Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (19)
Raspunsuri - Pagina 16
cami_antonia spune:
fetelorrrrrrrrr
ce de vesti in ultima zi de cand nu am mai intrat .....
va sustin pe cele care faceti FIV ... sa fie bine .... sa va rugati mult si sa incercati sa va spovediti si impartasiti inainte de tratament ....
multumiri multe si fetelor care au dus listute .... nu uitati ca si la noi la biserica sunteti pomenite la fiecare sarbatoare si la maslu cand e de rand sotul meu ....
mama e putin mai bine .... bebelina misca din ce in ce mai mult .... iar eu vreau din ce in ce mai mult sa intru in concediu medical ... inainte de prenatal ca sa scap .... de stres ca nu mai rezist ... sunt nervoasa si nu-mi place ...
eu va pup si il pun pe sot sa va scrie ce v-am promis ... despre moliftele Sf. Vasile
22+
ANTONIA IOANA
Camelia
cami_antonia spune:
Buna seara fetelor,
Sunt sotul Cameliei care m-a rugat sa va spun cateva lucruri despre Moliftele Sf. Vasile. Probabil ca toate ati auzit de unele slujbe in care se fac rugaciuni pentru indepartarea raului din viata omului. In majoritatea slujbelor rugaciunile preotilor si ale credinciosilor implora mila lui Dumnezeu de a revarsa asupra oamenilor darurile Sale, potrivite cererilor fiecaruia.
Exista insa si slujbe speciale cum sunt aceste molifte ale Sf. Vasile, in care nu se cere doar ajutorul lui Dumnezeu ci este blestemat cu numele lui Dumnezeu diavolul. Cu siguranta va intrebati la ce sunt folositoare aceste molifte. In paranteza trebuie sa completez ca exista si moliftele Sf. Ioan Gura de Aur, o continuare a moliftelor Sf. Vasile. Acestea au cuvinte mai blande decat primele dar sunt la fel de cutremuratoare.
Vor fi persoane care vor fi mirate ca in biserica exista blesteme. Unele dintre voi vor putea spune ca religia crestina inseamna iubire si ca e inacceptabil sa blestemi un semen sau chiar pe diavolul.
Trebuie sa va marturisesc de la inceput, ca religia pe care o marturisim cu totii este iubire, dar iubire in Hristos, nu in rau. Viata unui crestin si a Bisericii in general este o lupta permanenta cu fortele raului, cu diavolul in toate manifestarile lui. In anumite cazuri cand diavolul "isi face de cap" sau oamenii sunt stapaniti si lupta impotriva bisericii si a tot ceea ce inseamna credinta, slujitorii lui Hristos recurg la ultima arma: blestemul in numele celui Atotputernic.
Acest blestem insotit de rugaciune il regasim in moliftele Sf. Vasile care sunt de fapt trei rugaciuni foarte puternice ca spiritualitate si greu de citit fizic. Te cutremuri numai daca le auzi ca sa nu mai spun cum te simti cand le citesti.
In general moliftele Sf. Vasile se citesc pentru cei demonizati adica cei care sunt stapaniti de duhuri necurate. Pentru credinciosii fara "probleme" ele se citesc doar la ocazii speciale: de Sf. Vasile (1 ianuarie) sau la un maslu de obste (cel din saptamana mare). La unele manastiri se citesc saptamanal dupa taina Sf. Maslu. Se citesc si credinciosilor neposedati pentru ca sunt situatii in care chiar daca nu e o posedare fizica a persoanei diavolul face multe rautati...in casa, la serviciu. ...sau credinciosii se ating de lucruri necurate, de oameni necurati.
Ce trebuie sa stiti foarte clar:
1)Exista un canon (o lege bisericeasca) care interzice citirea acestor molifte de catre credinciosi. De ce? Pentru ca credinciosul obisnuit e lipsit de aparare, nu are scutul preotiei, acela lasat de Hristos care zice "In numele Meu veti scoate demoni". Preotul se impartaseste saptamanal sau la manastire zilnic. Are si platosa Sf. Impartasanii.
2) Credinciosii care participa la aceste slujbe sa fie pregatiti.Sa tina post in miercurea si vinerea. Sa se spovedeasca si de au voie de la duhovnic sa se impartaseasca. E bine ca inainte de citirea de catre preot a moliftelor, sa se faca acasa sfestanie, iar cei carora li se citesc aceste molifte sa citeasca din Psaltire si sa tina post negru in ziua in care se citesc rugaciunile. Daca e vorba de bolnavi sa tina doar post simplu sau cum hotaraste duhovnicul.
3) Preotii la randul lor trebuie sa tina post, sa se impartaseasca si sa fie curati. De aceea vedeti voi ca cei care fac aceste slujbe sunt mai mult la manastire. Acolo cum va spuneam sa impartasesc si spovedesc zilnic. Sunt pregatiti tot timpul. Preotul din parohiile obisnuite ezita de multe ori in a savarsi aceste slujbe deoarece de multe ori evenimentele zilnice nu-i permit sa fie pregatit tot timpul. De aici nu trebuie sa trageti concluzia ca preotii din orase sau sate nu au aceeasi putere ca cei din manastire. Dar ei se feresc pentru ca de multe ori lupta cu diavolul inseamna si probleme in familia lor. Diavolul nu se razbuna pe preot ci pe cei apropiati lui. Calugarul nu are familie. E singur.
Ca o concluzie la cele ce am scris pana acum. Toate cele care credeti ca in viata voastra se intampla lucruri ciudate, necurate (chiar si acela de a nu ramane insarcinate)mergeti la un preot, spovediti-va, impartasiti-va, faceti sfestanie in casele voastre, traiti cat puteti ca un adevarat crestin, mergeti la biserici si lasati pomelnice de vii si morti la Sf. Liturghie, tineti posturile. Daca nu se schimba nimic in viata voastra atunci rugati un preot sa va citeasca moliftele Sf. Vasile. Dar atentie mare...sa fiti pregatite asa cum v-am spus mai sus. Fara pregatire lucrurile s-ar putea sa devina mai rele decat inainte.
Pana la Moliftele Sf. Vasile sunt multe alte medicamente duhovnicesti.
Dumnezeu sa va ajute si sa va arate drumul cel bun.
Camelia
aditi spune:
mmcdmultumim pt. rugaciuni. Sa te auda Dumnezeu!
magditaDoamne ajuta sa reusesti fara fiv.
Virginia

si tie si Mariei.
oana_cnt spune:
Buna seara, fetelor,
Sunt de ceva vreme pe forum, insa pana acum am scris doar la Aspirante optimiste. Insa in viata mea s-a intamplat ceva...
Am avut intotdeauna credinta in Dumnezeu, a fost o vreme in care eram nelipsita duminica de la biserica, dar viata m-a luat in vartejul ei si m-a indepartat, oarecum, de idea de a mai merge in biserica. Ocazional, mai mergeam sa aprind cate o lumanare, dar cam la atat s-a redus totul in ceea ce priveste credinta mea.
De aproximativ o luna incoace, am inceput sa simt tot mai tare nevoia de a merge la biserica sau la manastire. Si, intr-o discutie cu o ruda, am fost indrumata sa mergem la manastirea Sadinca, la calugarul David. Asa ca duminica trecuta ne-am dus. Cu cat ne apropiam de manastire, simteam efectiv nevoia de a plange. Si am inceput sa plang si am tinut-o asa pana cand s-a terminat slujba si am plecat. Pe drum, la un moment dat, obosita de atata plans, m-am sprijinit de geamul masinii si soarele ma batea in fata. Si m-am oprit din plans. Simteam o usurare si o liniste de nedescris! Niciodata in viata mea nu am simtit asta! Pur si simplu parca Dumnezeu mi-ar fi luat toate grijile mele in privinta copilului pe care ni-l dorim din tot sufletul si care de trei ani inca nu a venit. Parca zburam, parca totul era frumos, pur...
Calugarul David mi-a dat sa citesc Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana. Il citesc in fiecare seara cu atata drag si ma simt de fiecare data tot mai bine. Abia astept sa vina ora 22, ora la care m-a indrumat sa il citesc, sa aprind o lumanare si sa ma simt din nou aproape de Dumnezeu. Pentru ca asta e ceea ce simt, ca sunt aproape de El.
Recunosc, nu am crezut ca atat de mare este puterea credintei, dar cred ca sunt o norocoasa pentru ca am descoperit-o si imi pare rau pentru tot timpul in care nu am simtit-o pentru ca nu am stiut ce sa fac.
Sambata ma voi duce din nou la manastire. Vreau sa las un pomelnic pentru noi toate. Daca vreti, scrieti-mi prenumele voastre si ale sotilor. Am deja o listuta cu prietenele mele dragi de la Aspirante optimiste. O sa va adaug cu mare placere pe toate care doriti.
O noapte buna va doresc,
Oana,
, atunci cand va vrea Doamne-Doamne!
TOATE VIN LA TIMPUL LOR...
http://tt.lilypie.com/KMmXp3.png
stuart spune:
Cami, multumesc mult tie si sotului tau pt. cuvintele transmise despre Moliftele Sf. Vasile! Eu consider ca este f. important sa stim toate aceste amanunte drept pt. care am salvat tot!
De asemenea, multumesc pt. listuta!
Multa sanatate mamei tale si multi
pt. jucausa Antonia!

Ajutati-o pe Sonia
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
stuart spune:
anadomnica,multumesc mult pt. ca m-ai trecut pe listuta si nu trebuie sa te scuzi! Pt. mine este important ca existati pt. ca vorbele voastre imi prind f. bine! 
Imi pare rau ca nu te-ai simtit bine in urma tratamentului dar poate asa cum spun dr. este un semn bun ca organismul raspunde la medicamentele respective?!
Kora, medamaya Doamne Ajuta! Sa fie FIV-ul care sa va aduca cel mai frumos si pretios cadou din viata voastra!

magdita,
! DD si MD sa iti ajute sa rezolvi cu trompele si sa nu mai ajungi la FIV!

Ajutati-o pe Sonia
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
caciantoni spune:
Doamne ajuta!
Fetelor astazi este sarbatorit Sf. Mucenic Longhin sutasul... va postez mai jos cateva cuvinte despre acest sf. mucenic....
Acesta a fost pe vremea lui Tiberiu cezarul din Capadochia, sutas sub ascultarea lui Pilat, guvernatorul Iudeii si a fost rânduit din porunca aceluia sa slujeasca la cinstitele patimi ale lui Hristos, si la rastignire si sa pazeasca mormântul cu straja, adica cu ceata sa de ostasi ce avea sub ascultarea lui. Vazând el minunile ce se faceau, cutremurul si întunecarea soarelui, mormintele ce se deschideau, mortii care ieseau afara si pietrele care se despicau, a strigat tare, zicând: "Cu adevarat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu". Acesta si cu alti doi ostasi care mai pe urma împreuna cu el au marturisit, n-a primit argintii care i s-au dat de catre iudei ca sa tagaduiasca învierea. Apoi lasându-si slujba ce era pe seama lui si mergând în tara sa, propovaduia apostoleste pe Hristos Dumnezeu. Deci plecându-se Pilat, mai vârtos fiind stricat prin fagaduinta de bani de la iudei, a pârât pe Longhin cu scrisori catre Tiberiu cum ca si-a lasat slujba si se afla în patria lui propovaduind pe Hristos Dumnezeu. Si Tiberiu îndata a trimis cu porunca lui de i-a taiat capul si lui si celor doi ostasi ce erau cu el si i-au adus capul din Capadochia la Ierusalim ca sa se încredinteze Pilat si iudeii de moartea lui si pentru ca sa ia Pilat cele ce i se fagaduisera.
Deci i-au ascuns cinstitul cap afara din cetate în niste gunoi. Si peste multi ani, o femeie slavita din Capadochia, pierzându-si vederea ochilor, a mers la Ierusalim cu un fiu ce-l avea unic-nascut, ca sa poata sa-si gaseasca leacul orbirii la acele Sfinte Locuri; si ajungând-o si moartea fiului sau, îsi plângea îndoita jale. Deci aratându-se în vis fericitul Longhin, si spunându-i cine este si aratându-i unde era capul îngropat, a îndemnat-o sa sape, sa-l scoata de acolo, ca se va tamadui la ochi si îsi va vedea si pe fiul sau, ca se afla preamarit. Femeia aflând gunoiul, sapa cu mâinile si scoase capul sfântului si îndata i s-a tamaduit vederea ochilor si a vazut în vis pe fiul sau ca era împreuna cu sfântul si avea cinste acolo. Atunci a îngropat moastele fiului sau într-un loc cu capul sfântului; fiindca asa îi zisese sfântul prin vis; si s-a dus la Capadochia, ca si Saul, care cautând asinii tatalui sau, a dobândit împaratia.
Asa si ea cautându-si lecuirea ochilor, a dobândit aceasta si pe sfântul l-a aflat de atunci cald ajutator. Drept aceea zidind ea mucenicului o biserica foarte frumoasa si punând acolo mucenicestile moaste se îmbogati si ea si toti credinciosii de izvoare de tamaduiri, întru marirea Domnului nostru Iisus Hristos.
Cami iti multumim tie si sotului tau pentru cuvintele folositore despre Moliftele Sf. Vasile... sanatate tie si mamei tale... pupici pt. bebelina...
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
caciantoni spune:
Fetele mele dragi, anul acesta la sarbatoarea Sf. Dimitrie vor fi aduse la Bucuresti Moastele Sf. Apostol Pavel. Mai mult decat atat, Biserica a hotarat ca anul acesta sa fie dedicat Sf. Apostol Pavel.
Dup#259; Sfântul Evanghelist Ioan, Pavel este cel mai însemnat scriitor #351;i gânditor dintre apostoli. Prin activitatea sa misionar#259;, Sfântul Apostol Pavel a eliberat cre#351;tinismul de servitutea Legii mozaice #351;i a asigurat propov#259;duirea lui universal#259;, fiind autorul a 14 scrieri biblice.
Sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa ne invredniceasca si pe noi sa ne inchinam moastelor Sf. Pavel - Apostolul iubirii...
SF. APOSTOL PAVEL - EPISTOLA INTAI CATRE CORINTENI
De as grai in limbile oamenilor si ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atâta credinta incât sa mut si muntii, daca nu am dragoste, nimic nu sunt. Si toata averea mea de as face-o milostenii si trupul mi l-as da sa fie ars, daca nu am dragoste, nimic nu-mi foloseste. Dragostea indelung rabda; dragostea este plina de bunatate; dragostea nu pizia o pauzaste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de mânie, nu pune la socoteala raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.
Sa ne gandim la aceste cuvinte si sa fim mai buni si mai iertatori cu semenii nostri, mai ales acum ca va veni postul....
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
caciantoni spune:
Scuze... iar am uitat sa scot diacriticele....
Dupa Sfantul Evanghelist Ioan, Pavel este cel mai insemnat scriitor si ganditor dintre apostoli. Prin activitatea sa misionara, Sfantul Apostol Pavel a eliberat crestinismul de servitutea Legii mozaice si a asigurat propovaduirea lui universala, fiind autorul a 14 scrieri biblice.