Apocalipsa (3)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Lady,referitor la culoarea pielii,ca unii suntem albi,altii negri..in fine.Nu-mi amintesc exact ,dar mi se pare ca dupa potop,dintr-unul din copii lui Noe (i) s-au nascut copii de alte culori(ce fel suna)
Am sa verific si scuze ca m-am bagat neintrebata.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Multumesc pentru explicatie.Chiar nu mai auzisem varinata asta.

Mergi la inceput

BeLucci:

´´Lady, crezi ca vei fi mantuita daca sti ce culoare aveau Adam si Eva?
Te intreb asa pur si simplu. Crezi ca Dumnezeu nu putea sa-l faca pe Adam brunet,cu ochii verzi,negru si pe Eva londa cu ochii negri(sau albastri sau caprui) alba?
In Bilie nu scrie asta pt ca e ...nesemnificativ. In Biblie au fost trecute "evenimente importante" care meritau mentionate. Isus a facut mult mai multe minuni, dar nu au fost trecute in Biblie pt ca nu mai ramanea loc sa se scrie si altceva. Eu credca asta era mai incurajator pt mine sa citesc(minunile facute de Isus) decat culoarea parului si a pielii Evei´´

Nu am intrebat asta ca sa ma mantuiesc, eram pur si simplu curioasa.

Gasesc amuzanta exprimarea ´´dar nu au fost trecute in Biblie pt ca nu mai ramanea loc sa se scrie si altceva´´

Hai mai Luci draga, cum adica nu mai ramanea loc?De aia s-au scos unele evanghelii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Lady,referitor la culoarea pielii,ca unii suntem albi,altii negri..in fine.Nu-mi amintesc exact ,dar mi se pare ca dupa potop,dintr-unul din copii lui Noe (i) s-au nascut copii de alte culori(ce fel suna)
Am sa verific si scuze ca m-am bagat neintrebata.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Multumesc pentru explicatie.Chiar nu mai auzisem varinata asta.

si eu in nestiinta mea stiam asa:
Din cei trei fii ai lui Noe se vor traga trei mari ramuri ale omenirii de dupa potop:
Sem (=nume; rasad; samanta) e parintele rasei semitice (arabi, evrei s.s.);
Ham (=negru; caldura; nervos) e stramosul rasei hamitice, usor de recunoscut dupa culoarea inchisa a pielii;
Iafet (= intindere; raspindire; frumusete) e stramosul rasei iafetice, cu pielea de culoare alba.

eu stiam ca de la Cannan fiul lui Ham se trage rasa neagra...asta dupa un blestem al lui NOE
18. Iar fiii lui Noe; care au iesit din corabie, erau: Sem, Ham si Iafet. Iar Ham era tatal lui Canaan.
19. Acestia sunt cei trei fii ai lui Noe si din acestia s-au înmultit oamenii pe pamânt. 20. Atunci a început Noe sa fie lucrator de pamânt si a sadit vie.
21. A baut vin si, îmbatându-se, s-a dezvelit în cortul sau.
22. Iar Ham, tatal lui Canaan, a vazut goliciunea tatalui sau si, iesind afara, a spus celor doi frati ai sai.
23. Dar Sem si Iafet au luat o haina si, punând-o pe amândoi umerii lor, au intrat cu spatele înainte si au acoperit goliciunea tatalui lor; si fetele lor fiind întoarse înapoi, n-au vazut goliciunea tatalui lor.
24. Trezindu-se Noe din ameteala de vin si aflând ce i-a facut feciorul sau cel mai tânar,
25. A zis: "Blestemat sa fie Canaan! Robul robilor si fie la fratii sai!"
26. Apoi a zis: "Binecuvântat sa fie Domnul Dumnezeul lui Sem; iar Canaan sa-i fie rob!
27. Si înmulteasca Dumnezeu pe Iafet si sa se salasluiasca acesta în corturile lui Sem, iar Canaan sa-i fie sluga".

Un om nu trebuie judecat dupa calitatile lui,ci dupa felul cum stie sa si le foloseasca
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Multumesc pt. ajutor.
Nu era vorba asadar de un singur copil ,ci de trei(chiar nu-mi aminteam "povestea")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

BE Lucci,la o simpla analiza de text sa vedem ce iese
"Iara ma faci sa rad. Ce soarta a avut Lot? El a fost singurul barbat care a scapat din focul ala. Si nu a fost incestuos. De asta la scapat Dumnezeu. Si acuma sa trec la partea care te macina. Da fi atent ca nu mai repet . Deci ....Dumnezeu nu a dat nici o lege pana la Moise. Corect? Dar dupa sute de ani pe muntele Sionului Dumnezeu ia dat lui Moise cele 10 porunci cele mai importante. Nah eu nu inteleg cum Adam si Eva trebuiau sa respecte niste legi care apar abea dupa sute de ani????"
( asta ii spui lui Ham in raspunsul referitor la Lot)
Mie imi scrii ca legea era in inima lor.( gasesti cateva mesaje mai sus, si chiar usor ca ai scris cu Bold).
Deci urmad un pic coerenta ta, pe Adam si Eva nu ii putem trage la socoteala ca au gresit ca nu aveau Lege.Pe cain insa da, ca o avea in inima.POti sa fii un pic mai clara, cum a ales Dumnezeu sa faca treaba cu legea asta?! Tu spui Adam si Eva au avut o singura porunca sa nu mance din pom, restul ce facura nu e pacat , nu au avut legea, legea vine dupa ei la sute de ani.Cain insa?! El e special... la el e lege.DE la ce generatie a inceput Dumneseu sa scrie Legea in inima oamneilor?!
Multumesc pt purtarea de grija pe care o ai fata de mantuirea mea.Si chiar mi-o doresc, mai ales imi doresc ca acolo unde Dumnezeu nu a dat prea multe lamuriri sa le iau asa cum sint, bazanu-ma pe miile de dovezi care il confirma.Mi se pare tare ciudat sa il explic pe Dumnezeu cu speculatii si texte trase de par.... Dumnezeu nu are nevoie sa fie aparat.Nu mi-a spus exact care si cum s-au casatorit, cu ce fete, etc, insa mi-a spus cum se fa desfasuta istoria( si s-a implinit) .... ma poticnesc de un detaliu, si nu cred esentialul?!( nu judec pe mineni, vb doar pt mine).Si e extrem de periculos sa il justific eu modelandu-l dupa imprejurari, ca azi face asa si maine invers.Pt ca daca cineva ar vrea sa creada nu prea ar avea in cine... in unu care o fi avand el puterea dar nu are statornicie.Ca tot ai o cunoastere profunda a Biblei poate gasesti tu unde Dumnezeu spune ca EL e neschombator, ca in El nu e nici urma de schimbare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Lady da nu toate evenimentele ce sau petrecut pe pamant au fost scrise in Biblie. Nu toate detaliile legate de fizic au fost scrise de ex. Tu crezi ca doar astea care sunt in Biblie au existat?
Nu stiu ce carti sau scos din Biblie...

Stefanna chiar mi sa parut ca tu te referi la legi scrie(pe piatra, lemn etc). De fapt chiar asa si spunei. Pt ca legea(de ex)Eu sunt Domnul Dumnezeu doar mie sa mi te inchini a fost lege scrisa, nu doar scrisa in inima. Credeam ca strict la asta te referi. In fine, hai ca o iau de la Adam si Eva inca odata. De dragul tau ca pt mine e nesemnificativ cine cu cine a facut copii? de ce? de ce au fost legi scrise de la Moise, de ce nu dinainte? De ce Cain la ucis pe Abel...bla bla bla. Apropos cand am vb cu Ham ma refeream strict la legile scrise, si la incest. Daca Dumnezeu a lasat doar 2 oameni pe pamant copii lor cum sa se inmulteasca, nu fratii intre ei? Nu stiu de ce a fost asa. NU stiu. Iti spun si eu din ce am citit.

Asa ...Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva.( de ce din tarana pe Adam? de ce din coasta lui Adam pe Eva? nu stiu). In gradina Eden Dumnezeu le-a dat porunca lui Adam si Eva sa nu mance din pomul cunostintei binelui si raului. Ei vorbeau in fiecare zi cu Dumnezeu. Cand au fost scosi afara din gradina Eden(pt ca au mancat din pomul cunostintei binelui si raului) Dumnezeu ia blestemat pe ei si pe sarpe. Dupa ce ei au iesit din gradina ei cunosteau binele si raul. Da? Petru ca au mancat din pom. Deci cunosteau binele si raul subliniez. Ei stiau ca exista Dumnezeu, doar vb cu el in gradina zilnic, si asta nu a fost sters din inima lor. Ei vorbeau cu Dumnezeu si dupa ce au iesit din gradina. Vezi mai ales la Cain, care dupa ce la omorat pe fratele lui(Abel),Dumnezeu a vorbit cu el pesonal. Uita-te la Noe, Dumnezeu ia spus sa faca o arca. Dumnezeu ia spus, si Dumnezeu ia dat si masuratorile si tooot. Deci Dumnezeu vorbea cu ei. Dar(repet) Dumnezeu nu a fost trup pe pamant ca Isus. Sau cel putin eu nu am gasit scris asta in Biblie. Acolo nu ma refeream ca doar Cain avea legea scrisa in inima.O aveau toti.
Dumnezeu a ales sa o dea si scrisa ca sa nu mai zica nimeni ca ..ah eu n-am stiut/simtit ca e gresit sa-mi omor ...fratele. Ce e scris ramane scris, ce e in inima...putem nega(unii). Fata de cu cine sau casatorit fii lui Adam ... nu scrie in Biblie. Cu niste fete. In Genesa scrie ca Adam a avut fii si fice. Dar cand nu scrie si nici nu le pomeneste numele. De ce? NU stiu. In general in Biblie se pomeneste mai mult de barbati si de numele si de faptele lor, si prea putin de femei, de numele lor si de faptele lor. De ce?Nu stiu. Dumnezeu este schimbator in anumite cazuri. De exemplu eu acuma daca as devenii un om care face numai rau, bineanteles ca Dumnezeu nu ma va primii in Rai. Chiar daca mi-a promis ca voi fi cu El in rai daca respect legile lui si-L recunosc ca Domn si Mantuitor in viata mea.

Sper sa te fi ajutat macat 1%. Daca mai ai intrebari si stiu sa-ti raspund...cu drag o fac.

Mergi la inceput

Lady la cartile apocrife te referi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Lady la cartile apocrife te referi?

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

Nu inteleg la ce te referi...tu ca ma refer eu

Mergi la inceput

Citat:
Hai mai Luci draga, cum adica nu mai ramanea loc?De aia s-au scos unele evanghelii?

La asta ma refer ca te referi cand te-ai referit.daca la asta te refereai, adica la cartile apocrife, uite citeste aici http://www.studiatibiblia.ro/index.php?mn=71
Daca faceai o gluma ...ok:)):))Rad.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:

La asta ma refer ca te referi cand te-ai referit.daca la asta te refereai, adica la cartile apocrife, uite citeste aici http://www.studiatibiblia.ro/index.php?mn=71
Daca faceai o gluma ...ok:)):))Rad.

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

BeLucci, uite ce subiect interesant ai adus in discutie.
De ce poate decide ´´cineva´´ ca o carte e pe bune de la DD sau nu? care-s criteriile?
Cand spun ca s-au inlaturat, ma refer la ORICE s-a inlaturat din Biblie,sau mai corect zis nu s-a mentionat.

Mergi la inceput