invatatorul fetitei mele - vreau sfaturi va rog
Raspunsuri - Pagina 4
szivarvany spune:
Ma bucur ca e totul spre bine 
Si ma bucur ca si tu ii dai crezare copilului chiar daca ar putea fi ceva imaginar, dar mai bine ne temem decat sa ne speriem 

Si chiar daca noi n-am ajuns la scoala si s`tem pe aici
si eu m-am simtit singura extraterestra de pe la sedintele de la gradi ... so ...
pt tine !
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
kariguld spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MissParker Si eu tot ca Andrada as proceda, l-as aborda si i-as spune ca el pt. mine e in categoria profesori rai si ca imi mut fata in alta clasa fiindca doresc un profesor bun pentru ea, unul care sa nu faca abuz de putere pentru a inocula unor copii atat de mici asemenea prejudecati si a le provoca scaderea increderii de sine. Buuuh pentru astfel de "profesori", care nici nu-si merita titlul! Cat despre taiatul parului propriei fetite, asta a pus capac la toate, asta nu e un om cu care se poate negocia, mai ales ca a tinut sa te umileasca de fata cu alte mame si a ramas rigid pe parerea lui tampita... Ai putea sa-l chemi la o discutie cu directorul si sa ceri sa-ti explice pe puncte si concret de ce fetita ta e in grupa celor rai, eventual s-o testeze din nou in prezenta ta (sa speram ca n-a reusit sa-i distruga prea mult parerea buna despre ea insasi si inconstient fetita acum sa incerce sa corespunda etichetei puse de acest imbecil)... Of, Doamne, daca asta ma asteapta si pe mine cu micutul meu, cred ca jar vor manca toti profesorii [emoticon care sterge cu profesorul pe jos] |
foarte bine spus!!!!
eu, am luat masuri intotdeauna, nu am lasat NICIODATA ca ai mei copii sa sufere, chiar daca poate au exagerat ei cate o data...
foarte bine ca ia vb cu directoarea, sper sa ia masuri serioase.
pentru copilul tau, pentru binele ei si mai ales ca acuma se formeaza, acuma se sadesc primele seminte in ale educatiei scolare, trebuie sa nu lasi lucrurile asa.
parerea mea, oricare ar fi solutia directoarei, tu nu mai lasa fetita in preajma unui astfel de invatator!
imi permit sa fiu putin ironica, acel profesor nu s-o fi scolit cumva in Romania??
copii mei, au avut in clasa a doua, pentru putina vreme o invatatoare....care nu zambea niciodata! avea asa o figura....de piatra...nu intru in detalii....dar ei si acuma isi amintesc de ea cu groaza si sunt inca putin afectati de timpul petrecut cu ea.
concluzia este, ca invatatorii isi pun amprenta pe copii, mai mult decat se vede si credem noi!
Kari
kariguld spune:
si asa ca o incurajare, pentru toate mamicile.
copii mei merg la scoala in Elvetia, acolo unde locuiesc parintii mei.
cand am fost la intalnirea pentru parinti, dupa primele zile de scoala, m-am simtit tratata ca un presedinte. profesorul care a tinut intalnirea....era numai un zambet, cand am intrat eu in sala, s-a ridicat de la masa, a venit la usa, a dat mana cu mine, si m-a prezentat la toti parintii, (erau vre-o 8, 9 doar) de parca venise prim-ministrul la ei. apoi , ne-a prezentat ce vrea sa faca cu ei, ce planuri are...m-am simtit pentru prima data in viata mea, ca un om normal, nu ca o extraterestra (cum spunea mamagiuliei!)cum ma simteam la intalnirile din Ro.
mi-a spus chiar ce s-a gandit pentru baiat, ce ar fi bine sa faca, la fel si pentru fata.
ca sa nu va mai spun, ca am ramas impresionata de pregatirea lui, pe care ne-a prezentat-o la inceput.....cate examene si cati ani de studiu a facut, a studiat si psihologia .
pana acuma, sunt f multumita, sper sa fie asa in continuare. ca sa nu va mai spun, si copii cat sunt de fericiti si multumiti de felul cum se preda la scoala. profesorul, le permite sa ii spuna pe nume!
Kari
corinadana spune:
Parerea mea: trebuia sa vorbesti intai si intai cu el! Sper sa nu se adevereasca dar fetita ta nu va avea un an prea bun cu teacher ul... Si suntem doar la inceput.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Happy_in_TO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui corinadana Parerea mea: trebuia sa vorbesti intai si intai cu el! Sper sa nu se adevereasca dar fetita ta nu va avea un an prea bun cu teacher ul... Si suntem doar la inceput. Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca |
Am vorbit cu el la sedinta si dupa sedinta vreo jumatate de ora. O tinea pe-a lui ca este metoda buna si ca Maya va fi motivata sa invete mai mult sa fie in grupa "buna"... Iar eu ii spuneam insistent ca am observat schimbari negative in atitudinea lui Maya in privinta scolii si ca metoda lui este de vina pentru ca Maya imi spune mereu suparata ca ea este in grupa "rea".
Am vorbit si mi-am spus punctul de vedere cu calm, i-am adus argumente solide ca aceasta catalogare este negativa si ca afecteaza increderea si self-esteemul, i-am spus ca el este pentru Maya nu numai invatator dar si un model masculin si ca din cauza asta ea este dublu vulnerabila...
Imi pare rau, dar eu cred ca am procedat bine avind discutia cu directoarea. Cine stie ce ii mai trece prin cap lui Mr Chung?... Cum sa las copilul pe mina lui?
Andrada spune:
Pai n-o lasi, pentru ca o muti. Stiu ca e greu de vorbit cu scoala dar trebuie de la inceput sa ai bine stabilit ce anume le ceri. In cazul asta te duci intr-o saptamina si spui ca nu iti place evolutia evenimentelor, ca Maya nu "thrive" in mediul respectiv si ca vrei sa o muti. Nu vorbesti de profesor si ce face el, aia e treaba lui si aici de obicei te trag in discutii paralele. Tu vorbesti numai de fetita si de ce e bine ptr ea si ca vrei clar sa o mute. Sa iti prezinte citeva variante de alti invatatori si sa alegi unul. Nu accepta mai putin, perioada de proba, o mai lasam nitel, nici alti profesori nu sint altfel, alti parinti sint ok...etc.
Tu stii clar ca vrei sa o muti si asta ceri,
Daca vorbesti numai de nevoile voastre e greu sa va contrazica si o tii si pe directoare concentrata pe subiect.
Asteapta-te sa incerce sa te abata de la drum si pregateste-te din timp cu raspuns.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
speed spune:
vai happy,ce situatie nasoala...ma bucur insa ca intilnirea cu directoarea a decurs asa cum trebuie...eu zic ca ai procedat excelent,ca la carte,bravo tie,fetitele tale sunt norocoase cu asa mamica...
sper ca si rezultatele in urma discutiei cu directoarea sa fie pe masura,mult noroc! iar daca se elibereaza vreun loc in alta clasa eu zic sa o muti fara sa stai pe ginduri,mai ales daca simti ca invatatorul iti trateaza fetita diferit ca urmare a "conflictului".
corinadana,eu cred ca situatii de acest gen trebuiesc duse mai departe,sa nu ramina doar la nivel invatator-parinte.poate i-ar trebui reevaluate metodele (si sincer nu as fi vrut sa aduc in discutie faptul ca e de origine asiatica,dar cite bordeie atitea obiceie si nu e vina lui) si nu cred ca e datoria/sau de competenta parintilor sa faca asta.hai sa zicem ca impartitul pe grupe buni/rai s-a rezolvat,dar fara o evaluare obiectiva si profesionala ce garantie ai ca nu o sa inceapa sa aplice alte metode ciudate si nerezonabile?
simi spune:
Happy, eu cred ca ai procedat foarte bine! Nici o clipa sa nu te indoiesti de asta! I-ai dat si lui o sansa vorbind cu el prima oara (cu toate ca nu merita, btw), apoi ai vorbit cu directoarea, care pare o femeie normala.
Nu-mi revin totusi, cum sa-i taie parul fetitei lui daca nu invata bine? De fapt, ce ma mir, fiul meu avea in clasa un copil chinez, care daca lua un 90% se umfla de plins ca-l omoara taica-sau acasa!
Fetitele tale pot fii mindre cu asa mamica!
Smile,tomorrow could be worse!
Happy_in_TO spune:
Bineinteles, Andrada, acum daca am mers pe drumul asta, asa am sa fac. Aseara dupa discutie ma durea capul, si cu toate ca mi s-a dat dreptate, senzatia de sila persista...
I-am cerut directoarei ca in maximum o saptamina sa imi spuna cum s-a rezolvat situatia si in doua saptamini sa aiba un loc in clasa Doamnei Herescu (invatatoarea lui Sarah din clasa intii, romanca, o tipa excelenta!) pentru Maya.
Nu am nimic impotriva lui Mr Chung, i-am repetat si directoarei. Imi place felul lui glumet, nu am avut probleme cu el cit a fost profesorul de sport si de computer al lui Sarah. Ceea ce ma innebuneste este metoda lui timpita! Mi se suie singele la cap cind ma gindesc ca un invatator a putut debita asa ceva. Parca il si vad impartindu-i in trei si spunindu-le :voi sinteti bad, voi sinteti not so bad si voi sinteti good... Repet, asa as fi reactionat daca Maya era in grupa buna!
Deci i-am spus directoarei ca vreau fapte, nu vorbe, vreau sa se faca ceva. Intrevederea s-a terminat pe o nota pozitiva si am incredere ca o sa se rezolve.
mimitete spune:
Ai procedat f bine si eu zic sa continui sa insisti sa fie mutata in alta clasa. Chiar daca el si-a schimbat atitudinea la cererea directoarei, metodele lui pedagogice lasa mult de dorit si tare imi e teama ca va avea resentimente fata de fetita si fata de tine ca
l-ai "pirit". Un om care ii taie parul fetitei pt ca nu l-a ascultat trebuie dus la doctor ...
Mult noroc,