invatatorul fetitei mele - vreau sfaturi va rog
Raspunsuri - Pagina 2
maru spune:
ca sa ma intelegi: copilul meu invata engleza la scoala, acasa noi vorbim exclusiv in roamana, accentul poate in italiana nu se simte atat de tare, dar in engleza se simte. De aia la scolile de ESL se angajeaza f rar profesori ne-nativi
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gazzella
nu-mi vine sa cred.... dar nu neaparat pentru asta am intrat Happy, tare frumos o povestesti si sunt de acord cu Andrada, pana cand ii schimbi tu viziunea invatatorului fetita creste si creste avand ca invatator o astfel de persoana cred si eu ca schimbarea clasei, chiar a scolii e o solutie mai buna, mai rapida Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni) |
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Happy_in_TO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrada Happy spune-i ca pentru tine el e un invatator rau si ca n-ai timp sa astepti sa ajunga printre cei buni (dupa metoda de incurajare pe care o propune el). (How does that feel?)Vrei direct la cel bun, A L’amore che move il sole e l’altre stelle. www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu |
hahhaha...ma intreb ce reactie o sa aiba daca ii spun asa ceva... :)))
Bun punct de vedere! Tot catalogare este si asta, nu?
khristin spune:
Happy_in_To, ai fost sfatuita bine cu scrisorica la directoare. Faptul ca ai programat deja intalnirea cu directoarea e primul pas. Sint convinsa ca nu va fi foarte incantata de clasificarea facuta de profesor la clasa, good, bad, etc. Pune toate complaints-urile pe hartie si explica-i directoarei ca fetita ta e tipul de copil care are nevoie de incurajari permanente (chiar cu exagerarile de rigoare), ca ai observat ca in urma interactiei fetitei cu profesorul respectiv un oarecare regres pe care nu ti-l explici, iar fetitei nu-i mai place sa mearga la scoala, ceea ce e de fapt cel mai grav lucru. Stiu ca ai mentionat ca fetita e la scoala in franceza. Si fetita mea e tot in clasa intai la FI, dar ea e genul extrovert, trebuie din cand in cand domolita, nu e genul timid deloc. De asemenea sint multe dificultati de adaptare de la o scoala/gradinita in engleza la cea franceza, incearca sa vorbesti cu fetita sa vezi cum i se pare franceza, poate are dificultati de intelegere a noii limbi, poate are nevoie de ajutor suplimentar din partea ta. Ai facut bine si ca ai discutat cu profesorul face to face, cere un follow-up meeting cu sfaturi foarte practice in privinta temelor/comportamentului si vezi ce ti se spune cu privire la practicile pedagogice. Nu lua decizii pripite chiar daca iti vine sa o faci. Pana la urma copii perfecti nu a vazut nimeni, sa fim seriosi
. Tinem pumnii noii scolarite 
Maru, n-as sfatui-o pe Happy_in_To sa abordeze problema accentului sub nici o forma, deoarece aici cam toata lumea are accent...inclusiv eu, tu si vecinii
. Risti sa fii categorisit rasist, fara sa ti se spuna in fata. Criteriile de angajare ale unui profesor aici sint cu totul altele, iar accentul nu e unul din ele. E ca si cum tie ti s-ar spune la serviciu ca nu poti fi angajat deoarece vii cu accent din tara ta si nimeni nu poate sa te inteleaga, indiferent ca stii ce faci in meseria ta. Problema in cazul de fata e una pedaggogica
Cristina
le bébé
40 w
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
Happy_in_TO spune:
Maya este in grupa "rea"
si eu ma simt vulnerabila pentru ca nu stiu cum sa ii explic in asa fel incit sa ma creada cu toata inima ca este "buna"
La fel m-as fi simtit daca ar fi fost in grupa "buna" pentru ca ar fi incoltit in ea idei de superioritate! Iar eu incerc sa ii explic ca toata lumea este la fel...
Ce dileme, domle! Astazi sint varza la munca, nu am chef de nimic, o sa fac curatenie in dosare, o sa mi le aranjez... si o sa imi organizez gindurile in acelasi timp...
philip spune:
happy, imi pare rau ca esti unhappy zilele astea. eu mi-as muta copilul urgent si as discuta si cu directoarea ca sa stie ce se intampla sub aripa ei. succes!
philip
&andreea
ocebine spune:
Happy...stai linistita si se rezolva...aduna-ti gindurile, calmeaza-te si mergi la intilnire.
Stiu...greu de facut. Eu cind am fost in pozitia asta mi-au trebuit vreo 2 zile sa ma "calm down" si sa nu ma duc direct sa o iau de mot pe imbecila (pardon de expresie, dar cucoana aia numa pedagoga nu era). In fine, eu am reusit sa o inlatur de la scoala asta...acuma face alti parinti "fericiti" ![]()
La noi se ajunsese sa le zica "fat kids" si "skinny kids"...avea "teacher's pets" si nu vedea nimic gresit cu asta...le scadea notele tocmai pentru motivare
...Nick nu scapase nici un homework iar ea i-a scazut un procentaj din nota finala ca sa-l motiveze...ca cica poate mai mult. Am crezut ca dau cu ea de pamint...dar am numarat pina la 10 si-am respirat adinc...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Andrada spune:
Happy stiu ca e greu, si eu am trecut prin asta, am vorbit cu directorul s-a rezolvat, imi batea inima ca alte alea, dar acu ne high-five pe culoare, a inteles, etc.
Nu-ti fie teama, o faci ptr copil,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Lorenyy spune:
Happy,sincer,nu pot crede asa ceva!!!Nu ca nu ti-as da crezare,dar intr-o tara ca si Canada??Trebuie discutat intre 4 ochi cu acel domn invatator,facuta o scrisoare la principalul scolii,mi se pare iesit din comun gestul si atitudinea omului,cum si-ar permite sa-ti critice copilul in modul cel mai josnic??Am auzit astfel de cazuri si in State,eu una as muta copilul la alta clasa,daca nu la o alta scoala,si i-as mai tranti si vreo 3 vorbe invatatorului comunist,sigur l-ar ustura cateva saptamani bune!Ma gandesc ce incredere si bunavointa mai are copilul tau de a merge la ore,cat de bine se simte mititica in randul "celor mai putini buni",si acum sa fim seriosi,si eu locuiesc in State,sa nu facem comparatii copiii romani-canadieni-americani....
Nu lasa lucrurile asa!
maru spune:
Doamne fereste! ma refeream la accent ca motiv intern, nu de spus in gura mare. Normal ca majoritatea avem accent..
revin sa spun ca bordul de aici greu, tare greu angajeaza profesori, ce-i drept pe ESL nenativi, ca in rest am destui prieteni romani certificati ca teacheri si sunt f apreciati
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
arminad spune:
| Citat: |
| Voi ce ati face? Cum ati reactiona? Ati lasa totul sa treaca de la sine si nu ati face nimic? Mie imi vine sa merg la directoare sa o mut la alta clasa! Chiar si la alta scoala! Mi-e pur si simplu sila! |
Eu am patit la fel cu baietelul meu ,tot cls a 1 a .A treia zi de scoala am mers la directoare si l-am mutat in alta clasa.Acum e fericit si merge cu placere.Nici n-as sta pe ginduri in locul tau.