Copiluti de mai-iunie 2005 (86)
Raspunsuri - Pagina 18
Danelutza spune:
Monu sanatate multa Antoniei. Acum ce faci cu ea, stai acasa sau mergi la serviciu ? Cine te ajuta, daca-i bolnavioara ?

Elvetia in miniatura
monu spune:
inainte sa pic lata in pat de somn ii raspund Danelutzei. saru mana de intrebare - la inceput situatia era cam asa. DISPERATA!!!!! sotul nu poate sta acasa cu ea eu nici atata ca am inceput munca de 3 zile si ma dau naibii astia afara asa ca avand in vedere ca NU este contagioasa am zis sa o ducem la gradinita. asta insemna sa i se scoata branula si sa fie intepata in vena de 2 ori pe zi multe zile de acum inainte. eu cred ca 7-10 zile tot o tin. apropo in seara asta la tratament mi-au zis ca hemograma este bunicica. asta e de bine. dar... afara e frig, ploua, umezeala, desi tot o plimbam cu masina pe la tratament... in fine problema era scoaterea branulei si urmarile ei. asa ca in final apoteotic s-a inmuiat maica-mea care nu a vb cu noi de vreo 2 sapt si s-a decis ca va sta ea acasa cu Antonia. 
pup ca pic de somn si maine tre sa fiu fresh la munca. basca ca maine de dim asa pe la 5 tre sa vanez un pisu de bb pt urocultura.
onixone spune:
...multa sanatate copiilor bolnavi.
Nu am timp sa scriu ca este tarziu
nelia: Stiu exact prin ce treci.Tylenol la voi...CAlpol la noi.Asa patim si noi.Exact cum ai descris!Ne trimit acasa cu paracetamol.
Noapte buna fetelor...si capul sus.Dupa 3 saptamani de gradinta...toti copiii sunt bolnavi!
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
lucas spune:
in primul rind felicitari Gusta sa fiti fericiti si tot ce va doriti sa se indeplineasca.
Nelia imi pare rau ca treci prin asa ceva, si noi am trecut prin asa ceva in mai, dupa 3 saptamini de nas infundat, cu siropuri si picaturi a facut febra, mare, ca de obicei, si a ajuns la a doua convulsie febrila. CRED ca ceea ce spui tu de Tudora cu spasme seamana mai degraba cu convulsia febrila. insa ar trebui totusi intrebat un doctor. si la noi tot asa a debutat cu halucinatii si apoi convulsia febrila, am plecat la spital cu salvarea, nu mai aveam rabdare sa ajung. in final am sta 2 saptamini in spital, a avut otita apoi infectia din nas s-a dus in stomac. cind am ajuns la spital ne-a facut analize si avea leucocite 45000, comparativ cu normal de 8-9000. a doua zi l-a consultat la urechi si a constatat ca are otita la ambele aproape sa-i sparga timpanul, am stat in spital 5 zile, cu antibiotic pe branula, apoi am plecat acasa si ne-a dat 2 zile antibiotic pe gura. am terminat antibioticul vineri seara si simbata noapte febra mare, dimineata ne-am intors in spital unde am mai stat 7 zile cu antibiotic pe branula. in duminica aia in spital fiind, nu reuseam sa-i scadem febra cu toate supozitoarele, nurofen, calpol si multe, multe impachetari, aproape ca a stat o zi intreaga numai impachetat, noi uzi fleasca pentru ca il tineam in brate. de abea a doua zi dupa ce a inceput antibioticul a inceput sa- scada si deja urmatoarea zi nu mai facea. ce ne-a salvat a doua oara de o potentiala convulsie a fost faptul ca incepusem sa-i dam diazepam , un sfert la 12 ore. pentru noi, ca parinti a fost ingrozitor, eu in 2 saptamini cred ca am dormit 12 ore, nu am mincat nimic si am baut doar apa. sperietura a lasat urmari adinci atit la mine cit si la tatic. si acum stam cu inima strinsa, si de atunci a mai facut de 3 ori febra dar nici nu vreti sa stiti cum facem cind are febra, daca suntem la servici lasam tot deoparte si ne urcam in masina, am refuzat sa plecam oriunde de teama ca se poate repeta, intr-un tirziu la inceputul lui septembrie am fost la mare o saptamina.
asta a fost si motivul pentru care am refuzat sa mai intru aici, mi-au trebuit luni de zile si cred ca mai trebuiesc ceva luni ca sa-mi revin. probabil unora li se pare exagerat, am auzit asta in jurul meu de la multi apropiati dar noi asa am simtit atunci si acum. ne-am simtit neputinciosi, si teama ca se poate repeta si faptul ca am stat 3 saptamini cu el pentru ca se va face bine, ca ne-am luat dupa doctori si nu dupa instinct eu asta nu mi-o iert. am zis ca o sa ma duc la doctor daca este nevoie si in fiecare saptamina si acum are nasul infundat de aprope o luna, de o saptamina tuseste, slava domnului nu are febra, dar m-am dus cu el saptamina de saptamina la doctor si ma duc miine peste tanti doctora. am vrut sa renunt la servici pina cind se face mai mare, si inca am ideea asta in minte, insa avem rate si nu stiu inca daca ne putem permite.
Nelia, dupa aceasta patanie iti spun ca la un simplu control nu poate vedea daca are otita sau nu, cel putin la noi nu a vazut, pina nu am fost cu el la ORL (cind de altfel era cam tirziu) nimeni nu si-a dat seama ca e otita. acum tot din experienta mea cu Matei si urmarindu-l am observat ca la o raceala banala face febra mare o zi si o noapte, apoi incepe sa scada, adica 38,8 o zi, si apoi a treia zi cam nu prea mai are, insa la infectie, daca febra persista chiar daca ii bagi novocalmim sau ii dai sirop pare a fi infectie. nu vreau sa te sperii, insa multe lucruri as fi putut evita daca as fi citit sau as fi auzit experiente.
in rest, sunt de acord cu Loreen si Nelia referitor la gradinite, este o saga si gradinita noastra, insa singurul lucru care ma tine legata de ea este faptul ca este foarte aproape de casa, doar traversez strada si sunt putin copii, insa din primavara cred ca il mut, daca nu mai devreme.
Gabitzam imi pare rau ca a trebuit sa-l muti pe Andrei dar pe de alta parte imi pare bine ca au scos legea cu asistenta medicala permanenta. acum 2 saptamini, m-a sunat educatoarea ca Matei frige, si o intreb cit are febra? si ea imi raspunde pai nu avem termometru!!! ca s-a spart, rupt, stricat, etc,etc. atunci eram mult prea stresata ca sa le iau de ciuf insa este inadmisbil. am spus ca ma duc la directoare si ii fac cadou in termometru! si de fiecare data aud placa, nu avem nici un copil bolnav, poate al dvs. este mai sensibil! dar in schimb ii aud tusind si ii vad cum le curge nasul!
in fine nu deschid aceasta saga!
Monu dar de ce nu lasi branula daca tot sta mama ta, sunt mai eficiente antibioticele asa, decit sirop pe gura.
danelutza multa sanatate la sotz si multi ani impreuna.
Androix sanatate si la ai tai copii!!!
new mami si noi avem aceeasi problema cu olitza/wc nu vrea si pace, am incercat in toate felurile posibile, si e foarte constient de ce face, insa nu vrea.
adina am vazut-o pe Ema, tare frumusica s-a facut, la link-ul de pe mess, ma bucur ca esti multumita de gradinita, BTW iti citesc articolele, faci o treaba excelenta , felicitari!
elisor multumesc de intrebare!
pisik, felicitari si multa credinta si incredere, daca a inceput sa ia in greutate e foarte bine.
olga felicitari pentru bebe.
daca sunt asa multi copii bolnaviori inseamna ca iar bintuie ceva, ar trebui sa ma pregatesc.
la ora asta scriu pentru ca am ramas sa invat, miine ar fi trebuit sa dau ultimul examen dar m-am hotarit sa nu ma duc, imi pare rau de mor dar din pacate de vineri pina azi nu am reusit, retin cu mare greutate, nu imi sta capul acolo, si problema este ca daca iau sub 15 puncte reiau tot modul, reluatul nu ar fi o problema ci faptul ca il platesc integral si nu vreti sa stiti cit costa! si mai bine nu incerc experienta.il dau peste 6 luni cu o alta serie. sa ma tina doamne doamne sanatoasa si cu mintea intreaga, ironia sortii, am dat 4 examene pina acum la fiecare 6 luni si exact la ultimul am clacat. dar modulul asta a debutat saracul cu stingul, eram in spital in mai cu Matei si trebuia sa predau prima lucrare, nu aveam de gind sa o fac, numai ca in ultima zi de predare intru pe net la amfiteatrul cursantilor si vad o postare a unui coleg ca toate lucrarile sunt obligatoriu de predat, si am stat cu laptopul in brate pe scarile spitatulului intre etaje sa scriu lucrarea ca nu aveam unde, si in 4 ore am scris, nici eu nu stiu ce am scris si cu 15 minute inainte de ora limita - 12 noaptea ora Angliei adica 2 noaptea ora Romaniei am predat-o! se pare ca daca asa am inceput am si continuat!
acum va doresc noapte linistita, sorry ca am scris atit!
recunosc cinstit ca nu am citit din urma, nici nu as avea cum, au fost luni bune in care nici nu am deschis netul, cu regret dar nu am fost in stare. multumesc Gabitzam pentru apelari, pe fuga dar am mai vb. putin.
pisik 4ever spune:
sanatate la bolnaviori!
mamicile care ne tin pumnii! MULTUMESC pentru suportul vostru!
Gabriel nu mai are tubulet de ieri dimineata si papa numai biberon. A ajuns la 2,600 kile si vor sa ni-l dea acasa marti. Sunt f stresata ca nu stiu cum o sa-l fac sa manince. Ultima oara a fost tati al lui si nu a reusit sa-i dea decat 20 ml din biberon, ca dupa aia a adormit. Infirmierele de acolo au experienta si stiu cum sa-i faca sa manince chiar si cu ochii inchisi. Eu nu stiu cum o sa fac 
Nelia, si aici e la fel la urgente. Eu am fost o singura data si mi-a fost de ajuns. In plus, prima intrebare e despre compania de asigurare, ceea ce ma calca pe nervi. Cand am pe Olivia bolnava, incerc s-o tin cu tylenol pana dimineata cand se deschide cabinetul din care face parte pediatrul ei. Daca sun la prima ora si spun ca are febra mare, ii gasesc ei o ora in timpul zilei cand unul din doctorii de acolo (nu neaparat al ei) o poate vedea. Este adevarat ca pot sa merg la ora pe care o zic ei si pot sa stau o ora-o ora jumate in sala de asteptare, dar sunt sigura ca ne vede un doctor. Cand intram, ii iau intotdeauna temperatura apoi doctorul se uita in urechi si in gat, si o asculta cu stetoscopul. Uneori ii iau o proba din gat sa vada daca detecteaza ceva, daca nu imi recomanda tylenol si sa revin daca febran nu scade dupa 2 zile. cam asta e situatia pe aici. Ultima oara a fost la doctor chiar cand am nascut deoarece avea febra mica 38, 38.5 dar persistenta si doctorita a gasit o infectie cand s-a uitat in urechi si i-a dat 10 zile antibiotic.
denisa73 spune:
Buna mamicutelor!
Spuneti-mi si mie va rog ce trebuie sa stie si sa faca la varsta asta?Ce ar trebui sa-l invat,ca parca m-am oprit in loc...Nu mai stiu ce o fi normal si ce nu o fi sa faca
Eu cred ca, Cristian stie sa asculte sa faca cei ceri si chiar ma pot intelege cu el daca nu-l mai protejez atat de mult.Prin asta cred ca i-am facut rau.Ieri l-am lasat liber pt prima data si nu mi-a venit sa cred ca ma asculta si nu se opune la nimic.A dat de mancare la rate pe marginea lacului,a mers pe trotuar si fara sa-l tin strans de mana ci liber.La un moment dat a venit si a zis sa ma tina el de deget.Acum e inebunit dupa usile care se deschid automat.Eu cred ca nu o sa mai m-i se para nimic anormal din ceeace face el si deasemenea se manifesta asa fiinda vrea multa atentie,e rasfatat la culmea,vrea pupaceala toata ziua.Nu i-a lipsit niciodata nimic,orice a cerut i s-a dat fara sa faca nimic in schimb,eu acum sa vad ce gasesc pe internet,ca eu de fapt nu cred ca mai stiu cum sa-mi educ copilul,cumparandu-i toate jucariile posibile nu mai tine,trebuie sa vad cum trebuie sa-l educ ca habar nu am.Nu am avut rabdare sa-i citesc povesti si de cateva zile asa asculta povesti, ne uitam impreuna la desene si ii le explic(el pana acum vreo 3sapt nu se uitat deloc la tv)Maine o sa mearga sotul cu el la doctor,ca eu nu stiu germana si sa vedem ce zice si pediatra lui...Lui ii este greu cu germana asta,daca maicasa nu a invatat germana,el saracutul sa invete 2 limbi.Va pupic dulce si tineti-mi pumii sa fie bine
gabitzam spune:
Denisa, si Andrei al meu a facut o pasiune pentru usile care se deschid automat ![]()
Vezi ca am trimis pe contul comun niste carti in format electronic, nu stiu cat ai tu timp si chef sa mai citesti asa ceva, dar poate te ajuta, sau prinzi vreo idee apropo de educatia lui Christian. Cred ca si voi va confruntati cu gelozia, din cauza celui mic, si nevoia de atentie permanenta.
La gradinita asta noua au si un psiholog-logoped, cu care colaboreaza. Avem azi intalnire cu ea sa avem o discutie despre Andrei, ca vorbeste foarte-foarte stricat, din cauza asta are oarece frustrari, se joaca mai mult singur, nu prea se amesteca cu ceilalti copii. Plus problemele cu gelozia din cauza lui Raducu.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mercedes spune:
denisa- probabil nu sunt cea mai in masura sa ti spun ce sa faci dar iti pot spune ce am facut eu cu bia ca ma streseaza inca si acum.Si noi am fost la medici, neurolog si logoped in jurul vartsei de 2 ani si nu demult la orl si toata lumea ma asigura ca e ok ca isi va da drumu sa vb corect numai rabdare sa am.Ce ii drept ca de atunci eu vb. cu ea doar romaneste.
Ea a ajuns in lb romana sa vb. si la aceasta varsta inca fara verbe in marea majoritate a cazurilor si fara sa spuna cateva consoane( de ex. il spune pe c la finalul cuvantului,,pic,, dar in mijloc sau in fata spune altceva; inlocuieste pe g cu b in loc de gabi spune babi si mai sunt cateva). La gradi am cerut special daca se poate desigur sa fie luata in evidenta sa faca logopedie, chiar vineri am fost si am vb. cu logopeda dar.. e la inceput de drum din cate mi am dat seama.Imi spune ca de ce imi fac griji ca deocamdata nu se pune problema logopediei ci eventual al preventiei pana la 4 ani.
In schimb am vb.tot vineri cu o alta logopeda ce ii drept la telefon aprox. 10 minute si mi am dat seama ca este profesionista exact ceea ce cautam. I am expus problema si peste vreo doua saptamani voi merge la ea cu bia. Abia astept!Mi a spus ca nu este f grav ceea ce spun si ca da intradevar este prematura logopedia acum. Am cerut sa mi faca o evaluare si sa mi spuna ce sa fac pe mai departe.
gabitzam- uitate daca ai timp pe corectarealimbajului.ro sunt exemple concrete daca cumva va incadrati la capitolu consoane stalcite...
denisa- incearca sa iti faci timp pe zi macar 30 de minute sa i citesti sa colorati sa va jucati desigur grupate nu mai mult de 10 minute deodata. Am ajuns acum sincer sa coloram si dupa ora 22 desi celalalt copil al meu care are 9 ani la ora 21 e in pat si doarme.
Se vede la gradi diferentele intre copii la desenele copiilor.Bia deseneaza frumos fara sa am pretentia inca ca nu iese din contur.
gusta- casa de piatra!
sanatate bolnaviorilor!
ChrisDun spune:
Salutare, mamici !
Pe noi ne paste o raceala, intai m-a luat pe mine, saptamana trecuta, cu durere in gat si tuse seaca, in we a inceput si Carina sa tuseasca sec, iar tati s-a trezit azi cu durere in gat. Tocmai ne laudam vineri ca n-am cules nicio bolesinta de la gradi, pentru ca i-am dat Imunogrip conform schemei, si Oscilococcinum o data la doua zile…
Vineri am avut o discutie cu directoarea gradinitei, si, printre altele, am atins subiectul copiilor batausi. La Carina in grupa e unul care e foarte dezvoltat, ca sa nu zic ca mai varstnic decat ceilalti copii, si care l-a bumbacit pe altul asa de bine, ca i-a dat borsul pe nas. Fata mea a povestit acasa cum doamna l-a dus repede la baie, pe copilul batut, sa-l spele. Si cand ii povestesc toate astea directoarei, ea imi zice cu nonsalanta : “Si dvs. credeti ce va spune fata dvs. ? Eu va spun ceva: copiii mint ! Sa nu credeti ce va spune” bla-bla
Mey, si ne-a batut apa in piua cu “copiii mint” de era mai-mai sa o si credem
. Perfida fiinta ! …Si sa te vezi directoare de gradinita la 30 de ani nu mi se pare cuser deloc… la varsta asta unde de experienta pedagogica si experienta cu copiii…
Tot din ciclul "noi si directoarea" : ii povestim domnisoarei directoare ca nu i-am dat fetii carne de porc pana la varsta de 3 ani, si ca nu ii dam mezeluri. "Foarte rau !" - trebuie sa invatati copilul cu absolut orice. Nu zau ?! Pe toate gardurile se scrie ca mezelurile contin toate porcariile, si ea vrea sa ii dam fetii sunca de cauciuc ! Cat tupeu !
Nelia, la noi la urgente ii dau antitermice (oral sau injectabil). Noi am avut de doua ori febra mare, si o data am primit algocalmin injectabil (cred ca in strainatate algocalminul e interzis…), iar a doua oara un cocktail de Nevralgin (picaturi care contin algocalmin) cu paracetamol tableta… In fine, din punctul asta de vedere eu am fost multumita, i-au scazut febra si diagnosticul pus a fost corect. Sa ne fereasca Dumnezeu de boli !
Oana englezoaica, mey, de ce erai moderata ?! Eu probabil am pierdut fix partea cu moderarea, pentru ca stiu ca va lasasem discutand despre afacerea cu hainute. Cred eu (ce perspicaca sunt
) ca de-aia te-au luat la oki, desi nu mi se pare nimic rau in a-ti dezvolta o afacere, mai ales ca nu bagi pe gat nimanui nimic. Ba chiar stiu ca una din fete (parca Gabitzam) ne prezentase un link al unei persoane tot de pe DC, care aduce hainute de oriunde vrei sa comanzi… ei bine, aia da, tu nu. Ce impartialitate, dom-le ! 
Da’ stii vorba aia: noi sa fim sanatosi !!
Pisik, sa fie sanatos Gabriel, sa va bucurati de el si sa creasca mare si frumos alaturi de surioara lui dragalasa ! Felicitari pentru bb, a fost si pentru mine o surpriza cand am citit ca deja s-a produs evenimentul.
Lili, refacere rapida si multa sanatate tie si lui bb ! Nu am reusit sa imi dau seama ce este si ce nume va avea… 
Denisa, nu stiu ce sfat sa iti dau ! Cat priveste cumparatul jucariilor, si a absolut tot ce vrea copchilul, eu incerc cu greu sa o controlez pe socrela, care ii cumpara aproape zilnic pufuleti ca sa ii dea 'surpriza' din punga cu pufuleti. Am avut discutii, ramas ca nu ii mai da pufuletii, dar de maruntisuri tot imi umple casa. Si n-ar fi nimic rau in asta, daca n-ar invata copilul ca totul i se cuvine
. La noi functioneaza conditiile: “Daca esti azi cuminte, diseara primesti …”, dar nu o conditionam in fiecare zi, ci, uneori, in we. Cu tinutul de mana trebuie sa recunosc ca sunt mama nebuna
, si prefer sa o tin de mana chiar si in parc, decat sa imi fuga si sa se piarda. Bineinteles, daca nu e aglomeratie prea mare, o mai las si libera
.
Danelutza, Tdi, Monu, Loreen, Androix, ce rau imi pare ca boliti… multa sanatate ! (imi cer scuze daca am omis pe cineva, la ora asta nu functionez prea bine, din cauza de migrena
)… sunt sigura ca omit pe cineva, imi cer scuze de pe-acum 
Olga T, un mare
pe burtica ! Sarcina usoara si bb sanatos ! (nu mai stiu daca ti-am facut urarile astea, dar iti doresc sa fie totul bine pentru toti 4).
Eli, merci ca ai intrebat de noi
. Eu am inceput sa intru din ce in ce mai rar pe DC, si bineinteles ca nu mai reusesc sa ma pun la curent cu nimic.
Gusta, felicitaaaaari ! Si eu, ca si Loreen, nu stiu cum ati ajuns la concluzia asta, dar ma bucur tare mult pentru tine si pentru Mara ! Am vauzt ieri pozele, sunteti frumoase amandoua, Mara e adorabila cu rochita eleganta… Felicitari si casa de piatra !!
Gabitzam, ce odisee cu gradinita ! Bine macar ca s-a terminat cu bine.
Oana englezoaica, Pisik, si noi am avut mana scoasa din cot, pana acum de doua ori (aceeasi mana), si de la ortoped am inteles ca pana pe la 7 ani trebuie sa umblam cu grija cu manutele ei, ca sunt articulatiile sensibile.
Cornelia, daca pe Stefan il duce altcineva la gradi tot asa face ? Noi am fost vineri cu fata la gradi, si n-a vrut de nicio culoare sa intre in clasa, se crampona de noi si plangea cu lacrimi adevarate. DAR de cand am inceput gradi pana acum, n-a avut absolut nicio problema in nicio dimineata - pentru ca o duc bunicele
blondinul plangaret!
Multa sanatate bolnaviorilor !
loreen spune:
Buna ziua
A NASCUT LILI LA 10,55 O FETITA MARICICA FRUMUSICA DE 3700 GR PE CARE O CHEAMA IULIA ... AMANDOUA SE SIMT BINE ...
Daniela nu stau acasa ... am femeia care o lua oricum la 13 acasa sa doarma si care m-a batut la cap sa retrag fata ca nu-i bine pentru ea acolo ...
Azi am fost sa o anunt pe asistenta si pe educatoare ca nu va merge toata saptamana si -mi spune asistenta ca nu-i place cum mananca astia mici ...hait pai mie-mi spune si -atunci ma iau io de ea si ii spun ca fii-mea mi-a scazut un greutate un kg in 3 saptamani ca nici acasa nu vrea sa manance ... si sincer nici eu nu as manca laturile lor ...
Vineri cand m-am dus sa iau fata nesimtitele naibii nu au avut rabdare macar sa astepte sa plece parintii si isi imparteau deja , intre ele, suplimentul si pungile cu carne si legume ... si eu ma uitam la ele s vad macar un semn de jena ...
Ce ma intreaba fata in we " mama mai esti suparata pe mine?!" ,apoi cu lacrimi in ochi imi spune" mama sa nu fi nishiodata suparata pi mine ca eu te obesc " ... intru in amanunte ca sa aflu ca tranta aia ingalata de educatoare le spune copiilor inainte sa-i puna la coltul de rusine ca o sa se supere mami si tati pe ei daca nu sunt cuminti si nu o sa-i mai iubeasca ... poftim cultura
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"