invatatorul fetitei mele - vreau sfaturi va rog

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Alice,

Ai reusit sa o muti pe Maya la invatatoarea aia romanca?
Cum mai stau treburile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Happy, nu ne mai dai vesti?

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

Happy asteptam vesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

dupa parerea mea profesorul de franceza nu are pedagogie in el... m-am ingrozit cand am citit...

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Deci: am vorbit cu directoarea, a fost de acord cu mine ca nu a facut bine Mr. Chung sa ii numeasca asa si sa ii desparta in asemenea grupe... Mr. Chung i-a regrupat in clasa si a si vorbit cu Maya in doi explicindu-i ca nu este un elev rau, ca nimeni nu este prost, ca fiecare este venit acolo sa invete... etc...

Maya a refuzat sa fie mutata la alta clasa spunindu-mi ca fiecare om are dreptul al ao a doua sansa, ca Mr Chung este un invatator bun si funny, ca are prietene multe in clasa...

Ieri vine Maya de la scoala si o vad ca nu isi gaseste locul... Dupa ce maninca, in timp ce spalam vasele, vine pe linga mine si imi spune "vreau sa iti spun ceva, dar te rog sa nu te duci la scoala..." las totul balta si o ascult, pe canapea.

Luni au avut scoala, marti au avut o excursie, deci nu au avut scoala. Pe tabla clasei un elev scrie in fiecare zi ce zi este. Deci cind ea a scris pe tabla ziua, a vazut scris de doua zile inainte, Lundi, le 3ieme de Novembre, 2008 si negindindu-se ca au fost plecati cu o zi inainte, a scris Mardi, le 4 ieme de Novembre, 2008 cind de fapt trebuia sa scrie Mercredi, le 5...blah blah...

Mr Chung a ridicat-o in picioare in fata clasei si a intrebat-o "are you an active learner or a passive learner?" adica "esti un tip de elev care invata pasiv sau activ?" bine...bine...maya dat tu ce i-ai spus?... "I stared at him and then I finally told him that I don't know, but I will tell him tomorrow" adica "M-am tot uitat la el si apoi i-am spus ca nu stiu, dar ca ii voi spune miine"... Ok... i-am spus ca a raspuns bine, pentru ca nici macar eu nu stiu ce fel de tip de invatat am... Astea se stabilesc dupa teste date de psihologi profesionisti si nici macar atunci nu se stie daca au raspuns corect. Iar raspunsul lor poate informa cit la suta un om este activ si cit la suta pasiv in procesul de invatat... Deci cineva nu poate fi 100% pasiv sau 100% activ...
M-a intrebat toata noaptea, pina la culcare :spune-mi ce fel de tip de invatat am... Deci raspunsul meu nu era bun... Ori esti una ori esti alta... asta vroia sa stie si sa ii spuna lui Mr Chung...

Am sunat la scoala, am vorbit cu directoarea adjuncta dimieata asta care mi-a spus ca acest concept de activ si pasiv este in programa, ca s-a discutat despre asta in clasa... Am ramas masca... Pai cum poti intreba un copil de clasa intii daca este activ sau pasiv in invatare?... la dracu' cu scoala asta, ca mai rau ii timpeste pe copiii... Sau sint eu prea protectiva, nebuna...

Mi-a spus ca va comunica directoarei nemultumirea mea, ca va vorbi cu Mr Chung despre asta, ca ii va spune sa mai explice o data conceptul de activ/pasiv, si apoi ma va suna sa imi spuna ce s-a rezolvat... I-am spus ca vreau fata mutata la alta clasa, la care mi-a spus ca nu este asa de simplu, ca Mr Chung este un profesor bun si blind... Bine, bine, dar eu, ca adult nu mi-l doresc ca profesor si nu il vreau ca profesorul fetitei mele. Are idei didactice care nu imi convin mie ca parinte... Mi-a repetat ca nu este asa de simplu sa schimbe copilul... M-a intrebat daca vreau ca ea sa vorbeasca si cu Maya si i-am spus NU categoric. Pentru ca nu vreau ca Maya sa se simta jenata sa mai vina la mine cu problemele ei... Mi-a spus ca intelege si ca nu ii va spune nimeni nimic lui Maya... Sper sa se tina de cuvint...

Sint un pachet de nervi... cred ca ma duc si il bat pe Mr. Chung in curtea scolii!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

imi pare tare rau ca inca nu s-a rezolvat problema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Happy, imi pare rau ca nu te potrivesti cu profesorul Mayei. E drept ca el ii trateaza pe copii ca si cum ar fi mai mari, nu doar de clasa I.

Cat despre invatat pasiv sau activ, pot sa-ti spun ca scoala din Romania, cel putin pe vremea cand eram eu in scoala, ne facea sa invatam pasiv, adica profesorul preda, noi scriam in caiete si apoi invatam ce ni s-a spus. Invatatul activ inseamna sa pui in practica, sa experimentezi, sa cauti, sa cercetezi pe cont propriu ca sa iti largesti aria de cunostinte. As zice ca Maya e in categoria celor care invata activ, caci atunci cand n-a stiut a cautat sa afle, fie si intrebandu-te pe tine.

Senzatia mea este ca tu si invatatorul ati inceput relatia cu stangul si acum tu esti mereu in pozitie de aparare si ai tendinta sa iei orice intrebare ca pe un atac personal.

Cand imi vin copiii cu intrebari ciudate, la care nu stiu sau mi-e greu sa gasesc un raspuns potrivit, le spun ca nu stiu raspunsul, dar ca-l putem cauta. SI mergem si dam repede o cautare pe google sa vedem ce gasim. Si la intrebarea Mayei, uite primul raspuns pe care l-am gasit: http://lpc1.clpccd.cc.ca.us/lpc/hanna/learning/activevspassive.htm
E suficient sa citesti doar inceputul tabelului ca sa afli raspunsul, ca si avantajele invatatului activ fata de invatatul pasiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

Alice, mai ai noutati?

Mi s-a parut nepotrivit nepotrivit raspunsul adjunctei, nu era vorba ca invatatorul nu e "blind" ori whatever, ci ca metodele lui pedagogice nu se potrivesc cu ale tale si copilul e prins la mijloc. Hai sa zicem "nepotrivire de caracter", ca s-o luam eufemistic.
Daca administratia scolii nu-ti poate acomoda cerinta de-a muta fetita la alta clasa, poate alta scoala e mai "putincioasa" - si poate chiar ar fi oportuna si discutia in plen, la nivel comunitar (vezi publicarea la ziar) a standardelor si metodelor educationale de la zisa scoala.

Imi pare ca merita din plin barem un pic de intimidare daca nu si punerea in practica, iar in privinta lui musiu Cheung sa si-l manince la tava daca e asa bun - pe gustul nostru nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Draga Happy, situatia in care te afli acum este similara cu situatia in care m-am aflat si eu in urma cu cateva luni, atata doar ca fetita mea este inca la gradinita. Din septembrie si pana in decembrie am plimbat-o in 2 gradinite. Din prima gradinita, care era de 8 ore, am retras-o pt ca in fiecare zi,la ora de culcare, deci cand erau doar in pijamale, educatoarele deschideau geamurile larg si lasau si usile intredeschise, indiferent daca vremea era frumoasa sau urata.In timp ce copilul era cu febra acasa, am discutat cu directoarea la sedinta cu parintii. Am fost singura mama care a avut ceva de spus, restul, stateau cu capul plecat. Din atitudinea defensiva a directoarei mi-am dat seama ca asta era politica acesteia ; imbolnavirea copiilor pt a munci ele mai putin; ca doar luau aceeasi bani. In consecinta, am retras copilul din acel lagar de concentrare. Dupa ca am luptat 2 luni cu febra, am dat-o la o gradinita de 4 ore, cu o curte mare, leagane, topogane, balansoare si o educatoare tanara, dar vesnic cu figura obosita, probabil pt ca era si studenta. Inca din prima zi, copilul mi-a spus ca se plictiseste la gradinita, ca ii place doar cand se joaca cu copii in curte. Din acele zile au inceput problemele de comportament: nu mai manca si in permanenta propriul meu copil era in razboi cu mine. Am intrebat-o daca educatoarea sau celelalte persoane de la gradinita se poarta frumos cu ea. Mi-a raspuns ca da pe un ton sovaielnic. Din decembrie, cand a fost serbarea, nu am mai dus-o nici acolo. Acum, am reusit sa o inscriu la o gradinita de 8 ore in sistem Waldorf. Fetitei mele ii place mai mult la 8 ore.
Mesajul meu catre tine este urmatorul: atunci cand este vorba despre copilul tau chiar daca toata lumea este impotriva ta, tu actioneaza asa cum simti tu ca-i este ei mai bine.
Eu nu am mai dus-o la cea de-a doua gradinita deoarece am ajuns la concluzia ca educatoarea era incompatibila cu ea.
Tinand cont ca si de la directie ti s-a raspuns ca nu este atat de usor sa-i gaseasca un loc in alta clasa, sfatul meu - de mama patita pana mi-au iesit peri albi - este sa schimbi scoala. Fetita ta cea mare a avut noroc de o invatatoare buna; cea mica, din pacate, nu. Cel mai bine pt Maya este sa schimbati scoala.
Cu multa intelegere,

lisaelisa

lisaelisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa
Din prima gradinita, care era de 8 ore, am retras-o pt ca in fiecare zi,la ora de culcare, deci cand erau doar in pijamale, educatoarele deschideau geamurile larg si lasau si usile intredeschise, indiferent daca vremea era frumoasa sau urata.In timp ce copilul era cu febra acasa, am discutat cu directoarea la sedinta cu parintii. Am fost singura mama care a avut ceva de spus, restul, stateau cu capul plecat. Din atitudinea defensiva a directoarei mi-am dat seama ca asta era politica acesteia ; imbolnavirea copiilor pt a munci ele mai putin; ca doar luau aceeasi bani.

lisaelisa

Eu asa ceva nu cred in veci. cred ca esti tu un pic prea protectiva cu copilul.
refuz sa cred ca la o cresa copiii sunt imbolnaviti intentionat pt ca educatoarele sa munceasca mai putin.
Afirmatia ta e foarte grava.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput