FIV 194
Raspunsuri - Pagina 21
cristal1995 spune:
Evy: cu rabdare, calm, iubita! In primul rand depinde ce protocol faci: cel scurt sau cel lung. La cel lung (pe care l-am facut eu de 4 ori
), am avut inhibare cu Diphereline 0,1 mg incepand cu ziua 21 a CM, apoi, dupa 10-14 zile se incepe stimularea. Aici, tratamentul depinde de medic si de rezultatele analizelor hormonale ale tale: unele fete au Menogon (Menopur), altele Gonal F, altele Puregon sau combinatii ale acestora. La noi in Ro, medicii cam merg pe un singur tip de medicament, nu le combina. Dar nici una dintre noi nu-ti poate spune cu ce hotaraste medicul tau ca vei face stimularea.
Pupici si bafta multa
Aly-"Inca mai sper..."
cristal1995 spune:
Nusy: bafta multa, sa fie bine pana la capat de data asta! 
daniela74: eu la 3 punctii am avut anestezie locala pentru ca am vrut eu asa. Durerea este suportabila, cel putin la mine asa a fost, am avut de fiecare data 15-20 foliculi, simti putin intepaturile dar, am preferat asa decat starea aia tampita de zapaceala de dupa o anestezie totala. La a patra punctie n-am scapat (in Israel) si mi-a facut totala de mi-a povestit babata-miu ca-l invitam de zor in engleza pe doctor sa mearga in vara cu noi in concediu ![]()
Evy: HSG sau histeroscopie, depinde ce vrea medicul. Parerea mea este ca sunt foarte importante ambele.
Aly-"Inca mai sper..."
antosit spune:
Neata fetele!
...tocmai ce am punctat si eu primul diphe.,Doamne-ajuta!
Nusy sa fie intr-un ceas bun, iti doresc din suflet sa fie o reusita!
Zouzouledaca esti
primeste un
-ic de la mine!
Anto 
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
nusy spune:
Cristal:
Anto:
Multa bafta,sa fie cu noroc!
Evy: am sa incerc sa-ti raspund la intrebari,avand in vedere ca am facut deja 2 FIV-uri la Gynera,cu Dracea.
Legat de medicamentatie,ti-a raspuns foarte bine Cristal
.Depinde de la pacient la pacient.
-Daca ai protocolul lung(si Dracea pe asta merge,de obicei) vei face o eco inainte de z21,pentru a se verifica starea ovarelor.Vei incepe in z 21 inhibarea cu Diphereline de 0.1 mg timp de 14 zile.Apoi iar ecografie pentru a se vedea cum ai raspuns la inhibare si daca nu ai cumva vreun chist care ar putea impiedica inceperea stimularii.
Daca totul e ok la aceasta a doua eco, incepi stimularea(eu am facut-o cu gonal f 75), in jur de 10 zile,depinde de cum raspunzi la stimulare(eu am facut 11 zile).
Cam intre z7-9 te cheama la eco sa vada cum raspunzi la stimulare, iti face si analiza estradiolului si iti fixeaza ziua punctiei,daca totul e in grafic.In ultima zi de stimulare faci si pregnylul si dupa 36 ore ai punctia.
La punctie se face anestezie pe vena,adormi,insa e foarte usoara,dormi doar vreo 10 minute,cat dureaza punctia,apoi te trezesti imediat.Mai stai in pat pana iti revii bine si apoi pleci .Toate aceastea intra in pretul FIV,adica in cei 2800 euro daca faci FIV+ ICSI, nimic in plus(nici pentru eco,nici pentru estradiol sau anestezie).
Transferul de embrioni se face,in functie de evolutia si de numarul lor la 3 sau la 5 zile de la punctie.Dupa transfer dr.iti spune ca,daca vrei,poti sa mai stai in pat,insa nu e nicio problema daca pleci imediat,ca nu asta conteaza.Eu am mai stat la primul FIV de la Gynera 30 minute,iar la asta doar 15 minute.
Injectiile mi le-am facut singura,ca majoritatea fetelor de la FIV,insa poti cere asistenta de la clinica,daca nu te descurci.
Tratamentul il iei de la Giulesti,ca se gaseste si e mai ieftin,sau de la farmaciile mari(Dona,Sensi Blue,HelpNet).La clinica e putin mai scump.Uite,eu ,de exemplu,am mai avut nevoie la final de 2 fiole de gonal f,care in mod normal costa 75 lei(sau chiar mai putin la farmaciile unde au carduri cu reducere) si le-am luat de la Gynera cu 80 lei.
Asadar,recapituland, tratamentul dureaza in jur de 24 zile(14 inhibare si 10 stimulare),punctia are loc la 36 ore de la administrarea pregnylului, se fac cam 3 ecografii pe toata durata tratamentului si totul intra in cei 2800 euro.Bafta multa!
Nusy
kittyke spune:
Nusy clar ca era un semn de la Dumnezeu ,eu cred in semne si erau doua lucruri care insemnau ceva....si eu ma rugam foarte mult si m-a ascultat DD.
Sa fie cu noroc si ai sanse foarte mari ai trei embrionasi frumosi pentru cea ce ma bucur
PAna la urma o sa faci si tu gemeni![]()
Muuuulta bafta 

kittyke
36 +

http://good-times.webshots.com/photo/2028518370103867285NRlWgD
nusy spune:
Draga mea Kitty,te pup dulce,dulce!A-propos,ai data exacta a nasterii(ai programat cezariana)?
Nusy
Arina21 spune:
'neata fetelor!
Eu fac FIV in Austria si dau si eu buzna la voi cu o intrebare 
De maine incep stimularea si am Gonal125+Menopur75 care cica se amesteca. Imi spuneti si mie cum, va rog? Pare tampitica intrebarea, dar Gonalul si Menopurul au dizolvanti diferiti si mi-e sa nu interfereze. Poate a mai facut cineva schema asta...
Va multumesc si va doresc multa, multa bafta!Arina 
felicia_ spune:
Anto
Doamne-ajuta!
Nusy, de acum, rabdare si iar rabdare! Si o veste buna peste vreo 10 zile!
Arina, eu parca citisem ca nu e bine sa se amestece nu stiu ce substante din compozitia celor 2 medicamente. Cine ti-a zis sa le amesteci? Eu ti-as zice sa faci gonalul subcutanat si menopurul intramuscular, la aceeasi ora.
poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra
valeria72 spune:
Ariana nu se fac impreuna... se fac separat si pana in in ora 14(asa mi-a recomandat mie dr)
Multa bafta!!
Felicia LA MULTI ANI cu intarziere!!!
22+

Cat de mari suntem
Asa crestem noi
Arina21 spune:
Felicia, Valeria, multumesc pt raspuns. Mie mi-a recomandat medicul din Austria sa le fac impreuna. Nu am intrebat amanunte ca nu ma gandeam sa fie probleme pana am vazut ca dizolvantul pt Gonal e diferit de cel pt Menopur. Mie mi s-au recomandat subcutanat.
Valeria, tu ai facut combinatia asta? Unde ai facut FIV? Felicitari pt burtica ![]()
Va pup
Arina