Inadaptabilitate la gradinita si consecinte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

parerea mea este ca dupa 8 zile de mers la gradi anul trecut si 6 anul asta nu este cazul de concluzii asa drastice. cel mai probabil fetita a descoperit ca mersul la gradinita nu e chiar asa frumos cum isi inchipuia ea si incearca prin orice mijloace (constiente sau nu) sa impiedice sa se mai duca acolo. facutul in pat, voma - pot fi induse inconstient si sunt intr-adevar semne ale faptului ca organismul se lupta sa rezolve problema aparuta - si le consider manifestari psiho-somatice.
si eu sunt de acord cu Eunice - intreab-o ce o supara si incet incet iti va spune - daca e comportmentul educatoarei, al copiilor, daca se simte exclusa sau dimpotriva nu se mai simte asa de importanta - ea fiind copil unic...
sa stii ca dupa vacanta majoritatea copiilor dau semne de impotrivire... cui ii place dupa 3 luni de vacanta sa se intoarca la program strict?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

euncie78 - super raspuns. Am exagerat si eu cu 99.99% chiar si prin procentul in sine am vrut sa sugerez poate un pic mai direct "inadaptabilitatea parintelui" pentru experienta numita "primele zile de gradinita ale copilului meu".
Oricum felicitarile mele pentru raspuns. Mai mult decat atat ar fi extrem de bine (daca timpul si disponibilitatea permite) sa stai prin preajma atat aici cat si pe la gradinite si in general de ceea ce tine de activitatile (si problemele)specifice perioadei prescolare sau perioadei 3-6 ani. Un sfat competent este extrem de binevenit oricui. Daca poti desigur. Este o propunere.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

In mare, aceeasi problema o avem si noi. Pe scurt:anul trecut baietelul meu, care pe atunci avea 2,5 ani se duce la gradi cu mare placere.. pana in decembrie. Anul acesta, schimbam gradi si nu ii mai place defel. Sunt deja 3 saptamani in care nu a fost dimineata ca sa nu planga, sa ii explic de ce trebuie sa mearga la gradi. Ne-am jucat de-a gradi, el fiind educatoarea, si chiar mi-a placut cum se desfasura jocul lui, cum ii impaca educatoarea cand se suparau copii. Nu mi s-a parut nimic anormal sau care sa ma puna pe ganduri. El spune ca nu ii place patul in care doarme iar din jocul lui am dedus ca nu ii place ca doamna ii ia la rost inainte de culcare, probabil ca sa pototleasca copii si sa ii culce.
Ce sa mai spun, am albit cat in 3 ani in aceste saptamani, de cand il las plangand acolo.. si nu se intrevede nici o schimbare de atitudine

mpopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Si Codrin a plans primele 3 zile.Si de vreo 2 ori a facut si el pishu pe el la gradi...ceea ce nu s-a intamplat niciodata de cand nu mai foloseste scutece.Si asta e mai bine de 1 an.Aaa...si intr-o noapte a facut pe el in pat..exact cum ai spus tu.
Si se trezea noaptea plangand, intre somn si realitate, de nu stim ce sa-i fac.Am crezut ca ajung la psiholog ca e traumatizat copilul.
Dar a fost scurt totul.
Deci cam acelasi comportament.
Dar acum, iaca sunt 3 saptamani, e foarte bine, incantat, dornic sa mearga.Dar nu am ajuns la faza la care sa ma gandesc sa renunt la gradi.

Sorana 32+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui mama lui Jonika

In mare, aceeasi problema o avem si noi. Pe scurt:anul trecut baietelul meu, care pe atunci avea 2,5 ani se duce la gradi cu mare placere.. pana in decembrie. Anul acesta, schimbam gradi si nu ii mai place defel. Sunt deja 3 saptamani in care nu a fost dimineata ca sa nu planga, sa ii explic de ce trebuie sa mearga la gradi. Ne-am jucat de-a gradi, el fiind educatoarea, si chiar mi-a placut cum se desfasura jocul lui, cum ii impaca educatoarea cand se suparau copii. Nu mi s-a parut nimic anormal sau care sa ma puna pe ganduri. El spune ca nu ii place patul in care doarme iar din jocul lui am dedus ca nu ii place ca doamna ii ia la rost inainte de culcare, probabil ca sa pototleasca copii si sa ii culce.
Ce sa mai spun, am albit cat in 3 ani in aceste saptamani, de cand il las plangand acolo.. si nu se intrevede nici o schimbare de atitudine

mpopescu

Ai rabdare. Doar atat. Va fi bine.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Cred ca problema voastra are mai multe aspecte-primul ar fii sa schimbi gradinita.Nu as invinui in totalitate educatoarea dar nu cred ca se da peste cap sa ajute fetita sa se adapteze.
Doi-probabil fetita fiind cu tine tot timpul ii e foarte greu sa se rupa de ceea ce stie ea si ii e greu sa se adapteze la nou.E o reactie normala.Si mie mi s-a spus ca de obicei dupa 3 zile incep copii sa plinga dimineata cind ii lasi la gradi.
Faptul ca face pipi pe ea este iar un raspuns la noua situatie si stresul din viata ei.
Trei-copilul meu crescut prin gradinite ca sa am eu libertate a invatat foarte multe.Saptamina trecuta ne-a lasat masca cind a zis ca in gura sint multi microbi si de-aia trebuie sa te speli pe dinti sau ieri cind mi-a zis ca alaltaieri a fost miercuri,2 octombrie.
Cred ca gradinita este primul pas spre independenta,integrare in societate si nu in ultimul rind pregatire pentru scoala.Daca tii un copil acasa si la 5 sau 6 ani il duci direct la scoala nu cred ca adaptarea va fii foarte usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mata spune:

Nici eu nu sunt de acord ca e vina parintilor in proportie majoritara. Sunt unul din parintii care nu isi rasfata copilul, tocmai pentru ca vreau sa il imping sa fie independent si constient de ce are el de facut. Indiferent ce vrem noi ca parinti sau ce model de copil ne-am facut in cap, au si bietii copii personalitatea lor, temerile lor si incapatanarile proprii. Nu sunt chestii dobandite sau prost invatate ci tin de propriul lor caracter.
Desi incerc din tot sufletul sa il invat mai putin plangacios si mai tolerant, nu am succes decat pe termen scurt si cu discutii prelungite in care aparent intelege ce ii povestesc. Inca plange cand plec de la gradi, culmea, nu pt ca plec eu ci pentru ca nu o vede pe Miss... si tot asa de asta vara. Nu cedez, bineinteles, dar tot imi pun intrebari cu privire la adaptabilitatea lui la mediul social in care e / nu e integrat. Nu se omoara dupa joaca cu copiii, ii place mai mult compania adultilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Perioada de adaptare la gradinita dureaza intre 3 si 6 saptamani, timp in care timpul petrecut la gradinita creste gradat de la o ora/zi la 4 sau mai multe ore. In nici un caz copiii nu trebuie dusi si lasati acolo de la inceput cu orele.
Copiii care nu plang in primele zile, vor plange oricum in primele 3 saptamani cand realizeaza ca mersul la gradinita e obligatoriu in fiecare zi.

Ma repet, am mai scris asta pe acest forum mai pe larg in trecut - nu exista copii inadaptabili la gradinita, exista insa educatoare nepricepute dar si parinti inconsecventi. Cum va puteti astepta de la copii asa de mici sa mearga la gradinita fara sa cracneasca ? Copii nu sunt asa, numai robotii sunt asa.

Gegea, 8 zile (si acelea neconsecutive), mai mult au dezorientat-o pe fetita ta. Cand hotarati inceperea gradinitei, tineti-va de ea consecvent, nu la intamplare si pe sarite.

Numai bine,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Pentru ca, am vazut ca, mai raspund si educatoare sau foste educatoare pe aici ... pun si eu o intrebare pe acest topic... daca nu-i cu suparare ...
Deci, e cumva metoda pedagogica faptul de a lasa copilul de 3 ani (grupa mica) sa se pise pe el pt. a-l invata sa mearga singur la baie?!? Adica, ca sa inceapa sa se descurce si singur la capitolul asta... il trimiti sa se duca singur, iar daca nu se duce singur, parintele trebuie sa il ia pisat de la gradinita?!?
Multumesc anticipat pentru raspuns si imi cer scuze daca sunt cam off-topic .

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aib_alina spune:

Din cate am mai citit, am inteles ca atunci cand sunt pusi in fata unei situatii noi, cand trebuie sa se adapteze la ceva nou, copii pot avea regrese in comportament, pana apare acomodarea cu noua situatie, cu noile cerinte, pana se simt ei iarasi confortabil si in siguranta;la voi insa, cred ca e mai mult decat un simplu regres de comportament, iar tu ca mama, simti cel mai bine asta si nu trebuie sa ai dubii. Poate sunt si eu din acele mame care-si alinta copii, dar e clar ca in alte conditii, fetita ta nu ar fi avut aceste reactii. Stiu cum este sa te chinui 3 ani pentru o oarecare educatie, comportament, obiceiuri si sa vezi ca sunt toate date peste cap in cateva zile ( de exemplu, eu m-am straduit cat am putut sa evit sa-mi sperii ca ceva copii - si mi s-ar parea ingrozitor sa vina cineva si sa le zica ceva de genul "daca nu mananci ... nu stiu, chem doctorul " sau alte idiotenii de genul asta.
Am zis toate astea pentru ca nu sunt de acord cu ceea ce a zis Marius - mi se pare tratata problema cu superficialitate si simplitate -, si pentru ca e o mare diferenta intre un copil care plange dimineata cand il lasi la gradinita, dar apoi, acolo participa la activitati, mananca normal, si poate e un pic mai agitat, etc., fata de trezit din somn noaptea si plans, pipi noaptea, varsat.
Ca sa nu ma mai lungesc, ... oricum am facut-o(!!!), parerea mea este sa nu o mai duci acolo, sa schimbi gradinita si poate si o perioada de pauza intre gradinite, ar fi bine venita; perioada in care fetita ta sa simta ca esti alaturi de ea, sa-i consolidezi increderea in tine, sa-i arati ca o crezi ( si trebuie s-o crezi - ca asa cum a mai zis cineva, copii nu mint!)si in paralel sa incerci sa afli mai multe din ce s-a intamplat la gradinita si sa incerci sa o pregatesti pentru o alta gradinita - sa nu ramana cu parerea ca asa e normal sa fie la gradi.
Ma gandesc, ca poate ea ar ajunge sa se adapteze si aici, ca si-ar intra la un moment dat in "normalul ei" de pana acum, dar ma intreb, cu ce urme? Merita? Nu zic, neaparat, ca ar ramane cu traume, dar daca poti sa faci ceva, ca sa eviti sa iti sufere copilul, sa ii faci mai lina, mai fireasca, intrarea in lume, adaptarea, de ce sa nu o faci?
Sunt atatia factori care influenteaza comportarea unui copil si sunt atat de diferiti copii, ca, dupa parerea mea, lucrul pe care trebuie sa-l facem este sa ne pliem pe nevoile copilului.

Mergi la inceput