Nu stiu cum sa ma port cu ...mama!
Raspunsuri - Pagina 2
Carmen_So spune:
Claudia, credeam ca o descrii pe mama. Si a mea era asa, genul care-ti muta lucrurile din casa TA, fiindca nu stau cum ii place EI. Era durere cand venea la noi (sta la vreo 300 de km, deci nu venea foarte des). Ajunsesem ca ei sa-i fie frica de mine (de gura mea), iar mie mi-era frica ca cine stie ce mai schimba.
Ei bine, impinsa de nevoie (plecase intempestiv bona) am chemat-o sa stea 2-3 saptamani, cel mai mare interval de pana acum. Si a fost extraordinar, ne-a parut rau cand a plecat. Dar:
- nu i-am mai spus nimic care sa inceapa cu "bine mama, iar ai facut asta" Respiram adanc si ziceam: pfaaa, grozav, da daca-i puneai caciula era si mai bine.
- am lasat-o sa hotarasca EA: ce mananca, cand iese afara, cu ce o imbraca. Ii spuneam: de obicei, noi iesim pe la 10-11, stam pana pe la 12 si la 1 mancam. Ei, o sa vezi tu, stai linistita, Ana e un copil cuminte daca-i respecti programul (si-i bagam morcovul). Adica, ii fixam niste linii mari si o lasam pe ea sa hotarasca in interiorul lor.
La noi problema era ca se simtea intrusa, de asta facea asa, ca sa vedem noi ca stie mai bine. Cand i- fost clar ca are o responsabilitate, probabil s-a gandit mai serios la ce are de facut. Si, evident, nu mai stiu cine a zis aici "tonul face muzica".
Incearca sa vezi daca merge sa nu-i mai spui chiar asa in detaliu ce are de facut. Acum Ioana e mare, o cunoaste foarte bine mama ta si stie cum ar trebui sa procedeze. Poate asta nu-i convine, mama zicea c-o dadacesc.
MissParker spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld claudia, fara suparare, din cate inteleg eu, mama ta are oarece influenta asupra ta, se baga in viata voastra. te intreb cat se poate de sincer, tu vrei sa-ti fie bine TIE, FAMILIEI tale?daca da, atunci ia masuri urgente, atmosfera nu face bine nici copilului tau, iar cu timpul fata ta, va incepe sa copieze comportamentul "gica contra". pur si simplu ii spui mamei tale, ca tu esti o alta familie acuma, ai responsabilitati, si ii pui niste limite! gandeste-te la copil, la tine, la familia ta. cred ca nu vrei asa o viata pentru totdeauna. nu-ti fie teama ca se va supara, ii va trece si va invata sa nu se mai amestece in viata ficei ei. alte solutii, de compromis, nu trebuie sa accepti. Kari |
Subscriu in totalitate. Mama ta te trateaza de parca si tu ai fi inca un copil, ea stie mai bine, ea trebuie sa controleze totul, iar cand nu fac ceilalti ce vrea ea, incepe sa manipuleze prin autovictimizare si martirisme ieftine... Fii mai ferma, ramai pe pozitie chiar si atunci cand ea pune bot, fa-o sa simta ca tot ea are mai mult de pierdut prin atitudinea ei. Daca cedezi de fiecare data de dragul armoniei (care armonie????), vei merge asa la nesfarsit. Si nu te vad bine. Pe ea da. Dar pe tine nu. Si nici copilul.
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
roxanal spune:
Claudia, nici eu nu te vad bine
in afara faptului ca intretine o atmosfera total indecvata in acasa, gandeste-te ce o sa invete copilul tau, in scurt timp..ca ea poate fi un gigi-contra, asa cum altii pot
pe deasupra, nu mi se pare deloc ok felul cum se "razvrateste" mama ta..dar nici tu..cred ca este cazul sa ai o discutie foarte sincera cu mama ta in care sa-i expui cat de nefericita te face, poate are o alta problema si asta influenteaza relatie voastra, poate trece printr-o criza de viata si nu stie cum sa-ti spuna, sau orice altceva
trebuie sa incerci sa comunici cu ea si sa-i explici ca ceea ce face ea se numeste control, abuz si ca nu crezi ca asta este ceea ce-si doreste..si nici tu..probabil ca si ea se simte la fel de neinteleasa ca si tine..asa ca vorbeste cu ea, in liniste, cat timp doreste, lamureste tot..daca si pe urma face la fel..cred ca este cazul sa-ti iei o bona...
succes
tibiuta spune:
Mai dar carcotase mai sunteti.Voi cum o sa fiti pt. nepotii vostri? fiti mai indulgente.Ce n-as da sa aiba si copilul meu o bunica prin preajma.
Nu inteleg Claudia de ce nu o duci la gradi ?,asa ar sta mama ta mai putin cu ea.Sau i-ati o bona ,o si platesti ,e o straina de copilul tau,si poate ai norocul sa nu-ti umble prin lucruri.
carolinah spune:
Si mama e la fel, dar cand sunt lucida realizez ca punand toate cele in balanta, e mult mai bine pt copiii mei sa fie cu ea decat cu straini.
Mai mult, realizez si eu ca aproape toate mamele devin asa cu varsta. Si noi vom deveni asa, ma gandesc... Plus de asta, cand citesc unele topicuri ale unor oameni sfasiati de durere si regrete ca le-au murit parintii, ma gandesc: " ce bine e sa ai parintii alaturi de tine sanatosi si in putere. si ce binecuvantare pe copiii care au bunici care sa ii rasfete".
Si fiind toleranti cu parintii nostri, si copiii nostri invata sa fie toleranti cu cei care nu gandesc/actioneaza/inteleg asa de repede sau bine ca si noi. Invata sa fie flexibili, sa fie respectuosi etc. Pt ca pana la urma, chiar daca sunt crescuti de bunici la noi in casa, tot noi suntem modelul pt ei.
PS: cred ca mama ar face infarct sa ii platesc salariu...
ionica spune:
CARO
si mama era sa faca infart,dar ma simt mai bine cand stiu ca ea este motivata si financiar,mai ales ca ea nu prea are o pensie mare.
Am incercat sa-i trimit bani sa o ajut inainte sa ma ajute si se supara , spunea ca inca mai este in putere si ca parintii trebuie sa-i ajute pe copii si nu invers.
Eu nu cred ca o jignesc oferindu-i un salariu decent care dealtfel asi fi platit bonei.
Sophia 2ani
+14
tibiuta spune:
citat din mesajul lui ingeras70 Poate una din voi,sau amindoua aveti nevoie de un extraveral,ceva... |
tibiuta spune:
citat din mesajul lui ingeras70 Poate una din voi,sau amindoua aveti nevoie de un extraveral,ceva... |
ingeras70 spune:
la cine are nevroze in familie si se plinge si daca vrea,cite o jumatate dimineata si seara,pentru cine intreaba.