Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 19
kid2003 spune:
Eu zic ca e mai usor cu bebe 2 decat a fost cu bebe 1.
Dar, categoric e mai greu cu bb1+bb2 decat doar cu bb1. Adica e mai greu acum decat era inainte, totusi nu e la fel de greu pe cat ma asteptam. Inteles? 
la bb1 mi s-a schimbat total viata, nu am mai putut iesi seara cand aveam chef, sa plecam din oras cand aveam chef etc...la bb 2 sunt aceleasi restrictii, dar nu mai pare atat de drastic, eu depresie nu am mai facut de data asta ![]()
kid2003 spune:
La multi ani Dinu!!!! Te pupam cu drag!
Bianca Bafta la noul job, iti tin pumnii!!!
Ege Bine ati venit acasa si felicitari inca o data pentru grasunel!!!
Ramona Ma bucur ca Stefan e cumintel pe langa faptul ca e f frumusel!
Si Maria, Doamne Ajuta, e cuminte si draguta! De la 6 saptamani doarme cate 6-7-8 ore legat noaptea, sper sa nu se mai schimbe ceva, si sper si la tine la fel!
Tonnia spune:
Multumesc mult pt urari!
Motocicleta a avut un succes teribil, nu a mai facut nimic altceva iar la celelalte cadouri nu s-a uitat, nu a mancat, nu a baut, parca era drogat...Sa ajunge si el la pedala dar nu pune frana...
Ege, felicitari!!!!!!!!
Dinu stie sa numere pana la 20 doar ca spune gresit 14, spune patrusprezece iar la 16-sasesprezece. Dupa 20 recunoaste cate ceva dar nu numara la rand.
Stiu un baietel din gasca noastra care citeste si numere din 3 cifre...
BiuMil, bafta la job si la gasirea unei gradinite!
Ioana75 spune:
Antonia, si Miruna zice tot patrusprezece. Ma bucur ca i-a placut asa de mult lui Dinu motocicleta.
Diana, am intrebat-o pe Miruna ce vine dupa 20 si mi-a zis ca 30 si 40, deci nu le stie in ordine.
Ege, felicitari inca o data!
Bianca, succes miine la noul job!
Simona, am inteles![]()
La mine a fost exact pe dos: la bb1 a fost mult mai usor decit ma asteptam, si la bb1+bb2 mai greu decit ma asteptam. A fost usor de lasat un copil cu un frate/o bunica sa iesim undeva; e imposibil de lasat 2 copii cu un frate/o bunica, trebuie sa vina 2 suplinitori calificati
ca sa putem iesi din casa singuri.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Tonnia spune:
Da, Ioana, dar in relatia ta cu bb2 nu te-ai simtit mai experimentata, mai detasata? Ai mai simtit nevoia s-o cantaresti des sau sa intrebi ce fac altii de varsta ei? N-ai fost mai sigura pe tine un pic? (haha, de fapt tu erai mai echilibrata decat noi si cu Miruna..._)
tangerine spune:
ioana, si eu zic tot asa ca la bebe 2 luat separat e mai usor ca la bebe 1; eu pot sa zic pentru ca maria merge la gradinita si practic stau doar cu stefan acasa majoritatea timpului, deci am termen de comparatie; cred ca tu ai stat cu amndoua acasa de la inceput si abia cand te-ai intors la servici ai dat-o pe miruna la gradi
cu numaratul, recunosc ca nici nu mi-a trecut prin cap sa o invat mai departe de 10 pe maria; chiar si pana la 10 il sare pe 8-nu stiu de ce nu-l iubeste deloc; dar o s-o intreb de curiozitatea daca stie ce vine dupa 10; din observatiile mele, din 2 realisti a iesit o umanista; ea e cu literele si cu cuvintele; nu e fan deloc cifre, in schimb iubeste corpurile geometrice si mai nou planetele
sunt niste carti la librarii corpul meu si planetele (mai e si casa mea da nu mi s-a parut interesanta) cartonate groase cu poze si cu explicatii foarte dragute; maria e fascinata de ele; cel putin pe aia cu corpul uman parca e in transa cand i-o citesc; si explica cum se transmit genele, circulatia sangelui, respiratia, toate partile si functiile principale ale organismului intr-un mod foarte inspirat
trebuie sa recunosc ca de cand am dat-o la gradinita m-am lasat pe tanjala cu studiatul ce ar trebui sa mai stie copilul, ce sa-l mai invat, etc; m-am gandit ca atat lucreaza la gradinita ca acasa poate ar fi bine pur si simplu sa se joace; nu stiu daca e foarte corect; am observat dealtfel ca nu mai spune ca se joaca cand face o activitate foarte interesanta, spune ca lucreaza
m-am hotarat totusi sa ma concentrez pe engleza si am inceput sa o intreb daca stie cum se spune la diverse obiecte cu care ne jucam in momentul ala; sper sa reusesc sa fac o activitate placuta si nu stresanta din asta
poate ma ajutati voi cu ce ii mai invatati pe copii la stadiul asta de dezvoltare
in plus de asta, nu-mi mai aduc aminte ce am lucrat cu maria pana a mers la gradinita, asa ca la stefan va trebui sa o iau de la capat cu studiatul
aseara am fost plina de elan si am facut impreuna cu maria fursecuri cu formele de animale pe care le foloseste la plastilina- au iesit foarte dragute si le-am stropit cu ciocolata topita; i le-am dat sa le duca la gradinita (va dati seama cate calorii am evitat); fiind prima data cand fac reteta, tura a doua a iesit mult mai gustoasa:)a fost foarte incantata, desi mai interesant pentru ea a fost sa-faca niste activitat pline de farmec pentru mine cu anume faina prin bucatarie; acum imi dau seama ca trebuia sa fac niste poze
ma opresc aici ca vad ca am o logoree incredibila si o sa ocup toata pagina:)
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
Tonnia spune:
Tangerine, de cand l-am dat la gradinita pe Dinu nici noi nu am mai invatat ceva pe acasa, nu am nici conditii, cu ei amandoi e o permanenta joaca din asta nebuna. In plus, oricum Dinu nu e prea inclinat spre activitati "didactice", lui ii plac, in afara de zbenguiala continua si condusul de diverse, enciclopediile, cartile, si tot felul de "povesti" din astea despre cum sunt lucrurile prin lume, de ce se intampla toate si cum e cu viata pe alte meleaguri. pe el, daca il prind fix 1 minut sa-i arat ceva educativ, bingo, retine din prima, numai ca nu prea vrea decat ce vrea el, haha, asa ca acasa e program de voie. El inventeaza povesti extraordinar de frumoase, spune cam asa: demuuult de tot, pe cand oameni nu erau, un sarpe mare, un apaconda, astepta intr-un copac. Eu: poate anaconda! Nu, nu existau anaconda, existau doar apaconda care erau mult mai mari si mai fiorosi...
Spune in felul asta povesti care tin si o ora, exact cronologice, cu diverse timpuri gramaticale, impregnand personaje din astea SF cu chestii concrete, de geografie, de tot felul. Dar daca il pun sa numere ceva imi zice ca sunt toate, haha sau: bine, hai ca-ti numar astea si intr-o maxima viteza:1,2,3...gata, acum hai sa ne jucam de-a...
Ieri ascultam o muzica cu ritmuri mai deosebite si Dinu a spus: asta nu e pamanteana, poate canta niste zei, poate e muzica de pe muntele Olimp... la asta e el talentat, la imaginatie si replici.
Iar cu Sa am o maaare relaxare, in general al 2-lea copil e mai avansat, din ce imi dau eu seama, au o ambitie teribila sa-si ajunga fratele, asa ca avand jocuri si tot felul la indemana, are o "educatie" cam nestructurata dar rapida.
Lui Dinu ii cumparam lucruri pe masura varstei sau un pic mai avansate, Sa le gaseste de-a valma si e mereu provocat.
Cat am vorbit...Hai ca 1/2 de an iau o pauza de la mesaje lungi si care suna a lauda..
.
Tonnia spune:
Ati vazut papusile astea, incredibile, au aparut si la noi!
http://www.annegeddes.com/shop/detail/catalogue/catalogue_detail.asp/stylenumber/90916309/pn/collectible-pansy-tin-dolls/pageid/017500000000
http://www.annegeddes.com/shop/detail/catalogue/catalogue_detail.asp/stylenumber/90916315/pn/sleeping-leopard-plush-toy/pageid/019700000000
http://www.annegeddes.com/shop/detail/catalogue/catalogue_detail.asp/stylenumber/90916246/pn/anne-geddes-woodland-fairy-doll/pageid/017500000000
Ioana75 spune:
Nici noi nu mai facem multe activitati acasa, ma bazez pe educatoare
.
Antonia, Ramona, asa e, nu am cintarit-o pe Smaranda decit o data pe luna, dar... nu am simtit nici o usurare in asta. Eu am stat cu amindoua in casa primele 5 luni si jumatate, si inca nu mi-am revenit
.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Ana Maria