Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (19)
Raspunsuri - Pagina 17
georgia_c spune:
buna micutele mele
cami multumesc tie si sotului pt sfaturi .. am citit o data , si mai citesc o data , sa pricep bine ce spune sotul tau
intrebarea este ... (io mereu am ceva de intrebat
), insa vreau sa-mi fie cat mai clar , caci mi-a atras atentia faptul ca daca nu is facute cu randuiala , pot face mai mult rau ... asa ca
ca Moliftele Sf Vasile sa fie bine primite , postul , spovada , rugaciunea trebuie facute de ambii soti ?
cred ca stiu deja raspunsul
, insa vreau sa o aud de la cineva specializat in asa ceva
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
ainigriv spune:
Mii de multumiri,Cami,tie si sotul tau,pentru toate lamurile despre moliftele Sf.Vasile.Tare frumos a scris si cu suflet sotul tau,se simte harul lui Dumnezeu,daruit fiecarui preot.Il invitam sa intre mai des,sa ne mai"lumineze"cu cate un cuvant ziditor de suflet.
Tie pot sa-ti spun ca tare bine ai face sa-ti iei concedii medicale,ca nu pierzi mare lucru la bani,sunt platite cu 85% sau 75%,depinde de diagnostic si de perioada.Eu am stat din luna a5a acasa,avand in vedere ca lucram la scoala cu copii, eram supusa unui risc prea mare de a capta orice boala,plus stat in picioare,oboseala.Pe urma am aflat ca puteam sta toata sarcina in concediu medical,ca noi avem sarcini" pretioase"si atunci nu trebuie sa mergi la nici o comisie dupa 90 de zile.Apoi mi-am bagat concediu de odihna,pt ca,ATENTIE,avem dreptul si la asa ceva,chiar daca nu se prea stie si se incearca musamalizarea acestui lucru,corespunzator nr. de zile cu lunile lucrate.Asa incat,am beneficiat si de concediu de odihna platit si am intrat in concediu pre/postnatal abia dupa nastere,ceea ce inseamna 126 de zile, platit cu 85%din salariu.Asa a randuit bunul Dumnezeu sa am timp muuult pentru noi inainte de nastere,sa pot ajunge la Sf.Maslu si miercurea si vinerea,sa stau linistita,sa citesc,sa ma rog si toate astea se vad acum pentru ca Maria este un copil linistit si nici la bani nu am pierdut mare lucru.In plus,iata ca nu ne lasa Maica Domnului,bunul Dumnezeu si preacuvioasa Parascheva,pentru ca in preajma praznuirii ei s-a votat legea cu 85 %indemnizatia de crestere a copilului,ceea ce e cu totul altceva decat cele 8 mil.amarate care sa dadeau pana acum.Sanatate multa intregii familii,sa va bucurati de bebelina voastra.
Sanda si tie multi pupici si iubire de la noi,ca nu exista data sa nu ne scrii un cuvintel.Sa mijloceasca Maicuta buna pt tine un prunc sanatos.
Aditi si noi pupam si poate reusim sa vorbim la telefon intr-o zi.
Pupici tuturor fetelor,ca tare as mai sta la vorba,dar nu se poate,ne prinde "smekeria" la calculator!!!Multa putere lui Livsy care sunt convinsa ca se gandeste la noi si tuturor fetelor care fac tratamente/operatii/inseminari,ca sunteti niste puternice,eu nu am avut curaj sa fac asa ceva.Deci, Dumnezeu va primi ca pe un canon tot chinul prin care treceti,dar subscriu Cameliei,mergeti inainte si spovediti-va si luati Sf.Impartasanie,ca se da oricand in astfel de cazuri.Doamne ajuta sa ne dati vesti maaari!!!
medamaya1 spune:
Multumim Cami si sotului, vorba Georgiei, am citit o data si inca o data sa inteleg bine, nu mai zic ca mi s-a zbirlit tot parul pe mine, mai ales partea in care se spune ca poate face mai mult rau daca nu e facuta cum trebuie.
Oana, la inceputul sub e toata lista de nume , cu toate fetele, deci daca se poate, noi iti multumim frumos ptr gestul frumos
.
Va multumesc fetelor ca sinteti alaturi de noi

, sper sa nu va stresez prea tare in perioada ce va urma
mada23 spune:
Buna prietenele mele de suflet 
, din pacate inca nu am scapat de inhibitia de a va scrie
, toate sunteti atat de minunate iar eu ma simt micutza pe langa voi .
Cami...multumim pentru tot ce faci pentru noi impreuna cu sotul tau, mare va fi rasplata Lui Dumnezeu 
, ii doresc sanatate multa mamei tare, minunei din burtica , maicuta Sfanta sa aibe grija de ea 
Virginia...
cuvintele tale sunt pansamente pentru sufletele noastre, multumiri multe
Syris...
iti salut micutza crestina, Bunul Dumnezeu sa fie langa voi 
Stuart...bine ai venit
sa ai cat mai curand doi ochishori
Luca...
mersic mult, si eu iti tin pumnii, multumim pentru listutza
Georgi, Magdita...
pupici multi iubitele, Doamne-Doamne are grija de fiecare 
Caciantoni....
multumim pentru invatamintele postate, Dumnezeu sa-ti rasplateasca efortul, mult ne mai vindeca sufletzelele 
Kora...
cu Dumnezeu inainte, sa pleci cu inima dechisa, lasa-L pe DD sa lucreze pentru tine , asteptam marea veste
Doamne ajuta!
Laura...
multumim ca ne-ai dus la Sf Maicuta Paraschieva, 
Malina...ma
sa apara o minune in viata ta, acum cand te-ai inchinat la sf Moaste
Meda...
mii de
sa fie ultimul FIV
Anadomnica...
speciali pentru tine sa te faci sanatoasa si sa revii in fortza ca tare imi lipsesc postarile tale 
Livsy ...
ne gandim la tine si ne
sa-ti fie bine
Scuze pe cine am mai uitat Doamne ajuta tuturor, Bunul Dumnezeu sa ne dea intelepciune de a urma intocmai caile lui si cu siguranta vom primi tot ce ne este de trebuinta 
Acum sa va scriu un pic si de mine, nu? asa se cuvine
Pe 6.10 am facut IA-ul cu nr2, la sf saptamanii ar trebui sa aflu rezultatul, insa il accept cu inima dechisa oricare ar fi el, deorece drumul acesta la Bucuresti a fost atat de plin de alte evenimente incat nu IA-ul a fost proiritatea. Am plecat cu inima stransa ca imi propusesem sa merg la biserica inainte sa iau binecuvantare si din pacate nu am reusit, dar Bunul Dumnezeu m-a ajutat si de data asta
, iA trebuia sa se intample 99% duminica, dar sufletzelul meu striga din toate fortzele sa nu se intample, doream nespus de mult sa merg la slujba la Manastirea Radu-Voda, sa ma rog Sf Nectarie pentru multe prietene dragi, doua cu mai multe nevoie in momentul acela, o prietena care de curand a fost diagnosticata cu cancer de col
si o prietena care era in operatie,
Magditzule, si bineinteles pentru voi toate
.
Atat de mare mi-a fost bucuria ca am reusit sa ajung, si acum am lacrimi in ochi si multumesc neincetat, ca DD a avut grija de mine nevrednica sa ajung in locuri sfinte
, sa fiu binecuvantata. Atat s-au legat toate lucrurile, si noi am fost atat de linistiti incat nimic nu parea ca ne opreste.
Nu stiu care va fi rezultatul, dar nici nu conteaza daca asa vrea DD, le randuieste El pe toate cum stie mai bine, va veni si timpul nostru.
Sper ca nu am rapit prea mult spatiu , Doamne ajuta tuturor!
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz 

"Dumnezeu va face orice pentru tine, doar daca Ii dai o sansa "
voteaza, nu se stie cand ai nevoie www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">
si www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">
magdita spune:
Madutzul meu drag
, multumesc din suflet pentru tot
. Sper din tot sufletul sa primesti cel mai frumos cadou din viata ta 
.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
aspiranta
din aprilie 2004
Doamne ajuta tuturor
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">
ingeras70 spune:
ainigriv,te rog lamureste-ma :cum se poate sta toata sarcina in c.m??? si explica mai clar cum e cu c.o.pe care l-ai bagat tu ulterior?daca poti sa faci o schema clara pentru ca tu ai experienta ,cum sa facem cu concediile in sarcina ca sa stam mai mult pe acasa, dar sa iesim si bine la bani,te rooooog muuuult!!!ca eu lucrez cu 3000 de copii pe an si cu parintii si rudele lor!!!
Iarta-ma pentru indrazneala,re rog si de faptul ca n-am priceput prea bine "actiunea"concedii,astazi m-am trezit mai ametita la cap ca de obicei,adormita si ma asteptau si parintii cu copii la usa!

ingeras70 spune:
hai ca tocmai am luat un gingko biloba ptr.circulatie la capsor,vreau sa zic ca eu lucrez cu atitia copii si parinti bolnavi,ca daca ar fi sanatosi ar mai fi.Te rugam scrie-ne o schema,cumva,cum sa cam facem cu concediile in sarcina,de la inceput la sfirsit,ca trebuie sa se odihneasca si una ca mine in sarcina!!!
caciantoni spune:
Puterea jertfei
Intr-o seara, la un han, doi calatori vorbeau despre drumul lung pe care il mai aveau de strabatut, cinstindu-se cu un pahar de vin. Deodata, lumea de afara incepe sa tipe. Alarmati, cei doi straini ies in ulita, unde vad o casa cuprinsa de flacari, iar alaturi o femeie tipand:
- Copilul meu, copilul meu este in casa!
Fara sa stea pe ganduri, unul din cei doi calatori intra printre flacari si, dupa ceva timp, iese cu pruncul in brate. Femeia ii multumeste cu lacrimi in ochi, in timp ce lumea il priveste cu admiratie, pentru fapta sa. In tot acest timp, prietenul sau nici nu se miscase, ci astepta linistit in fata hanului. Intorsi amandoi la masa, acesta ii spune:
- Esti nechibzuit. Puteai sa mori, ce te-a facut sa-ti risti viata ?
- Am sarit in flacari pentru a salva copilul. N-am facut nimic deosebit. Daca te uiti cu atentie in jurul tau, vezi ca toate se jertfesc unele pentru altele: pana si grauntele din pamant putrezeste pentru ca din el sa rasara o planta noua, o mladita care sa duca viata mai departe, mama isi sacrifica tineretea pentru a-si creste copiii si a-i educa, soldatul moare aparandu-si tara si asa mai departe; toate traiesc unele pentru celelalte.
- Bine, dar daca ai fi murit si tu, ce realizai ?
- Atunci, poate ca as fi fost si eu asemenea grauntelui ...
Lumea toata este calauzita de exemplul Mantuitorului, Care S-a jertfit pe Cruce pentru mantuirea noastra. Omul trebuie sa urmeze si el acest exemplu fara de care viata nu are sens. Cel cu sufletul curat cauta binele celorlalti si nu pe al sau; se roaga pentru toti si nu pentru sine; deci, prin tot ceea ce face, traieste pentru ceilalti, nu doar pentru el insusi.
"Cand va veti curata sufletele voastre, atunci ele vor straluci si se vor impartasi de prezenta lui Dumnezeu si de dumnezeiasca si cereasca Sa stralucire. Atunci, sufletele vor fi ca niste oglinzi curate, indreptate spre lumina dumnezeiasca si vor putea primi si ele stralucire."
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
cami_antonia spune:
fetelor
multumim pt cuvintele frumoase care ni le-ati adresat .... sotul a spus ca va raspunde de fiecare data cand aveti nelamuriri ... si a spus ca DA .... DACA SE CITESC MOLIFTELE PT CASA TREBUIE INDEPLINITE CERERILE DE CATRE AMBII PARTENERI ....RUGACIUNE, POST , SPOVEDANIE ... CACI AMBII LOCUITI IN ACEA CASA ....
ingeras si eu am neclaritati in ceea ce a zis virginia .... asa ca VIRGINIAAAAAAA .... scoate-ne din ceata .... uite eu vreau sa imi bag medical si ma rog voi cerceta si cazul cu CO daca mai am voie sau nu .... dar as vrea sa stiu daca tu ai luat toate cele 126 de zile dupa nastere ai avut practic dupa nastere 2 salarii???? adica???? ai luat si cei 8 mil de la stat si cei 85% valabila pt cele 126 de zile?????? te rog explica-mi caci chiar tre sa am grija ce fac zilele acestea ....
si de ce nu intram in categoria celor 90 de zile de cm si comisie??? cine ne absolva????
astept raspunsuri
pup toate fetele .....
23+
ANTONIA IOANA
Camelia
ingeras70 spune:
sorry,am recitit si e imp.ptr.toate:cum sa stam toata sarcina in c.m,fara comisie de expertiza? si cum adica c.o.dupa 5 luni de sarcina???probabil a fost situatia in invatamint,la tine,ma gindesc si eu.dar noi cum sa facem??????