Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (26)
Raspunsuri - Pagina 17
Adriana_78 spune:
Pun acum repede mesajul de aseara, ca ieri n-a mers forumul -- revin, dupa ce citesc ce-ati mai scris azi
Simonix, 800 euro pt. o luna la cresa??? mama, da ce preturi!!
nu poti lucra si de acasa? sau mai bine sa cauti o pers. de incredere
Miss, cum merge tratam. cu Sab? La noi a fost durere cu el—dupa ce il dadeam, ziua urmat. nu mai putea dormi, se chinuia,era agitata, se zvarcolea la san si la bibe, murea de somn, da abia inchidea ochii, ca apoi la cateva min sa-i deschida rapid, ca si cum cineva ar fi tras-o de maneca “hei, nu dormi!”. Bine-nteles ca dupa o zi ca asta, a doua zi dormea non-stop, de nu manca mai nimic. Dupa o sapt. de experim. am renuntat la el si am reintrat in normal.
Daria, e greu sa raspunzi tuturor si sa scrii atat – de multe ori ma intreb cum reusesti, iar progrmaul tau de somn, ma da gata, ce mai!
Iti doresc sincer sa va reglati orele de somn, ca sa nu dormi noaptea nu poate duce la nimic bun
Apropo Karvol, nu e recomdat copiilor sub 2 ani -- eu una nu l-as folosi, are un miros puternic, cam puternic pt. nasul micutilor de cateva luni.
Cleo, ref pata de sange, sper sa nu fie nimic grav!
Ce draguti pantalonasii tricotati verzi din poza!
Alysh, te inteleg perfect! O mama sufera asa mult cand isi vede puiutul ranit/locit/suferind.
Si eu am sarit pe sot cu reprosuri, cand fetita noastra a cazut cu capul in jos de pe o locomtiva mai inalta de 1 m, sotul era langa ea – am crezut ca mor, ca am si vazut-o cum se duce – insa copiii au un ingeras al lor – pe cat de urata a fost cazatura, nu s.a ales decat cu cateva zgarieturi.
Pupici micutului Vladutz!
Laura, am pierdut mesajul , insa am inteles ca vreti sa plecati undeva – daca inca il alaptezi si bibe nu prea vrea, eu una n-as pleca. As astepta pana mananca mancarica solida, bea lapte din biberon. As proba mai intai sa-l las o noapte la mam, sa vad cum se descurca si apoi mai m-as gandi daca sa plecam cateva zile.
Vazut si poze u pizza gustoasa, yah-yah
Adriana
DanaH spune:
'neatza fetele si de la mine!
Eu raportez o noapte cam agitata. Nu stiu ce se intampla cu teodora, dar de vreo trei-patru nopti parca nu mai este ea. pana acum, cand ii era foame noaptea nu facea decat sa isi suga manutz si asa stiam ca trebuie sa ii dau sa pape. acum se trezeste si plange tare tare. plus ca ora de maraiala de la 7 la 8 seara s-a transformat in ora de plans, chiar zbierat. aseara nu ii mai intram cu nimic in voie. numai cand ma vedea pe mine lasa buza si incepea sa planga. nici tzitzi, nici biberon. numai cand il vedea pe alexandru maimutzaraindu-se pe langa ea mait acea putin, dar nu dura foarte mult timp.
pana la urma am reusit sa o fac sa manance ceva tzitzi, si apoi a dormti pt circa 15 minute. suficient cat sa fie fata vesela dupa aceea.
chiar nu stiu ce o fi cu ea. ieri am vazut-o de vreo 2-3 ori ca isi ducea mana la urechiusha. azi i-am zis mamei soacre sa o urmareasca, sa vedem daca mai face asta. ieri parca a si tusit de cateva ori. dar nu sunt sigura, ca scoate cate un zgomot ca si cand ar tusi, dupa care se chinuei sa faca la fel, cred ca ii place, este ceva nou. este tare haiaosa, dar in acelasi timp ma cam ingrijorez.
oricum noi ceilalti trei, eu, tati si alex, tusim ca niste magari. chiar ma intrebam cat o sa dureze pana incepe si ea. as fi vrut sa fie cat mai tarziu prima raceala, dar se apre ca...
ar mai fi o varianta sa fie dintzisorii. oricum sta cu mana in gura tot timpul si balosheshte la greu. as prefera varianta asta.
mai vroiam sa va spun ca am pus poze noi in albumul Septepmbrie 2008 de la semanatura. nu sunt multe, ca m-am cam puturoshit cu facutul pozelor. sper sa imi revin.
cam atat. ma iertati ca nu prea am citti din urma si nici nu cred ca o sa am timp azi-maine. iar sunt stresata la munca, maine am si un interviu, sau pre-interviu, joi am de predat. asa ca se anuntza o saptamana incarcata.
va pup si mai bag un ochi cand mai beau cate o cafelutza sau ceai.
sanatate voua si puiutzilor vostri.
Edit: am mai reparat cateva din greselile de scriere, ca parca scrisesem cu picioarele
Poze
Lorich spune:
Buna si de la noi,
Desi am avut-o pe mami a mea in weekend, timpul a fugit ca nebunul si n-am avut timp de nimic. Ba da, am fost sambata la o cununie religioasa cu bebe cu tot, l-a lasat rece, a dormit de numa'
.
Noi n-am mai fost la Campina, nu mergeam acolo pt ochisor, ci pentru crizele de plans, la un dr. mai batran, recomandat de cineva, dar nu ne-am mai dus, ca parca nu au mai fost asa crize. Acum am observat ca plange de somn, dar asta e mult mai usor de "menegiuit". Si maine mergem din nou la analiza secretie ochisor. Adicatelea, sa vad la ce mai e sensibil stafilococul, ca de avut, stiu ca-l mai are 

Am citit si eu pe fast forward ce s-a scris si vreau neaparat sa-ti zic Miss sa nu iei in seama rautatile (ca eu asa le calific) de genul "nu ai lapte". Daca ai sti de cate ori mi-am auzit eu asta...ufff toti vecini de bloc si in general toata lumea care ma auzea ca zic ca plange. Daca nu ai lapte? - Dar am lapte - Daca nu e bun, e apa chioara???? Si tot asa. Daca nu lua asta in greutate ca nebunu' cred ca eram de muuuult pe formula. Si Robert face la fel, papa ce papa, apoi lasa sanul, plange, mai face un kk sau pur si simplu se agita rau. Cum zici tu, digestia. Asa ca 
tine-te tare si multumeste-i lui Dumnezeu ca este "lapte-n tzatze, drob de sare in spinare".
Apropo de sare, Nicole please nu mai pune sare deloc. Nu bun deloc pt rinichiutzi, eu asa stiu. Bebe mic nu stie ce e aia gustos, adica cu un usor praf de sare.
Laura cum e cu raceala de Mirci?
Lori, mami de pui drag si iubit Robert
Poze Robert
Lilly79 spune:
Bine v-am regasit 
In weekend nici nu am deschis calculatorul,asa ca ma iertati ca am lipsit asa mult,nu?
Joi noaptea am tras o sperietura zdravana.M-am trezit la 2:30 convinsa ca Julia e in pat cu mine.Nu era, si-am inceput sa o caut sub plapuma, in spatele meu, langa pat, cand colo ea era in patut, dormea bustean
Uitasem ca dupa ce-a adormit cu mine am mutat-o la ea in patut.Si ca sa nu se mai intample asa ceva, de vineri am inceput "educatia". O leagan, ii pun muzica, ii povestesc, dar cand i se face somn-somn vrea tzitzi,si in 2-3 minute doarme bustean, si-apoi fac transferul.Si toate astea la ea in camera,nu ii mai dau tzitzi la mine in pat decat dimineata dupa 8 cand se trezeste
. Deci, de vineri doarme la ea in patut 7-8 ore
Problema e ca adoarme dupa miezul noptii (stiti voi ca oamenii is tot timpul nemultumiti). Aseara a adormit aproape la 1.Eu ma mai trezesc o data de 2 ori pe noapte si ma duc la ea in camera sa vad daca mai respira ![]()
Si ziua nu prea adoarme singurica,tot tzitzi ii trebuie.Am incercat ieri fara, dar a urlat si la mine in brate si la tati, asa ca am cedat si i-am dat tzitzi si-a adormit.
In rest suntem ok, se opinteste sa se ridice in fundulet. Daca o tin de manute, ajunge la 45 de grade.
La multi ani! cu intarziere Andree27
Am vazut pozele,tare frumoase. Eric cred ca e aproape la fel de mare ca si Bea (o stiu de pe forumul de clujence) numai ca el nu poate sa stea in fundulet.
MissParker daca ai fi avut doar "lapte chior" cum ar fi crescut David asa de bine? Nu mai asculta ce zic unii si-altii.Ai incredere in tine si in David. Daca nu s-ar mai satura David ti-ar atrage el cumva atentia.
Imi pare rau ca se chinuie asa David si plange.Nu cumva vrea sa ragaie si nu poate? Julia se agita rau cand suge si vrea sa ragaie.Tot lasa tzatza din gura, si plange, apoi iar o ia in gurita, si tot asa.Dar m-am prins, si daca o iau sus, scoate un ragait de toata frumusetea si-apoi se calmeaza.
ancaurn foarte frumoase colajele 
simonacip asa fac si eu in fiecare dimineata,ma duc direct la cereale si le mananc sau sana sau cu lapte (yammiii).
Reallaura sanatate multa lui Mircea.Si Julia ma prinde de obraz daca is in raza ei de actiune.
Mi s-a trezit fata si iar nu am terminat conspectul.
Ma duc la ea.
O zi frumoasa 
Poze
Lilly ,mami de
Julia (30.05.2008)
gabitzam spune:
Sunt la birou, azi a fost cumintel Raducu si a papat cuminte in masina, cand mi l-a adus taica-su sa-l "alimentez". Acum s-au dus in parc.
Mi-am facut un update la pozele lipite la birou
Am pus si cu Raducu, ca nu se putea, si am facut si un colaj mic cu amandoi, sa-i am tot timpul in ochi.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
MissParker spune:
Daria_Ioana, -
si saru’mana pentru cuvintele tale!! Mai, inseamna ca bebelasii nostri trec prin acelasi puseu sau manifestari asemanatoare... Moasa mi-a zis ca un puseu zdravan poate dura pana la 3 saptamani... Azi-noapte a fost ceva de cosmar. Aseara mi-a cerut lapte dupa 4 ore de somn, dar azi-noapte s-a trezit de 3 ori plangand si chircindu-se de durere, tragand partsuri la greu, si din disperare l-am alaptat din 2 in 2 ore, mai putin dimineata, cand a cerut la 3 ore si un pic... Inca am cuiul in inima, asa ca joi – dupa ce merg la gimnastica post-operatorie – am sa ma duc la spitalul unde am nascut si fac o proba a laptelui, sa ma linistesc... Am intrat, fir-ar sa fie, intr-un cerc vicios, fiindca acum si psihicul e influentat si stiu ca nu am voie sa fac asta, stresul e cel mai mare killer al productiei de lapte... Imi vine iar sa plang.
Te inteleg ca nu poti sa plangi, si eu am perioade din astea cand parca impietresc pe dinauntru, cand trebuie sa functionez ca un robot, dar uneori se mai sparg zagazurile, ti-o doresc si tie, sa te eliberezi 
Nicole, o sa schimb si eu poza la poezioara cand am timp.
puputi, vad ca azi-noapte am fost surori de suferinta. David la ora 4 era vesel pe comoda de infasat si gangurea si radea la mine
Bogdan a stat cu el de la 7:30 pana la 9, ca sa dorm si eu putin, dar tot chiauna sunt 
gabitzam,
si multam pentru incurajare! Dar totusi de ce durerile alea si plansetele de frustrare imediat dupa ce scuipa sanul? Si aproape numai dupa-amiaza??
ancaurn,
si pe tine. Am vazut ultimele colaje, sunt superbe!!! 
Adriana78, ii dau Lefax, nu Sab Simplex... Nu observ nici o imbunatatire, sincer, cred ca azi renunt, sa vedem cum va fi noaptea care vine...
Postez acum repede, ca plange!! Revin cu conspectul, ca n-am citit inca tot.
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
Daria_Ioana spune:
Ce devreme scriu si eu azi![]()
M-am trezit mai devreme si m-am dus la doctorita lui Darius caci nu dadeam de dansa deloc.
Trebuia sa ii fac vaccinul de 4 luni si sun ca proasta si nimic de vreo saptamana.
Suna ,dar nu raspunde.
Eram cam chercehlita la cap de dimineata ca dormisem putin ..as mai fi dormit..dar m-am trezit ..M-am si aranjat
de zici ca ma duceam la liceu ,ca pe vremuri.
Am luat si masina si cand sa ajung acolo ...Doctorita nu era..e plecata din tara..nu se stie cand vine ...
Asistenta care imi vorbea avea o moaca asa sictirita,de abia deschidea gura cand o intrebam ceva.
Zicea ca inca nu le-a venit comanda de vaccinuri, sa mai vin eu peste cateva zile sa ma interersez.
Spunea ca doctorita nu mi-a raspuns ca sa nu ma taxeze si pe mine ca ea e in strainatate...
Ce logica buna!
Pai deranjul ca sun de o mie de ori, plus drumul pana acolo la cabiet..mai mult am dat pe benzina ( daca e sa soctoesc asa la mintea lor).
I-am cerut numarul si de la cabinet ,ca eu aveam doar mobilul ei.
A oftat,saraca si mi l-a dat pana la urma.
Oricum , incep sa imi caut alta doctorita pentru DArius.
Nu numai din cazua asta...dar si din cauza asta.
Dar oare gasesc vreuna mai buna???
E greu de gasit cineva bun si serios, profesionist....si ma refer la orice domeniu.
socrate spune:
Fetele doar intru sa va pup
. Nu stiu cand apuc sa citesc tot, momentan tb sa trec la calcat ca tati nu mai are camasi.
din motiv de bb solicitant.
Legat de papa mami are laptic si lui bb nu-i pasa nici un pic.
Numai seara inainte de culcare dupa bibe mai bagam tzitzi si noaptea cand ne trezim pe la 2-3. In rest mami sa isi puna pofta-n cui. Sunt suparata nevoie mare dar asta e 
In rest ziua papam asa: dimineata pe la 8-9 (inainte nu vrea nimic ca idee) papam putin laptic, la 10-11 in functie de cum ne trezim mancam fructe cu branza, la 4 sau la 6 mancam legume (dovlecel si morcov)sau cereale, azi incercam iaurtelul.
Seara la 8 papam biberon. Dupa fiecare masa incerc sa ii dau si laptic muls. Cand vrea, cand nu.
Cam asta e.
Pup si mai revin mai tarziu
Sebastian
Daria_Ioana spune:
Miss,probabil ca e mai bine sa faci ce simti tu .
Daca pe tine te linisteste proba laptelui...de ce nu?
DAr tot mai bine e sa nu iti mai bati capul...dar daca e cuiul acolo???ce sa faci?!
Mai stai cateva zile...vezi cum te mai simti ,poate iese cuiul si singur
Vad ca sunt multi bebelushi agitati perioada asta, probabil ca ei mai au acuma vreun puseu de crestere...cine stie
Mutti a ta
e grozava..cum sa iti aduca inapoi cutia de bomboane pe care i-ai facut-o cadou?!
NU e normal ce a facut...dar si tu i-ai servit-o !
Ce carti ai citit despre manipulare?Si mie imi plac cartile de psihologie aplicata.cu timpul stau mai prost(poate nu stiu eu sa il organizez suficient),ca in rest as tot citi.
Eu am mai citit si cartea Confessions of a Slacker Mom Muffy Mead-Ferro,adica Confesiunile unei mama lenese( cu toate ca traducerea mi se pare un pic cam aiurea).
Si bineinteles si Confessions of a Slacker Wife: Muffy Mead-Ferro
Mi se par niste carti foarte bune, care te invata sa nu mai fi stresata sa incerci sa te ridici la asteptarile standaredelor impuse din afara...de reclame...de societate etc... si mai ales sa te simti bine asa cum esti tu insati,fara sa te iei la concurenta cu "imaginea idealizata" a notiunii de mama si sotie , sa nu te simti vinovata ca nu le faci pe toate perfect.
http://carti.artline.ro/1_614_Muffy_Mead_Ferro_Confesiunile_unei_mame_lenese_11185.html
Daria_Ioana spune:
Copiii mei dorm..de aia imi fac in "halul " asta de cap pe forum
Oricum ar trebui sa o scol pe domnisoara Casandra ..sa ii dau sa manance , sa incercam si o plimbare ca e asa frumos afara azi.
Adriana 78, merci de urare!
O sa ne reglam si noi cu prgramul, dar deocamdata luam situatia ca atare.
NU pot aplica tot timpul strategia cu inchisul luminii, e greu cand ai 2 copii, mai ales un bebe mic care chiar nu intelege .
De exemplu , Ieri Darius s-a culcat pe la 2 jumate , plangea, urla...avea dureri de burta...cum il adormeam un pic se trezea instantaneu daca il puneam in cos..sau in patut.
Si atunci cum puteam sa ma ocup numai de fii-mea si de programul ei?
Dar ne descurcam noi cumva...caci ei chiar daca se culca tarziu, se trezec si mai tarziu si apuc si eu sa dorm cu ei .
Chiar daca dimineata ma tot trezesc sa il alaptez pe Darius.
E mai greu acuma, dar e ceva temporar..nu o sa dureze tot timpul.
Probabil , de fapt ,sigur imi va fi dor de acesta perioada cand ei vor creste, eu voi merge la servici , ei la scoala.
De scris ..scriu ca mi-e destul de usor si imi face placere
Cand pot ..pot cand nu nu...si tot asa.
Melly , frumoasa fetita .Ce mai vorbea ea acolo.
Si melodia e frumoasa.
Am auzit-o azi in masina la radio cand conduceam si mi-am adus aminte de tine, de forum![]()
Cred ca de aia am venit eu acasa cu asa pofta de scris.
Gabitza, deja stii si tu ce baieti frumosi ai !
Am vazut ieri si pozele din parc.
Mie mi se pare ca ei seamna destul de mult unul cu altul.
Ylari
Socrate, parerea mea e ca daca bebe nu vrea san ....nu e neparat un capat de lume.
Nu trebuie sa te simti deprimata.
Tu ai incercat.Ai facut tot ce ti-a stat tie in puteri.
Oricum ei cand incep sa manance mancare solida ..incep sa suga lapte din ce in ce mai putin.
Cassie , are un an si 9 luni ...dar nu mai vrea nici un fel de lapte de vreo 4 luni .
Refuza biberonul cu lapte( fie lapte praf, fie lapte de vaca)
Ii mai dau eu lapte cu cereale integrale pe care , uneori le accepta, alteori nu.
Important e ca a supt primele 3 luni.Si-a luat ce era mai bun din lapticul de mama...dar si daca nu sugea laptic de la san..era tot ok.
Sunt o groaza de copii care au avut de la inceput doar biberon si sunt santosi.
Insa e bine ca ai avut...si i-ai dat primele luni cand era cel mai indicat.
Incearca sa ii dai acuma cat poate el...cand vrea el..si sa faci totul treptat.
Nici Cassie nu prea mai voia lapte de la san de la 4 luni ..insa ii dadeam cand si cat vroia ea..apoi intarcarea a venit natural, fara efort, durere de sani...sau alte probleme.
CAm pe la 6 luni asa ...pentru ca pur si simplu nu mai voia san nici noaptea...nici dimineata..iar productia de lapte scadea si ea treptat...si nu am avut nici o problema.
MAi bine sa nu te mulgi..sa lasi asa sa scada de la sine, exact dupa nevoile lui.
Eu ti-am zis parerea mea..tu faci se simti
.
Deja , bebe mananca mancare solida destul de bine si multicel....