Nu stiu cum sa ma port cu ...mama!
Raspunsuri - Pagina 3
ingeras70 spune:
la cine are nevroze in familie si se plinge si daca vrea,cite o jumatate dimineata si seara,pentru cine intreaba.
ingeras70 spune:
tibiuta,ce ai vrea sa scriu cu asa nebunie la oamenii astia in casa?Tie ti se pare firesc? Daca da,ti-ai pierdut respectul de sine de mult si mai mediteaza...Tu incurajezi astfel de manifestari?Pai mai bine o consiliere,citeva pastile pina se recupereaza oamenii.O avea mama colegei inceput de dementa,te-ai gindit la asta?Se iau tratamente,se simte omul mai bine si tace.Nu mai lua tu la misto oamenii ca eu am fost serioasa - s-ar putea ca diploma mea sa imi dea dreptul de a prescrie medicamente mai mult ca a ta.Sau am fost colege pe la Carol Davilla timp de 6 ani si nu imi amintesc?
Carmenbr spune:
Ingeras, esti sigura ca nu esti tu cea care are nevoie de un extraveral? Ca si la alte subiecte ai scris tot de nevroze si recomandari de calmante si tot asa....Sau poate tocmai tu ai uitat sa iti iei medicamentele azi?
Calm down mama, iar daca intr-adevar ai facut medicina, mai mult ca sigur ai lipsit la cursul de empatie.
4 anisori...uraaa!
ionica spune:
La Carol Davila sa inteleg ca imparteai extraveral la colt?
Te-ai comportat exact ca dna. Radita ,menajera scolii generale ,nici nu ma intreb de ce avem doar ramasite in sistemul medical romanesc.
Citat: |
citat din mesajul lui ingeras70 tibiuta,ce ai vrea sa scriu cu asa nebunie la oamenii astia in casa?Tie ti se pare firesc? Daca da,ti-ai pierdut respectul de sine de mult si mai mediteaza...Tu incurajezi astfel de manifestari?Pai mai bine o consiliere,citeva pastile pina se recupereaza oamenii.O avea mama colegei inceput de dementa,te-ai gindit la asta?Se iau tratamente,se simte omul mai bine si tace.Nu mai lua tu la misto oamenii ca eu am fost serioasa - s-ar putea ca diploma mea sa imi dea dreptul de a prescrie medicamente mai mult ca a ta.Sau am fost colege pe la Carol Davilla timp de 6 ani si nu imi amintesc? |
Sophia 2ani
+15
Deus spune:
Unde s-a ajuns mai fetelor! lasati supararile.
Sa revenim la problema reala: cel mai bine la 5 ani cred ca este sa mearga fetita la gradinita si gata nu vei mai avea nevoie de bona sau de bunici decat in weekend sau cel mult o ora sau doua pe zi pana veniti voi de la servici.
Cand ma gandesc ca voi fi si eu bunica la un moment dat ma apuca teama ca voi fi sacaita si depasita.
CristinaT spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127398
si am mai gaist un articol
Bunicii grijulii îi fac pe nepo#355;i mai de#351;tep#355;i
Bunicii joaca un rol extrem de important în vietile nepotilor, contribuind la dezvoltarea acestora prin activitati simple, precum cititul unei povesti, gatitul sau mersul la cumparaturi împreuna, releva un studiu finantat de guvernul Australiei si citat de agentia Reuters.
Timp de patru ani, autorii studiului „Crescând în Australia“ au evaluat dezvoltarea psihica si cognitiva a copiilor din peste 10.000 de familii. Cercetatorii australieni au descoperit ca micutii cu vârste cuprinse între 3 si 19 luni aflati în grija parintilor, dar si a bunicilor sau a unor alti membri ai familiei au obtinut calificate mai bune în ceea ce priveste capacitatea de învatare decât restul copiilor de aceeasi vârsta. „Acest nou studiu demonstreaza ce rol decisiv joaca bunicii în dezvoltarea copiilor. Stim din acest studiu cât de important este pentru dezvoltarea unui copil sa petreaca zilnic cât mai mult timp citind si jucându-se cu alti copii“, spune ministrul australian al familiei, locuintelor si serviciilor comunitare, Jenny Macklin.
Daca, din nefericire, bunicul si bunica nu au timp sa stea cu nepotii, parintilor care petrec foarte mult timp la serviciu li se recomanda sa opteze pentru „programe educationale timpurii“. Asa cum era de asteptat, s-a constatat înca o data ca toti copii care citesc mult - singuri sau împreuna cu unul dintre parinti - si se uita mai putin la televizor au avut cele mai bune rezultate la testele incluse în studiul national demarat de cercetatorii australieni în anul 2004.
sursa:
http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/822758/Bunicii-grijulii-ii-fac-pe-nepoti-mai-destepti/
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
edit: ca nu se intelegea nimic.
tibiuta spune:
citat din mesajul lui ingeras70 tibiuta,ce ai vrea sa scriu cu asa nebunie la oamenii astia in casa?Tie ti se pare firesc? Daca da,ti-ai pierdut respectul de sine de mult si mai mediteaza...Tu incurajezi astfel de manifestari?Pai mai bine o consiliere,citeva pastile pina se recupereaza oamenii.O avea mama colegei inceput de dementa,te-ai gindit la asta?Se iau tratamente,se simte omul mai bine si tace.Nu mai lua tu la misto oamenii ca eu am fost serioasa - s-ar putea ca diploma mea sa imi dea dreptul de a prescrie medicamente mai mult ca a ta.Sau am fost colege pe la Carol Davilla timp de 6 ani si nu imi amintesc? |
Hai ca mi-ai placut ,suferi cumva de mania persecutiei??N-am luat pe nimeni la misto ,te-am intrebat omeneste cui "recomanzi" extraveralul? Uaau esti medic??DEci daca un pacient deschide geamul si intra tantarii tu ii recomanzi extraveral??
Hopes spune:
Mama draga da ce te-ai aprins, de parca ti-a contestat careva studiile.
In plus aici se vorbea destul de linistit pana sa apari tu.
Brrr... ii compatimesc pe pacientii tai.
claudia_a spune:
Chiar ca subiectul risca sa devina "urat"!
Poate nu ati inteles ca Ioana merge la gradinita, nu sta acasa... este insa la program scurt...la ora 12 vine acasa!
Situatia la noi e mai buna... incerc sa evit discutiile, sa zambesc foarte mult si sa mai spun ceva!
Incep sa invat sa ne evitam elegant! Nu-mi place deloc aceasta situatie... insa nu am ce sa fac deocamdata... comunicarea noastra nu a fost niciodata ok! Am fost mai mult mama si fiica decat doua prietene! Exact ce nu vreau eu cu fetita mea! Sper sa reusesc macar eu!
Mama este un om extraordinar... ne ajuta, are exces de zel asta e problema mea... de asta ia si decizii fara sa intrebe... stiu ca bine intentionat... dar sacaitor! Ea nu intelege de ce noi nu putem fi multumiti! Poate cerem si noi prea mult
Nu avem relatia ideala si ca atare o sa supravietuim asa!
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
CristinaT spune:
citat din mesajul lui claudia_a Incep sa invat sa ne evitam elegant! Nu-mi place deloc aceasta situatie... insa nu am ce sa fac deocamdata... comunicarea noastra nu a fost niciodata ok! Am fost mai mult mama si fiica decat doua prietene! Exact ce nu vreau eu cu fetita mea! Sper sa reusesc macar eu! Mama este un om extraordinar... ne ajuta, are exces de zel asta e problema mea... de asta ia si decizii fara sa intrebe... stiu ca bine intentionat... dar sacaitor! Ea nu intelege de ce noi nu putem fi multumiti! Poate cerem si noi prea mult Nu avem relatia ideala si ca atare o sa supravietuim asa! Mami si Ioana nasturica Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine. |
deja esti pe calea cea bune... ai sa vezi ca o sa observe efortul tau si totul va fi mult mai simplu apoi.
Pe de alta parte am citit intr-o carte (sau mai multe?) ca parintii trebuie sa fie parinti si prietenii prieteni.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!