Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (114)
Raspunsuri - Pagina 11
ramonab spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellenuta am incercat aseara sa-i dau forumul evei .. Doamne ce circ .. am pus-o la san si cand era semi-adormita i-am bagat bibe .. s-a trezit instant, a scuipat, a inceput sa urle si sa se agite .. voi incerca sa-i pun putine cereale in el si daca nici asa nu merge, ii iau alt laptic .. Elena de Eva Maria (14.01.2008)Eva creste mare Eva |
Nu cred ca trebuie sa ii iei alt laptic.Exact asa a facut si la mine si degeaba am schimbat laptele ca tot asa a facut.E vorba ca trebuie sa se obisnuiasca cu un alt gust de lapte.
A acceptat pana la urma ce lapte i-am oferit prima data,Nan. asta abia dupa cateva saptamani de incercari de tot felul.E greu sa se obisnuiasca cu alt lapte.
RAMONA
si
RAZVAN-MATEI 09.01.2008RAZVANICI LA 8 LUNI

VEDETA LU MAMA
grati.ela spune:
Mitsule incerc si eu sa-ti zic cate ceva:
1. Tudor nu mananca mai mult de 135gr decat extrem de rar (maximul istoric a fost 190gr). Papa cu placere legumele fierte facute piure dar este efectiv extaziat dupa cele coapte (sotul le face la gratar). Fructele nu-s chiar pe placul lui mai ales daca-s acre. A mers insa cu mare succes branza proaspata (luata de la taran...cea calcica il cam lasa indiferent) mixata cu banana sau mar+para. Azi a papat bine (cele 135gr)mar cu banana si piersica si o bucatik de painica de la Ulker (pt bebici). Nu i-am dat ou, ficatel...doAR carnita de pui sau curcan la 2 zile.
2. acum o luna si eu eram trista ca Dudu era interesat doar de mersul tinut de manute...statea in fundulet destul de prost, nu se rostogolea, nu se tara...urla ca disperatul de cate ori il puneam pe burtik. Stancutza mi-a zis sa insist, sa tin baiatul pe burtik cate putin, sa-i distrag atentia pana va accepta. Dupa o saptamana deja nu mai tipa...ii plasam pungi fosnitoare sau telecomanda de la tv in campul lui vizual si asa a inceput sa se tarasca precum o rama. La Paris deabia s-a hotarat sa mearga de-a busilea iar de cand ne-am intors se ridica singurel in pat si bantuie tinut de zabrele. Eu sunt convinsa ca baiatul tau trebuie distrat un pic. Uite Ozi pana la 10 luni nu a manifestat interes pt mers. Statea in funduletz si se juca in patuc dar rar...mai toata ziua era in carutz la plimbare. Nu a mers de-a busilea, nu s-a plimbat prin patuc...pur si simplu deodata i-a venit chef de duca...la 11 luni mergea singurica.
3. Despre tzitzi: Tudor noaptea suge ca la balamuc...dak e in patul lui se trezeste, se ridica tinandu-se de zabrele si incepe sa ma strige...dak e la mine efectiv se catara pe mine desface bluza si se mufeaza dupa care imi tranteste un cap in gura si adoarme instant.
Fetelor se face hemoleucograma la bebici din degetel? Dudu are un ten mai galbui (arata ca o caisa: galben portocaliu).
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
EliaElia spune:
gratielaDa, din deget, si eu vreau sa-i fac preventiv.Cumva ii dai morcov in toate supicile de legume? Eu ii dadeam destul de rar morcov, dupa aia am intrebat dr. si mi-a zis ca n-are nimic daca ii dau in fiecare zi, i-am dat si dupa o perioada parca i se cam galben-portocalise nasul. Nu i-am mai dat deloc vreo saptamana si i-a disparut. Parca tu scriai ca i-ai dat bame lui Dudu? Cum i le faci? E una dintre mancarurile mele preferate din copilarie dar mie nu-mi iese. Mi se pare o leguma tare pretentioasa.Camelia si
Laura (06.02.2008)
ramonab spune:
Scuze daca intreb o prostie, da ce-s alea bame?
RAMONA
si
RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 8 LUNI 
VEDETA LU MAMA
EliaElia spune:
nu prea stiu sa le descriu, sunt niste legume mici, verzi.Uite aicihttp://www.gradinamea.ro/_files/Image/articole/5/Bame.jpgIes bune cu pui, sos de rosii, cam asa imi amintesc eu, seamana putin cu mazarea(?) la gust.Parca gratiela a spus cand era discutia cu legumele puse la congelat pentru iarna ca ea a cumparat si bame.Camelia si
Laura (06.02.2008)
Lala_D spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ellenuta
virgo nu vad legatura intre lungime si sustinere. mie, nu mi se pare normal ca un copil de aproape 9 luni sa nu faca macar un lucru din urmatoarele .. stat in fund, mers de-a busilea, rostogoliri, incercari de ridicare in picioare, mers tinut de manute sau tinandu-se de pat/ tarc / canapea etc .. acum fiecare face cum il taie capul, nu? ca doar capu' face, capu' trage .. Elena de Eva Maria (14.01.2008)Eva creste mare Eva |
Iar ii dau dreptate Ellenutei
Chiar nu are nicio legatura , nici greutatea, nici lungimea.
Pe bune.
Bogdan la varsta lui Andrei arata ca un copil de un an si jumatate. El mereu a fost peste medie si inca este atat la greutate cat si la lungime. Si cu toate astea, desi i se reversa burtica la 9 luni mergea singur nesustinut . Andrei desi e mai mititel atat in greutate cat si in lungime nu face lucrul asta.
Ideea sustinuta de Elle este corecta : la opt-noua luni trebuie sa indeplineasca niste parametrii motrici. Nu toti ii indeplinesc pe toti dar macar unul, doi trebuie sa faca.
Uitati cateva caracteristici pe care in medie copii le indeplinesc la diferite varste .Deci nu trebuiesc indeplinite toate dar macar cateva, se face o medie, se numeste ghid Portage
Principalele caracteristici ar putea fi rezumate astfel:
0-4 saptamani: miscari fara scop, fara un efect anumit, fiind puternic
subordonate reflexelor tonice primitive de postura; poate sa intoarca
capul intr-o parte, are pumnii stransi; reflex Moro activ, reflex de
agatare, de pasire, de prindere - prezente; raspuns Landau absent -
nu-si mentine pozitia cand este sustinut; absenta controlului capului;
acorda preferential atentie sunetelor inalte si feminine; sunete ce au
calitatea, rata si ritmul batailor cardiace cu care s-a obisnuit in
uter pot sa-l calmeze; in pozitie sezanda capul cade posterior.
2 luni: sustine putin timp capul in pozitie de decubit ventral; nu
sustine capul in pozitie sezanda; apare o "schita" de reflex Moro;
alert la sunete; zambeste; urmareste obiecte in miscare.
3 luni: misca bine membrele; ridica capul cu usurinta; in pozitie
sezanda cade pe spate; miscari reflexe de aparare; asculta vocea si
gangureste; incepe sa "pedaleze"; isi muta privirea de la un obiect la
altul; reactioneaza la muzica; se sustine pe antebrate si coate; se
joaca cu mainile cercetandu-le.
4 luni: ridica capul si inclina toracele; suspendat, tine capul in
plan superior; incepe sa aiba controlul capului la miscari de
rasucire; dispare reflexul Moro; gangureste; raspunde zambetului prin
zambet; distinge 2 sunete; retine cu mana obiecte, se agata de parul
si hainele persoanelor de langa el.
5 luni: tine capul ridicat fara sa-i cada pe spate; impinge picioarele
cand este tinut ridicat "prin axile"; rade zgomotos; se joaca cu o
persoana, duce obiecte la gura; poate arata nemultumire; pedaleaza;
apare reflexul Landau.
6 luni: se ridica ajutandu-se de incheietura mainii; gangureste;
intoarce capul catre o persoana care rade; incepe sa se tarasca pe
podea; apuca biberonul si-l duce la gura cu ambele maini; se
rostogoleste pe spate si pe burta; distinge chipurile familiare de cel
straine.
7 luni: se deplaseaza in "4 labe"; bea cu cana; se ridica in sezand
din decubit dorsal; tine obiecte in ambele maini, vocalizeaza; zgarie.
8 luni: ridicat, se poate rezema; culcat ridica capul, se
rostogoleste; topaie; tipa ca sa atraga atentia; emite sunete; isi
priveste imaginea in oglinda si se bucura; o prefera pe mama; se
ridica in sezand fara ajutor.
9 luni: executa "marche arriere"; spune ma-ma, da-da; se dezvolta
reflexul pentru saritura; se poate ridica in 4 labe.
10 luni: sta bine in sezand, fara sprijin; sta in picioare sustinut si
merge greoi sustinut; mananca cu mana; asculta ceasul; emite sunete
repetitiv; incearca sa recupereze un obiect cazut; reactioneaza cand i
sepronunta numele; se poate roti fara sa-si piarda echilibrul; se
deplaseaza dupa jucarii; flutura mana in semn de ramas-bun, bate din
palme.
11 luni: se ridica singur in picioare, mesteca; isi suge degetul;
emite 2 cuvinte cu inteles; prinde "ca un cleste"; manifesta simpatii
pentru alte persoane decat mama; sta singur in picioare cateva
secunde.
12 luni: merge in tarc sustinandu-se cu o mana; imita in joc; se joaca
cu mingea; prehensiunea este apropiata de cea a adultului,dar are
dificultati la prinderea obiectelor mici; coopereaza la imbracare.
1 an si 6 luni: merge singur; se ridica singur in picioare ajutat;
urca scari; trage linii cu creionul; isi scoate singur pantofii;
incepe sa se comporte si opozitional; alearga si sare; sta singur pe
scaun unde se urca prin catarare; foloseste lingurita la masa; poate
comunica, ziua, nevoia de a urina; anunta defecatia, rareori inainte;
imita mama; dispare reactia Landau.
Pentru cine doreste ghidul il gasiti aici http://www.autism.ro/revista/TestPortage.pdf
Este vorba de dezvoltare 0-6 ani.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
ramonab spune:
| citat din mesajul lui EliaElia nu prea stiu sa le descriu, sunt niste legume mici, verzi. Uite aici http://www.gradinamea.ro/_files/Image/articole/5/Bame.jpg Ies bune cu pui, sos de rosii, cam asa imi amintesc eu, seamana putin cu mazarea(?) la gust. Parca gratiela a spus cand era discutia cu legumele puse la congelat pentru iarna ca ea a cumparat si bame. Camelia si Laura (06.02.2008) |
Ms Elia, da sa stii ca eu nu cred ca am vazut vreodata legumele astea.Oare numai in sud exista sau eu is moaca rau de tot?
RAMONA
si
RAZVAN-MATEI 09.01.2008RAZVANICI LA 8 LUNI

VEDETA LU MAMA
anca.b spune:
Nu esti moaca deloc. nici eu nu am vazut pe nicaieri chestiile alea...ce sa mai zic de mincat...stii tu cum e, in ardeal cea mai buna leguma e porcul...![]()
...
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ramonab
Ms Elia, da sa stii ca eu nu cred ca am vazut vreodata legumele astea.Oare numai in sud exista sau eu is moaca rau de tot? RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008RAZVANICI LA 8 LUNI ![]() VEDETA LU MAMA ![]() |
Anca si
Stefan (13.01.2008)www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii
EliaElia spune:
ramo, nu mi-am pus problema, sunt destul de rare prin piata, pentru ca anul trecut cand eram gravi ma apucase pofta de bame si n-am gasit in nicio piata(asta prin august). Am gasit in final in carrefour congelate dar nu stiu unde erau produse. Nu mi-a iesit mancarea dar macar mi-a trecut pofta.Camelia si
Laura (06.02.2008)
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui anca.b Nu esti moaca deloc. nici eu nu am vazut pe nicaieri chestiile alea...ce sa mai zic de mincat...stii tu cum e, in ardeal cea mai buna leguma e porcul... |
Si la mine , la Bucuresti e valabila "leguma" asta
Mie bamele nu imi plac, le consider gretoase, scuze pentru cei care le prefera
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze