Comori de nov-dec 04' (187)
Raspunsuri - Pagina 19
miria_cristina spune:
MIHAELA - Multumesc mult pentru informatii! Vezi, deaia vreau sa-l iau!!

Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
monica-elizabet spune:
Buna fetelor
Of Andreap
imi pare rau...ai grija de tine mai menajeaza-te cumva...sanatate multa printesei mici si pupici pentru amandoua 
Bits, felicitari lui Ken pentru medalie 
(sa sti ca abia azi am facut foile de cremes reteta ta...o copilase vero la ea si asa am regasit-o)
multumesc a iesit tare buna
sanatate multa tuturor bolnaviorilor
si pe ei si pe voi mamicile sa aveti un we fain
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Otiliav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bits eu una fac comparatie intre ceea ce invata copilul meu la gradinita si ce am vazut ca invata copilul prietenei mele acasa in Romania.pai Ken mi se pare fff avansat fata de copii din Romania.pana in prezent sunt super multumita. Amon si Kenzo |
Sigur, sigur nu ai sughitat azi
Pai daca Ken "pare fff avansat fata de copii din Romania" si din ce citesc pe aici deduc ca in Romania se face educatie serios in gradinita, atunci logic ar fi ca Ana nu are pic de educatie.
Intr-adevar aici nu ii streseaza cu invatatul, nu sunt in sistem competitiv dar ceva ceva tot se prinde de ei iar la capitolul activitati recreative, incredere in puterile lor stau foarte bine. In fine, poate sunt eu subiectiva dar nu pot crede ca diferenta intre Norvegia si Japonia este atat de uriasa.
Andreea, nu te stresa ca plange pe drum sau in parc, este un copil, o sa se obisnuiasca ea si in public. Ai incercat sa o plimbi in marsupiu, ca sa stea la pieptul tau si sa se simta iubita?
Try, Ioana, ati vazut subiectul despre logopedie de aici? Am citit si eu ieri putin si pare interesant. Pe mine ma preocupa anul trecut cand vorbea cu "shi" in loc de "ci" dar intre timp s-a corectat singurica, de putine ori mai greseste.
Mirandolina, m-ai intrebat mai demult si am uitat sa raspund. Nu a avut gips roz ci alb dar au fost 3 straturi iar cel din mijloc cred ca se poate spune ca este ceva fibra de sticla, nu stiu sigur dar eu pana acum nu am mai vazut asa.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
31+Pozele noastre
bits spune:
multumim tuturor pentru felicitari!
Monic ma bucur ca ti-au iesit foile,eu de obicei fac cant duble ca sa fac lejer 3 foi.
Miria imi pare rau sa te contrazic dar in Japonia copii sub 12 ani sunt incredintati mamei,asta doar in cazul in care mama nu l-a inselat pe tata,in astfel de situatii sit se schimba radical si fara doar si poate copii sunt incredintati tatalui.iar pt faptul ca ai 2 copii japonezi statul iti da casa(platesc ei chiria-pana in 85000y),ai asigurare medicala gratuita,gratuitate in transportul cu autobuzul,trenul ,iti mai dau cam 60000y lunar(aproc 18mil) si-ti mai platesc si apa de consum.copii merg la scoala sau la gradi fara sa plateasca si uite asa tot sa stai aici.stiu sunt si persoane care nu se adapteaza dar eu una m-am adaptat foarte usor aici.
Otilia nu stiu cun e in Norvegia dar vreau sa-ti spun ca dupa terminarea gradinitei copii stiu deja sa citeasca,sa scrie,fac adunari si scaderi usoare.in timpul anului fac ore de kendo,pe perioada verii au piscina la gradi si intra zilnic,invata traditia ceaiului,reguli de circulatie,iau ore de engleza,fac sport,sorteaza gunoiul si invata sa construiasca jucarii din ceea ce altii arunca(ex:cuiile de carton de la servetele,cartonul de la hartie igienica sunt folosite pt construire de roboti).imi place ca imbina utilul cu placutul iar creativitaii i se da frau liber.
in Romania stateau de 6 luni la mijloacele de transport si nu mai invatau copilul nimic,ii lasa sa se joace si sa-si dea cu jucarii in cap,afara in curte ele stau la barfe si copiii sunt lasati de capul lor pe la tobogane si scranciobe,cateodata le mai si dau cate una"educativa".nu zic or fi si gradinitele particulare unde intradevar se ocupa de ei da ceea ce am vazut eu la gradinita de langa mine mi-a lasat un gust amar.
aici nu am auzit niciodata ca o educatoare sa dea intr-un copil,nu exista probabilitatea de a fi culca in maoiu,meniu de la camin se deruleaza conform celor scrise,toti sunt tratati la fel(nu ca in Romania ca mamica lui X aduce pungi de cafea si copilasul este favorizat)
vreau ca Amon si Ken sa cunoasca ambele culturi si sa-si insuseasca partile care caonsidera ca sunt bune si i se potrivesc.credeti ca mie imi este usor sa stau in Romania cate 3 luni dar fac asta pentru ei:sa vada diferentele intre cele 2 tari si sa traga concluzii.ca drept dovada Ken mi-a spus imediat la intoarcere ca a fost fericit in Romania dar mai fericit este in Japonia.
bits spune:
Andreea mey am vazut pozele de la botez si am avut senzatia ca o revad pe Mariuca atat de bine seamna.ai facut tu ce-ai facut ca sa-ti semene amandoua
.sunteti niste frumoase!
mirandolina spune:
Neata la frumoase domnisoare!
SUnt putin suparata ca Matei e iar bolnav, a fix 10 zile a racit din nou, de data asta tuseste foarte rau si face si febra.
Din pacate nu ne intelegem la adiministrarea medicatiei si imi pune nervii la incercare. Nu vrea ceaiuri, nu vrea alt sirop decat Panadol, nu vrea supozitor, nu vrea spray in nas, nu vrea aerosoli, nu vrea mai nimic...mi-e frica sa nu ajunga la pneumonie, ca starea asta fabrila de max 38 nu poate fi buna...tuseste rau si incarcat, apa de la chiuveta si-a mutat locul in nasul lui ... iar intre timp, fratiorul lui lasat la mama plange dupa mami 
| Citat: |
| citat din mesajul lui mariussimiuc Asa...asa...incurajati-va sa va luati carnete...masini.Poate doar asa am sa termin si eu scoala ce-am inceput-o de 2 ori pana acum. Nu de alta dar stau cu instructorul in casa si nu am carnet. Pai? |
rusinica! cum fata sa faci tu una ca asta??? n-as putea! si el ce spune?
ochi verzi vad ca faceti progrese mari la gradi si maimult, ca povesteste ce face acolo...spre deosebire de altii
otilia tot e bine ca ti-ai amintit sa imi raspunzi cu gipsul...eu deja uitasem
bits felicitari lui Ken pentru medalia de aur! cred si eu ca e mandru tare, si eu as fi
ma asi masca cu randuielile din gradinitele de acolo...nu ma iei si pe mine, promit sa fiu cuminte
ieri am avut mut asteptata sedinta cu parintii. asa cum era de asteptat am inregistrat oarecare nerv in dna AIA (care l-a palmuit) dar ca sa fie si mai bine, am fost aleasa in comitetul de parinti, sper ca nu va indoiati de lucrul acesta

i-am zis pe sleau care sunt asteptarile mele de la gradinita in general, obiectiile vis-a-vis de mancare, de copilul muscacios, etc...La copilul obraznic mi-a zis ca "asta e colectivitatea, trebuie sa acceptam..." Nu sunt mai mult de 10 copii in clasa si ca sa il muste pana la sange imi inchipui ca a strans ceva timp din dinti, asa ca intreb doamna unde era?
evident ca am avut vociferari, insa sa speram ca nu se mai intampla. Sigur ca a zis ca noi, generatiile astea de parinti mai tineri, suntem cam crispati, disperati, neincrezatori in copiii nostri...i-am zis ca asta e rezutatul societatii in care traim, chiar daca ea sustinea ca in urma cu 40 de ani mergea linistita la Busteni cu 20 de copii de 4 ani
personal am un mare respect fata de cadrele didactice care marsaluiesc pe strada cu cei 20-30 de copii catre teatru si alte activitati, insa nu ajung pana la divinizare si nici nu imi inspira incredere varsta aceasta ca sa il trimit in tabara cu dumneaei. Ce incredere sa am daca aici la gradi i-a dat 2 palme la fund, apoi la Busteni ii poate da si mai mult, nu?
Il tot dadea exemplu pe un tatic din clasa, care e si vecinul meu, ca se ducea cu el in tabara inca de la 3 ani...vecinul privea absent fiindca nu isi amintea o boaba, iar eu am prins moemnetul si am zis ca nu ii vad rostul unei tabere cand sunt copiii atat de micuti, iar dovada vie este chiar vecinul care nu isi aminteste frumusetea zilele petrecute atunci. Toti parintii au inceput sa rada in hohote, iar d-na si ea razand a zis "probabil ca nu a fost decat mai tarziu, de aceea nu isi aminteste ce sa zic si eu acum ca sa ies deasupra!?"
Ideea e ca la sedinta am cam deranjat-o pe doamna educatoare cu "pretentiile" mele, iar eu fix de aia nu mai pot. Idei precum ca noi generatiile astea suntem mai panicoase mi se par putin ... depasite. Nu mai traim zilele de alta data, cand paseam siguri pe strada, asa ca ma simt indreptatita sa imi fac griji. Faptul ca ma intereseaza de soarta lui nu inseamna ca nu ii dau lui libertatea necesara...cine ma cunoaste stie ca eu nu ii tin langa fusta mea, chiar deloc. Nu vorbea cu cine trebuie asa ca m-a durut la basca de parerea ei...eu si tinut copilul in fraul strans

A zis chiar ea ca Matei are o doza de incapatanare cu care se lupta, dar eu stiu ca daca el nu vrea, eu cu sila nu pot. Nu povesteste mai nimic din ce face la ore, pe el nu il invata poezii, nu ii citeste alte povesti decat Capra cu 3 iezi, etc Evident ca marturiile parintilor au dovedit contrariul, asa ca trebuie ori sa il fac sa vorbeasca despre gradi mai mult, ori sa ma as pagubasa...
Participa la ore selectiv, cand vrea pipota lui, doar ca nici nu ii palce sa stea cuc in vreme ce altii lucreaza, asa ca revine la sentimente mai bune pe masura ce ora devine mai interesanta.
La faza cu muscatul a zis ca s-a ciondanit cu acel copil pe o jucarie, motiv pentru care ala a reactionat asa, dar ea ii spusese lui matei sa cedeze, sa il lase pe celalalt primul...nu cred ca e cinstit, din p.m.d.v. ar fi trebuit "pedeptisit" amandoi prin luarea jucariei respective de catre ea. Nu e corect sa ii ceri unuia sa fie mereu mai intelept, sa lase de la el, si altul sa isi revendice dreptul la sefie. Avem de-a face cu personalitati in formare, iar faptul ca i se cere lui Matei sa fie mai ... moale nu ma bucura catusi de putin. Liderii de grup exista si la varsta de 4 ani, si daca nu il vreau pe al meu lider, nici mamaliga altuia nu il doresc.
Am intrebat timp de 3 saptamani in continuu cand e sedinta si cand aduc rechizitele, iar ea personal mi-a zis sa astept, pana la sedinta cand in sfarsit a spus ca putem sa le aducem, insa pe un ton care m-a deranjat "ai auzit d-na P.?" si trag concuzia ca DOAR fiu-miu nu avea rechizitele aduse
Unele remarci mi s-au parut rautacioase si ieftine, insa traim si vedem ce se mai intampla.
miria_cristina spune:
'Neata, la lume!
![]()
BITS - Mai, eu asa stiam ca se plangea cunostinta asta a sotului, care acuma are spre 50 de ani. Poate asa era pe vremea ei, oricum viata i-a oferit sanse si traieste bine merci cu cei 2 copii in America de multi ani.
Cat priveste adaptare, eu nu ma adaptex deloc in Romania! Da', deloc!
Eu nu te-am felicitat pentru un asa premiant, deci primeste si din partea mea 
!
Cristina si D
andreap spune:
'neata!
Bits,multumim
Monica...eu ma chinui sa fac o amarata de placinta cu mere...si am foile cumparate..da' sa le mai si fac.Oricum te astept sa faci si pe aici ceva bunatati![]()
Otilia,pai tocmai ca nu vreau sa se obisnuiasca in brate/marsupiu
..mi-e greu cu marsupiu din mai multe motive:durerile mele de spate,incomod cand trebuie sa te asezi sau sa o ajut pe maria cu bicicleta etc.dar aseara i-am cantat tot drumul
,m-am aplecat peste carut si am tinut-o de manuta..a mai 'marait' fara insa sa urle..sper sa se acomodeze..candva
tati a luat rez.de la exudat,negativ.luni merg la medic sa evdem ce si cum.eu ma simt putin mai bine...
va doresc un we minunat
BOTEZ SARA
POZE NOI NOUTZE
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)
miria_cristina spune:
MIRANDOLINA - Cand povestesti despre sedinta cu parintii imi amintesti de mine prima oara. Eu n-am fost chiar asa inversunata verbal pentru ca am fost surprinsa de ceilalti parinti care nu puteau vorbi normal. Ziceai ca se cearta, ei, de fapt, discutand diverse probleme.
Aveam, insa, motive de discutie pe care le-am rezolvat amiabil.
La un moment dat a venit si sotul, care e taaaare in gura, ca sa zic asa.
dar pentru ca era vorba de fii-sa incerca sa fie potolit.
Mare harmalaie era acolo de pareri si subiecte, iar cu unii parinti chiar nu te puteai intelege.
Si pe mine a incercat o educatoare sa ma faca sa ma simt prost ca, Dami a dormit in chilotei toata saptamana din vina mea, dar nu a reusit decat sa ma enerveze. Pai, eu ii aduc din prima zi tot ce-i trebuie, ba chiar mai mult si atentionez pe fiecare de lucrurile fii-mii si ea doarme dezbracata?! A doua zi, cand stiam deja de la fata cum fusese, le-am spus personal la educatoare si tot degeaba, iar la sedinta incerca sa ma rusineze pe mine?! Am simtit fluturasi in stomac de nervi!
Cristina si D
bits spune:
mai si mie mi se pare ca uneori cer poate prea mult dar am stat bine si am gandit multe din sit cu care nu ma puteam adapta:umblatul descult la cresa(si fac asta doar ca sa nu se loveasca sa calce cu papucelul manutele sau piciorutele altuia si sa nu alunece-au parchet si nu mochete pt simplul fapt ca nu retine praful si poate fff usor sa fie curatat)
uite asta cu sedintele la gradi nu exista si asta pt ca au o programa fff bine pusa la punct.vrei sa-ti spui parerea au o saptamana fixata pt asa ceva si esti instiintat la ce ora si in ce zi urmeaza sa stai la discutii cu educatoarea.tot asa au si o zi fixata in care vin toti parintii sa vada cum isi petrec ziua la gradi si o alta zi in care ai voie sa mananci si tu din ceea ce li se serveste la masa de pranz.au nutritionist angajat pt asa ceva incat sa fie echilibrata alimentatia lor(asta si la scoli caci nu merg cu pachetelul platesti cam 1mil pt mancare pt 1 luna).
1 zi pe luna merg cu pachetel de acasa si atunci e mai mult de lucru pt ca mai toate mamicile pe aici fac pachetelele sa fie drgute iar copii sa se laude cu ele,ex il aveti aici ma straduiesc si eu sa tin pasul caci drept sa va spun si mie-mi sunt dragi.
cand il duceam pe Ken la camin mi se parea tare obositor sa-i duc luni dimineata lenjerie,patura si n schimburi dar apoi gandindu-ma cu siguranta mi-as fi facut procese de constiinta ca cine stie in ce fel de asternuturi doarme sau cine a mai dormit pe ele,asa stau linistita caci stiu ca sunt curate,calcate si copilul e ok.la fel mi se parea si cu setul de lingura si furculita,periuta de dintii si cana
care mi-le aducea in fiecare zi acasa la spalat(eu in mintea mea:pai ce nu pot sa le spele ele si sa ramana acolo?!) si la cap asta mi se pare super igienic.
sunt multe numai cine traieste aici pot vedea gradul de civilizatie la care au ajuns si cu mana pe inima mi se pare tara cea mai civilizata din punctul asta de vedere.pai vreti sa stiti ca umbla cu mini scrumiere(sunt agatate de gaica de la pantaloni) si nu arunca chistoacele pe jos.au in genti pungute pt pus gunoaiele pe care aici nu le poti arunca la cosuri de gunoi-nu prea sunt din cauza terorismului-ori il duci acasa ori la primul cos intalnit le arunci.copii sunt invatati sa se descalte in mijloacele de transport(se urca sa se uite pe geam) pt a nu murdari husele.ar fi multe de scris dar acestea sunt exemplele care-mi vin acum in minte.
binenteles au si ei fff multe lacune dar nu e ca la noi.
Miria daca pers respectiva are 50 ani e posibil,eu iti spun ca m-am interesat eu acum vreo 2 ani care-mi sunt drepturile aici si asa mi s-a explicat.si eu am n cunostiintecare s-au despartit si tocmai pt faptul ca nu erau maleabil sa invete unii de la altii(ma refer la culturi),apar frustrari,certuri si inevitabilul divort.