Inadaptabilitate la gradinita si consecinte
Raspunsuri - Pagina 4
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui betiana Dupa 10- 12 ore de munca cu copiii se prabusesc. betiana |
La gradinita noastra (si cred ca la toate gradinitele de stat cu program prelungit), este o educatoare care vine dimineat la 7 si pleaca la 12 si una care vine la 12 si pleaca la 17. Deci scurteaza alea 10-12 ore la jumate!
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene,
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
Cryna am urmarit si la celalalt subiect ce ai povestit de gradinita si educatoarea lui Robert. Eu sa fiu in locul tau as incercas a gasesc alta educatoare/gradinita. O educatoare care ameninta copilul cu bataia, apoi intreaba senina parintii "dar voi ce metode de educare propuneti?" nu e ok deloc. Ea ea podagogul, ea ar trebui sa stie cum sa atraga, cum sa tina ocupat un copil energic. Iar faza cu " nu ma duc cu tine la baie, ca nu am timp/chef..."
Vorbim de copii de 3 ani. Putea sa-l scoata pe hol sa strige femeia de servici sa-l ajute. La gradinita unde merg ai mei este o ingrjitoare care-i ajuta la baie, ii schimba, ii ajuta cu mancatul/spalatul, dar si o femeie de servici care sta pe hol si ajuta copii mai mici care vor sa mearga la baie. Nu poti cere unui copilas care abia a scapat de pampers sa se duca singur sa foloseasca fara probleme wc-ul, sa se stearga singur, sa se spele pe maini si toate cele. De asta sunt platite ingrijitoarele, ca sa-i ajute.
Si fetita mea are o problema de adaptare, dar sper ca o sa se rezove cat mai repede. Eu incerc sa discut zilnic cu educatoarele, sa intreb mereu ce au facut, sa descos copii acasa. Nu e usor, pt ei poate fi traumatizanta toata schimbare asta in viata lor. Dar ei au si o capacitate de adaptare mult mai mare decat a adultilor. Daca nu sunt probleme deosebite (educatoare violenta verbal sau fizic, fara tact pedagogic, colegi violenti), in 3-4 saptamani cel mult,eu cred ca toti se adapteaza.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene,
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
eunice78 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
La gradinita noastra (si cred ca la toate gradinitele de stat cu program prelungit), este o educatoare care vine dimineat la 7 si pleaca la 12 si una care vine la 12 si pleaca la 17. Deci scurteaza alea 10-12 ore la jumate! Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene, Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Asa e , cu copii educatoarele stau efectiv cca 5 ore. La asta se mai adauga pregatirea activitatilor, a materialului didactic, dar asta nu se face in prezenta copiilor, e imposibil.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
gazzella spune:
mamitzica,
si al meu cunoaste asa: microbii care sunt virusi si bacterii din care avem bune si rele si nu merge la gradinita
patou,
si io tot asa cred, ca omul n-a socializat pana la infiintarea gradinitelor ![]()
gegea,
tot parerea mea, e ca pruncii nu-s facuti pentru gradinita
am mai discutat undeva, cate ceva, putin..am sa caut link
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
gazzella spune:
gegea, am gasit
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126905
e un capitol de la un grup de discutii, tre' sa selectezi, solicita atentie, deci scuze
dar nu mai am rabdare sa ma explic
eu nu cred ca este vorba despre inadaptabilitatea fetitei tale, ei i se permite sa iasa la suprafata de unde i se vede inadaptabilitatea
cu totii o incearca numai ca marea majoritate au invatat ca-i inutil ca sa mai comunici discomfortul
adica da, s-au adaptat
intrebarea e la ce
io pe al meu nu-l vreau neaparat sa se adapteze la aceasta societate, nu impus, ca o invingere
vreau sa se nasca in el dorinta de-a se integra si in aceasta societate, ca nu exista doar una - aceasta
parerea mea!
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
irina.c. spune:
| citat din mesajul lui eunice78 De asemenea, nu pot fi de acord nici cu cele sustinute de Patou. Iti respect convingerea, dar gradinita nu are simplul rol de a a facilita viata parintilor. Gradinita are rolul de a completa educatia primita de copii acasa, de a ajuta copilul sa se adapteze in societate, sa fie independent etc. Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006) |
gradinita s-a inventat cand femeia a intrat "in productie", pana atunci copiii erau educati in familie pana la varsta scolaritatii, de aceea primii ani de viata se numesc cei "7 ani de acasa"eu tind sa fiu de acord cu patou si cu gazzelagradinita e utila pentru copiii a caror parinti n-au incotro si trebuie sa se duca la servici, si n-are cine sa se ocupe de ei acasa; dar sa lasi un copil intr-o institutie de dimineata pana seara in mod intentionat, crezand ca-i faci un bine nu mi se pare firescmaxim 4 ore dimineata la gradi mi se pare arhisuficiet si nu neaparat necesar Irina, mami de
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog
Deus spune:
Sunt doua cauze pt care cred ca fetita nu iubeste grainita: ori educatoarea este paralela ca sa nu spun rea, ori in grupa sunt copii care o streseaza/chinuie. Noi am fost la o gradi timp de 8 luni, in grupa erau copii mai mari care normal se jucau mai dur decat cei mici si toti cei mici de 3 ani sau 3 ani jumate erau timorati si stresati sa mearga la gradinita. Plus educatoarea parea instructor militar. Copilul avea cosmaruri, era agresiv fiindca asta vedea la gradi si efectiv nu vrea sa mearga sau sa doarma/faca pisu la gradi.Am schimbat de anul acesta gradinita si de 3 spatamani este fericit, numai viseaza prost, a invatat in 10 zile 3 cantecele, are prieteni, mananca tot....efectiv copii nu ne mint doar ne semnaleaza asa cum stiu si pot ei ca intr-un anumit mediu nu se simt bine. Incearca alta gradinita in care sa nu fie 30 de copii intr-o grupa si eventual sa nu fie diferente mari de varsta. Iti doresc numai bine si la fetita liniste.
P.S am o prietena care fregventa alaturi de noi gradinita de belea si acuma s-a mutat si ea , fetita a devenit alt om, este vesela si tot timpul ii spune mamei: sa nu ma mai duci la gradi cu copii rai .
monica70 spune:
Uite ca fetitei mele ii place foarte mult la gradinita (si mie mi-a placut)! Are deja 3 saptamani "vechime" la grupa mica! Si n-are inca 3 ani,e la gradinita de stat cu program prelungit,am lasat-o inca din prima zi de la 8 la 15,30 .Primele trei zile a fost super ok,a patra zi a plans dimineata ca n-avea chef sa mearga in ziua aia,dar zilele urmatoare s-a dus cu placere,ba chiar sambata trecuta m-a intrebat dimineata de vreo trei ori daca nu mergem la gradinita!
Eu zic ca am facut super bine ca am dat-o,desi o aveam pe maica-mea sa stea cu ea .La gradinita e super cuminte si foarte atenta la activitati,ba chiar pune intrebari educatoarei deja,dupa cum mi-a zis educatoarea.Si e incantata mai ales de dansuri si cantece ,ei ii plac foarte mult copiii.Acasa e tare neastamparata,face crize de crize cand n-o lasi sa faca ce vrea,cred ca ar fi inebunit maica-mea iarna asta cu ea toata ziua,ca nu ar mai fi putut sta ca vara multe ore pe-afara. In plus, mananca tare bine de cand e la gradinita,ca se indeamna cu copiii.
Dar motivul principal pentru care am dus-o e ca eram sigura ca ii va placea (de jumatate de an tot vrea la gradinita,ca vedea copiii mergand) si ca va fi mult mai cuminte acolo decat acasa.
De invatat eu tot zic ca are ce invata acolo,de exemplu daca acasa o rog de 10 ori sa faca ceva nu face - in schimb daca vede facand pe copiii din jur , face si ea - sa zicem sa isi faca patul,sau sa stranga jucariile ...
Se descurca bine,vorbeste demult bine,mananca singura,se imbraca/dezbraca singura,se cere la WC ba chiar ar merge singura daca ar lasa-o si acolo cineva cum o las eu acasa.Deci e suficient de independenta ca sa se descurce singurica - si imi si da raportul cu ce se intampla acolo,ca se joaca de-a gradi cu papusile si le imita super pe "doamne" ![]()
Eu cred ca in domeniul asta cu gradinitele trebuie lamurit o treaba: vrei sau nu vrei sa duci copilul la gradinita? Daca vrei,il duci chiar daca plange primele zile/saptamani pana se adapteaza. Daca ti se pare ca e ceva in neregula cu educatoarele,schimbi grupa sau gradinita,dar nu duci copilul trei zile da,doua saptamani ba si tot asa ... Cred ca astfel mai mult ii derutezi.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
gegea spune:
Multumesc tuturor pt. implicare, sfaturi si sugestii ! 
Sunt o mama pro mers la gradinita, nu primordial pt. imbogatirea volumului de cunostinte, ci mai ales, pt. integrare in colectivitate si dobandirea unei imunitati care sa-i permita ulterior frecventarea scolii fara imbolnaviri si, implicit, pauze semnificative care sa-i bulverseze ritmul.
Nu pot fi insa acuzata de inconsecventa... In aprilie, dupa primele 2 zile, a facut o viroza si, in consecinta, au urmat o perioada dedicata vindecarii si imediat, vacanta de Paste. Dupa acest moment, participarea ei a fost zilnica pana la momentul retragerii (sugerata indirect si de educatoare, deoarece se apropia serbarea de sfarsit de an si mi-a dat de inteles ca ii este greu sa se ocupe si de adaptarea Dariei si sa faca si repetitie).
Iar acum, in noul an, de cand am dus-o, nu a lipsit decat o zi (de vineri), tot pe fondul unei raceli usoare.
Vic, eu am incercat sa discut foarte mult despre tot ce inseamna gradinita pentru ea, insa nu e chiar f. usor. Astazi, de pilda, mi-a zis ca ii plac la gradi papuselele, sa faca puzzle, sa "citeasca" carticele, sa se joace cu Alexandra si Octavian (sunt doi fratiori de care s-a apropiat si, din cate am vazut, simpatia e reciproca) si nu ii place "cum vorbeste doamna".
"Dar cum vorbeste doamna?"
"I-a spus unui baietel ca e raulean si vorbeste urat ca sa stam cuminti pe scaune"- in traducere, se rasteste.
Sunt lucruri pe care mi le-a mai zis si in trecut, deci tot pe-astea le subliniaza.
Sper din toata inima sa nu existe o legatura cauzala intre dificultatile de adaptare la gradi si accidentul de noaptea trecuta.
Cand am scris aseara mesajul, ma simteam de-a dreptul panicata, bulversata si invadata. Peste zi, am citit interventiile voastre, am mai reflectat, am urmarit reactiile ei din diverse imprejurari si acum sunt mult mai linistita.
Pentru a nu lua o concluzie pripita si pt. a-i oferi micutei "santajiste" (de la marius si a lui ironica interventie citire
) un oarecare model de stabilitate, statornicie (nu as vrea sa i se creeze sentimentul ca oricand ne putem abate de la drumul pe care l-am inceput, daca asa vrem, ci ne trebuie argumente solide ca sa renuntam), vom merge mai departe si voi profita de zilele imediat urmatoare pt. a continua investigatiile si pt. a lua decizia corecta, din toate punctele de vedere.
Va multumesc inca o data ! 

Geani si Daria
(03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
Marox spune:
| citat din mesajul lui patou eu personal am ajuns sa cred ca nu exista copil caruia sa-i placa la gradinita.(probabil fac exceptie cei din mediile defavorizate) din punctul meu de vedere gradinita a fost inventata ca sa asigure parintilor libertatea. |
PARDON?!!!
Cu alte cuvinte, daca merg copiii mei cu placere la gradinita asta inseamna ca fac parte din "mediile defavorizate"?!!! De mey, daca tot traim in tara lui Hugo, am facut o Cosette si un Gavroche, pe care-i duc la gradinita, iar eu ma duc pe strada ca Fantine, ca doar nu-i asa, sint libera... 
Imi cer scuze ca va dezamagesc, doamnelor, care considerati ca gradinita este pentru copiii (si parintii) amariti care n-au alte solutii (eventual sa trindaveasca acasa - e tot o figura de stil, nu?), dar exista intr-adevar copii carora le place acolo. In gradinita din comuna noastra sint 116 elevi inscrisi, o medie de 23 elevi/clasa. Va dau cuvintul meu ca acuma, la o luna de la inceperea scolii, nu mai plinge nici unul. NICI UNUL!!! Si o stiu pentru ca in fiecare dimineata ii duc pe ai mei. Fiica-mea se arunca cu atita drag in bratele ATSEM-elor (doamnele care le ajuta pe educatoare pentru activitati, care stau cu cei mici pina adorm la prinz, etc.) incit ma lasa de fiecare data cu gura cascata. Au prietenii lor cu care se intilnesc pe strada sau in magazin, vorbesc intre ei de ce s-a intimplat la scoala, la cantina, cu cine s-au jucat, toata ziua fredoneaza cintecele si vor sa facem lectii.
Gradinita nu e obligatorie aici, insa daca a fost inscris copilul atunci parintii se angajeaza ca el s-o frecventeze regulat. Din contra, NU merg la gradinita (aici, in Franta, bineinteles), copiii ai caror parinti sint indiferenti ca sa nu spun mai rau. Acum citva timp a fost un caz relatat in presa, un copil de 4 ani lasat sa moara de foame in casa, mama era singura si dezechilibrata, gradinita semnalase ca nu mai venea copilul regulat, dar pina sa se faca o ancheta a fost prea tirziu, din pacate.
Da, e adevarat ca aici nimeni nu-i bate, li se vorbeste frumos, desi uneori educatoarea ridica vocea. Pentru Betiana, care a intrebat care e orarul unei educatoare: de la 9h00 la 12h00 si de la 13h30 la 16h30, luni, marti, joi si vineri, miercuri e liber. Insa un copil care mai are pampers nu e acceptat, iar un schimb de haine e obligatoriu, chiar si pentru cei de grupa mare, in ideea ca se pot murdari la cantina sau uda cu apa de la pictura.
Last but not least, sint foarte mindra de copiii mei, ca au reusit acolo unde eu am esuat. Da, fac parte din acei copii singuri la parinti, groaznic de alintati, crescuti de bunici si rasfatati pina-n stele, care au urit cu forta si putere gradinita. Eu una n-am reusit sa ma adaptez niciodata, in nici una din cele 3 gradinite prin care-am trecut. Si asta nu pentru ca am fost abuzata in vreun fel (e la moda cuvintul!), ci pentru ca nu-mi mai sufla nimeni in f... ca acasa.