Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 18
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
haidi bre, presupun ca tu te vezi in fiecare zi cu Alahu..asta da argument |
esti dintre putinele persoane de la care as fi asteptat un asa raspuns.Fff urit!
si daca totusi tii neaparat ,argumentu` frumos e ca Allah,e Dumnezeu,nu sfintul nicolae!este incredibil cum unii se incapatzineaza ca toata planeta sa-l numeasca pe Dumnezeu ,Dumnezeu-doar asa ,in lb. romana.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
fdoina spune:
hannen, aveau bunicii o vorba: ce tie nu-ti place altuia nu-i face
da ce pacat ca unii nu mai au bunici
nikole spune:
vaz ca se destrama familia, pacat, eu care va si laudam...
mai, eu tot nu inteleg , de ce oamenii nu realizeaza cata putere au cuvintele, si cele bune si cele rele?
cata intristare, mahnire pot aduce in sufletul cuiva , sau cata bucurie...
ia zice-ti si mie, ca unii sunt mai cititi ca mine, cum se numeste ala ce nu e nici ortodox, nici musulman, nici budhist, nici de nici o culoare, dar crede in D-zeu si incearca pe cat posibil sa fie un om bun, sa nu raneasca, sa nu jigneasca, sa nu fure, sa nu...sa nu...
adica...reguli de bun simt, ca nu le-as numi porunci sau mai stiu eu...
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole ia zice-ti si mie, (.................) cum se numeste ala ce nu e nici ortodox, nici musulman, nici budhist, nici de nici o culoare, dar crede in D-zeu si incearca pe cat posibil sa fie un om bun, sa nu raneasca, sa nu jigneasca, sa nu fure, sa nu...sa nu... www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel |
OM se numeste.Un om care incearca sa fie bun.Un om care are o legatura mai mare cu divinitatea decat orice alta persoana care se pierde in detalii...nesemnificative.
Un om pe care religiile il trimit in IAD iar semenii il considera tradator.
nikole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
OM se numeste.Un om care incearca sa fie bun.Un om care are o legatura mai mare cu divinitatea decat orice alta persoana care se pierde in detalii...nesemnificative. Un om pe care religiile il trimit in IAD iar semenii il considera tradator. |
Lady draga, apoi sa stiu si ce zic la lume, care , cand m-o intreba ce-s...ii zic ca sunt OM, sau mai degraba ca lupt pe cat pot sa raman OM, ca doar asa ne-am nascut toti..OAMENI, nu-s ce s-o intamplat pe traseu cu noi
da' macar am certitudinea , iar sutele de pagini citite pe aici m-au ajutat sa imi recunosc asta, ca nu-s nici pe departe ortodoxa(desi asa am fost botezata) nici catolica, nici ...nimic.
mie mi se pare ca adevarul e undeva pe la mijloc,si ca, nu il vom afla niciodata, cel putin nu in viata sta, asa ca, eu cred ca cel mai bine e sa fim Oameni inainte de a fi ortodoxi, atei, baptisti, musulmani...
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel
fdoina spune:
Nikole, eu cred ca se cheama om resemnat mai, resemnat cu conditia asta mizerabila, si care incearca sa treaca prin viata cu fruntea sus
si daca chiar isi inchipuie ca e bun...atunci se cheama cam infumurat
si ca sa inchei, ca trebuia s-o fac de mult : eu ma straduiesc sa nu discut credintele altora (ca as putea sa detaliez de ce dumnezeul islamic de pilda e un idol), ma straduiesc sa nu vorbesc decat despre Dumnezeul meu, care s-a intrupat si se odihneste in Sfinti...dar cand altii vin si se irita ca ma inchin la idoli si oameni morti ca toti mortii...
gata, promit sa nu mai intervin, ca sa nu stric armonia
nikole spune:
citat din mesajul lui fdoina Nikole, eu cred ca se cheama om resemnat mai, resemnat cu conditia asta mizerabila, si care incearca sa treaca prin viata cu fruntea sus si daca chiar isi inchipuie ca e bun...atunci se cheama cam infumurat gata, promit sa nu mai intervin, ca sa nu stric armonia |
Corect, aici ai dreptate!
Din pacate, oricat te-ai stradui sa fii cat mai bun, tot mai gresesti fata de alt OM, tot mai ranesti, macar cu gandul si tot o faci.
dar poate esti pe drumul cel bun(in general vorbesc) daca incerci din rasputeri sa nu arunci cu vb inainte de a o analiza de 10 ori si de a gandi ce efect ar putea avea asupra celuilat.
Uite ca veni vb. budhistii de ex. nu vb prea mult, se feresc sa isi arate"coltii" sa spuna ce gandesc intr-un mod directsau agresiv...
ei considera ca "plangerile" ranesc, si se feresc sa intre intr-un cerc vicios.
Ma rog, nici frustarile nu sunt bune, dar ceva e de retinut din invatatura budhista...
Oricum e greu, stiu...vad asta in fiecare zi.
in ce priveste armonia...noi toti participam la distrugerea sau mentinerea ei, nu e niciodata un singur vinovat
noapte buna Romanie!
fdoina spune:
Nikole, mai fac un PS
daca ai citit sute de pagini pe aici si ai tras concluzia ca nu esti ortodoxa...hm...e ca si cum ai cerceta Sahara si ai concluziona ca Pamantul e complet lipsit de apa
nu pe-aici o sa gasesti duh ortodox, ci in vietile Sfintilor... dealtfel, cand ai zis ca Sf Nicolae e la sufletul tau, mie mi se pare ca deja ai constatat ca esti un picut ortodoxa
ham spune:
fdoina, pe mine m-ai facut curios; ia straduieste-te si arata-ne de ce Allah (care, fie scrierea-ntre noi, este un alt nume al Lui YHWH- God/Dumnezeu, cel din Tora/Pentateuh) este un:
IDOL, idoli, s.m. Divinitate pagana; (concr.) chip, figura, statuie reprezentand o asemenea divinitate si constituind, in religiile politeiste, obiecte de cult religios. Fig. Fiinta sau lucru care reprezinta obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din sl. idolu.
Sursa: DEX '98
Eu cred ca pur si simplu vrei sa scrii rautati despre Islam, uitand ca recunoaste acelasi Dumnezeu avraamic ca si Iudaismul si cele N+1 religii crestine (explicit, caci conform traditiei islamice, profetul Muhammad a fost ales sa spuna in limba araba atat noul mesaj trimis de Dumnezeu omenirii, precum si ceea ce revelase partial Umm al-Kitab- Scriptura, profetilor anteriori, Abraham/Ibrahim, Noe/Nuh, Iona/Yunus, Moise/Musa si Iisus Hristos/Isa al-Masih– care, in viziunea coranica, este doar un mare profet!) si ca doar modu' de-al vedea si trata este diferit!
hannen spune:
citat din mesajul lui ham fdoina, pe mine m-ai facut curios; ia straduieste-te si arata-ne de ce Allah (care, fie scrierea-ntre noi, este un alt nume al Lui YHWH- God/Dumnezeu, cel din Tora/Pentateuh) este un: IDOL, idoli, s.m. Divinitate pagana; (concr.) chip, figura, statuie reprezentand o asemenea divinitate si constituind, in religiile politeiste, obiecte de cult religios. #9830; Fig. Fiinta sau lucru care reprezinta obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din sl. idolu. Sursa: DEX '98 Eu cred ca pur si simplu vrei sa scrii rautati despre Islam, uitand ca recunoaste acelasi Dumnezeu avraamic ca si Iudaismul si cele N+1 religii crestine (explicit, caci conform traditiei islamice, profetul Muhammad a fost ales s#259; spuna in limb#259; araba atat noul mesaj trimis de Dumnezeu omenirii, precum si ceea ce revelase partial Umm al-Kitab- Scriptura, profetilor anteriori, Abraham/Ibrahim, Noe/Nuh, Iona/Yunus, Moise/Musa si Iisus Hristos/Isa al-Masih– care, in viziunea coranica, este doar un mare profet!) si ca doar modu' de-al vedea si trata este diferit! "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
Ham,
doina,da,foarte mare pacat ca nu mai am bunica,bunic inca am,sic,sic!
Si m-au invatat si ca "ce tie nu-ti place altuia nu-i face",dar eu nu vorbeam de Dumnezeu,eu vorbeam de sfinti.Si nici macar in batjocura,asa cum ai facut-o tu!
Normal ca nu se poate sa nu se simta careva ofensat,dar chiar asa voi aveti impresia ca orice "obervatie" se face numai din rautate?
Uite,eu le fac cu drag (de oameni),cu tristete cum am zis,pt. ca sunt convinsa ca inchinatul la altceva sau altcineva in afara de Dumnezeu,este idolatrie si nimic mai mult.
Si ca sa nu-ti raman datoare ,da,eu ma "intilnesc" cu Allah nu o data in zi,ci de 5 ori!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai