Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 5
elenac81 spune:
Doina si Iisus a facut, nu bascalie, ci praf si pulbere din modul in care interpretau fariseii scripturile...
Vad ca nu vreti sa vorbiti pe text si fiecare zice vrute si nevrute, numai sa nu citeze din film. Unde a zis ca Iisus nu e Dumnezxeu? Iar ma faceti sa-mi pierd timpul.
Puteti crede ce vreti dar chiar sunt curioasa ce aveti de obiectat la asta (pun pasajul mai mare ca sa se inteleaga contextul).
E scris in Noul Testament. "Lucruri mai marete de atat veti face"...
Si ce ni s-a spus noua despre aceasta? Nu ni s-a spus nimic.
De ce? Pentru ca inca suntem educati si traim in mentalitatea universului hamburger. Creatia e terminata deci orice se petrece este o interventie divina?
Nu! Ceea ce facem este doar sa accesam o forma mai inalta de fizica.
Asta inseamna ca nu exista Dumnezeu sau ca nu exista un principiu guvernator?
În nici un caz. Numai in acest mod adevarata maretie a lui Dumnezeu poate iesi la lumina.
Oamenii au o conceptie atat de limitata incat isi inchipuie ca daca ne avantam pe terenul acesta Dumnezeu e amenintat Iisus e amenintat Krishna Buddha sau Mahomed sunt amenintati...
Cu siguranta daca toti acestia au fost mareti e pentru ca au vrut sa manifeste maretia Dumnezeiasca din ei care se afla in noi toti nu acolo sus sau jos sau in afara ci chiar aici si acum. Ei au fost mareti doar pentru ca au facut asta. Dar cei care i-au urmat au apucat cu totul alte carari pentru ca mesajul nu poate cu adevarat sa fie transmis intr-un mod satisfacator. Trebuie retransmis de la inceput din cand in cand pentru a-i pastra acuratetea.
Deci cu ce Dumnezeu ne-am ales?
(ton ironic) Cu unul care face miracole care lasa sfintii sa leviteze ca recompensa pentru buna purtare? Levitatia este un fapt fizic apare pentru ca o alta forta naturala numita camp de torsiune se opune gravitatiei. Cand se genereaza un camp de torsiune suficient de puternic el compenseaza efectul gravitatiei care in fond e cea mai slaba dintre cele 4 forte fundamentale pe care le cunoastem. Este un miracol? Nu.
Vei dobandi aceasta abilitate cu mentalitatea universului hamburger?
Bineinteles ca nu.
Poti sa ajungi la un mod de gandire care sa genereze un astfel de camp?
Da. Este dreptul nostru din nastere dupa cum Isus a spus ca si infaptuirea miracolelor este dreptul nostru din nastere.
Dar cu mentalitatea universului hamburger care este mentalitatea religiei nu iti vei implini vreodata acest destin vei ramane limitat vei avea de trecut prin toate aceste emotii de la cainta cand esti afundat in pacate si vinovatie pana la mantuire cand ajungi in varf.
Este un carusel care face sa functioneze motorul religiilor. Caruselul emotiilor.
(sper ca sesizati tonul ironic care urmeaza)
Ce fel de Dumnezeu este in spatele acestor lucruri? Evident e un Dumnezeu brutal daca a cerut sacrificiul
unicului sau fiu in modul cel mai oribil care se poate imagina. Pentru a rascumpara niste greseli minore comise de o fiinta umana insignifianta intr-un trecut indepartat. A pastrat cumva ranchiuna timp de atatia eoni?
(iar acum revine la tonul serios)
Este o nebunie!
Asta nu are nimic de-a face cu Dumnezeu sau cu Iisus Krishna Buddha sau Mohamed.
Nimic. Dar noua ni se spune ca totul are legatura cu ei.
Sper sa apreciati munca facuta.
ladyJ spune:
Elena,daca accepti existenta lui Dumnezeu,evident ca totul are legatura cu Dumnezeu.Daca accepti puterea absoluta a divinitatii,evident ca totul graviteaza in jurul acestei puteri,nu crezi?(vezi ultima parte a mesajului anterior).
Sunt de acord ca religiile de azi au o vedere oarecum distorsionata in cea ce-l priveste pe Dumnezeu.Au aparut reguli multe si tampite,interpretari care de care mai fanteziste(nu ma refer la o religie anume)
INSA, daca vine un nenea L si ne spune ca asa si pe dincolo, EU de ce trebuie sa-l cred pe el si nu pe Papa de exemplu?CE a facut acest L. ca sa-mi demonstreze teoria minunata pe care o sustine?
De ce sa nu-l cred pe varu-mio care spune ca suntem creati de extraterestrii si ca suntem un experiment asemenator cu ce facem noi in laborator cu soarecii?
Si eu ma pot folosi,in saracia mea informationala, de paragrafe biblice pentru a desfiinta o credinta.E simplu chiar.
Gasesc ´´interpretari´´ care il pot desfiinta iremediabil pe Isus,pe Mohammed,pe Moise si altii.Asta inseamna ca am dreptate??
Domnul L se razvlateste impotriva dogmelor actuale(cele 3 monoteiste) se foloseste de indignarea multor ´´credinciosi´´ si de neacceptarea dogmelor impuse de institutiile bisericesti, pentru a crea o noua latura a credintei,nedemonstrata!
Daca cunosti cate ceva despre izbugnirea celui de-al doilea razboi mondial,ai sa vezi ca si hitler a mers pe exact acelasi concept: situatie economica grea in Germania,oameni nemultumiti.Vine hitler si zice ´´fratilor,noi suntem rasa cea mai cea, meritam mai mult,eu voi face si voi drege pentru voi x si y, suntem puternici,suntem the best´´etc si etc..
Daca Germania interbelica NU era in criza economica respectiva,daca oamenii erau multumiti cu un trai de viata decent, hitler nu avea nicio sansa.Nimanui nu-i arde de probleme cand e multumit de ceva. Dar,exact ca in povestea cu dl L. hitler s-a folosit de nemultumirea oamenilor pentru a-si atinge telul si a-si astampara setea de MACHT.Psihologie fina.....nici un hocus-pocus.
Nu il compar pe L cu hitler.Compar actiunile celor doi care sunt exact aceleasi,merg pe exact acelasi concept.
Si,daca vrei inca o comparatie:
L zice ca putem fiecare fi un fel de Dumnezeu.El poate? daca da, ce a facut el in acest sens?
hitler abera cu rasa perfecta:blonzi,inalti cu ochi albastri.El era brunet cu ochii caprui-negri.
Vezi cat de orbi sunt oamenii, cand le servesti pe tava ce vor sa auda?
denizel spune:
Discutam pe acelasi text, desigur, dar unii reusesc mai bine decat altii sa citeasca printre randuri, sa extraga esenta si sa desparta adevarata spiritualitate de spiritualitatea de fatada, de preocupari date de pseudospiritualitate.
Nu are sens sa comentez odata in plus preocuparea asta obstinanta pentru miracole.
Asa cum ziceam, am evoluat atat de tare, suntem niste persoane aproape desavarsite si...ce sa zic...numai infaptuirea miracolelor ne mai lipsea din portofoliu .
Nu, pseudospiritualitatea nu a fost o chestie aruncata aiurea in vant, ci definitia spiritualitatii pe care o flutura Ledwith.
Exemplu
Am mai vizitat putin maretul sau site, hamburger-dot-miracleman si m-am lamurit odata in plus de nivelul si intentiile individului.
Si-a luat el frumos sarpe calul inaripat , a depasit in viteza hamburgerul unsuros si...a ajuns in Cana. In Cana Galileei.
Ce zice Biblia ca s-a intamplat acolo? Zice asa:
Ioan 2:
A treia zi, s-a facut o nunta in Cana din Galileea. Mama lui Isus era acolo.
2. Si, la nunta, a fost chemat si Isus cu ucenicii Sai.
Concluzia pe care o trage Ledwith? Trage concluzia ca, de fapt, nunta era a lui Isus cu Maria Magdalena !!!!
Si, cu penibilul absolut care il caracterizeaza, ne explica despre casatoria Mantuitorului cu doamna respectiva, despre motivele care L-au determinat sa faca aceasta si multe altele .
Deci, draga Elenac, cu Dan Brown asta dã Irlanda m-am lamurit . Alt guru, macar oleaca mai breaz, ne poti prezenta?
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elenac81 Levitatia este un fapt fizic apare pentru ca o alta forta naturala numita camp de torsiune se opune gravitatiei. Cand se genereaza un camp de torsiune suficient de puternic el compenseaza efectul gravitatiei |
Nu am inteles.
Poti sa dezvolti un pic?
De exemplu, sa explici ce e cimpul asta de torsiune si cum functioneaza el, ca "forta naturala", in obtinerea levitatiei?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
iileana spune:
Incep sa ma luminez.
Cimpul de torsiune nu numai ca exista (ah, stiam eu ca ar fi trebuit sa fiu mai atenta la scoala...), dar sta, deja, la baza unui dispozitiv revolutionar menit sa ne apere de foarte multe neplaceri: www.torser.com/ro/neotekcompany/index.aspx" target="_blank">torser-ul. "TORSER este primul dispozitiv portabil care asigura protectie bioinformationala omului la radiatii electromagnetice si de alta natura, elaborat si produs in Ucraina in colaborare cu NASA, bazat pe cea mai avansata tehnologie in domeniul fizicii cuantice si anume interactiunea campurilor de torsiune (torsion field)."
Grozav! Multumim mult lui NASA si lu' fizica cuantica.
Ce pacat ca link-ul dat pe site ca referinte de la NASA nu duce la "torsion field", ci la altceva. Eh, o mica eroare, nu ne suparam dintr-atita.
Ce incurajator e insa faptul ca atitea www.torser.com/ro/neotekcompany/torser_product/fame/197/default.aspx" target="_blank">personalitati de seama ale patriei profita deja de minunata inventie.
Ma bucur mult ca am mai aflat ceva astazi. Sincer, habar nu aveam de existenta acestor cimpuri de torsiune.
Multumim, Elena.
----
A, cu levitatia tot nu m-am lamurit. Ma poti ajuta?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
fdoina spune:
citat din mesajul lui elenac81 Unde a zis ca Iisus nu e Dumnezxeu? Asta nu are nimic de-a face cu Dumnezeu sau cu Iisus Krishna Buddha sau Mohamed. |
Elena, ori esti naiva ori te prefaci
ar mai fi si alte detalii, dar am si eu senzatia ca irosim timpul
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elenac81
Tu in schimb nu esti deloc agresiva |
Io sunt agresiva doar in pat; dau din craci k ai saraci.
citat din mesajul lui denizel Ham, nu cred ca Dumnezeu este impotriva bogatiei/bunastarii oamenilor si ca ne vrea pe toti la limita saraciei. Isus nu a recomandat tanarului bogat sa isi vanda tot, fiindca era condamnabila bogatia acestuia. A vrut doar sa-i schiteze o ierarhie a preocuparilor pe care ar trebui sa le aiba (si, sunt convinsa, la tanarul bogat banii erau pe primul plan. Altfel, Isus nu ar fi adus acest aspect in discutie). De multe ori, cei care sunt bogati pun inainte de orice banii si nevoile lor si sunt complet indiferenti fata de nevoile altora. Banii transformati in idol si nepasarea sunt condamnate, nu bogatia in sine. |
Mai, daca va uitati bine, orice avere are la baza o groaza de nedreptati, inselaciuni, trafic de influenta si oameni platiti prost.
Nimeni n-a facut avere muncind el-insusi si cinstit.
Eu nu cunosc exceptii, dar chiar daca exista sunt rare.
Ca sa respecti poruncile biblice este norma saracia.
Nu degeaba se zice "Banu', ochiu' dreacului!"
b.nica spune:
Ham,tu ai un fix si sper ca nu este o "fixatie" cu bogatia.
Toti suntem la un moment dat atrasi sa ne debarasam de complexe pe acest forum.
Cred ca ar fi bine sa revii asupra unor afirmatii cand,gandind la rece, iti dai seama ca de fapt ceeace apare scris nu reprezinta ceeace gandesti tu cu adevarat.
Spun asta pt. ca raspunsurile tale dovedesc personalitati diferite, probabil influentate de starea de spirit de moment.
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
Elena, ori esti naiva ori te prefaci ar mai fi si alte detalii, dar am si eu senzatia ca irosim timpul |
Parerea mea dupa ce am apreciat,in mod deosebit,link-ul cu apa si citind postarile lui Elenac,este ca o persoana care dovedeste inteligenta si simtire deosebita, nu se poate asocia cu persoane dubiose gen mr. Ledwith decat deliberat si imi pare rau ca sunt canalizate reale calitati intr-un sens obscur si dubios.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui b.nica Parerea mea dupa ce am apreciat,in mod deosebit,link-ul cu apa si citind postarile lui Elenac,este ca o persoana care dovedeste inteligenta si simtire deosebita, nu se poate asocia cu persoane dubiose gen mr. Ledwith decat deliberat si imi pare rau ca sunt canalizate reale calitati intr-un sens obscur si dubios. |
Daca parerea unei persoane nu coincide cu a ta o cataloghezi obscura si dubioasa?