Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 19
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
OM se numeste.Un om care incearca sa fie bun.Un om care are o legatura mai mare cu divinitatea decat orice alta persoana care se pierde in detalii...nesemnificative. Un om pe care religiile il trimit in IAD iar semenii il considera tradator. |
Bine,si eu cum ma numesc?Si eu incerc din rasputeri sa fiu un om bun,de fapt nu stiu daca pot fi unul rau!Cu toate ca unele vorbe scrise pe aici probabil ca impresia asta o lasa.
Eu nu stiu ce-i ura,mania,ranchiuna,pica...cum este sa doresti raul cuiva,sa "lucrezi" temeinic sa-l faci,invidia...si tot ce tine de rautate.
Dar totusi eu sunt un om care dupa parerea ta ma pierd in detalii nesemnificative!
Adica in detaliile alea poruncite de Dumnezeu!Cum sa te rogi,de cite ori sa o faci,cum sa te pregatesti de rugaciune,cum sa te imbraci in afara casei tale,cum si cind sa postesti,un om care se straduie sa nu se atinga de cele interzise si sa "tzina strins " de cele ingaduite...(astea din cele strins legate de divinitate,de poruncile clare si pe care tu le consideri nimicuri).
Pt. ca despre comportamentul fata de semeni ,am scris mai sus,asa in mare ,totusi ma simt nevoita sa adaug ca nu sunt perfecta,gresesc si eu mult ,de cele mai multe ori din nestiinta,fara voie...
Eu nu-i consider pe altii tradatori,nici pe cei de alte religii,nici pe cei ca Nikole de ex.Si am sa fac o paranteza sa-i zic lui Nikole ca exact in "punctul" in care se afla ea acum,am fost eu cind am descoperit Islamul,acum vreo 5 ani.
Nu stiam ce sunt,nu stiam cum ma numesc!Ma rugam zilnic dar simteam un gol,simteam ca rugaciunile mele nu sunt complete desi eu ma adresam lui Dumnezeu.Vroiam sa-l cunosc!Vroiam sa stiu mai multe despre EL.Vroiam sa stiu ce-i place si ce(dintre faptele noastre),vroiam sa stiu cum ii place sa i ne "adresam" in rugaciunile noastre,poate ca are anumite cuvinte care-i sunt pe plac,vroiam sa stiu daca este de ajuns sa fiu OM si atit!
Si-am aflat ca toti suntem de fapt oameni ( ca unuii sunt OAMENI iar altii oameni) dar ca si OMULUI i-ar prinde bine,mult mai bine daca L-ar cunoaste!
Noi toti avem o perceptie diferita despre EL,unii cred ca este important sa ai o religie,altii nu,unii considera detaliile foarte importante,altii le considera nimicuri,unii si-l imagineaza pe Dumnezeu un mos cu barba alba in toiag,un batrinel binevoitor ce doarme pe un jilt,altii nu si-l pot imagina ,nu au nici ce-a mai vaga idee despre cum arata EL,ce este EL,altii zic ca EL nu exista,altii cred ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui ,probabil de aceea si imaginea de moshulica caruntit...
Dar nu conteaza ce credem noi,cum ni-l imaginam noi(ne imaginam ceva ce este de neimaginat),ceea ce conteaza este ce este el cu ADEVARAT,si cel mai important CE VREA EL de la noi!Care este scopul pt. care ne-a creeat?Sa fi fost o toana,o joaca?
Sau si noi ,oamenii,avem un rost,la fel ca toate cele ce ne inconjoara!?
Asta este ceea ce ar trebui sa cautam,nu ce crede vecinul,prietenul,ceea ce ne imaginam noi.
Pt. ca s-ar putea sa vina un timp cind vom afla ca tot ce am facut ,chiar si numai bine,nu valoreaza nimic fiindca nu l-am cunoscut pe EL.Ca nimic din binele pe care-l facem noi,nu se compara cu binele pe care ni-l face EL!Cu nici unul din darurile pe care le avem de la EL!!
Fiindca m-am intins cam mult,asadar,eu cum ma numesc?unul/una din prostime??
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
hannen spune:
citat din mesajul lui ham
Ce faci hannen, te pui bine cu satanistii? "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
Nu ai somn bre?
Nu Ham,pt. mine tu nu esti satanist,nici macar tradator,nici...nimic.Esti un om cu ideile lui ,un om cu care pot conversa,cu care pot convetui in vecinatate numai (ca am sotz mey) ,un om cu care cu drag l-am primi in casa si la masa (ce si-ar freca al meu mainile sa discute cu tine de astea religioase,cred ca cel putin trei zile si trei nopti nu v-as urni de la "masa tratativelor")
De fapt ce-i cu ideea de satanist?Apare pe topic?
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
ham spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui hannen
Nu ai somn bre?...De fapt ce-i cu ideea de satanist? Apare pe topic? |
Citat: |
citat din mesajul lui elenac81 ...Vad ca in gluma sau serios propagi niste concepte foarte malefice si chiar satanice. Nu stiu ce urmaresti dar vreau sa-ti spun ca mie mi-e mila de tine... |
hannen spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui ham
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
aaa,mi-a scapat!De fapt nu i-am dat importanta ,asa se pare ,din moment ce-am citit tot subiectul si n-am "ripostat"
cred ca nici pe tine nu te-a afectat ,dar mie personal ,nimic din ceea ce-ai scris nu mi se pare malefic sau satanist desi recunosc ca nu sunt de acord cu toate opiniile/ideile/mesajele tale.
pot foarte bine sa te contrazic,sa intru intr-o polemica cu argumente,civilizata sau mai acida,dar pina la stanist si malefic cred ca mai am pina ajung.
nikole spune:
Fiindca m-am intins cam mult,asadar,eu cum ma numesc?unul/una din prostime?? Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai |
Te numesti un OM deosebit, iti spun eu, si stiu bine de ce o fac.
Si ar fi bine sa crezi si sa intelegi, ca rar ma inseala pe mine ...ochiul al 3-lea
nu am sa uit niciodata usurarea pe care ai adus-o in sufletul meu cu ceva timp in urma, cand asteptarea unui tampit rezultat ma omora cu zile!
oooo nici nu vreau sa-mi amintesc vremurile alea, oricum nu te uit o viata...
Doina draga, fiind botezata si crescuta ortodox, ceva ceva stiu si eu din ortodoxism, acu treaba e alta:pe langa faptul ca stiu ca Sf.Nicolae e undeva acolo Sus, e bine, eu cred puternic in karma, reancarnare, eu nu cred in iad si rai, eu "vad" niste nivele sa le zic asa, si banui ca toate astea ma fac un picut...budhista!?
eu cred si inteleg putin din toate religiile lumii, atat cat le cunosc caci din pacate timpul asta e atat de limitat ca rar mai apuc sa citesc ceva pagini printre cateva statii de tren
da vine el si timpul meu cand m-oi odihni in propriul spa si-apoi stau cu cartea si ceaiul in mana la lecturat
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel
ladyJ spune:
Citat: | ||||
Bine,si eu cum ma numesc? Fiindca m-am intins cam mult,asadar,eu cum ma numesc?unul/una din prostime?? Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai |
Tot un OM bun te numesti si tu.
Pentru ca sunt convinsa ca nu UCIZI nu FURI,NU URASTI.
Si de ce nu faci toate astea? DOAR din cauza religiei tale?NU, nu faci aceste lucruri pentru ca sunt impotriva naturii tale.
Daca inainte de a imbratisa islamul ai fi fost un om care fura,minte,ucide,etc as fi spus ca acum ai devenit om mai bun datorita religiei.
Si apropos de amanuntele la care m-am referit....
Nu vorbeam despre rugaciunea ´´stabilita´´ de o anumita religie.
Vorbeam de tot soiul de practici pamantesti care,paradoxal in au pe Dumnezeu ca ´´tema´´ insa practica in sine nu are nimic a face cu Dumnezeu.Detalii nesemnificative, departe de Divinitate.
Ai inteles?
elenac81 spune:
citat din mesajul lui hannen ... dar mie personal ,nimic din ceea ce-ai scris nu mi se pare malefic sau satanist desi recunosc ca nu sunt de acord cu toate opiniile/ideile/mesajele tale. |
Poate n-ai fost atenta...
a face bani si a mere in rai nu prea se "imbuca"; eu am ales banii, cum am invatat din exemplele popilor nostri, care au ales la fel; ce-i in mana, nu-i minciuna, e ... lucru manual. |
Nimeni n-a facut avere muncind el-insusi si cinstit. Eu nu cunosc exceptii, dar chiar daca exista sunt rare. Ca sa respecti poruncile biblice este norma saracia. Nu degeaba se zice "Banu', ochiu' dreacului!" |
Asta-i treaba cu religiile, nu se accepta una pe alta, si nici n-au cum, ... |
de ce nu ne facem semnu' satanei, fiindca in spatele celor ce l-or suit pe cruce o fo' fix diavolul? |
Bre, da' daca-L violau aia cat o fo' legat cu infractorii si murea, ce semn ne faceam? |
Plus o gramda de alte aberatii si minciuni atat religioase cat si istorice strecurate foarte subtil.
Ca religiile sunt intolerante (in schimb el e foarte "tolerant" cu Iisus si cu oamenii in general care sunt "multi si prosti"), ca Pavel a fost antisemit, ca si biblia e la fel, ca Iisus a predicat doar impotriva romanilor si ca ei l-au rastignit pentru asta, etc, etc
N-o fi auzit de farisei? Sau poate vrea sa-i faca scapati? Si-o fi zis ca a gasit aicea locul cu femei multe si usor de prostit...
14. Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca mâncati casele vaduvelor si cu fatarnicie va rugati îndelung; pentru aceasta mai multa osânda veti lua. 15. Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca înconjurati marea si uscatul ca sa faceti un ucenic, si daca l-ati facut, îl faceti fiu al gheenei si îndoit decât voi. 16. Vai voua, calauze oarbe, care ziceti: Cel ce se va jura pe templu nu este cu nimic legat, dar cel ce se va jura pe aurul templului este legat. 17. Nebuni si orbi! Ce este mai mare, aurul sau templul care sfinteate aurul? 29. Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca ziditi mormintele proorocilor si împodobiti pe ale dreptilor, 30. Si ziceti: De am fi fost noi în zilele parintilor nostri, n-am fi fost partasi cu ei la varsarea sângelui proorocilor. 31. Astfel, dar, marturisiti voi însiva ca sunteti fii ai celor ce au ucis pe prooroci. 32. Dar voi întreceti masura parintilor vostri! 33. Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de osânda gheenei? 34. De aceea, iata Eu trimit la voi prooroci si întelepti si carturari; dintre ei veti ucide si veti rastigni; dintre ei veti biciui în sinagogi si-i veti urmari din cetate în cetate, 35. Ca sa cada asupra voastra tot sângele dreptilor raspândit pe pamânt, de la sângele dreptului Abel, pâna la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ati ucis între templu ai altar. 36. Adevarat graiesc voua, vor veni acestea toate asupra acestui neam. 37. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si cu pietre ucizi pe cei trimisi la tine; de câte ori am voit sa adun pe fiii tai, dupa cum aduna pasarea puii sai sub aripi, dar nu ati voit. 38. Iata, casa voastra vi se lasa pustie; 39. Caci va zic voua: De acum nu Ma veti mai vedea, pâna când nu veti zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului |
b.nica spune:
Bine ca am evitat un timp acest subforum!
Ce se intampla cu voi?Eu imi citesc postarile si de multe ori le schimb deoarece imi dau seama, ca sub impresia unor postari patimase,spun altceva decat gandesc.
Indiferent de religia voastra ati depasit niste limite,limita tolerantei si a decentei in replici.
Niciun Dumnezeu,indiferent cum il numiti nu va ofera libertatea de a calca in piciore sufletul unui credincios!
Daca va luati anumite libertati cautati alte locuri unde sa va revarsati ...umorile.
Am apreciat totdeauna libertatea de exprimare de pe acest forum dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l atacati,perfid,prin compromitere,folosind astfel de postari degradante.
b.nica spune:
In alta ordine de idei,acest subforum se numeste Sufletul Credintei.
Cred ca sunt bine veniti cei care se exprima in numele celor doua notiuni:suflet si credinta.
Sunt multi asazisi sceptici care isi arunca "defectele" de ordin psihic pe aici neintelegand nimic din ceeace inseamna suflet si credinta.
Cred ca ar avea mai mult de castigat daca si-ar indrepta atentia si postarile la sectiunea Cabinetul-Psi.