Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 20
locca spune:
Salutare
Ege, felicitari! Ce flacau mare ai! Sa fie sanatos si cu noroc in viata!
La multi ani lui Dinu pt. ieri! Am vazut cadoul, super
, cred si eu ca nu i-a mai trebuit nimic altceva.
Bianca, succes la noul job! Deci nu va mai relocati? Noi nu am mai ajuns in vara asta la Nucsoara, dar avem planuri mari pt. la anul.
Va multumesc tare mult pt. raspunsurile si incurajarile legate de problema cu degetul. Am citit chiar atunci dar nu am avut cand sa si raspund. Deci fata e atasata rau de deget, am incercat toate tipurile de suzete fara nici un rezultat, asa ca acum o mai las o perioada si o sa mai incerc peste cateva zile sa-i dau iar suzeta.
Deja ieri intr-o farmacie am auzit un comentariu. Era o cucoana de varsta a 3-a, careia farmacista i s-a adresat cu "doamna doctor", si care mi-a zis "o sa i se deformeze bolta palatina, dezobisnuiti-o de deget"
Oare fetele sunt mai atasate de deget? (deja am inceput sa aberez)
Si mie mi se pare mai usor cu bebe2 luat separat, dar cand sunt singura cu amandoi e dezastru. Eu sunt cam in situatia Ioanei, stau cu amandoi acasa, iar ziua am si bona. De iesit seara nu am indraznit decat o data si atunci am chemat si pe bona si pe mama. Am gasit acasa un copil mic isteric de foame, un copil mare nedumerit ca de ce bunica si bona nu au lapte in tate si doua femei cu nervii prastie
Antonia, Dinu este uluitor, pe bune. Ce imaginatie are ...
Ramona si Simona, sunt verde de invidie cand va aud cat dorm cei mici. A mea inca se trezeste la 2 si la 5, rar da skip la trezirea de la ora 2. Matei la varsta asta deja dormea cate 8 ore legate, dar pe urma s-a stricat. Poate ca ea o sa fie pe invers, sa doarma bine mai incolo ... speranta moare ultima.
Antoanela23 spune:
Buna seara,
Hai, tzushti pe prima pagina!
La Multi Ani, Andra!
La Multi Ani, Dinu!
Tonia, felicitari, sa-ti traiasca sarbatoritul. M-ai omorat ce povesti inventeaza, are talent, nu gluma. E super motocicleta, nici nu indraznesc sa-i arat poza lui Victor.
Noi am stat pe ganduri daca sa-i luam ceva de genul acesta, dar pana la urma am zis s-o luam treptat, deci i-am oferit o trotineta
. O sa-l upgradam la primavara, pt ca la cum e vremea pe aici, nici cu trotineta nu prea are cand sa se plimbe.
E haios foc, nu spune ca vrea sa se plimbe cu trotineta ci "vreau sa ma dau cu cadoul meu" .
Mey, nici eu nu mi-am pus problema sa-l invat sa numere dincolo de 10, dar stie in romana si franceza, se pune? ![]()
Si eu am fost mai relaxata la bb2 decat la bb1, nici nu se compara. In schimb cu doi de o data e teroare si de cate ori vad parinti cu un singur copil ma intreb daca ei stiu ce usor e cu unul singur
.
Ege, felicitari inca o data! sa-ti traiasca bufleiul, asteptam poze cu el.
Bianca, bafta la noul job.
Ina, iesi afara din butoi!
Dragelor, noi ne pregatim de vacanta, venim in Bucuresti pt doua saptamani.
V-ar interesa sa ne intalnim?
Va pup, somn usor,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) si Victor (8 octombrie 2005)
Poze noi
Sonia la Un An!
Antoanela23 spune:
Neata,
Eu v-am adormit, eu va trezesc
!
Hai, ca e gata
!
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) si Victor (8 octombrie 2005)
Poze noi
Sonia la Un An!
alinam spune:
Neata!
Anto multumesc pt cafea, tare aveam nevoie!
si pentru ca nu am mai dat pe aici de ceva vreme vreau sa urez si eu cu intarziere toti piticii care au implinit 3 anisori sa fie sanatosi !!!
Tonnia si mie imi plac papusile alea, au aparut la noi? poate prin bucuresti ....
Anto cu numaratul si Vlad e la fel doar pana la 10 da in doua limbi
.
In rest Vlad nu merge la gradi deci nici mari progrese nu avem, tot cu pampers
, imi zice de fiecare data cand il invit "nu pipi la olita" si ii da drumu in pantaloni, ca eu il mai las fara pampers, nu ii place deloc sa stea ud, de aia il las cam 10 min ud sa simta , da vad ca e tot fara folos, a sa nu mai zic ca sunt singura care ii scoate pampersul ca si bunicu si tasu nu se obosesc, ii pun pampers si scapa de griji.
Are o noua preferinta desenul animat Madagascar si ma pune sa ii pun de 100 de ori bucatica aia cand canta popandaii i like to mouve it, si canta si el si danseaza de mama focului.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
norina spune:
salutare gagici,perdelesc si eu p-aci, ca mi-e o leneee.Alinam, misto faza cu Madagascarul, mi-l imaginez pe Vlad
De 2 zile tot triez la poze. Mi-am dat seama ca de 2 ani nu am mai scos nimic pe suport de hartie asa ca m-am suparat si am dus azi la printat 300 buc cu o selectie la sange. Diseara am treaba de bagat in albume
Daca o tin in ritmul asta sigur o sa pun si pe net ,ca nici aici nu am mai pus din secolul trecut.Hai ca v-am pupat,sa mai si muncesc ca bate la oki ![]()
diana_n spune:
Buna !
Am pus intrebarea cu numerele pentru ca Peter de curand a inceput sa le citeasca. Nu sa numere crescator peste 20 (pana la 20 numara de mult), ci recunoaste cifrele mari. Prima data cand a facut-o a citit de pe un aparat de masura pe care era afisat 1689. Stiti cum fac americanii, citesc cifrele in grupe de 2. Peter a zis "look, mama, sixteen....e nine". Alta data a vazut un 39 si la fel a zis "look, mama, thirty nine". Nu l-am invatat eu sau altcineva pentru ca nu sta la invatat, el e decis sa descopere singur fiecare cuvant, daca se nimereste sa-l intereseze. Singurul cuvant abstract pe care pare sa-l inteleaga, dar nu-l spune e "maine".
Face o chestie care ma omoara : in linistea casei se aude : now turn around, stay back, Jack in the box, cand el n-a pronuntat nicioadata nici unul din cuvinte, daramite toate odata, corect si in contextul potrivit. La petrecerea de Halloween imi zicea ceva, eu nu-l intelegeam si o prietena ii zice " oh, you saw baby birds". Eu il invat romana, si aveam urechea data pe romana, prietena l-a inteles
A, da, era prima oara cand zicea baby birds.
Cand zice ceva, intotdeauna e adevarat. Doar de 2 ori mi-a dat sa mananc mancare fictiva.
In mod clar are alt ritm de dezvoltare decat restul copiilor, dar ieri am fost la controlul de 3 ani si pediatrul a zis ca e toul ok, ca e normal ca el sa lege doar 4 cuvinte, iar chestia cu numerele il pune la varsta de 5 ani. Nu se poate ca totul sa ramana la grupa de varsta 3 ani ?
sa pot dormi si eu linistita?
Cand o vorbi, dac-o vorbi vreodata, va fi sigur inginer ![]()
Diana si Peter (3 oct 2005)
Tonnia spune:
Diana, nu am inteles, esti ingrijorata de ceva? ca mie mi se pare ca nu ai de ce, dimpotriva. Cum ti-a spus si pediatrul, treaba aia cu cifrele e avansata, iar cu vorbitul, el vorbeste...si mai e si bilingv. Deci, mie mi se pare avansat!
diana_n spune:
Antonia esti draguta ca intrebi si remarci
Gradul de ingrijorare a scazut de foarte curand pana la vreo 60%, dovada e faptul ca am hotarat sa-l mut la anul la o alta gradinita. La gradinita actuala sunt foarte implicata in educarea lui, ceea ce e bine, desigur, doar ca eu am ales-o ca sa pot sta cu ochii pe el sa vad cum se comporta cu educatoarele, daca le asculta. Cu copiii a fost mereu foarte bine, cu bebelusii e incantator cat e de atent, dar daca-i pun un/o frate/sora in brate pun pariu ca ar fi altfel ![]()
Mi-au zis educatoarele ca e tacut, dar face tot ce i se spune, odata cu ceilalti copii. Iar scoala la care vreau sa-l dau e foarte buna, o cunosc pe directoare si una din educatoare si ieri am aflat ca au absolventi care au intrat la Harvard si Yale.Eu mi-as dori doar sa-l faca sa vorbeasca. Chestia e ca astia fiind corecti, nu conteaza ca m-am pupat aseara cu directoarea, pe 1 decembrie ma scol cu noaptea-n cap si ma pun la coada sa depun aplicatia.
Sa va spun pe ce motiv ne distram de 2 zile in continuu. I-am zis sotului de Alexia care stie poezii, si el zice, pai ce noi nu putem sa-l invatam "little dog with curly hair" ? A zis-o in engleza la misto, desigur, dar Peter a auzit si a intrebat "little dog" ?? Ne-a luat 2 zile sa ajungem la o varianta care sa tina ritmul cu originalul romanesc, si lui Peter ii place de nu mai poate
daca incep s-o zic in romana striga taci, mama !
Diana si Peter (3 oct 2005)
mary ilie spune:
Buna ziua piticodrom festiv!
Uram si noi cu intarziere un LA MULTI ANI colectiv pentru toti copilasii aniversati de curand!
Felicitari EGE pentru micutul abia venit pe lume!

Noi am fost plecati intr-o mini vacanta pe aici prin Italia.
Ne confruntam din nou cu aceleasi probleme ca si anul trecut in sezon de viroze, adica suntem vesnic cu muci si tuse mai ales noaptea, deja avem aproape 2 luni de cand tuseste constant
....in ciuda aerosolilor cu diverse si a siropelelor pe care le-am tot incercat.Alte simptome nu are - dar credeti-ma ca n-am mai avut o noapte dormita cum trebuie de nu mai tin minte, ca noi noapte de noapte avem accese de tuse care de obicei se incheie cu o voma drept in mijlocul patului asa ca am si treaba
Azi am fost din nou la doctor si mi-a explicat a zecea oara ca are polipii inflamati si din cauza asta secretia de muci e continua si ca mucozitatile astea nu sunt eliminate, si de asta tuseste.
Mi-a dat alte siropele, ceva imunostimulant, alte chestii de facut aerosol si un antihistaminic.
Altfel, mergem bine cu gradinita, ultimele saptamani merge cu placere, ma grabeste dimineata sa plecam mai repede de acasa. Au avut saptamana asta o petrecere a recoltei, au facut vinul cu manutele lor, au strivit strugurii, si a venit si acasa cu o sticluta cu must facut de el, foarte frumos ambalata si cu o eticheta pe care scria productie 2008
Vinerea viitoare au petrecerea de halloween, asa ca suntem in cautare de costum adecvat.
Vad ca a inceput sa se vada ca se lucreaza cu ei, a invatat multe cuvinte la engleza, stie sa numere corect dar doar pana la 10 in engleza , italiana si romana. Poezii n-a reusit nici educatoarea sa-l invete, dar imi canta diverse cantecele si sunt multumita ca imi povesteste destule amanunte de la gradinita, imi arata exercitii cum au facut la ora de sport, imi reproduce cum l-a certat sau cum l-a laudat educatoarea, ce a colorat si cu ce culori, etc, etc.
codruta_grg spune:
La multi ANI pentru toti sarbatoritii lunii 

!!!!!
Diana sanatate multa si petrecere faina 
Kid, am crezut ca nu scapam de suzeta degraba, dar inaite cu cateva zile de gradi i-am luat-o si i-am zis ca a trecut pe aici tanti directoarea si a luat toate suzetele copiilor care merg la gradinita (bine, ca atunci nu stia ca nu prea o sa-i placa la gradi
). N-am crezut ca va fi asa usor la cate tentative esuate am avut.
Si sa va mai zic ce dezamagire am avut. Am fost la un concurs pe post, la Bucuresti, pt Cluj, la Ministerul Educatiei. Am luat si interviul si nota buna la examen (eram si singura candidata), stiu din sursa sigura si dupa cateva zile anunta ca nu mai fac angajari ca se reorganizeaza intreg departamentul
-si timp pierdut, si bani si oboseala, si bibliografie invatata degeaba
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi