Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 15
ham spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Uite, Ham, o intrebare: care crezi ca ar fi avantajul monoteistilor daca ar renunta la acesta (la monoteism) si ar incepe sa se roage la floarea de cires, la fructul de maces, la trupul soarelui si la violetul zorilor? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Daca ma-ntrebi pe mine, nici-unul, fiindca chiar nu conteaza, atata timp cat esti OM, nu folosesti religia ca sa faci rau!
Epistolele lui Pavel?
In Epistola catre Galateni ii blesteama pe cei care practica circumcizia, deci pe toti evreii, inducand ideea (pe care pedaleaza nazistii, KKK-ul si toti cei de extrema-dreapta) ca a fi evreu implica sa prigonesti crestinii ...
13. Caci ati auzit despre purtarea mea de altadata intru iudaism, ca prigoneam peste masura Biserica lui Dumnezeu si o pustiiam.
14. Si spoream in iudaism mai mult decat multi dintre cei care erau de varsta mea in neamul meu, fiind mult ravnitor al datinilor mele parintesti...
13. Caci nici ei singuri, cei ce se taie imprejur, nu pazesc Legea, ci voiesc sa va taiati voi imprejur, ca sa se laude ei in trupul vostru...
fdoina spune:
citat din mesajul lui ham Tu contesti dumnezeirea Dumnezeului, Il transformi in ceva ce poate GRESI deci este IMPERFECT! |
nu vad unde a gresit Dumnezeu, El a creat lumea perfecta, dar a creat-o autonoma
eu dimpotriva, aici vad maretia Lui
denizel spune:
Ba ma intristez, Lady, fiindca vorbiti fara sa cititi macar Epistolele.
Ai citit Epistolele lui Pavel? Pe care? Despre ce schisma vorbesti? Ce are-a face Pavel cu anularea sabatului, cu cultul sfintilor si al icoanelor si ce mai zici tu acolo?
Si, mai ales, ce are-a face Pavel cu antisemitismul, mai???? Ca-mi pocneste capul cand aud asa ceva.
Studiati un miliard de carti si un miliard de eseuri si istorii despre..., dar nu studiati opera pe care cartile, eseurile si istoriile o diseca.
Cititi oameni buni Epistolele, vedeti exact ce zice acolo Pavel, care e spiritul lui Pavel, care e spiritul invataturilor lui Pavel si dupa aia comentam si comentariile...
gata, eu plec, ca asta e sacul fara fund. Se acopera o gaura si pocnesc alte o suta.
Daca ma vedeti pe-aicea mai devreme de octombrie 2013, sa ma alungati cu pietre si sa ma reclamati la moderator .
ladyJ spune:
citat din mesajul lui denizel Ba ma intristez, Lady, fiindca vorbiti fara sa cititi macar Epistolele. Ai citit Epistolele lui Pavel? Pe care? Despre ce schisma vorbesti? Ce are-a face Pavel cu anularea sabatului, cu cultul sfintilor si al icoanelor si ce mai zici tu acolo? Si, mai ales, ce are-a face Pavel cu antisemitismul, mai???? Ca-mi pocneste capul cand aud asa ceva. Studiati un miliard de carti si un miliard de eseuri si istorii despre..., dar nu studiati opera pe care cartile, eseurile si istoriile o diseca. Cititi oameni buni Epistolele, vedeti exact ce zice acolo Pavel, care e spiritul lui Pavel, care e spiritul invataturilor lui Pavel si dupa aia comentam si comentariile... gata, eu plec, ca asta e sacul fara fund. Se acopera o gaura si pocnesc alte o suta. Daca ma vedeti pe-aicea mai devreme de octombrie 2013, sa ma alungati cu pietre si sa ma reclamati la moderator . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Denizel,schisma am zic ´´din punctul meu de vedere´´
Nu are treaba Pavel cu schimbarea Sabatului nici cu ideile lui Constantin,mai Denizel de ce nu intelegi ce zic?Am zis ´´apoi au venit..aia si aia...´´
Acum stiu si eu ca nu Pavel a inventat sfintii si duminica si icoana si alte cele!
Hai inapoi
ca daca are dreptate Belucci nu mai apucam sa vorbim.
ham spune:
citat din mesajul lui denizel Ba ma intristez, Lady, fiindca vorbiti fara sa cititi macar Epistolele. Ai citit Epistolele lui Pavel? Pe care? Despre ce schisma vorbesti? Ce are-a face Pavel cu anularea sabatului, cu cultul sfintilor si al icoanelor si ce mai zici tu acolo? Si, mai ales, ce are-a face Pavel cu antisemitismul, mai???? Ca-mi pocneste capul cand aud asa ceva. Studiati un miliard de carti si un miliard de eseuri si istorii despre..., dar nu studiati opera pe care cartile, eseurile si istoriile o diseca. Cititi oameni buni Epistolele, vedeti exact ce zice acolo Pavel, care e spiritul lui Pavel, care e spiritul invataturilor lui Pavel si dupa aia comentam si comentariile... gata, eu plec, ca asta e sacul fara fund. Se acopera o gaura si pocnesc alte o suta. Daca ma vedeti pe-aicea mai devreme de octombrie 2013, sa ma alungati cu pietre si sa ma reclamati la moderator . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Ia da-ne o idee despre cum sa intelegem capitolul al doilea din Epistola intai a lui Pavel catre Tesaloniceni: "Iudeii acestia au omorat pe Domnul Iisus si pe prooroci, pe noi ne-au prigonit, nu plac lui Dumnezeu, si sunt vrajmasi tuturor oamenilor"???
Cand, de fapt, Romanii impotriva carora predica Iisus l-au rastignit!
http://www.colectzii.ro/articole/37/Imparati_romani_persecutori_persecutiile_religioase_.html
Ca urmare a acestor scrieri din Vechiul Testament, inca din Evul Mediu, Pastele crestin a fost perioada uciderii in masa a evreilor.
Misterele patimilor Mantuitorului- Passionspiel, care se interpretau cu regularitate in pietele publice in Vinerea Mare, erau urmate tot cu regularitate de expeditii de jefuire a cartierelor iudee.
Din acest punct de vedere, traditionalele Mistere din orasul bavarez Oberammergau nu au fost cu nimic mai antisemite decat altele asemanatoare lor.
In '34, Hitlerake le-a gasit suficient de importante ca sa le declare drept un "instrument valoros" in lupta impotriva jidanilor.
"Patimi dimineata, pogroame dupa-amiaza" citesti la suedezu' Göran Rosenberg in Dagens Nyheter, dupa ce fusese martor la una din actiuni!
Ce spui de pogromurile de la Iasi si Chisinau, facute in numele crestinismului si binecuvantate de preotime?
BeLucci spune:
Hai inapoi ca daca are dreptate Belucci nu mai apucam sa vorbim. |
adica?
Eu credca legile privind circumcizia, si restrictia de la anumite mancaruri e discutabila si credca are un inteles gresit fata ce de inteleg unii.
BeLucci spune:
Se inchinau pe naiba, se inchinau la fix acelasi Dumnezeu! Ba tre' sa respectam cele 10 porunci ca Biblia nu poate fi schimbata, ba nu ne taiem imprejur si nu preluam in patu' nostru vaduvele fratilor nostri(fiindca ASA PORUNCESTE Vechiul Testament), nu permitem poligamia (permisa in acelasi Vechi Testament). Aide bre, ba e discutabila Biblia, ba nu e, dupe cum ne convine noo! |
Mai Ham....tu ma....aaa:D:D
Deci....Nu-mi spune ca cei care se inchinau la Baal se inchinau tot la Dumnezeu ca te manc.(sper ca nu am inteles eu gresit...dar sincer asta am dedus) Nu e adevarat.
Si cei care se inchinau la Baal stiau ca nu e Dumnezeu. Trust me. Citeste te rog si tu partea in care se vorbeste despre Ilie. Sa vezi cat de bine stiau inca. In afara de cele 10 porunci nu stiu cat mai este valabil din celelalte porunci date pt acea vreme. tre sa mai citesc sa vad. Dar jertfa lui Isus de pe cruce a schimbat multe legi care erau inainte( exceptie fac cele 10 porunci, ca sa nu mi-o mai capat peste urechi!!!).
Apropos legile care le-a scris Pavel au fost inspirate tot de Dumnezeu...so...
ham spune:
Inclusiv aztecii, ce kilareau oameni pe altare se inchinau tot Lui, modul era diferit, treaba neimportanta cred eu; toti se inchina Creatorului, din cand in cand se ridica unu' care crede ca el stie cum e de fapt Dzeu si CUM trebuie sa te rogi Lui (cand de fapt nu ca nu stie, n-are cum sa stie fiindca nu poate fi numit si reprezentat!).
Daca studiezi sursa Iudaismului (care este baza Crestinismului) o sa vezi cate din cele din Biblie sunt de origine ante-biblica; exemple:
Mitu' despre potopu' universal a trecut de la sumerieni la akkadieni si babilonieni si de aici in Vechiu'l Testament.
Mitu' “fructului oprit” a trecut de la cultura sumeriana, mesopotamiana si indiana la iudaism si crestinism/mahomedanism.
Orice religie preia mituri de la cele anterioare, atacand pe cea care este la putere in momentu' acela in zona ei de interes; asa a facut si iudaismu' cu cultu' lui Baal, asa a facut si crestinismu' cu iudaismu', mahomedanismu' cu iudaismu' si mult mai putin cu crestinismu', etc
Religiile sunt dogme si forme (toate, o data ce au prins putere, fiind forme de manipulare a prostimii), Dumnezeu este acelasi de la inceputu' vremurilor, este peste tot, Ii simti prezenta si fara intermediari (preoti, pastori, predicatori, sfinti, etc) si are o singura porunca:
1. Nu da celui de langa tine decat ce ai vrea sa primesti tu.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BeLucci Eu credca legile privind circumcizia, si restrictia de la anumite mancaruri e discutabila si credca are un inteles gresit fata ce de inteleg unii. |
Adica?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BeLucci [quote] Apropos legile care le-a scris Pavel au fost inspirate tot de Dumnezeu...so... |
Dar tradarea lui Iuda de cine a fost inspirata?