invatatorul fetitei mele - vreau sfaturi va rog

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Happy, multa bafta si un pupic pentru micuta ta! Cu siguranta ca trebuie sa ii schimbi clasa, nu e normal ca un invatator sa formeze astfel niste copilasi...[(]
Scriu pentru ca-mi amintesc de invatatoarea mea. De ce? Pentru ca la noi era la fel ca la fetita ta: randul bun, randul "cam asa si asa" si randul rau...din fericire sau nu, am avut norocul sa stau pe randul bun, insa in clasa a treia, din cauza unei lucrari la matematica - de atunci am urat matematica - la care am luat un 6 cat mine de mare, am stat pentru o saptamana pe randul din mijloc...am fost foarte afectata atunci...imi amintesc bine tare... Si, intr-adevar, aveam aere de superioritate fata de ceilalti pentru ca eram pe randul bun. Cu siguranta nu e o metoda buna cea aplicata de invatatorul fetitei tale.

Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Fetelor, dar dl Chung e un pic dus, cum adica, sa-i taie parul fetei lui, ca pedeapsa. Asta trebuie indepartat de acolo, ca nenoroceste si alti copii. Eu as cere o evaluare psihologica a lui (dar nu stiu daca se poate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

happy nu mai ai incredere in tine ,tu nu_ti dai seama ce stiy sa faca fetita ta sa citeasca si sa adune? a mea daca citeste un cuvant si profesorul nu-i atat de aspru spune ca daca e mai dur vin parintii pe cap si-i spun ca din cauza lui,copiii ar innebuni asa ca ...ar trebui sa-l iei tare doar esti romanca ,si o leoaica isi apara puii indiferent daca sunt rai sau buni!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Alice ,si eu am o fetita de 6 ani jumatate,in clasa 1 si ma pot pune in situatia ta si zau ca nu stiu cum i-as putea explica copilei despre abuzurile domnului inv.Ce naiba de clasificare e asta dupa o luna de scoala .Nici pe mai tirziu nu mi se par ok categorisirile astea,domnul asta a mai avut alte generatii,poti lua legatura cu alti parinti sa intrebi despre el?
Fetele ti-au dat sfaturi bune,gaseste-i alta clasa sau alta scoala!

Si taierea parului ca pedeapsa mi se pare din evul mediu,zau .
Si nici faptul ca si-a permis sa-ti zica la un fest despre copilul tau nu mi se pare in ordine.Trebuia sa-ti faca o programare la scoala si sa-ti povesteasca despre asta,e o problema privata si serioasa nu una de dezbatut la coada la hamburgeri...

Succes iti doresc !Asteptam vesti bune!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Sarah l-a avut pe Mr Chung ca profesor de sport mai intii, apoi ca profesor de computer.

Abia anul trecut i-a fost data clasa intii, deci de cind il stiu eu asta este al doilea an de cind preda ca invatator.
In clasa a doua Maya va avea alt invatator sau invatatoare, aici fiecare invatator preda materia de clasa la care este repartizat.

Poate ca totusi nu ar fi rau ca el sa fie evaluat...Cu toate ca nu vreau sa iau piinea de la gura nimanui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si la Raluca copiii sunt impartiti pe grupuri in fc de nivelul academic. Este cl. a 4a. Sunt impartiti asa dupa cateva testari. Teacher le da celor avansati ceva mai complicat, celorlalti ceva mai simplu. Nu vrea sa i faulteze pe cei buni tinandu i in urma si nici pe cei mai slabuti explicandu le ceva ce ei nu pricep...
Nu a fost nici o plangere din partea parintilor.

Nu sunt numiti good... ci fiecare grup are un numar.
Si aici la sf de an se face un matrix- asa cred ca se numeste in care sunt asezati teacher ii la clase, toti au toate credentialele ca sa fie teacher de computer/ cls. 1a/ cls. 5a...(mai putin muzica si desen) deci nu are absolut nici o relevanta ca a fost din ala sau din celalalt in anii trecuti.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

corinadana, pai nu le poti pune pe-acelasi cantar, nu? Copii selectati in baza unor teste si analize standardizate si aprobate si in cazul asta un neica nimeni care s-a trezit el sa eticheteze copiii.

Happy, spor la discutii cu principal. Vezi ce iese de acolo. Desi pe teacher nu il schimbi usor ca om. Mai degraba schimbi clasa, pe motiv de incompatibilitate a personalitatii lui cu copilul. Individul e repetent la psihologie educationala, ce mai. Faptul ca e asiatic nu ma mira, mai toti au copilarii incarcate de asteptari si pushy parents cu metode foarte dure. Sunt cu long shot aici, dar e o posibila explicatie...

Mai ales ca ai fetita mai mare la scoala, mergi la teacher care iti place inainte de repartizare in fiecare an si spune-i ca ai aprecia sa ia fetita in clasa si blabla si lugulugu. Stii tu. La noi a functionat de fiecare data in elementara... cu primul e mai greu.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Imi aduc aminte cand eram eu in generala, desi nu chiar in clasa 1, oricum, in ciclul 1-4, cand invatatoarea ne-a impartit in doua grupuri de matematica: "olimpicii" pe de o parte si "restul" de cealalta parte. Nici acum nu am uitat cum se hlizeau "olimpicii" la noi numindu-ne "repetenti", chiar daca unii dintre noi erau mai buni la alte materii decat ei.
Va dati seama cat m-a afectat, daca si dupa 25 de ani imi aduc aminte de faza asta!
Happy, schimba invatatorul, cine stie ce i se mai ingraveaza fetei in minte si ce repercusiuni o sa aiba peste ani! Si chestia cu sa nu iei painea nimanui...ma rog, eu o evaluare tot asa cere, omul asta tareaza zeci de copii!

Eileen Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Si eu tot ca Andrada as proceda, l-as aborda si i-as spune ca el pt. mine e in categoria profesori rai si ca imi mut fata in alta clasa fiindca doresc un profesor bun pentru ea, unul care sa nu faca abuz de putere pentru a inocula unor copii atat de mici asemenea prejudecati si a le provoca scaderea increderii de sine. Buuuh pentru astfel de "profesori", care nici nu-si merita titlul! Cat despre taiatul parului propriei fetite, asta a pus capac la toate, asta nu e un om cu care se poate negocia, mai ales ca a tinut sa te umileasca de fata cu alte mame si a ramas rigid pe parerea lui tampita...

Ai putea sa-l chemi la o discutie cu directorul si sa ceri sa-ti explice pe puncte si concret de ce fetita ta e in grupa celor rai, eventual s-o testeze din nou in prezenta ta (sa speram ca n-a reusit sa-i distruga prea mult parerea buna despre ea insasi si inconstient fetita acum sa incerce sa corespunda etichetei puse de acest imbecil)... Of, Doamne, daca asta ma asteapta si pe mine cu micutul meu, cred ca jar vor manca toti profesorii [emoticon care sterge cu profesorul pe jos]

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Aseara dupa munca am fost si am vorbit cu directoarea. Este noua la scoala asta, deci a fost prima data cind am vorbit cu ea personal.

I-am spus totul, incepind cu Maya venind acasa cam a treia zi de scoala si spunindu-mi ca este in grupa copiilor "rai" la care nu prea am dat crezare pentru ca mi s-a parut o poveste horror si am preferat sa cred ca nu este reala!... Aici am gresit eu! Trebuia sa am incredere in ceea ce imi zice!

Apoi i-am spus de incidentul de la "bbq night" stresind pe faptul ca el a venit la mine in timp ce eu eram la rind, abordare care mi se pare total neprofesionala. I-am spus ca Mr Chung, daca era intr-adevar interesat de evolutia copilului meu, trebuia sa ma sune si sa aranjeze o intrevedere in doi, sa incercam amindoi sa gasim solutii spre a o ajuta pe Maya. Dar el nu a facut decit sa ma intimideze pe mine, sa ma rusineze iar pe Maya sa o striveasca public!

I-am spus de sedinta de la scoala care a avut loc lunea aceasta cind l-am intrebat pe invatator de fata cu ceilalti parinti daca este adevarat ca el a impartit clasa in trei grupe "rai", "nu prea rai" si "buni" iar el mi-a confirmat ca asa a facut.

I-am spus ca am intrebat citiva copii din clasa, (Ahmed si Sheneil, copii cu care Maya a fost la day care timp de doi ani si pe care ii cunosc si le cunosc parintii) daca este adevarat si ei mi-au spus ca da. Ahmed mi-a spus trist ca si el este la grupa copiilor rai iar Sheneil a dat din umeri spunind nitel superioara ca ea este la grupa "nu prea buni" :(((

Mi-a spus ingrozita ca nu stie de asa ceva, ca ea este total impotriva etichetarii si acestui sitem abuziv care i l-am descris. Mi-a promis ca o sa discute cu invatatorul a doua zi si o sa ma informeze despre tot. Mi-a multumit ca i-am spus, ca ei i s-a parut totul ok cind a inspectat clasa.

I-am spus ca nu am nimic imporiva sa imparta clasa, dar sa nu ii numeasca asa. Poate folosi alte cuvinte: albinute, bondari si arici spre exemplu. Sau culori, dau altceva... Fara sa implice ca unii sint mai buni si altii nu, eventual sa faca o intrecere intre ei, care termina activitatile mai repede sau care sint mai cuminti, laudindu-i si incurajindu-i laolalta.

Mi-a spus ca acum toate clasele sint pline pina la refuzul de standard, dar cam in doua saptamini se poate ivi un loc in alta clasa si o poate muta imediat. I-am spus ca nu am incredere in Mr Chung si ca nu il vreau ca invatator pentru fata mea. Categoric.
Mi-a dat dreptate si mi-a spus ca o sa inceapa investigatia.

Cind am luat-o pe Maya de la day-care mi-a spus bucuroasa "acum nu mai sintem rai, nu prea rai si buni, ne-a amestecat in alte grupuri. Ahmed mi-a spus acelasi lucru bucuros la care a adaugat ceva care mi-a facut inima cit un purece: acum aia "buni" o sa ne poata ajuta...offfff!!!! Deja a stricat prea mult invatatorul asta!!!

Ce am inteles din povestea asta urita: sa am incredere in copil mai mult chiar daca mi se par SF povestile spuse de ea!

Multumesc pentru toate incurajarile si postarile voastre, m-au facut sa ma simt mai "normala" pentru ca incepusem sa ma analizez pe mine, daca ractionez normal. Mai ales ca ceilalti parinti la sedinta s-au uitat la mine cam ciudat cind ii aduceam argumente lui Mr Chung ca nu este ok din punct de vedere psihologic ceea ce a facut!

In fine, se pare ca Mr Chung a bagat ceva la cap dupa discutia cu mine in seara sedintei pentru ca a doua zi dimineata, fara sa fi vorbit directoarea cu el (o va face astazi pentru ca doar aseara am vorbit cu ea) a schimbat ordinea in clasa. Mi-e teama insa ca etichetarea in acea clasa o sa persiste mai mult, cei rai se vor credea rai in continuare si cei buni se vor simti superiori...
Sper ca si ceilalti parinti cre erau la sedinta sa vorbesca mult cu copiii lor si sa ii asigure ca ei sint buni... Doamne, vorbim aici de mladite de clasa intii!!!

Mergi la inceput