Pepenasi de iulie-august 2008 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

Narcisa, pana acum sunt convinsa de Elvetia. Am primit raspuns si din Austria, insa acolo se fac operatii in mai multe etape decat elvetia...asa ca nu prea vreau...Adica aia fac o operatie la 6 luni de corectare a nasului si buzei, si una la 11 luni de corectare a gingiei....Inca una la 10 ani...si ultima la 17-18ani de finete, ca sa zic asa...

In elvetia fac una la 6 luni, in care intra si gingia si buza. Apoi una la 10 ani...si cea de la 17-18, daca o mai vrea ea...
Cum nu vreau sa o supun pe Cara la 2 operatii in 5 luni.....I think we have a winner.....
Pup.

decat sa nu stii nimic ....mai bine sa stii putin...(prietenii stiu de ce...)

Mami de Allegra Cara, o regina in devenire...
Carmenela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Sun, La Multi Ani fericiti impreuna!

Anka .

Capri sa nu dai cu pietre: de ce trebuie sa faca sotul lectiile cu MAtei? Parerea mea este ca nu trebuie invatat sa stati dupa fundul lui cu lectiile, ca o sa va fie foarte greu mai tarziu (si lui si voua). Cand am mers in clasa I mama mi-a zis sa-mi fac lectiile pana vine ea de la lucru (sa las ce nu stiu sa facem impreuna) si apoi sunt libera sa merg afara. La noi a functionat foarte bine.In plus, seara copilul e obosit si fara chef, iar lectiile devin un chin.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Carmenela tin pumnii sa faceti cea mai buna alegere !

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Am gasit o carte interesanta scrisa de Magdalena Dumitrana

Se numeste COPILUL, FAMILIA SI GRADINITA de la Editura Compania...

Carmenela, suna mai bine Elvetzia. Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa te vedem si pe tine mai linistita

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa si Vil parinti fericiti de Anais

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

buna fete! io nici sa ma culc nu pot pina nu va cetesc oleak...

va anunt ca am inceput diversificarea!!! adica nu eu mai curind fii-mea, si l-a diversificat pe frat-su cu suc de afine, dush i-a facut nene ... asta si eu care intentionam sa mai astept pina la 6 luni si sa-ncep cu cereale da crek i-a placut ca se cam lingea ... deci din batai am trecut la faza de Toni jucarie personala a Annei. il inveleste, ii cinta, ii da jucarii, suzeta evident, imi comanda unde sa-l duc si sa-l pun (gen bouncer/leagan etc), cind a dat sa faca si bodypainting cu carioca am oprit-o...

Sun multi multi ani fericiti de-acum incolo cu inca unu-doi-trei mostenitori!!! scuze pt intirziere dar la mine inca e 25. apropo ce grad de rudenie ziceai ca e intre mine si Dragos?!?

Didi eu am vazut ca in tara chiar la cursurile alea de mamici din ce scriau fetele s-a recomandat de la coltul extern spre interior. ei bine, aici tocmai dimpotriva, dar am zis sa nu mai zic nimic ca de'...Insa logic pt mine e sa fie din coltul intern spre exterior, tocmai pt ca nu mi se pare normal sa aduci toata mizeria colectata tocmai spre canalul deja astupat, sa-l mai indesi oleak. asa ca fiecare cum crede mai bine

Capri ce frumosi sunt puii!!!! tii minte ce emotii aveai cu Matei la inceput?

Narci eu nu vad pozele , unde sunt? ca vroiam sa-i arat lui barbat-meu nora si nu am gasit...

Ileana nu prea imi place tonul tau, am impresia ca esti cam la capatul puterilor, asa-i? hai sa-ti zica baba ceva: de ce trebuie sa te torturezi asa singura? iti ridica cineva statuie? pai daca ai posibilitatea materiala sa angajezi un ajutor, de nu o faci? toti veti beneficia din asta, mai ales bb care te va simti mai calma si relaxata si va fi si el la fel. numai treaba in casa daca ti-ar face-o cineva, chiar sa nu se atinga de copil deloc, si tot e mare lucru. plus posibilitatea sa iesi un pic din casa singura, chiar si pina la piine, sa-l lasi acolo o ora cu o bona, iti schimba moralul cum nici nu-ti inchipui. Sa-ti spun o chestie: eu la primul copil am avut cam aceleasi stari prin care treceti toate, e o schimbare atit de totala in stilul de viata ca oricit de tare te-ai bucura de copil, tot te pindeste pe undeva o depresie. de unde eram un om independent/normal, ajungi brusc sub stapinirea neconditionata si permanenta a unei alte fiinte. pina si la buda uneori e un chin sa mergi. eu recunosc ca m-am simtit incatusata o buna perioada. si nu ma bucuram mai putin de bb, eram moarta dupa ea dar asta e altceva. partea buna e ca te adaptezi la stilul asta nou de viata si nu ti se mai pare atit de sufocant ca la inceput. ca si in casnicie la inceput tre sa te adaptezi sa-l vezi tot timpul pe el pe linga tine. si apoi realizezi ca nu se face gaura in cer daca mai sta bb si cu altcineva, sa poti face anumite lucruri pt persoana ta. e f adevarata vorba aia ca daca mama e fericita e si copilul.
uite ca ma intreba cineva cum ma descurc cu doi asa de mici. sincer fara sa exagerez mi se pare mai usor decit mi s-a parut numai cu anna. poate pt ca deja stiam la ce sa ma astept, a trecut mult mai usor prima perioada. sigur ca si experienta cu primul bb isi spune cuvintul, dar ma refer mai ales la starea mea de spirit. deja avind un copil al doilea nu mai imi pare ca imi ingradeste libertatea. de asta am si ales sa-i fac asa de aproape, dar aia e alta discutie.
deci sfatul meu: daca poti ia o bona!
si apropo de ce a scris asa de frumos Anka - total de acord cu ea, clipele cu bb mic nu se vor mai intoarce si trebuie savurate din plin. dar un pic de ajutor nu dauneaza, dimpotriva, zic eu.

cit despre servici, eu am putin alta experienta. cu anna nici eu nu am avut de ales, a trebuit sa ma intorc dupa 3 luni. ca atita aveam in total si am fost la servici pina cu 2 zile inainte sa nasc, tot ca sa am cit mai mult timp cu ea dupa. si a fost infernal de greu s-o las asa mica, chiar daca o lasam acasa cu mama. si cu toate astea o parte din mine, aia cu creier, parca s-a simtit bine ca eram iar printre adulti si purtam conversatii inteligente, dupa zile in sir numai cu scutece, scintece, lapte, leganat etc. e destul de izolanta meseria de mama cu bb asa mic si inevitabil te simti un pic rupta de realitate, asa ca pe partea asta recunosc ca m-am bucurat sa fiu din nou printre adulti.
asta o scriu pt fetele care se simt vinovate sa se intoarca la servici. face-ti ce simtiti ca e mai bine pt voi in situatia data, pt ca fiecare situatie e diferita. eu de ex de data asta am putut sa intrerup slujba, nemaifiind obligata prin contract, si ma bucur de clipele cu amindoi copiii. o fac ca asa vreau si pt ca am posibilitatea, caci aici nu iau nici un fel de ajutor de la stat, zero. si recunosc deschis ca uneori duc dorul serviciului, chiar tare de tot in unele zile cind copiii imi pun nervii pe bigudiuri, dar deocamdata e bine asa. cind n-o mai fi sau daca la un moment dat am sa ajung sa ma urc pe pereti am sa gasesc o solutie sa ma intorc si sa-i las cu vreo bona sau la gradi, si nici posibilitatea asta n-o sa fie o tragedie. pina la urma ideea e ca suntem o familie si toti membrii trebuie sa fie bine sanatosi si multumiti, pina si mama.
hai ca v-am inebunit destul

PS Anka eu vreau sa-mi povestesti despre Eliza ca parca vad ca si noi avem ceva probleme similare...

va pup pe toate si pe toti

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Sun si mada da, asa este sunt teribil de incordata si ajunsa la o limita sincer ... Imi dau seama de asta acum cand sunt putin mai odihnita si abia trezita din somn.
Desi credeam ca o sa rezist ...

Doamne Madaaaaa iti doresc succes cu volanul pe dreapta. Cred ca tb sa fie o experienta socanta ... nu stiu daca m-as descurca. Dar cand n-ai ce face ...

Uff ankalaura ce spui tu acolo ... Uff, bine ca ne spui. Imi este taaaare groaza de asta. Eu ma voi intoarce cel tarziu in martie, dar vb ta, un copil e mic si la 7 ani. Si eu nici macar nu am o mama si o soacra ... va fi cineva strain Si noi ne bagam la o mega-rata, nici nu vreau sa va spun cat de mare pt ca probabil multe nu au salariul cat rata aia . Si nu se poate si fara salariul meu. Fir'ar ea de casa k mai bine stateam aici si gata. Niciodata n-am fost impacata cu ideea casoiului astuia atat de scump ...

rux am vazut si eu un mesaj offline de la tine ... Pana la urma ce dumnezeu s-a intamplat????
Si cu barbate-meu ... da mai rux, mi-a ajuns cutitul la os si cre ca am luat-o si pe ulei putin. Gandeste-te ca am 3 luni de cand stau zilele si noptile singura cu copilul asta ... vreau si eu sa ma pish fara sa ma grabesc, sa mananc, sa ma spal macar pe dinti in fiecare zi ... sa stau si io sa ma uit pe peretzi macar 1 ora. Si mai gandeste-te ca e un copil plangacios ...

dia_fili ... crede-ma ca te inteleg ce spui cu motanul

Mai Biri cum le stii tu pa toate ... Zau asa si fara misto. Da, chiar am ajuns la epuizare totala fizica si nervoasa. Cand am 1 sec cand ma simt odihnita imi dau seama ca nici de copil nu ma mai pot bucura calumea. Zilele trecute a venit 1 bona sa o vad si ... mi-a luat copilul agitat in brate care cupil s-a linistit instant. Da' io cand mi-am vazut bebele la ea in brate am avut reactii mentale de om nebun. Am simtit ca intepenesc si ca se rupe carnea de pe mine, ca il abandonez (desi as sta si eu acasa) ... nu stiu, niste nebunii de m-am speriat ... Am simtit ca se rupe carnea de pe mine.

http://community.webshots.com/user/my_margaret

Mergi la inceput

Mda, cam multe semne din astea

Ati auzit cantecul "depresia pluteste in aer". L-am inventat io acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

mai citesc cate ceva despre interviuri si plec...am visat f urat azi-noapte.....asa ca plec cam dezamagita!!!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

Mergi la inceput

Camy

Te asteptam cu vesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

CAPRIOARA,RONTZY,CARMENELA-m-am hotarat la cel cu pestisori de la Fisher Price.Comanda azi Carmnelea pt toate?
CAPRIOARA -8 ani???wow!Asteptam sampania!
TECKY-chiar asa,de ce sa dispara gropita?
NARCISA-ce lume de poveste descrii tu acolo?...hamac,portocali,canari....
ANKUTA-sa-ti traiasca Sara!Ce mamica eleganta!
BIRI-ce m-am distrat cu diversificarea!!
ILEANNA-vorba lu' Sun-tu te-ai suparat pe mine?Ca de raspuns la mesaj de plimbat parc nu raspunzi,la mesaj de pe DC nici atat...sau e numa' stresu' ala pacatos de vina?

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)

Mergi la inceput