Copiluti de mai-iunie 2005 (86)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna!
Am reusit sa termin de citit capitolul trecut , inainte sa va spun despre noi sa raspund si eu pe ici pe colo, daca imi mai amintesc ceva.

OlgutaM nu te stresa, sunt sigura ca sunt multi copii ca Maya care prefera adultii sau copiii mai mari, unul dintre ei e si Bianca. Se uita fascinata la fetitele mai mari si se baga in vorba, fuge cu ele, si e tare incantata ca e bagata in seama, pe cand cu cele de varsta ei se poarta cu superioritate si cam aroganta as spune, "tu nu stii sa faci ca mine", "tu nu ai carucior ca al meu" si chiar nu pricep de unde pana unde aerul asta. Cred ca e dorinta oricarui copil (in subconstient) de a creste mare cat mai repede si de aici si atractia spre cei mai mari. De unde au aparut durerile astea? Sunt reumatice? Ai luat si niste antiinflamatoare? Ce e de fapt chiropractorul?

OlgaT cum evolueaza sarcina, cum te mai simti? N-am mai vazut poze cu voi de nu mai tin minte...

Laura mi-a facut placere (ca de obicei) sa vorbesc cu tine si inca o data La multi ani de data asta oficial si aici. Sa ai parte de tot ce-ti doresti in viata! Da, asa se plateste masa anticipat, iar luna urmatoare iti scade zilele de absenta daca e cazul. Eu ii dau lui Andreas paine cu unt si ciocolata din aia firimituri (s-a obisnuit din Olanda sa manance asa), mie una asocierea asta imi provoaca greata, dar nutela parca e prea mult la copii asa mici, dar mi se parea ok sa mai fie ceva alternativ pe langa asta. La Bianca am vazut ca predomina tarta cu unt si cascaval sau paine cu unt si cascaval sau crenvrusti de pui. Din ce-am lecturat pe-acolo meniul mi se pare foarte bun si sanatos. Altele sunt problemele noastre. Termin de trancanit cu fiecare si apoi va expun si "cerintele" de la a doua gradinita.

Cornelia exact la fel imi spune si Bianca ca nu-i place la gradi pur si simplu, altceva nu mai pot scoate de la ea. In fiecare dimineata imi frange inima cu urletele ei, o descatusez de pe mine si fug. Nu pricep de ce e asa, ca la cresa s-a acomodat mult mai usor si mai repede. Nu sunt deloc incantata de educatoare, una parca n-are vlaga iar cealalta parca-i de gheata. Cu toate astea Bianca mai povesteste cate-o chestie de la gradi de unde trag concluzia ca nu e deloc dracu asa negru. Si eu observ ca au disparut de pe pamant ingrijitoarele, Bianca se imbraca/dezbraca singura, dar sunt si alte lucruri pe care nu le poate face singura. raspunsul directiunii: vina ministerului ca nu face angajari.

MamaJipa am vazut pozele de la gradi, arata foarte bine clasa, generoasa cu spatiul si nu pare nimic constrans, adica o catedra in mijloc sau in fata si bancutele cu scaune. Pare totul degajat si relaxat, asa mi-ar place si mie sa fie aici, dar sunt atatea lacune in invatamantul romanesc incat suntem departe. Ai un dulce de copil cu carliontii lui dragalasi iar uniforma ii da un aer mai distins desi mijeste pe sub sprancene dupa vreo sotie.
Gandeste-te de 10 ori inainte sa faci pasul de intoarcere in tara, sunt prea multe lipsuri si asa cum spunea si Laura mentalitatea e cea care ne tine in loc.

Daniela ce povestesti tu sau alte mamici plecate in lumea civilizata la noi e doar un vis ce asa va ramane, un vis. Invatamant gartuit? Cine dreq ma cred sa-mi imaginez asa ceva. La noi se plateste patutul (da!!!), tv, dvd, rechizite o tona, apa, plus materialele sanitare (kurpapir, servetele umede, servetele uscate, servetele dezinfectante, sapun lichid, si ce naiba mai scria pe lista aia ca nu mi-am mai batut capul s-o lecturez toata) si plus hrana care nu intra in discutie. Deci nesimtirea e la standarde inalte, din pacate multi parinti o aproba/propun si ceilalti din lasitate sau comoditate sau ipocrizie o accepta. Ca romanul daca nu-i fudul parca nu-i si prost destul. Bine de voi ca nu traiti in porcaria asta de tara.

Gabitza te-ai intors la servici??? Stai c-am citi mai departe si m-am lamurit. Bafta cu evaluarea! Ai facut curat in listuta? Mi se pare ceva schimbat si nu-mi dau seama.

Lili am observat ca te-am sunat din greseala, eu am sunat acasa si am ramas surprinsa sa aud o voce de femeie si am intrebat de numar si mi-am cerut scuze pentru greseala. Azi am observat ca la apeluri efectuate aveam nr tau desi n-am vorbit cu tine. Ma bucur ca Sergiu s-a acomodat, deci se poate, numai a mea nu da semne. Sa dai de veste cand mergi la spital.

Mercedes ce fain de voi ca e totul in regula si ok cu gradi si scoala. la noi e jelanie mare dimineata, nu ma asteptam la asa ceva. Ti-a trecut efectul extractiei? Te simti mai bine?

Cam atat deocamdata...A, Daniela va doresc si eu cu intarziere Casa de piatra si sa va iubiti ca-n prima zi pana-n ultima si multa sanatate Isabellei! De la gradi a cules?

Laura femeia aia e normala? Doamne, dar orice urma de bun simt si respect fata de copii lipseste cu desarvarsire, parc-ar fi niste vite carora le ia balega de sub ele, ma oripileaza nesimtirea ei, sper ca i-ai spus vreo 2.

Sanatate tuturor bolnaviorilor!

Pe unde sunt Anca, Clara, Florentina, Dana, Fran, Cris, Marilena, Iuliana, Lucas, Mickyyy, ?

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Ies si eu de dupa canapea, nu am timp sa gasesc obiectul – citit in fuga, memorie proasta – vedem ce iasa …

Laura, ma bucur mult ca ai revenit in forta. Cer mii de scuze (poate apuc sa ma explic mai tarziu) si te rog sa primesti din tot sufletul urarile mele de “LA Multi ANI!” si la cat mai mult ani cu fericire, sanatate, sa te bucuri de fetele tale dragi pana la adanci batraneti.

“La Multi Ani!” Simona, sa-ti dea Domnul tot ce-ti doresti, sanatate atat tie cat si intregii familii, mai ales taticului tau. Sper sa vi cu vesti mai bune.

La cat mai multi ani impreuna in fericire, intelegere si pace, Danelutza & consoarta. Sanatate multa Isei. E fetita de gasca, stie ce vrea. Din cate am inteles adaptarea la gradinita a fost traumatica ptr. mami nicidecum ptr. gagalica mica.

Nelia, la multi ani, sa fi iubita, sanatoasa, sa-ti vezi prichindeii mari si fericiti.

Pisik, sa va traisca gaglica mica, Gabriel, sa vina acasa cat mai repede. Ce spune Olivia? Nu-ti mai fa atatea ganduri, probleme, asa a fost sa fie – important e ca e bine. Baietelul nasei lui Patrick s-a nascut la 26 de saptamani si a avut 2 lb ! – acum are 2 ani si nu –ti vine sa crezi – e totul perfect, normal a recuperate foarte bine. Plus ca la numai 2 anisori recunoaste tot alfabetul, toate cifrele pana la 12 – si a fost nascut la 26 saptamani. Deci concluzia: cei din urma vor fi cei dintai.
Asteptam cu mare drag poze cu albatsricile tale.

OlgaM, ma bucur ca mai apuci sa ne scrii – stiu cum e cu timpul … Eu zic sa o lasi in pace pe Maya sa se joace cu cine vrea. Poate copii de varsta ei sunt prea boring ptr. ea, nu trebuie sa-ti faci probleme.
Patrick, el se joaca si cu copii de aceiasi varsta, mai mici sau mai mari. El de felul lui e f.f.f sociabil, dar nu e regula.

Saptamana asta am fost libera 2 zile, dar au zburat ca vantul fiindca am fost dadaca la trei copilasi. Au sosit fetitele dragi si scumpe de la Toronto ale Simonei. Sunt niste dulceti, mai ales cea mica Lara. N-am avut nici o problema cu ele, iar daca Simona mi se mai plange vre-odata de ele am amenintat-o ca facem schimb de copii – iau doua si dau unu, ca sa aprecieze ce are acasa.
Mai stau la noi si weekendul asta, iar parintii lor zboara in California, asa ca noi vom avea fun prin zona. Sper sa ramana vremea frumoasa, sa putem iesi, merge la Zoo, si cat mai mult pe afara.

De vre-o doua saptamani am probleme cu Patrick, e neascultator , efectiv ostentativ pana la limita. Ma sfideaza cu orice, numai fite si talente. Nu se lasa pana nu ma aduce la limita si o incaseaza peste curulet. Nici time out, nu mai functioneaza, trebuie sa-l rog de 10 ori ptr. orice nimic, sa duc munca de lamurire peste alta. Am tot incercat sa-l scuz, ba ca intre timp a avut si un episode de otita, ca tati n-a fost acasa, bla, bla, bla. Dar dιjΰ nu imi mai arde de nimic si nu mai stiu cum sa-l aduc pe calea cea buna. Si cum avem si fetele la noi, si deh are spectatori – profita din plin.
Sper sa nu-l tina la infinit, caci sincer ma las de meserie :) .
Cel putin ii place tare mult la daycare-ul nou, de unde primesc numai cuvinte de lauda despre el … - poate vor sa vina acasa sa vada ce-I poate pielicica. Asa ca de la 1 octombrie va fi full time aici, si am incheiat cu cea din Canada.
Avem scandal si tot mai indaratnic sa faca kk la potty sau WC. La daycare nu face ca stie ca ar fi trimis la baby room, iar acasa am incercat tot posibilul si imposibilul, sa reluam bunul obicei de a face la potty fara nici un success. Nu face pe el, stie exact cand are nevoie - cere diaper. Mi-e frica sa nu se constipe, ca sta si ½ h 45 minute pe potty fara success, dupa care in 5 minute face in diaper. Nu stiu ce-I in caputul lui, dar ma simt neputincioasa. Doctorita mi-a spus sa-l las 2,3 luni in pace dar dupa ce face in diaper sa-l goloeasca el la WC si sa traga apa. Sa vedem ce se allege si din tactica asta.

Nelia si fetele care mi-au raspuns legat de diaper peste noaptea – am incercat 2 nopti, sa-l scol sa faca pipi, suntem OK, doar ca la ora actuala cu cate am pe cap la serviciu, si celelalte issues cu el, am lasat-o balta. Cred ca asta va merge OK, daca as fi mai insistenta.

Elisor, imi pare rau ca nu e prea mare bucurie la gradinita.
Ma uimiti din ceea ce povestiti, pai acum ar trebui sa faca cat mai multe jocuri, desene, plasteline, activitati decat la cresa. Ar trebui sa fie mult mai interesant ptr. ei. Patrick s-a adaptata atat de rapid si bine la noul daycare chiar datorita faptului ca e mult mai busy. Primim program pe toata luna cu ce se intampla in fiecare zi si pe bune cand ma uit la cate fac, la varsta lor cred ca e full time job.
Sunt eu sunt total contra TV & DVD in daycare, de fapt aici nici nu au asa ceva. Iar cu alergiile, Laura, nu-mi vine sa cred. De parca tu ai fi vrut sau Delia saracuta sa fie alergica. Aici nu e vorba de preferinte ci de viata copilului. Am impresia ca nu inteleg complexitatea sau gravitatea situatie. Nu se poate asa ceva.Doamne fereste sa inteleaga cand va fi prea tarziu ptr. unul din copilasi. Nimeni aici nu se joaca cu asa ceva, lista cu alergii / copil e afisata in cel mai vizibil loc in fiacare clasa. Plus ca din meniurile copiilor sunt scoase de la bun inceput, alone, strawberries, etc , copii care n-au probleme cu ele pot manca acasa, dar intr-o institutie nu se joaca nimeni cu viata lor.
Legat de jucarii, fir-ar sa fie daca ar fi transportul mai ieftin, as trimite cateva containere cu jucarii ca oricum nu s-ar simti lipsa lor in casa. Am dus la daycare la Patrick o parte, desi si acolo au gramada, dar macar asa poate ajunge sa se joace cu ele, caci acasa nu e timp sufficient ptr. cate are.

Lili, si noi asteptam alaturi de tine evenimentul cel mare. M-ai facut sa rad copios cu Sergiu si micutul handyman. E tare dulce.

Andutzy, ceea ce a facut sefa restaurantului e “fara obraz”. N-ar fi trebuit sa faca asa ceva nici daca n-ai fi lasat nimic. Pe aici pe la noi sunt reguli tare bine stabilite. Tip la restaurant ptr. o cina normala se lasa de la 10% pana la 20%, in functie de restaurant, calitatea servirii. Toata lumea stie si se executa. La sfarsitul anului cand se fac taxele, chelnerilor automat li se adauga de catre guvern un 10% peste profitul declarat. Deci 10 % esti la limita minima si saracul nu se prea allege cu nimic. Asa ca cel mai comun e 15% tip. Indiferent la cat ai lasat nu trebuia sa se comporte asa.

Mercedez, si feeling meu spune ca e mult mai bine sa fie in grupa cu copilasi mai mari, adica nivelul varstei sa fie mai ridicat, decat cu cei micuti. E prea tarziu sa o mai muti acum pe Bianca?

Cornelia, e un dulce Stefan al tau, mi-e asa de miluta de el, ce sa spun iti doresc putere si sa dureze cat mai putin perioada de acomodare.
Mi-au placut tare mult pozele de la Disney,si eu de abia astept sa mergem. A fost curajos prichindelul mic, Patrick ar fi dat bir cu fugitii la primul caracter intalnit.

As fi vrut sa spun , raspund ,mai multe dar am o perioada extreme de aglomerata, si de abia astept cocediul in Mexic. Mai e putin, dar va trece ca vantul fiindca imi intra proiectul in ultima faza, iar implementarea are loc in weekendul din 17 Octombrie la primul site. Voi fi acolo o saptamana inainte 24 din 24 pana se lanseaza si in primele doua zile ptr. support. Apoi am o luna mai linistita si din nou hop ,voi mai ave doua site-uri de implementat pana la sfarsitul lui martie 2009.
Ma bucur ca am vazut fete noi revenind in forta.Un weeeken cat mai placut va doresc si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Elisor, am postat aproape in acelasi timp

Of, of, of pupe mama obrajior bucalat de blondina frumoasa. Mama dar eu am obosit cand am citit cate trebuie sa duci la gradinita. Eu tot ce-i duc lui Patrick dimineata e un rucsacel cu niste hainute de schimb iar el isi ia ceva din plus de acasa ca sa doarma la amiaza. Restul totul e dat de la gradinita ca doar de aceea le platesc lunar peste $800 pe luna. Ar fi fost culmea sa ma mai duc si cu supllies de acasa .

Simo, imi povestea de Thea caci la fel face si ea ca si Bianca, cand sunt acasa cu copii din vecini. Toti sa faca ca ea, cum vrea ea, etc. Exact cum povestesti de Bianca. Culmea e ca de cand e la noi n-am auzit-o niciodata sa faca pe "sefu" cu Patrick. Si doar sunt de aceiasi varsta.
Sunt figuri cand amandoi o vor pe Lara. cea mica e tare derutata uneori de cata atentie i se acorda asa dintr-o data. Patrick o indrageste tare mult, iar Thea e geloasa si dintr-o data isi aduce aminte ca e surioara ei Nu ai cum sa nu te indragostesti de Lara, te topeste efectiv, e o papusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

multumim pentru felicitari si mai ales pentru incurajari!

am trimis un link pentru pozici pe adresa noastra comuna de pe yahoo

ada-74, iti tin pumnii sa fie totul bine - acum sunteti pe ultima suta de metri.

puiul e in continuare departe de noi, dar papa 20 de ml de bibe dupa care completam cu tubuletul. Facem progrese - incet incet dar sigur.

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

newmami, m-a impresionat baietelul de care povestesti. Extraordinar!

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

scriu repde pana nu se trezeste alexa. sunem la bran. nebni emare cu oile astea. fffff aglomerat. si cu peripetii. ieri am plecat din buc si am trecut pe la sot pe la munca. mi-a deochiat-o o tanti acolo si nu mi-am dat seama. pe alex desgur ca de aia mica nu se lipeste. am venit la bran pe alt traseu, au fost niste serpentine de vreo 40 km. cand am ajuns la hotel sa mancam, s-a pus pitik pe vomitat de ne-am speriat. apa neagra. a dat in 2 ture urat. pana mi-a zis cineva ca in afara de metroclopramid sa ii zic de deochi ca deh nu se stie.si atunci mi-a picat fisa ca tanti aia cu deochi chiar mi-a zis vai sa o dai cu mir sa nu se deoache. era fata palida, lesinata si vomaaa. am sunat repede nasa i-a mai zis inca o fata si dupa aia era fresh. nu i-am mai dat nici metro nici nik. era ok. m-am speriat in ce hal era. deci exista. azi e ok. pana acum. am fost la ravasitul oilor o nebunie de lume. cand am plecat spre hotel ca era obosita era sa o calc e picioare un tuareg. am vrut sa depasesc un nene ce statea in mijlocul strazii am tras fata in spate numai ca ea nu s-a dus in spate s-a dus spre masini pe la spatele meu. si era demana cu mine! sotul a vazut din spate si a strigat la mine. nu mi-am dat seama. mai avea 10 cm si ii treceau rotile tuaregului pe picioarele ei. ce spaima am tras. acum suntem bine. sper fara perietii din astea. acu doarme tun de oboseala si aer de munte. basca ca in hotel va fi nunta si lanoi in camera se aude muzica f tare. sper sa doarma la noapte.
hai va pup ca ula muzica si sigur se trezeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

pisik4ever: am crezut ca sunt singura cu problema asta.s-a intampalt de 3 ori sau 4 ca nici nu mai stiu:O singura dat l-am tras eu de mana, restul s-au itamplat cand eu il tineam sau sotul de mana si el se lasa brusc jos.Cu calciu sta bine ...la dr mi-au spus ca nu am ce fac>oasele cresc si nu o sa se mai intample.Asa sa fie...

Discutie intre mine si Alex.

Eu spalam mopul in baie.
Alex din sufragerie:PAI...NU FAC BAIE!
Eu:Nu te pune nimeni draga sa te speli.
El: PAI...NU PUT!

(e adevarat ca, cate o data trebuie sa il convingi sa se urce in cada Nu mai pot si ii zic nervoasa: Draga puti deci trebuie sa te speli)

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Ieri l-am dus pe Alex la o zi onomastica care de fapt era azi.SI ieri cum eram in intarziere nu mi-am lut nici geanta, nu am luat nimic inafara de cadoul copilului, niste bani marunti din borcan, si am plecat.Cand ajung la locul respectiv realizez ca nu e nici o masina a nici unui cunoscut.Si atunci mi-a picat fisa ca suntem pe 27 si nu 28.
M-a intors sa vorbesc cu fii-miu si sa ii explic ca nu e azi.Fetelor asa dezamagire a avut Alex nici nu mi-am imaginat.Este pentru prima data cand ii s-a citit dezamagirea cu adevarat pe fatza,nu a plans dar mai aveau putin si ii dadeau lacrimile.Asa ca (noroc cu banutii care i-am luat de pe masa) am intrat si am stat vreo 2 ore acolo.Locul unde isi sarabtorea este un loc de joaca pentru copii indoors.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Buna dimineata si desteptarea

Elisor multumesc pentru urari.
Nu stiu daca de la gradinita a cules otita, cert este ca de-acum o sa inceapa sa faca bolile copilariei si ma simt neputincioasa cind vad ca plinge si se vaita .
Sa-ti spun cum e la noi, nu am vazut sa existe ingrijitoare. Copiii isi pun hainutele singuri si papuceii, nu stiu cum va fi cind se vor odihni la prinz, ca n-am vazut sa scrie nicaieri ca trebuie sa-i duc pijamaluta, doar cearsaf pentru salteluta. Probabil ca stau tologiti pe saltelute, nu cred ca dorm. Asta o sa vad mai tirziu sau o sa mai aud cite unele cind merg luni seara la sedinta cu parintii.
Deci spuneam ca, isi pun hainutele singurei supravegheati de educatoare, de fapt eu i-am spus din start educatoarei sa se uite la Isabella dar sa nu cumva sa o imbrace ea, altfel toata munca mea se duce pe apa simbetei, ca ea s-a obisnuit sa se imbrace/dezbrace singurica, de pe vremea cind am cazut eu si nu faceam fata sa o imbrac. Bafta la gradinita si sa incepeti o saptamina fara lacrime

NewMami bun venit in clubul copiilor incapatinati si a mamicilor care suporta totul. Am vrut sa ma las si eu de meserie, dar n-am gasit inlocuitor , am tot sperat ca odata cu inceperea gradinitei va deveni mai ascultatoare si ma voi intelege mai bine cu ea. Gresit , acolo este ascultatoare, acasa ma omoara mai rau decit inainte
Bafta la scapat de pampers definitiv, probabil va functiona daca il lasi pe el sa-l arunce, ma refer la kk la wc, sau sa-l pui sa se spele singurel, asa se va strimba si va face la wc, doar ca sa nu se murdareasca si sa trebuiasca sa se spele singurel. Asa a functionat cu nepotelul meu, facea kk in pantaloni, avea vreo 3 ani, iar cind l-a pus mama sa-si spele pantalonii, s-a murdarit pe minute, nu i-a placut, dar nici n-a mai facut pe el.

Oana a mea ar sta ca rata toata ziua in apa, cum scapa in baie, cum pune apa in bide sa se spele pe picioare

Monule sa-ti treaca spaima.

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna! ma prezint la raportul de dimineata cu 2 bucati copii raciti, muciosi, maraiti si cu una bucata cap care ma doare tare tare dupa 2 nopti de nesomn

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput