Apocalipsa (3)
Raspunsuri - Pagina 28
b.nica spune:
Citindu-va postarile imi dau seama ce a facut Dumnezeu atunci cand in Biblie se pomeneste de Turnul lui Babel,dar nu-mi este intrutotul clar ce a urmarit,sau imi este dar mai am unele rezerve.
Si as incepe cu inspirata vorba romaneasca:"fiecare pasare pe limba ei piere!".
Continuati ca poate ma dumiresc mai bine !
Mi-as permite un sfat: cine ia "ad literam" spusele invatatilor ale caror percepte le respecta in religia lor,risca sa se margineasca la regulile care le sunt recomandate de acestia fara sa inteleaga si rostul lor.
Stefanna spune:
Deci bun BeLucci nu exista lege, si deci esti de acord cu mine ca cei inainte de sinai sint toti mantuiti pt ca nu au avut ce calca.Face sens asa-i?! Atunci scuze, insa nu mia vad nici un motiv sa cred intr-un Dumnezeu care azi e intr-un anume fel, apoi maine atfel.Sa nu imi spui ca vor fi iertati prin Isus, ca nici asta nu cred.. trebuie sa iti ceri iertare ca sa fii iertat, si eu nu au de ce sa isi ceara iertare.Si da Lui Dumnezeu nu ii place moartea, de asta i-a displacut fapta lui Cain, dar sarmanu Cain de unde sa stie ca face ceva gresit daca el nu avea lege?!
Stefanna spune:
BeLucci, da constiinta le va fi lege celor care nu au avut posibilitatea sa il cunoasca pe Dumnezeu, insa astea sint chestii sa ma duci cu pluta.Cain a adus o jerta Domnului(citeste Cain si Abel)... cui?! Culmea, chiar Domnului.Deci stia de Dumnezeu.. ce sa ii faci daca Dumnezeu nu ii daduse legea,Cain nu a stiut ca greseste.
Si te rog nu rastalmaci ce zic.Nu am zis ca Satan a fost izgonit pe pamant cand au fost creati Adam si Eva.. ci am zis ca Satan a ajuns sa fie izgonit pt ca a pacatuit impotriva a ceva.Daca Dumnezeu avea un Univers fara legi, nu avea impotriva cui sa pacatuiasca.Concluzia e ca legea Domnului e vesnica, si exista inainte de Sinai.Mersi de intelegere.
blackpanterro spune:
Belucci, lumea in care locuiesti tu trebuie sa fie feerica la fel ca si a altora care cred in "the word" , biblia in mod literal.
Imi place insa ca desi biblia e plina de incompatibilitati(ca sa nu spun ineptii) te straduiesti sa gasesti explicatie dumnezeiasca la tot.
You go girl!!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
hannen spune:
Lady,referitor la culoarea pielii,ca unii suntem albi,altii negri..in fine.Nu-mi amintesc exact ,dar mi se pare ca dupa potop,dintr-unul din copii lui Noe (i) s-au nascut copii de alte culori(ce fel suna)
Am sa verific si scuze ca m-am bagat neintrebata.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
Stanescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Lady,referitor la culoarea pielii,ca unii suntem albi,altii negri..in fine.Nu-mi amintesc exact ,dar mi se pare ca dupa potop,dintr-unul din copii lui Noe (i) s-au nascut copii de alte culori(ce fel suna) Am sa verific si scuze ca m-am bagat neintrebata. Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a br / 5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai |
Pai aia ar fi Sem, Ham si Iafet.
hannen spune:
Asa o fi Stanescu,chiar nu-mi amintesc exact,dar parca de dupa Noe au apraut "rasele" pe care le cunoastem astazi.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
Alexia27 spune:
BeLucci: Mda, m-am lamurit. Nu e prima data cand la intrebari la care Biblia nu da raspuns o dai cotita. Ma gandeam ca tu chiar nu vezi contradictiile astea, dar uite, pe mine ma intristeaza ca le vezi si alegi sa le ignori cu buna stiinta.
BeLucci spune:
Deci bun BeLucci nu exista lege, si deci esti de acord cu mine ca cei inainte de sinai sint toti mantuiti pt ca nu au avut ce calca.Face sens asa-i?! Atunci scuze, insa nu mia vad nici un motiv sa cred intr-un Dumnezeu care azi e intr-un anume fel, apoi maine atfel.Sa nu imi spui ca vor fi iertati prin Isus, ca nici asta nu cred.. trebuie sa iti ceri iertare ca sa fii iertat, si eu nu au de ce sa isi ceara iertare.Si da Lui Dumnezeu nu ii place moartea, de asta i-a displacut fapta lui Cain, dar sarmanu Cain de unde sa stie ca face ceva gresit daca el nu avea lege?! |
Hai ca m-ai terminat! Mai ales cu finalul ! Deci daca nu ar fi lege ca faci inchisoare pt crima, tu ai fi criminala. Asta am inteles eu din postarea ta. Adica tu nu ai minte sa gandesti si suflet sa simti ca e rau sa faci o crima!!Asa-i? Tie iti trebuie o lege ca la copii mici aia fa aia nu fa! Bineinteles ca Adam si Eva il cunosteau pe Dumnezeu!Ca doar in gradina Edenului vorbeau cu El in fiecare zi. Nici nu ma gandeam ca o sa-mi pui in gura lucruri pe care NU le-am zis de fapt. Dar nu stiu de ce nu ma obisnuiesc cu asta ca nu e prima oara pe-aici. Bineinteles ca Abel si Cain il cunosteau pe Dumnezeu. Eu ma refeream in postarea trecuta ca nu-l cunosteau cum l-am cunoscut noi pe Isus. Sa vina pe pamant sa se intrupeze. La asta ma refeream. Dar inca odata mi-am dat seama ca, cunostintele tale din Biblie sunt minime, dar poti sa recuperezi nu e timpul pierdut.(nu am zis-o cu rautate, sper sa intelegi!)
Dumnezeu vorbea cu ei, cu Cain si Abel. Chiar vorbeste cu Cain dupa ce la ucis pe Abel. Dumnezeu il bleastama pt fapta lui. Dar il si binecuvinteaza. Dumnezeu vorbea prin prooroci cu oamenii , pana la Moise. Si chiar personal le vorbea. Vezi Noe!!! Deci da, ei nu vor fi judecati dupa lege, vor fi judecati pt ce era in cugetul lor.
BeLucci, da constiinta le va fi lege celor care nu au avut posibilitatea sa il cunoasca pe Dumnezeu, insa astea sint chestii sa ma duci cu pluta.Cain a adus o jerta Domnului(citeste Cain si Abel)... cui?! Culmea, chiar Domnului.Deci stia de Dumnezeu.. ce sa ii faci daca Dumnezeu nu ii daduse legea,Cain nu a stiut ca greseste. Si te rog nu rastalmaci ce zic.Nu am zis ca Satan a fost izgonit pe pamant cand au fost creati Adam si Eva.. ci am zis ca Satan a ajuns sa fie izgonit pt ca a pacatuit impotriva a ceva.Daca Dumnezeu avea un Univers fara legi, nu avea impotriva cui sa pacatuiasca.Concluzia e ca legea Domnului e vesnica, si exista inainte de Sinai.Mersi de intelegere. |
Da ai dreptate, aveau legea, dar era scrisa in inima fiecaruia. Abea lui Moise ia dat Dumnezeu sa scie legile pe tablita.
Nu am rastalmacit nimica. Satan a vrut sa-i ia locul lui Dumnezeu. De asta a fost aruncat pe pamant. Nu petruca ar fi incalcat vreo lege. Legea Eu sunt Domnul Dumnezeu doar mie sa mi te inchini nu a fost de atunci, din cer ma refer. Pentru ca Lucifer a fost un inger f important in Rai deci nu se punea problema ca cineva din Cer sa se inchine altcuiva. Nici nu are sens ce vrei sa spui. Cel putin in viziunea mea.
Inteleg cat pot din ce vrei sa spui, pentruca uneori chiar nu are sens ce zici. Dar te accept asa cum esti. Sper si tu pe mine. Te rog citeste Biblia si cere-i lui Dumnezeu intelepciune sa te lumineze si sa intelegi ce scrie acolo. Trebuie sa citesti de mai multe ori ca sa intelegi. Nu poti sa deschizi Biblia si ce iti apare acolo prima oara aia insemana. In unele cazuri mai ales. Biblia este un puzzle si trebuie sa sti sa pui piesa cu piesa ca sa-ti iasa rezultatul bun. Si eu mai am mult de studiat si de invatat. Nu am ajuns la cunoasterea absoluta.
Asa o fi Stanescu,chiar nu-mi amintesc exact,dar parca de dupa Noe au apraut "rasele" pe care le cunoastem astazi. |
Da Hannen de la Sem, Ham si Iafet au aparut rasele.
Sem:arabii +evreii
Ham:asiaticii
Iafet:albii(europenii)
(sper sa nu ma insel)Dupaia a urmat turnul Babel si s-au raspandit toti pe pamant.
Alexia daca citesti si tu Biblia in intregime o sa vezi ca gasesti raspuns, mai ales ca Dumnezeu iti va descoperii lucrurile mult mai bine decat o fac eu. Nu ignor nimica, este doar parerea ta.Ma informez inainte sa scriu, nu scriu cum ma taie pe mine capul.
hannen spune:
Am avut si eu dreptate o data! (pfiu emoticon-cu-unu-care-rasufla-usurat)