Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (117)
Raspunsuri - Pagina 19
Madanic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellenuta laurici si eva stie sa faca paaa .. e asa dulce cum da din manuta ca-mi vine s-o pap .. si face si bravo .. incepe sa prinda tot gaza lui mama .. sa stii ca si a mea plange dupa mine, mai bine zis urla .. cand plec undeva si ii fac pa .. incepe sa tipe saracutza .. mi-e mila de ea dar ce sa fac .. ![]() Elena de Eva Maria (14.01.2008)Eva creste mare Eva |
Isabella de la 4 luni merge zilnic la daycare si nu a avut probleme in a se adapta. Cei de acolo insa ne dau in fiecare luna niste newsletter-uri (scuze, nu stiu corespondenta in romana pt cuvantul asta) legate de dezvoltarea psihologica si fizica a copilasilor. Si scria acolo si ceva sfaturi de cum sa ii faci sa treaca mai usor peste problema separarii de mama.
1. Nu o lasa de la inceput mult timp in compania altcuiva, daca vrei sa o lasi cu bona sau cu bunica, fa in asa fel incat sa stai si tu cu ea pana se obisnuieste copilul cu persoana noua.
2. Apoi cand trebuie sa pleci pleaca doar o ora doua pentru inceput.
Fa asta de cateva ori pentru ca copilul sa se obisnuiasca, nu ceda.
3. Cand o lasi singurica fa in asa fel incat sa existe un program. Pleci la aceeasi ora, te intorci la aceeasi ora. Chiar daca nu stiu cat este ceasul copii constientizeaza trecerea timpului, si se simt in siguranta indeplinind o rutina.
Asta este o traducere din ce era scris in newsletter.
Eu chestia cu rutina am experimentat-o deja, daca intarzii o gasesc cu ochii pe usa si cu boticul pus. Daca ar putea sa mearga ar venii fugind la mine. Cand ma duc sa o vad la pranz, stie ca nu e timpul sa mearga acasa, si e mai mult interesata de joaca de ceilalti copii.
Madalina
mami de
Isabella Andreeahttp://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Ellenuta spune:
mada bune sfaturi, o sa le incerc!!
shose mai nou pediatrii recomanda piciorul gol .. mai toti bebelusii merg pe varfuri la inceput. nu stiu sa-ti spun daca s-o incalti in casa .. eu nu ii dau incaltari cand se plimba cu premergatorul si nici cand merg cu ea de manute prin casa ..
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
Ellenuta spune:
poate va intrebati de ce bantui pe aici la ora asta ... eu divortez!!!! nu mai ma tin nervii sa le suport si pe ale sotului .. a venit la 3 dimineata, m-a sunat pe mobil sa-i arunc cheile pe geam (ca el le uitase in masina .. masina lasata la prietenul de pahar). normal ca eva s-a trezit, a urlat si abia am potolit-o cu ceai!!!! s-a oferit domnule sa se duca la ea, ca sa vezi ... mi-au venit spumele si i-am zis cateva ... data viitoare cand se mai intampla asa, va dormi ori pe pres ori la ma-sa ... desi nu sunt foarte singura ca maine nu-l evacuez la ma-sa ... sa ma lase naibii in pace ca oricum copilu asta il cresc singura ... nu e "troznit" dar nu asta e problema ...
io nu mai pot!!!!!! nu mai suport!!!
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
Laura Ioana spune:
'Neata, fetelor
Elle
ce bine te inteleg: asta-i problema si la mine, crezi ca de la meci a venit repede? Tot la 3 (pardon, el spune ca la 2,54
). Ooooffff, Doamne si, vorba ta, fata o cresc cam singurica
In schimb, bate campii si de al doilea copil (pe care cu mare drag l-as face, daca as avea mai mult ajutor de la el). Imi pare rau ca esti supi...barbatii astia nu stiu sa aprecieze ce au langa ei
Trebuia sa nu-i arunci cheile, sa sune la mama lui sa i le dea![]()
Fetelor, dar clopoticile voastre fac o multime de chestii...hmmm, inseamna ca io am cam tras chiulul si nu i-am aratat suficiente chestii, mai insistent. Nu arata nik cu degetelul si nici nu face pa, desi bravo stie de la 5 luni si ceva.
Nati
si Thea face kk de diferite consistente pe zi, din care macar unul e mai moale si mai imprastiat, dar nu mi-am facut probleme. Oare sa-mi fac?
Totusi nu cred ca-i ceva in neregula, depinde ce mananca la fiecare masa. Ce simpatica cred ca e Stefi facand atatea chestii
Nu renunta la mersul la sala, o sa se invete cu lipsa ta doar daca lipsesti![]()
Shose
] tare faza cu Pinochio! Draga de ea, mi-o si imaginez aratandu-l cu degetelul ei grasut
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008), Botezul minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Am reusit sa ma intorc pe burtica - filmulete
Prima vacanta a Theei, Am 6 luni, Lacu Rosu si nu numai
Laura Ioana spune:
Am tot uitat sa-ti raspund, Irlandeza, si nush daca a facut-o cineva, referitor la taiatul din motz. Oricum socrii tai tre' sa stie traditia asta, ca-i obisnuintza aici in Piatra.
Deci: cand implineste copilasul 1 an, nasii ii taie motzul la propriu (ii taie din parut cate o suvita mica in semnul crucii: din crestet, la ceafa si pe laterale), iar pe o tavita se pun tot felul de obiecte din care copilul trebuie sa aleaga 3. Ala se zice ca-i viitorul copilului (se pun bijuterii, bani, forfecuta, icoana, carte, oglinda, ac si atza...la ce se mai gandeste fiecare, ca-s la alegerea fiecaruia).
Pe la fete in Bucuresti am tot auzit de ruptul turtei, dar nush ce inseamna, poate ne lumineaza ele
PS Sper ca ai rezolvat problema cu sotzul si ca te simti mai bine, ca sa te poti bucura de oaspeti
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008), Botezul minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Am reusit sa ma intorc pe burtica - filmulete
Prima vacanta a Theei, Am 6 luni, Lacu Rosu si nu numai
ramonab spune:
Neata fetelor!!!
Afara e o vreme neprietenoasa, ne tine in casa de vreo 2 zile si cica o tina asa pana luni.![]()
Mai fetelor, eu nu inteleg cum adica va pleaca barbatii la un pahar cu prietenii cand voi sunteti singure cu bebelusii?Eu nu pot sa inteleg chestia asta?Hai sa zici ca merge pt o ora doua seara, da sa stea pana dimineata? Mie mi se pare anormal.Eu nu as accepta asemenea comportament.No ofence, dar e nesimtire din partea lor.
Sotul meu nu facea asta nici macar atunci cand nu eram casatoriti, dapoi sa mai avem si un copil.Noi facem totul impreuna, daca unul are chef de iesit, iesim amandoi sau il luam si pe pici.Nu zic ca nu mai iese si el cu un prieten la un suc (daca nu are incotro, ca insista prietenul), da mai mult de o ora jumate, max max 2 nu sta si niciodata seara cand stie ca am si eu nevoie de o pauza.
Sper ca nu v-ati suparat pe mine, da pur si simplu nu mi se pare normal.Poate is eu mai de moda veche, da eu asa ceva nu as accepta.
RAMONA
si
RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 8 LUNI 
VEDETA LU MAMA
Ereena spune:
neatza
elle ,
lauraI ,irlandeza , la noi se spune ca la baieti se taie motul si la fete se rupe turta .
Matei-Florin 24.01.2008
PITICUL URIAS
O MINUNE DE 8 LUNI
ramonab spune:

Cristian Bogdan (mary b), Matei (cameliaH), Bianca Maria (aurel cris)
RAMONA
si
RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 8 LUNI 
VEDETA LU MAMA
Ereena spune:
cred ca astasi il scot pe urlatoru' asta mic in carucior in fata blocului si il las acolo sa il ia cine vrea. nu mai suport sa il aud plangand. desi banuiesc ca este vina mea. va povestes mai tarziu.acum plange ai,aiiiiia aiaiaai. ma duc la el
Matei-Florin 24.01.2008
PITICUL URIAS
O MINUNE DE 8 LUNI
Ereena spune:
deci sa va spun. am zis ca ramasei eu aia mai fleata de pe tot forumul ,prea bleaga sa las un copil mic sa planga. si s-a trezit musiu la 11 30 dupa ce adormise la 9 30 .i-am dat cu calgel,apa si suzi si a facut show apa,suzi,apa,suzi,urlete, cantat , dezmierdat, suzi, tipete, apa, urlete pana pe la 2 cand l-am trimis pe ta-su la el ca imi venea sa il bat .nu stiu cum l-a adormit ,cred ca in brate. la 3 s-a trezit iar, a supt si de atunci o tinem iar intr-o veselie, miorlait, pisicit, si in plus nu mai vrea sa suga.oi fi facut vreo tampenie .cam atat despre incercarea mea. nu mai bine stateam pe veche metoda?ii dau copilului 10 minute sa suga si dormim amandoi. cine-o mai face ca mine, ca mine sa pateasca
Matei-Florin 24.01.2008
PITICUL URIAS
O MINUNE DE 8 LUNI