare ca este foarte buna
, acuma mi-a mai dat sa fac vreo 4 analize si sper ca dupa astea daca toatul iese bine sa putem si noi sa incepem treaba ![]()