Cum interpretati acest film ?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Ma deranjeaza in schimb lipsa de logica si senzatia ca suntem luati de tampiti de catre cei ce incearca sa ne explice ca ele nu se contazic cu Biblia; sa faca bine sa editeze textu' biblic (cum de altfel s-o mai facut de-a lungu' timpului, voit sau accidental) astfel incat sa nu trebuiasca sa-ti anulezi tendinta naturala spre analiza, atunci cand ai contact cu ele.

Si pe mine ma deranjeaza,citeodata nu ma pot abtine sa ma declar surprinsa(evident ca mereu sunt trimisa la plimbare) dar cel mai mult ma intristeaza .Si ma intristez si mai tare cind imi dau seama ca fetele astea chiar cred,chiar li se pare ok,chiar sunt convinse de faptul ca icoanele,sfintii,moastele ...etc ,nu sunt idoli,nu sunt chip cioplit si asta chiar daca el citesc Biblia.
Ma intreb care-i diferenta intre icoane,cruce,sfinti protectori ...etc.si indienii hindu( pe care i-am vazut dimineata la tv.) care se duc la templu/temple cu tot felul de amestecuri /flori cu care ung statuile,apoi isi pun in cap,se ating cu spatele de cite una,alteia nush ce-i mai fac!
Care-i diferenta intre obiectele crestine de cult si statuile cioplite de tatal lui Avraam??? Ca nu`s statui?PAi si bisericile catolice au statui la care credinciosii se inchina,le pupa...
Pariu ca daca tatal lui Avraam avea acuarele faine si talent la desen ,picta si el?

Citat:

Sincer, cred ca Dumnezeului nu-i pasa de nimicuri d-astea!

Ba si eu cred ca-i pasa,asa cum zicea BeLluci.Altfel nu ar fi poruncit "sa nu-ti faci chip cioplit!"

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Orice-ar scrie un crestin, pentru un cititor ce nu este partizan, mesajul scrierilor lui Pavel este, ca intr-un banc de pe vremuri:

"Crestinismu' gigea, iudaismu', kk!"

nu ca iudeii n-ar fi adoptat aceeasi pozitie fata de religiile mai vechi:

"Tov se be-goim harog" = Chiar si pe cel mai bun dintre goim (ne-evreu) ucide-l!

nu ca extremistii de dreapta n-ar avea aceeasi teorie despre untermensch (sub-omu' nearian) sau comunistii despre cei ce nu accepta doctrina lor (caci, am mai scris-o, comunismul si nazismul sunt tot un fel de religii)

nu ca iehovistii nu mi-ar fi explicat la Petrosani, in niste discutii de despicat firu-n 4, cum ca eu, ca neiehovist, la venirea Apocalipsei voi fi "rapit" (cum scrie BeLucci! ) de Satana, Fiara cu 7 capete!

Asta-i treaba cu religiile, nu se accepta una pe alta, si nici n-au cum, fiindca se bat pe acelasi target, enoriasii cotizanti si manipulabili!

Cum bine scrie convertita la ortodoxie, Annick de Souzenelle: "Ura fata de celalalt este o fiara feroce la fel de ascunsa si gata sa muste si sa ucida; intoleranta, sadismele, abuzurile, torturile , crimele de orice fel sunt niste hoarde salbatice care se tarasc in inconstientul tenebros al popoarelor!"

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Interesant a grait Annick.Si din pacate adevarat.

Ma gandeam acum,faptul ca un crestin accepta existenta unor texte biblice care mai mult sau mai putin ascund o acuza severa la adresa altor religii,(care in mintea unui nebuna da nastere la rasism)faptul ca recunoste existenta cruciadelor si nu cauta explicatii fanteziste,il face oare mai putin crestin?

Daca un evreu recunoste existenta vechilor legi care indemnau la starpirea ´´necredinciosilor´´ in face oare azi mai putin evreu?Pentru ca nu neaga?Pentru ca nu se scuza?

Faptul ca un musulman spune´´da, exista musulmani care fac rau interpretand poruncile lui Alah´´ in face oare sa fie mai putin musulman?Pentru ca nu neaga?

Revenind la crestinism, esti crestin doar daca gasesti explicatii diverse pentru ca unele fapte nu corespund modului tau de gandire?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

.(............) sa nu plangi cand in curand o sa vina fratele Rothschild sa-ti ia hartiutzele fara valoare si sa-ti bage un cip in fund. Desi, daca ma gandesc bine, s-ar putea sa-ti placa sa fii violat de fiecare data cand treci pe la casa si-ti vor da cu scannerul pe la ... cip.

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.”

Pe mine continua sa ma uimeasca exprimarea de la acest subiect.

Daca aveti fantezii de genul asteia de mai sus,discutati-le in alta parte.Iar daca vreti sa faceti asemenea ´´urari de bine´´ exista PM-ul.

Asemenea atac la persoana nu am mai citit, de cand sunt eu pe DC.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:
Citat:
Hai inapoi
ca daca are dreptate Belucci nu mai apucam sa vorbim.

adica?

raspunde tu prima la asta ca imi esti "datoare" si apoi...
Citat:
Citat:

Eu credca legile privind circumcizia, si restrictia de la anumite mancaruri e discutabila si credca are un inteles gresit fata ce de inteleg unii.

Adica?
....iti raspund eu la asta!
Citat:
Citat:

[quote]
Apropos legile care le-a scris Pavel au fost inspirate tot de Dumnezeu...so...

Dar tradarea lui Iuda de cine a fost inspirata?

Doar Satan tradeaza...deci.......

BeLucci, nu o mai luati asa in tragic ca nu am vrut sa spun nimic de maaare anvergura.Glumeam doar,referire facand la semnele apocalipsei.

Referitor la tradarea lui Iuda...gandeste-te ca IIsus a venit pentru a spala pacatele,prin moarte si inviere.Stia ca avea sa fie crucificat,nu?
Iuda nu a indeplinit el oare scrierile,tradandu-l?
Ce treaba are aici diavolul?Intreb la modul cel mai serios.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Sf.Nicolae imi este f drag, am citit mult despre el, ii stiu viata,e la sufletul meu, dar tot...nu ma pot ruga la el.Am incercat si...m-am oprit.Nu pot sa-i cer nimic, ba chiar parca ma incearca un sent de frica cand o fac.Ptr ca numai DUMNEZEU imi poate da, daca El cnsidera ca merit, ca e in folosul meu.

as vrea sa pot vb cu ai meu ce va spun eu voua dar lor, bietilor mei bunici nu le pot spune ca ar face infarct, stiu sigur ca ar suferi enorm...asa ca va citesc pe voi, mai vb cu voi, ma recunosc in unii dintre voi...

mie mi-e placut paragraful asta mult, da mult de tot

ce e rugaciunea? rugaciunea e comunicare, stare fata in fata, inchinare, recunoastere

cea mai mare rugaciune e iubirea...unde e un strop de iubire acolo e si putina rugaciune

Sf Nicolae nu e decat un bunic, care se roaga pentru mine...pentru ca eu tin la el, si el tine la mine...cam asa vad eu sfintii, ca pe niste bunici

doina,de unde stii tu ca sf. Nicolae se roaga pt. tine??Acum serios!
De unde?Ca asa se zice?L-ai vazut tu,l-ai auzit tu rugindu-se pt. cineva??
Nu e el mort ca toti mortii?Da,stiu,el e viu in duh,normal ,asta pt. ca asa se zice,asa zic OAMENII!
Tu stii cit este de minunat sa te prosternezi Domnului Tau,doar Lui!?

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
pentru ca eu tin la el, si el tine la mine

De unde stii ca esti atat de importanta si atat de puternica si penetranta d.p.d.v. spiritual incat sa te stie Sfantul Nicolae???
Dumnezeu te stie sigur, fiindca erai pe listutza atunci, demult. Sfantul Nicolae...poate da...poate nu...

Asta chiar ca a fost un argument pe cinste!!Recunosc ca eu nu m-am gindit la asta!
Chiar asa!De unde sa va stie sfintii astia pe voi fetelor???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
BeLucci, nu o mai luati asa in tragic ca nu am vrut sa spun nimic de maaare anvergura.Glumeam doar,referire facand la semnele apocalipsei.

Referitor la tradarea lui Iuda...gandeste-te ca IIsus a venit pentru a spala pacatele,prin moarte si inviere.Stia ca avea sa fie crucificat,nu?
Iuda nu a indeplinit el oare scrierile,tradandu-l?
Ce treaba are aici diavolul?Intreb la modul cel mai serios

Hai mai Lady ca eu chiar glumeam ! Dar vroiam sa vad daca si tu faceai o gluma, sa nu fi zis ceva serios si eu sa ma fi hlizit ca tembela. 4u.

Da Isus stia ca a venit ca sa moara pt noi. Si ucenicii stiau pt ca le spunea Isus cum avea ocazia. La cina cea de taina Isus a spus ca unul dintre voi ma va vinde. Dar Isus era "vandut" deja. Iuda a fost la preoti inainte de cina.
Isus stia ca Iuda o sa-l vanda.
Nu stiu, unele asa trebuia sa se intample, nu stiu nici eu raspunsul la toate intrebarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Asta-i treaba cu religiile, nu se accepta una pe alta, si nici n-au cum, fiindca se bat pe acelasi target, enoriasii cotizanti si manipulabili!

Da prea pieredem timp sa ne acceptam religia unu altuia, cand de fapt.......nu e importanta. Credca noi traim pt nimicuri(unii, cateodata). Dar adevaratelor valori le facem vant cu gratie. Important este Isus si jertfa Lui. Doar prin Isus putem ajunge acolo unde este El acuma.
Credca fiecare ar trebui sa avem un moment de sinceritate cu noi insine, ca sa redescoperim valoarea. Nu stiu cat va mai tine pamantul asta 1 an, sau 10. Dar credca Dumnezeu ne face o favoare unora ca ne mai ingaduie pe pamantul acesta. Sa mai avem timp sa ne intoarcem fata catre El. Nu stim cand ne vine randul la moarte, dar conteaza sa avem pace si liniste ca, daca va fi azi sau maine...vom merge in rai. Sa fim impacati cu Dumnezeu, sa ne cerem iertare de la El si sa ne predam viata Lui. El sa ne conduca de-acum incolo si sa ne bazam si sa ne incredem in El.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:

Citat:

Da prea pieredem timp sa ne acceptam religia unu altuia, cand de fapt.......nu e importanta. Credca noi traim pt nimicuri(unii, cateodata). Dar adevaratelor valori le facem vant cu gratie. Important este Isus si jertfa Lui. Doar prin Isus putem ajunge acolo unde este El acuma.
Credca fiecare ar trebui sa avem un moment de sinceritate cu noi insine, ca sa redescoperim valoarea. Nu stiu cat va mai tine pamantul asta 1 an, sau 10. Dar credca Dumnezeu ne face o favoare unora ca ne mai ingaduie pe pamantul acesta. Sa mai avem timp sa ne intoarcem fata catre El. Nu stim cand ne vine randul la moarte, dar conteaza sa avem pace si liniste ca, daca va fi azi sau maine...vom merge in rai. Sa fim impacati cu Dumnezeu, sa ne cerem iertare de la El si sa ne predam viata Lui. El sa ne conduca de-acum incolo si sa ne bazam si sa ne incredem in El.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
concerning your soul

http://www.gr2control.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

doina,de unde stii tu ca sf. Nicolae se roaga pt. tine??Acum serios!
De unde?Ca asa se zice?L-ai vazut tu,l-ai auzit tu rugindu-se pt. cineva??

haidi bre, presupun ca tu te vezi in fiecare zi cu Alahu..asta da argument

Mergi la inceput