Pepenasi de iulie-august 2008 (12)
Raspunsuri - Pagina 14
ana_a spune:
Ileanna
de la mine!Cand era Stefan mic mic asa ca si Matei sotul meu lucra pana pe la 22 seara, ajungea acasa cand copilul era deja culcat...si mie mi-a fost destul de greu si inteleg prin ce treci. Si noi nu ne-am permis bona si nu am avut nici un alt fel de ajutor de la nimeni. M-am descurcat. Cand simteam ca nu mai pot lasam copilul in patut si ieseam la o tigara dupa ce nu il mai alaptam, din pacate pe Stefan l-am alaptat numai 5 luni jumate, sigur stresu a fost de vina...
Apoi dupa ce a inceput sa stea in fundulet a fost lumea noastra! Nu ne-am mai dezlipit unul de altul! Nici nu stiam cum trece timpul, ne jucam non stop si Stefan a fost si un copil receptiv de micut. Abia pe la 2 ani am inceput sa-mi dau seama cat de tare m-am "prostit" si desprins de realitate...dar mi-am revenit cam dupa 4 luni de mers la munca, eu abia atunci am facut depresie
si m-am integrat fff greu in noul loc de munca. Cel vechi il pierdusem pt ca am stat 2 ani acasa.Nu cred ca te ajuta experienta mea... dar eu zic sa te linistesti, sa te calmezi
si sa vezi partea buna a lucrurilor. Fa ca si mine, cand sunt mai indispusa caut pe you tube faze haioase cu bebei si animalute si ma distrez si ma bine dispun de una singura, apoi altfel stau cu bebele. Se fac ei mari si o sa vezi ca no sa-ti mai stea pe cap ![]()
Biribu ce bine le zici tu!
Camy, succes la interviu!
Capri, vazut pozele cu fratiorii!Scumpa foc Ilinca iar Matei este un dulce!
ankalaura ma bucur pentru tine ca acum poti sa stai acasa cu amandoi puisorii! Desi eu am stat cu Stefan 2 ani iti inteleg entuziasmul de acum!
Sun La multi ani impreuna alaturi de printesa voastra!
Acum sa va mai povestesc si despre noi. Ieri am cumparat carusel si tare mult ia placut lui Matei!Sa distrat de nu-i adevarat! Este mai linistit acum, parca nu mai avem colici insa uneori este foarte obosit si plange de oboseala. In cazuri de acest gen il linistesc plimbatul in brate prin casa si pana la urma adoarme.
In we avem doar un pui pentru ca cel mare vrea sa mearga la buni, imi zice de cateva zile "Eu cand ma mai duc la buni?Sa stau cu ea dar fara tine..." si fara anexa a vrut sa zica da na mai zis
Desi este un copil foarte cuminte si neasteptat de rabdator ... cand plange Matei si trebuie sa stau numai cu el il vad ca sufera si se simte dat la o parte. Dar o sa vina si timpul in care sa stau mai mult timp cu amandoi deodata
sau cand vor sta ei doi singuri ...
O zi buna tuturor
Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari ![]()
castelul de zapada
construim
"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ
SunSmile spune:
Neata,
Multumim din tot sufletul, tuturor!
Multumim Gini si Cata, sunteti speciali pt noi! Aseara la restaurant chiar am vb de voi. Si-a adus Dragos aminte cum a venit Cata (dupa ce te-a "cazat" pe tine in rezerva) la noi la usa sa ne spuna ca gata si sa ne explice unde esti, ca sa pot veni eu la tine mai tarziu. Si si el si Dragos aveau niste fetze transformate, imbatranite asa. Si la un moment dat Dragos ii intinde mana si-i zice "Am si uitat sa zic esentialul...felicitari, esti tatic". Si-au dat mana si mie imi venea sa plang. Cata a continuat "acum ar fi trebuit sa merg la ea cu un mare buchet de flori, nu?". Tare draga amintirea asta, chiar daca atunci era dureros!![]()
Birinuchis e totala Anna! Totala! Tu cu Dragos...sunteti haremul meu personal
...nush intre voi ce relatie e:))
Ankule chapeau!
Mare, mare adevar! Un singur lucru la mine e altfel...faptul ca nu-s deloc stresata, desi e primul copil. Probabil m-a "batatorit" iadul prin care am trecut. Ma gandeam aseara...inainte de Thea nu stiu cum era dar nici nu mai vreau sa stiu. A fost doar perioada prin care am trecut ca sa ajung sa fiu mama acestei perfectiuni. Eu pt ea m-am nascut, acum sunt convinsa de asta. Nimic si nimeni nu reuseste sa egaleze intensitatea iubirii pe care i-o port! Si nu-mi doresc nimic dar nimic altceva, decat sa avem copilul sanatos si noi sa fim intregi si intelepti, sa ni-l crestem frumos!![]()
Spune-ne despre Eliza, eu invat multe din experientele voastre!
Rux scuza-ma, nu eram acasa! Inteleg ca s-a terminat cu bine epopeea "mercur"?
Carmenela daca-ti zic eu ca stiu ca va fi totul bine cu Allegra, ma crezi pe cuvant? Tu vad ca-i zici Cara dar eu sunt indragostita de numele Allegra si de insemnatatea lui!
La noi a fost frumos aseara, Thea cuminte, acasa am taiat tortuletul toti 3...frumos, o aniversare perfecta, in micuta mea familie pe care o ador!
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
Didi81 spune:
Rontzy, super Davidutzul zambaretz 
Capri, am vazut si pozele cu minunile tale dulci, sa ma topesc langa ecran, nu alta 
Anna, ma bucur mult de vestile de la ortoped; ce bine e cand primim astfel de vesti bune!
Noi dupa vaccin i-am dat preventiv sirop Nurofen (pe el scrie ca e pt cel putin 3 luni, dar ni s-a spus ca e ok si la 2, sa ii dam o doza mai mica).
Sun, cu intarziere: Casnicie fericita si la multi ani! si de la mine
. Si noi am implinit pe 3 septembrie 3 ani de la casatorie, in aceeasi zi in care a implinit si Aiduta 2 luni ![]()
Vicky, ma bag si eu in discutia cu facut lectiile cu copilul
. Mai, teoretic asa ar trebuii sa fie, sa se descurce copilul si singur, dar nu cred ca stii in ce hal a ajuns invaamantul din ro in acest moment
. Cand eram eu mica nu faceau ai mei lectiile cu mine, insa acum, maica-mea tre sa faca obligatoriu lectiile cu sora-mea de 11 ani, pt ca la scoala aia nu sunt in stare decat sa le dea lucrari, nu le explica nimic, asteapta se te duci cu copilul la meditatii...
Anka, nici eu nu ma supar, desii intorci cutitul in rana si pt mine ca si pt Boti
. M-am gandit mult la asta, dar pana la urma am ales sa merg la serviciu pentru ca avem rate de vre-o 20 mil pe luna, si in plus mai si visam sa ne mutam candva din garsoniera in ceva mai mare, asa ca cei 6 mil de la stat ar fi apa de ploaie. Stiu ca acum pentru Aida cel mai mult conteaza sa ne aiba aproape, dar mai stiu si ca pot lucra de acasa oricand si ca pe viitor va avea nevoie si de o camera a ei.
Didi
de Aida Maria
ariadnabr spune:
Hop si eu cu calul meu! Sa incep mai intai cu complains
Ma trezesc fetele mele la ora 7 fix in fiecare dimineata
asta dupa 3 ani si jumatate de trezit la 8,30! Baaai si o siiiiimt ora aia si jumatate!!!
Is terminata de somn si de o saptamana ma doare spatele de zici c-am nascut ieri! 
Si ca sa fie tacamu' complet vreau si eu io sa-mi omo-torturez barbatu' si sa-i bag racheta de tenis pe undeva!! 
Adicatelea vede ca mai am putin si ma insir pe jos de oboseala si de durere si de 3 zile tot tenis vrea. Prima seara a sarit-o, aseara hai, am fost la soacra-mea si am mancat, m-am mai relaxat, etc, dar mi-au adormit amandoua in masina si el era la tenis, a trebuit s-o duc pe Sonia sus, vai de spatele meu, c-am simtit ca ma rup in doua!
Apoi pi la 22 ca de omu' trebuia sa se relaxeze
ma suna si-mi zice "babe" (baga-i-as babe-ul pe gat) ...deci "babe, stii tu meciul ala la dublu de saptamana trecuta din concursul dintre cluburi? A fost saptamana asta si pentru ca eu n-am stiut, l-au amanat pe vineri (n.n. azi!!
) si daca nu ma duc e forfeit si iesim din competitie"
grrrrrrrrrrrrr i-am zis sa se duca toanta ce-s! Da' cred ca schimb yala pana se intoarce sa-l las sa doarma in gradina ![]()
Vreaaaa si iooooo barbat acasa seara sa ma ajuteeeee!!! 

Asaaaaa....m-am descarcat!![]()
Madalina, mami de Sonia si bebe Julia
Gini75 spune:
caprioara, sursula, rontzy, carmenela, ma primiti si pe mine in grupul vostru?
Vreau si eu sa comand un carusel, dar nu m-am hotarat inca pe care din ele.
Leaganul acela cu pestisori este foarte fain, l-am vazut in Miniblu din Auchan si costa 10 milioane.
Carmenela, eu am leaganul ala 3 in 1, sa stii ca spatarul nu e reglabil, eu zic ca e pt. copii peste 3 luni. Sta in el aproximativ ca in scoica de masina. Eu o mai pun pe Irina in el, dar nu o tin foarte mult. O sa pun o poza pe picasa, sa vazi cum e.
marimar spune:
Sun, felicitari pentru aniversare si pentru mica ta mare familie minunata!! Se simte printre rinduri fericirea voastra si e molipsitoare
Sa ramii mereu o optimista solara!
Ileana, cred ca te paste un pui de depresie si mai cred ca esti si (prea) perfectionista, ai grija de tine si DA, ia-ti o bona care sa faca ce nu poti sau nu ai tu chef sa faci, sa te ajute cu ce vrei tu, casa, copil, ce simti ca e nevoie in momentul respectiv.
E foarte important, cel mai important sa fii calma, relaxata, senina si cit se poate de odihnita pentru puiul tau ! Asa cum zice biri, pt un copil fericit e nevoie de o mama fericita!
cu sotul, eu zic sa o iei mai incet pt ca se vede ca e facut dintr-un aluat bun, trebuie doar timp si rabdare sa invete si sa invatati cum merg lucrurile in 3 ! Este o carte simpatica care poate te ajuta sa intelegi ce se intimpla in mintea barbatilor : Men are from Mars, Women are from Venus Si DA, trebuie sa le spui clar si deschis ce astepti de la ei si ce vrei de la ei, sa le spui frumos ( dragalas chiar) ce vrei sa faca, sa-i lauzi si sa ii incurajezi caci asa ii stimulezi sa faca mai mult si mai bine si din toate sa transpara cit de multa nevoie ai de el ( caci daca barbatul nu se simte necesar, nu simte ca ai nevoie de el si ca tu poti sa le faci singura pe toate, va incepe sa se indeparteze incet incet!!!) gen :" Te rog iubi, am nevoie de tine, poti sa stringi masa si sa speli vasele?" sau " Am nevoie de tine, nu mai pot, poti sa stai cu bebe cit timp ma duc sa ma odihnesc putin?"
iti dau un "tip": oricind iti este greu gindeste-te cit de putin timp sint bebelusi copiii, doar citeva luni, fata de ani de zile sau fata de o viata intreaga, ce inseamna citeva luni??? E ffff putin si trece asa de repede ca nici nu-ti dai seama !! Si e pacat sa nu te bucuri cit poti!
si ai grija cu dieta drastica, te inteleg ca nu te suporti "grasa" (desi parerea mea e ca mai bine grasa si fericita si nu te uiti in oglinda decit slaba si deprimata)dar fa si sport caci cel putin ajuta la starea de spirit, sportul te incarca de energie si iti pune ochelari roz pe ochi !
-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
ariadnabr spune:
Sun La multi ani pentru ieri!! Sa aveti o casnicie fericita! 
Noi facem 4 ani pe 28 octombrie
asta daca nu-l omo-torturez pana atunci ![]()
Caprioara nu zic decat atata...

Mada Mamaaaa ce faza cu posta! Uite de aia am vrut io double
sa le leg acolo pe amandoua sa nu-mi iasa peri albi...
De condus stai linistita o sa fie usor
Mie mi-a venit peste mana vreo saptamana trebuia sa stau extra 10 secunde la intersectii sa vina o masina sa vad pe in ce directie tre sa o iau, da' m-am obisnuit. 
Carmenella Ma bucur ca v-ati hotarat asupra clinicii!
O sa fie bine ai sa vezi 
Diarux Pai fato, dupa ce ca ma lesi singurica si prada piticilor mai strica si barbatu' termemotru asa ca sa-ti ridice tie toata armata de pitici la razbel?? Maaarfaaaa!!!
Io bagam irish stew la ghiozdan cand te dadeai tu de ceasu' mortii...Iertare 
![]()

Ma duc sa cetesc din urma...![]()
Madalina, mami de Sonia si bebe Julia
SunSmile spune:
Asaaaa: vroiam sa zic ca am vazut Davidutzul scump foc si fratiorul grijuliu Matei care doarme langa scumpa Ilincuta. Ce copii frumosi mai fetelor!
Apoi Narcis tie asa putiiina jena nu-ti e? Sa-ti explic ca acum, in Bucuresti, bate vantul de te zboara, ploua, e innorat si in loc de 15-16 grade, rsimti vreo 7-8. Si tu povestesti de dormit in hamac sub portocali, cu ciripit de canari si zgomot de valuri sparte. Bai, da' unii au tupeu mah:))
Ilenutzu dap, suna a depresie si nuuuu e bine deloc. Eu sfaturi nu stiu sa-ti dau, poate doar sa incerci si calea amiabila. Adica luat barbat de maneca in bucatarie, asezat la o tigara si vorbit CALM CALM si spus ca gata, esti la limita. Si ca trebuie sa miste ceva, altfel e grav. Dar CALM si fara ton acuzator. Stiu ca acum ma injuri in gand dar crede-ma, un barbat pus la coltz agresiv, nu face nimic nimic. Si ia ajutoare, pt ca esti depasita. Si nu-ti faci nici tie si nici lui bebe nici un favor asa. Vladut te simte agitata, se agita si el si uite asa intri intr-un cerc vicios care se strange in jurul tau ca un latz. Si treci peste "ruptul carnii", caci nu se intampla nimic daca il mai ia cineva nitel in brate pe puiut, crede-ma. (asta o spun pt ca si eu la inceput eram ca o fiara, pana si cand o lua mama in brate eram grrrr....iar acum umbla din brate in brate la nashi, de ex., ca-s 5 si se bat pe ea si eu ma bucur ca e sociabila, cum mi-am dorit mereu). Ahhh, si sunt pe mess daca vrei sa vorbesti, sa injuri, sa orice!
Madalina nu schimba yala ma:)). Uof, imi pare rau pt durerea de mijloc!
Fetele care va intoarceti la job mai devreme sa nu va simtiti aiurea pt ce scriem noi aici. Sunt convinsa ca daca economic vorbind, ar fi si tzara asta una normala, alta ar fi situatia. Dar asa...Si noi am amanat proiectul "casa", stau si ma uit la planurile alea si-mi stresez colegii cu noi idei (cred c-or sa faca o cheta sa-mi inceapa casa numai sa-i las in pace:) ) dar chiar si cu un salariu foarte mare, nu avem cum. Dar asta e alegerea noastra si nu ne face cu nimic mai buni parinti, ci doar am ales diferit. Asta pt ca stiu cum e sa suferi cand ti se zice una si alta si din cauza asta am vrut sa stiti ca nimeni nu acuza pe nimeni. Sunt doar situatii diferite, pt ca asta e viata!
Tocmai mi-am spart laptopul cel nou..adica o bucatica din el, pt ca am scapat un pahar gen halba pe el :))). Mai deloc nu tin intregi obiectele astea, zau:))
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
rontzy spune:
'Neatza!
Sursu,Capri,Carmenella,sa nu ma uitati cu leganusul de la Fisher Price-AQUARIUM ca m-am saturat sa-l pun pe David in scoica(acolo e super cuminte si mai pot face cate ceva prin casa...)dati-mi si mie id-urile voastre de mess ca sa vorbim!
rontzy,mamica lui David Andrei
25.06.2008
a.cicel spune:
1 lunisoara 

Andrei Daniel
Andreea
Denisa Ioana 29.06.2008 si
Bianca Maria 30.07.2006
POZE