invatatorul fetitei mele - vreau sfaturi va rog

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

M-ar interesa foarte mult si parerea unui psiholog.
Karmen, daca esti prin zona, poti sa iti dai cu parerea?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

De curiozitate: care au fost criteriile de impartire? la ce s a gandit cand a facut asta?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Mi-a spus ca cei "good" sint cei care stau cuminti si isi termina activitatile, se plimba prin clasa apoi si se uita dupa informatii noi si raspund la intrebarile lui.
Cei not so good sint cei care isi termina activitatile si sint cumintei.
Iar cei bad sint cei care vorbesc, nu isi termina activitatile, se plimba prin clasa si nu raspund la intrebarile lui.

Am vorbit cu Maya in privinta asta, sa completeze activitatile, chiar daca sint de incercuit cuvintele care incep cu "O" de exemplu sau care ii cer sa faca un rind de "a"... I-am spus sa taca din gura cu toate ca este guraliva si un fel de "drama queen" care vrea sa fie in centrul atentiei. I-am spus sa raspunda si ea in cor la intrebarile lui.

La inceputul anului astuia, la day-care invatatoarele de acolo erau incintate de ea pentru ca a citit in fata clasei o carte (pentru virsta ei)... Deci are confidenta, stie, este ok...

Oricum, nu despre nivelul inteligentei discutam aici ci despre impartirea unei clase (la clasa intii!) dupa trei zile de scoala. El deja stia dupa doua saptamini ca Maya este lenesa si ca va fi in grupa cea rea! Este vorba de catalogare, de vatamare a confidentei, de ceva care va ramine mult timp in memoria copiilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

din experienta mea de invatator cu 18 ani de meserie si 5 clasa I, pot sa iti zic ca iti ia cel putin 3 luni sa incepi sa iti cunosti clasa

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Happy, catalogarea, etichetarea, sunt contraindicate la orice varsta. In alta ordine de idei, stimularea pentru a invata se face punand accentul pe lucrurile pozitive, adica laudand copilul ori de cate ori face ceva bun, si oferind rewaards la un anumit numar de lucruri bune, gen ajutat in clasa, terminat activitati, raspuns la intrebari, ne-vorbit in clasa neintrebat pentru un numar de minute etc. In plus, li se pot da mici responsabilitati si apoi sa fie laudati pentru ajutorul pe care l-au oferit. In felul asta copilul invata ca este apreciat si ca i se da atentie cand face ceva bun, ceea ce il va stimula sa raspunda corspunzator cerintelor profesorului, sa se straduiasca mai mult in clasa si acasa. Chiar daca a gresit sau nu a terminat o activitate, este indicat sa-i spui "Vad/imi place ca te-ai straduitsa lucrezi bine, bravo! Ar fi grozav daca data viitoare ai reusi sa faci putin mai mult/mai bine".

Eu zic ca ai abordat problema foarte bine. Oare cum ar reactiona Mr Chung daca i-ai spune ca pentru tine el e in categoria profesorilor rai si ca trebuie sa se straduiasca mai mult ca sa ajunga in categoria celor buni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat dintr-un mesaj

Happy, teacherul respectiv e asiatic? are accent? daca da, pentru mine ar fi principalul motiv pentru care mi-as muta copilul din clasa aia, sau chiar din scoala.

hahahahahahahahaha
Super!!!!
tipic comentariu de emigrant roman!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Happy , situatia e socanta , mai ales ca se petrece intr-un stat cu un nivel ridicat de civilizatie !
Toate sfaturile celorlalte mame si demersurile tale sunt normale .
Ma gandesc ca pe langa acestea , poate ne spui si ce explicatii ii dai copilului si reactii are , adica mai concret metodele de dezvoltare a independentei si self-esteem-ului. Pt ca mai apar , inevitabil , situatii asemenatoare , si ar fi bine sa le faca fata .
Baiatul meu cel mare debordeaza de energie , si dupa ce a "realizat" cateva nazbatii prin imprejurimi , niste copii i-au zis ca nu se mai joaca cu el pt ca " esti rau , asa mi-a zis mama , tata " ! Si dai si explica-i bietului copil ca nu e rau , e doar nazdravan , si "rau" inseamna : sa furi , sa bati , sa-ti bati joc de cineva ,sa omori , adica lucruri grave. Si apoi i-am zis sa aplice si la el , dar si la toti pe care-i cunoaste logaritmul asta . In cazul fetitei tale poate ajunge la concluzia ca invatatorul e rau , ca isi bate joc de ei etichetandu-i (si total neadecvat) si de biata fiica a lui , careia i-a taiat parul . A , si poate functioneaza si explicatia atitudinii invatatorului , nu a etichetat pt ca ea a facut ceva anume , ci pt ca omul a fost crescut intr-o cultura diferita , foarte autoritara si agresiva .
Si la noi in clasa intai sunt niste semne de intrebare (tot referitor la niste calificative negative), dar mai cercetez inainte de a actiona.
Numai bine si succes la scoala copilasilor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

Alice,fa cumva sa muti fata din acea clasa si chiar din scoala...pe urma ai grija ce invatator sau invatatoare va avea fetita.
vreau sa-ti spun ca eu am avut foarte mult de suferit din cauza invatatoarei.problema a fost ca eu n-am spus parintilor..iar mai tarziu acestia s-au despartit si nu pot sa ma laud c-am avut atentia ce i-o accorzi tu fetitei tale...
din cauza ca parintii mei nu "pupau in fund" pe doamna invatatoare,nu-i dadeau cadouri si nu erau patroni, se purta foarte urat cu mine si nu numai.... ne batea,ne tragea de perciuni,ne facea in fel si chip,ne vorbea si ne jignea,ne facea sa ne simtim prost...tin minte ca ne-a cerut caietul de teme,iar cand i-i l-am dat,a facut niste mutre,a spus ca i-i greata de cum arata si l-a aruncat spre clasa...vreau sa spun ca tot timpul mi-am dat silinta sa invat si sa fiu ordonata....in clasa a4a am fost la alta scoala si acolo am dat peste o astfel de invatatoare..plangeam zilnic ca nu vreau sa merg la scoala..imi era frica si groaza....
clasele 5-8 au fost la fel: preferatii prfesorilor si dirigintilor erau cei care faceau meditatii sau dadeau cadouri...am fos ambitioasa tot timpul,invatam mult,dar aveam doar mentiuni,pt ca nu luam note mari,ca nu faceam meditaii...in clasa a8 a am reusit cu chiu cu vai sa iau premiul 3,chiar daca erau preferati altii...cu ambitia ce-am avut-o,am intrat a8 a la liceu,iar in cei 4 ani de zile,am fost tot prima din clasa,iar in a 12 a,am fost sefa de promotie...mi-i se facuse dreptate...
vreau sa va spun ca m-a afectat fff mult cele intamplate...n-am incredere deloc in mine...nu ma iubesc...ma simt cea mai urata..cea mai proasta...inferioara tuturor...
sper din suflet sa se rezolve problema invatatorului si sa nu treaca si fetita ta prin ce-am trecut eu

Mergi la inceput

Monixy, eu le-am spus mereu fetelor mele ca nu sint rele, dar ca ceea ce fac ele citeodata este un lucru rau.

Am stresat acest lucru: persoana nu este rea, dar actiunea ei nu este buna. Si le-am explicat apoi intr-un fel matur consecintele acelui lucru rau (daca a dat in cineva, pe acea persoana o doare, data viitoare cind va ridica mina va insemna ca vrea sa cauzeze durere cuiva si sa se gindeasca daca asta este bine)si alternative ca sa evite acel lucru rau (rezolvarea in ex de mai sus ar fi sa explice persoanei respective frustrarea ei, sa se exprime verbal si matur iar cind nu poate face fata sa ceara ajutorul unui adult).

Nu ii pot spune ca Mr Chung este rau pentru ca se va duce la scoala si poate va repeta celorlalti colegi sau chiar lui acelasi lucru. Si apoi chiar ca nu am rezolvat nimic. Chiar si in situatia noastra i-am explicat ca Mr Chung este un profesor bun dar ca metoda lui a fost gresita, ca ceea ce a facut el a fost gresit. Ca dovada, dupa ce am vorbit cu el la sedinta, a venit si i-a regurpat, deci a inteles ca a facut o greseala.

Nu va pot spune cit de "down" ma simt dupa toata povestea asta. Cred ca m-a afectat mai mult decit vreau sa admit! Ma simt ca si cum ar fi fost vina mea ca Maya a fost catalogata ca rea. Parca nu am facut ceva indeajuns si habar n-am ce...Like a failure somehow (nu stiu cum sa explic in romaneste).

Am ajuns sa ma autoanalizez pe mine de ce am fost singura in clasa care a fost impotriva acelei grupari abuzive... Poate pentru ca el este barbat?... Poate am ce am cu toti barbatii?... de ce nu am nici un barbat in viata mea, in cercul meu de prieteni?... Este bine?...este rau?... Sicer totusi: la fel as fi reactionat daca ar fi fost femeie! ...Oare o cocolosez prea mult pentru ca este cea mai mica? Oare ar trebui sa o las sa se obisnuiasca in toate mediile, fara sa incerc sa rezolv totul pentru ea?... Oare e bine ce am facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Da te chinuiesti ceva sa te invinovatesti...nu ti-a scapat nimic. Chestiile astea se intimpla Happy, nu e vina ta, o singura chestie e discutabila, daca tii cu tot dinadinsul, de ce nu ai incredere in Mara? De ce n-ai crezut-o din prima? Le-a mai inflorit in trecut?
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput