Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (19)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speranta2008 spune:

buna
Cam si sotul lui Cami- va multumesc tare mult pentru tot ceea ce scrieti. Sunteti tare buni si rabdatori.
Eu mi-am sfintit casa (sper sa zic bine a venit un preot si ne-a citit), dar eu imi aduc aminte ca ne-a zis ca ne citeste si din Sf Vasile....atunci pe loc s-a hotarat...Oare toti preoti stiu ca trebuie sa tii post?
Eu cu sotul meu tinem un canon, deci noi am tinut post, dar ....cei drept m-au speriat vorbele sotului lui Cami.....
oare sunt eu prea prapatioasa?

hai ca va plictisesc....Noapte buna si vise frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

Fetele mele dragi....am vazut ca se tot discuta pe forum despre concedii.... hai sa va lamuresc putin.....
sa incepem cu concediul de maternitate (sarcina si lauzie)
durata acestui concediu este de 126 zile. Aceste zile se pot acorda atat inainte cat si dupa nastere in functie de cum recomanda medicul si de alegerea voastra. Singura dispozitie imperativa a legii este ca din cele 126 zile, 42 zile trebuiesc luate OBLIGATORIU DUPA NASTERE..
Deci va puteti lua aceste zile cum doriti voi numai sa tineti cont ca trebuie sa va mai ramana 42 zile dupa nastere. Deci numarul maxim de zile de concediu de maternitate pe care le puteti lua inainte de nastere este de 84. Daca nu vreti sa va luati aceste zile inainte de nastere, le puteti lua dupa nastere, adica puteti lua cele 126 zile dupa nastere, DAR.... [b]DACA INAINTE DE NASTERE NU ATI BENEFICIAT DE CONCEDIU DE MATERNITATE NU SUNTETI OBLIGATE SA VA LUATI DUPA NASTERE TOATE CELE 126 ZILE, LEGEA VA OBLIGA DOAR LA 42 ZILE. /b]....dupa efectuarea celor 42 puteti intra in concediu de crestere si ingrijire copil.....
Deci daca nu ati avut concediu de maternitate inainte de nastere, dupa nastere aveti 2 posibilitati:
1. efectuati toate dcele 126 zile si dupa aceea intrati in concediu de crestere si ingrijire copil;
2. efectuati doar cele 42 zile obligatorii din concediul de maternitate si dupa aceea intrati in concediu de crestere si ingrijire copil.
Alegerea va apatine, dragele mele.....Dar mai fac o precizare... este avantajos sa efectuati dupa nastere toate cele 126 zile de concediu de maternitate doar daca aveti salariu mare intrucat indemnizatia care se acorda pe perioada acestui concediu reprezinta 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni si se acorda doar pt. zilele lucratoare (ca la concediul medical).
In ceea ce priveste concediul de odihna, puteti beneficia de acesta proportional cu timpul efectiv lucrat de la inceputul anului calendaristic...
De asemenea puteti beneficia de concediu de risc maternal. Durata acestuia este de 120 zile. Indemnizatia de risc maternal reprezinta 75% din venitul ultimelor 10 luni.
Si in sfarsit puteti beneficia de concediu medical. Nr. de zile de CM de care puteti beneficia intr-un an calendaristic este de 183, dar incepand cu a 91-a zi aveti nevoie de avizul medicului expert al asigurarilor de sanatate.deci pt. primele 90 de zile nu este nevoie de acest aviz. Concediul medical se plateste diferit in functie de cum este acordat (ex. cu urgenta sau nu). oricum la calcul indemnizatiei se tine cont de venitul brut din ultimele 6 luni.

Iar acum sa va explic cum puteti sta acasa toata sarcina.... cred ca de fapt asta va si interesa....
puteti lua in primele 7 luni concediu de risc maternal (120 zile)+ concediul medical 90 zile (fara a avea nevoie de aviz), iar in ultimele 2 luni puteti lua cele 84 de zile de concediu de materniate... si cred ca va mai si ramane....

Sper ca v-am mai lamurit putin... pt. cele care nu ati inteles prea bine (poate nu am fost eu prea explicita)ma puteti contacta pe PM.... Va raspund cu mare drag....
Va pup si va doresc o zi minunata!

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Fetele mele dragi,o sa incerc sa va lamuresc,sa fiu cat mai explicita.In momentul in care mi se modificau oasele bazinului am avut niste dureri cumplite de spate,nu stiu daca va mai aduceti aminte ca ma plangeam pe aici.Fix dupa vacanta de Pasti nu m-am mai putut duce la scoala,ca nu puteam nici sa stau pe scaun,d'apoi sa merg,asa ca m-am dus la mediucl de familie si 2 saptamani de medical fara discutie.Acum depinde ce diagnostic pun ei,ca stiti probabil ca daca-i urgenta,ai dreputl chiar la 5 zile platite 100%.In fine,noi nu ne-am mai complicat si am trecut exact ce aveam eu,mai ales ca tratament nu aveam voie,deci neaparat repaus la pat.
Dupa cele 2 saptamani de c.m.,tin sa va spun ca ma ardeau talpile sa ma duc la scoala,ca in ruptul capului nu as fi vrut sa stau acasa,sub pretextul ca ma mai misc si eu....dar de unde,v-am spus, a randuit Dumnezeu sa stau potolita acasa!!!Ma duc totusi la un control de rutina la ginecoloaga mea,ii spun ca m-a durut spatele de m-a terminat si dupa ce ma vede,ooopssss,stati cuminte acasa ca s-a cam scurtat colul!!!
Alta belea,imi venea sa urlu,mai ales ca mi-a spus ca deja e prea tarziu sa mai facem cerclaj...????!!!!Disperare pe mine,asa ca fac cum mi-a spus:internare o saptamana si concediu medical apoi pana la sfarsitul lunii.Deja faceam 6 saptamani de medical si mi-era groaza sa nu depasesc 3 luni sa ajung pe la comisii.Cand ma duc din nou la medicul de fam.,era inceput de luna,sa-mi dea alt concediu medical,ca nu putea sa-mi dea in continuarea celui de luna trecuta,imi spune sa nu-mi mai fac probleme,ca aveam voie la c.m. nelimintat,avand in vedere sarcina "pretioasa",dar banuiesc, trebuia sa-mi puna diagnostic pe sarcina,ceva legat de ea,mai ales ca aveam deja o internare si puteam demonstra ca au fost probleme.Eu voiam de fapt sa intru in prenatal,ca imi aduc aminte imi calculasem sa-mi ramana fix 42 de zile cat e obligatoriu de postnatal si restul sa mi le dea inainte,dar ei nu vor decat dupa 28 de saptamani,deci am mai bagat medical.
Apoi tot citind pe net,aflu ca orice om al muncii are drept la concediu de odihna pentru zilele lucrate.Problema era ca la noi c.o. se da doar in vacante,cand eu as fi nascut deja(dupa 15 iunie)si eram in postnatal obligatoriu.Deci,lupta-te cu sistemul,du-te la directia muncii,adu-le hartie la scoala de la jurist,cum ca am voie la un nr de zile de c.o.corespunzator lunilor lucrate.In fine,mi-au mai revenit de aici vreo 40 de zile de c.o.(acum depinde de contractul de munca al fiecaruia,ca difera)si in felul asta,fix dupa ce am nascut am intrat in postanatal fara sa ma fi atins de o zi de prenatal,deci aveam cele 126 de zile intacte,mai ales ca am nascut mai devreme,adica la 38 de saptamani.Deci am facut 4 luni de cand sunt in postantal si de abia acum mi-am bagat dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului,incepand de luna asta voi lua cele 8 mil,pana acum nu le-am primit,ci am fost cu 85% din salariu.
Cred ca m-am complicat prea mult cu povestile mele,ideea era ca vorbiti cu medicul de familie,cum poate el sa va dea c.m. si prelungiri la el,apoi cu dr ginecolog,care poate da mai mult c.m.,mai ales daca este si o internare si intrebati la servici ce contract de munca aveti,insa nu se poate sa nu ai voie la c.o.coresunzator cu luni le lucrate.Daca mai sunt nelamuriri imi spuneti voi!!!Pupici si Doamne ajuta sa fie bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

multumesc mult pentru lamuriri,fetelor,caciantoni,m-ai simtit ca vreau sa stau acasa in sarcina,eu ti-am trimis suplimentar un p.m.,please,ai grija cu raspunsul,multumesc.
camiantonia,multumim muuuuuuuuuuuuuult pentru ajutor spiritual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Mada, tinem pumnii strinsi sa fie cu ochisori, doamne ajuta

Mergi la inceput

DESPRE ACATISTE SI PARACLISE

Ce sunt Acatistele?
Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz. Ele nu fac parte din randuiala celor sapte Laude si nici din celelalte slujbe ale sarbatorilor de peste an, ci se citesc la orice vreme, in afara ceasurilor de slujba ale Bisericii, la cererea credinciosilor si pentru feluritele lor nevoi. Se numesc acatiste (in greceste ahatistos), pentru ca in timpul lor nu stam jos in strane, ci in picioare sau in genunchi in fata icoanei sfantului spre care ne indreptam rugaciunile noastre.
Acatistele sunt alcatuite din mai multe cantari de lauda si de rugaciune catre Mantuitorul, Sfanta Fecioara sau alti Sfinti. Aceste cantari poarta numele de condace si icoase. Fiecare icos se termina cu Bucura-te, mireasa, pururea fecioara (sau Bucura-te, sfinte... etc) si fiecare condac se termina cu Aliluia pe care il repeta strana.
Cel mai vechi si mai insemnat si mai mult folosit dintre acatiste este Acatistul Maicii Domnului, sau al Bunei-Vestiri, compus din 25 de cantari de lauda catre Sfanta Fecioara. A fost alcatuit de Patriarhul Serghie al Constantinopolului (+386). Se citeste mai ales la Utrenia din Sambata a cincea a Postului Mare, adica la denia de Vineri seara. Randuiala lui o aflam in Ceaslov. Tot acolo mai aflam si alte acatiste, ca Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos si Acatistul Sfantului Nicolae. In Ceaslovul cel Mare si Acatistier se gasesc si alte acatiste pentru sarbatori mari si pentru sfintii cei mai insemnati, ca de pilda: Acatistul Sfintei Cruci, Acatistul Adormirii Maicii Domnului, Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, Acatistul Sfintilor Apostoli, Acatistul Sfantului Gheorghe, Acatistul Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava s.a. In timp mai apropiat s-au alcatuit, dupa modelul acatistelor vechi, acatiste pentru mai toti sfintii, care sunt patroni sau hramuri de biserici, sau ale caror sfinte moaste le avem in tara, ca de pilda: Acatistul Sfintilor Ioachim si Ana, Acatistul Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, Acatistul Sfintei Filofteia, Acatistul Sf. Pantelimon, Acatistul Sfintilor Trei Ierarhi, Acatistul Prea Cuviosului Parintelui nostru Dimitrie cel Mare din Basarabi, Acatistul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, al Sfantului Iosif de la Partos, al Sfintilor Marturisitori Visarion si Sofronie si al Mucenicului Oprea, al Sfintilor lerarhi lorest si Sava s.a.
In bisericile de mir, slujba Acatistului se face de obicei in zilele de luni, miercuri si - mai ales - vineri seara, precum si in ajunul sarbatorilor sfintilor in a caror cinste e alcatuit Acatistul, fie inainte, fie dupa Vecernie. La manastiri se face dimineata, intre Utrenie si Ceasuri.
La Acatist aducem: pomelnicul viilor, pentru care ne rugam, tamaie si untdelemn si le dam preotului. Acatistele se pot citi insa si acasa, de catre fiecare credincios.

Ce sunt Paraclisele?
Sunt slujbe asemanatoare Acatistelor, prin care rugam pe Sfanta Fecioara sau pe alti Sfinti sa se faca solitori ai nostri pe langa Dumnezeu, spre a ne izbavi de necazuri si nevoi. (Cuvantul grecesc parahlisis, inseamna invocare, chemare, rugaciune, mijlocire). Paraclisele se citesc «la toata scarba sufletului si la vreme de nevoie» (Ceaslovul).
Sunt alcatuite din rugaciunile incepatoare obisnuite, urmate de tropare si condace. Partea de capetenie o formeaza canonul complet de noua ode sau cantari. Dupa acesta se citeste Evanghelia si se fac ectenii staruitoare, ca la Litie.
In ceasloavele mai noi, avem doua Paraclise catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, iar in ceasloavele mai vechi se afla Cinstitul Paraclis al Sfantului Mormant587 (Ceaslovul, tiparit la Manastirea Neamtu, 1874).
In biserici si mai ales la manastiri slujba Paraclisului se impreuna cu cea a Litiei, seara, in ajunul sarbatorilor.
Paraclisele se pot citi si acasa, de fiecare credincios, ca si Acatistele.

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

caciantoni,multumim frumos,vad ca scrii tot timpul rugaciunea data de parintele Gherontie.te si tine-o tot asa,cu rugaciunea,ca o sa faca minuni,sa vezi.eu de cite ori am facut-o,mi-a rezolvat.la sfirsitul rugaciunii eu spun si pentru ce o fac,ca am facut-o ptr.mai multe situatii.acum o fac ptr.copil.nu uita de p.m. meu te roggggggg ,please,.vezi ca te si pup mereu,hai raspunde-mi pe larg,cum sa stau acasa in sarcina,ca vreau sa le-o fac astora!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Caciantoni,multumiiiim muuult!!!Ai fost mult mai explicita ca mine,plus ca se vede ca stii legea,asa ca le poti ajuta pe fete mult mai bine.E pacat sa nu stie,ca si mie daca imi spunea cineva nu ma mai chinuiam sa ma duc in miez de iarna la scoala,sa car dupa mine o "tona"de haine,sa ma stresez cu trezitul dimineata la 6,cand eram cu somnul pe mine.De-abia prin luna a5a s-a milostivit Maicuta buna sa ma trezeasca la realitate...si oricum vreau sa va spun ca e supeeer avantajos,indiferent daca stai cu 75%sau 85%din salariu,ajungi sa iei banii cam la fel,nu stiu de ce,probabil scad imopozitul si cotizarile la sanatate,somaj,etc.Poate ne lamuresti tot tu,Caciantoni...
Oricum,fetelor,nici nu se compara un copil linistit,fara stresul unui servici,asa ca faceti tot posibilul si stati acasa cand veti fi,ca se merita,chiar daca pierdeti la bani sau din ascensiunea carierei voastre.Va pupic si numai bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Buna fetelor va citesc mereu sunt tare suparata am facut acum fiv 3 si din pacate nereusit ma-m suparat pe DD am zis ca nu am sa mai citesc niciun acatist si nu am sa ma mai rog am facut o greseala mare eu sunt credinciasa merg la biserica citesc acatiste . A-mi pare tare rau pt ce am spus de SF Paraschiva am fost la biserica si m-am spovedit i-am spus Preotului ce am zis si ca a-mi pare foarte rau pt ce am gandit atunci. Va rog din suflet dati-mi si mie rugaciunea data de parintele Gherontie manastirea Caraiman Va multumesc si Bunul dumnezeu sa va ajute si sa va aiba in paza lui.

Mergi la inceput

mihaela - rugaciunea data de Parintele Gherontie este urmatoarea:

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei!"
Se citeste de 30 ori pe zi timp de minim 40 zile.
daca te uiti in urma am scris undeva si povestea acestei rugaciuni .... si ingeras70 a scris despre aceasta rugaciune

Citeste-o si ai sa vezi ca face minuni... eu deja incep sa simt cum lucreaza aceasta rugaciune....
Daca poti, incearca sa ajungi la Parintele Gherontie.... este la Manastirea Caraiman, chiar in Busteni... parintele citeste rugaciuni pentru dezlagarea pantecelui, zamislire si nastere de prunci sanatosi... trebuie sa mergi cu sotul....

Mergi la inceput