Copiluti de mai-iunie 2005 (86)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gusta, superba rochia! Iar Mara e frumoasa si are un par lung si cirliontat! Casa de piatra si sa petreceti ani multi su frumosi impreuna. Si mirele arata biiineee, pai nici nu se putea altfel, cu doua fete atit de frumoase!

Laura, sanatate multa Deliei!

Danelutza, si voua la fel, ca vad ca boliti prin simpatie impreuna.

Androix, si voua la fel, sanatate multa!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia sanatate multa Tudorei. Cind Isabella avea 40.3 grade, eu nu o lasam sa doarma, imi era frica, ii tot puneam ciorapeii uzi cu otet si o lasam dezvelita la picioare ca sa-i scada temperatura si a functionat. De fapt imi aduc aminte, ca atunci cind eram mica, mica, faceam mereu febra ca aveam probleme cu amigdalitele , doar invelita in cearsaf udat cu otet, scadea febra.
Sanatate multa si aveti grija de voi

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Gusta, Casa de piatra! Ce frumoasa e Mara!

Nelia, Laura, Danelutza, Androix, Tdi multa sanatate!

Olga, ma bucur ca sunteti bine!

Pisik, la multe kg inainte lui Gabriel si sa ajuga mai repede acasa!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Buna, fetelor,

Ma bag si eu putin in vorba sa ii spun Neliei, ca nu stiu daca virusii/bacteriile de Quebec sunt la fel cu cei care circula prin Ontario, dar dupa temperatura foarte mare, frisoane si vorbit total aiurea despre "the pink one" pe tavan, Maria a inceput brusc sa se planga de durere de ureche. Am ajuns azi-noapte la urgenta si suntem pe amoxicilina, pe motiv de ureche rosie.

Eu am mintit nitel zicand care temperatura de 3 zile (avea doar de doua si un pic), dar mi s-a parut de speriat asa temperatura (40, si cred ca daca o convingeam sa mai tina termometrul mai crestea). Iar frisoanele - groaznic! tremura saraca din tot trupusorul si scancea din cand in cand "my sick!"

Eu zic ca ar trebui s-o vada un doctor pe Tudora, cu toata nebunia care inseamana aici ER. Macar ca sa te linistesti.

Where there is a will, there is a way.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Multumesc de aprecieri la poze.

Loreen si am facut-o si pe asta.

Danelutza iti dau tort ca e creatie personala.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

... iar liniste, unde sinteti ?

Gusta daca ai facut tu tortul, atunci sigur vreau doua feliute, ca dupa alea din comert cu ma omor, ca-mi ramine gust de conservanti pe limba...

Nelia cum se mai simte Tudora ? Ai fost cu ea la doctor. Spun si eu ca Robotica, mergi repejor sa nu aiba ceva mai mult de un virus. Uitasem sa-ti spun, Isabella la febra asa mare avea otita, ii bagam supozitoare in fundulet si febra in loc sa scada, crestea .

Laura voi cum mai sinteti ? Ce face Delia ?

Elisor ce faci, te dai pe derdelus, a venit zapada si ai disparut din cadru ?

Teddy ce mai faceti, cum e la voi, ca la noi a venit frigul ?

Cuscra cum te mai simti ?

NewMami multumesc de vizionarea pozelor. Am vazut si eu albumul vostru, dar n-am putut sa-mi las amprentele pe acolo, ca nu ma lasa sa comentez pozele , nu stiu de ce

Ada nastere usoara miine, refacere rapida, bebe sanatos si mincacios .

Mai vroiam sa mai zic cite unele, dar... tot vorbesc singura pe aici, mai bine ma duc sa bag un strugure la ghiozdan

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna seara..

Suntem asa si-asa ...ieri pana nu i-am facut o spalatura cu novocalmin in fundulet nu s-a dat coborata febra mai jos de 39,5 si mi-a mai stat si treaza pana la 2 noaptea ... azi gatul arata mai nasol ca ieri ca dovada ca nu mananca nici rugata ... cu boala asta acuma si dupa 3 saptamani de gradinita a slabit un kg ... maine cand ma duc sa anunt ca fii-mea va lipsi voi avea grija sa-i spun asistentei medicale despre aspectul asta ... nu stiu in ce masura o va interesa dar eu macar imi spun oful ...asta ca sa-mi fac incalzirea pentru sedinta de la gimnaziu de dupa-amiaza...

Nelia eu daca pot ma voi ciondanii cu toata lumea ... nu stiu cum este in alte tari dar aici beneficiezi de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in varsta de 7 ani ... deci simplu daca nu ai cu cine sa-l lasii cand este bolnav iti iei frumos concediu medical si stai acasa cu el ca pentru motivele unuia si altuia sau pentru indolenta unora sa traga copilul meu iarasi nu tolerez ... eu mi-am luat de multe ori concediu medical pentru mine ca sa stau cu Bianca cand era bolnava ...asta ai vrut copilul esti raspunzator pentru binele lui dpdv ...

Gusta ma bucur tare tare ca ati luat decizia de a face pasul asta ... imi pare rau ca a pierdut povestirea despre cu ati ajuns aici...oricum ai fost o mireasa tare frumoasa cu o domnisoara de onoare pe masura ...

Daniela aici sunt dar am avut o zi plina azi cu vizita pe la doctor , apoi pe la cratita cateva ore bune si in rest nimic ... acuma ma duc sa ma rasfat cu o baie , asta daca nu o apuca pe Delia "mama mi-e dor de tine" la plezneala ...

sanatate multa multa bolnaviorilor ca s-a deschis sezonul la viroze ...

Laura cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Robotzica, ce chestie, si serpii Tudorei care veneau spre ea erau tot "pink". Va dau paste de la Sezatoare, ca am descris acolo experienta de noaptea trecuta:

Am fost asta-noapte la urgente! Nu am stat mult, desi erau foarte multi oameni, am intrat relativ repede din cauza febrei foarte mari sau a gurii mele (si mai mari). Glumesc acum, dar am un gust tare amar dupa noaptea trecuta. De data asta nu am mai stat ca bleaga si am plecat de acolo linistita... desi tot cu Tylenol. Tudora parea bine pe la 8, avea un 38.2, la 9 cind am culcat-o i-a mai crescut un pic, dar nu era foarte mare, 38.8 (fata de 40 cit avusese). I-am pus un supozitor in fundulet, i-am dat si niste sirop de tuse din Romania, de brad (ca au aparut si simptomele, avea nasucul infundat si din cind in cind ii venea sa tuseasca). Am verificat-o de mai multe ori in somn, era bine, pina pe la 1, cind am pus mina pe ea ardea si avea si asa o pozitie in pat, parca lesinase. Am trezit-o, nu putea sa stea in fundulet, i-am pus termometru... 40,5. Si avea un fel de spasme, ca de epilepsie... pur si simplu o iei razna cind iti vezi copilul asa. Si nu auzea nimic din ce vorbeam, era total absenta. Asa ca, oarecum impotriva vointei sotului, i-am bagat pe amindoi in haine groase asa cum erau si ne-a dus Octav la spital, noi doua am ramas acolo si el s-a intors acasa, ca o lasasem pe Agata dormind, am zis sa n-o mai chinuim si pe ea. Am stat ora la triaj, Tudora cu 40.5! Avea miinile reci, fata la fel, in schimb fruntea si restul corpului ardeau atit de tare... Mi-a spus ca-i amortesc picioarele si ca o dor, m-am speriat si m-am dus din nou la receptie si mi-a spus ca sint altii cu urgente si mai grave si ca trebuie sa asteptam. Si mi-a venit asa o idee, am zis, da, astept si doua ore daca e nevoie, dar pe raspunderea cuiva de la triaj, pentru odata trecut pragul spitalului, raspunderea e impartita: a mea ca parinte si a lor ca personal medical. Nu m-am enervat, eram atit de speriata, Tudora zvicnea in brate de ziceai ca e scuturata de cineva si isi ascundea privirea ca cica vin spre ea... cred ca avea iar halucinatii. Dupa 5 minute, a venit o infirmiera si ne-a luat inauntru, i-a pus termometrul - 40.6. I-a luat pulsul si tensiunea, i-a dat un sirop antitermic si ne trimite pe hol. Am mai stat un pic si ne-au chemat inauntru, apoi inca vreo ora pina ne-au chemat la doctor (era un singur doctor si 3 infirmiere pentru toata noaptea). Acolo mai stam inca vreo jumatate de ora si vine doamna doctor pentru care am asteptat atit. A ascultat-o la plamini, i-a luat tensiunea, i-a palpat abdomenul, i-a controlat niste reflexe, febra scazuse, nu mai avea nici spasme... si ne trimite acasa, cica sa-i dau Tylenol. Mai fetelor, in momentul ala am vazut negru in fata ochilor si i-am spus ca de acasa si de pe Tylenol vin si ii descriu inca o data simptomele (spasme, halucinatii, nu a mincat de trei zile nimic, dar nimic, numai apa, ceai si suc de portocale, si astea fortata le-a baut, nu face pipi decit putin, are diaree...). Ma intreaba dar cind ii scade febra e vioaie, ca de obicei? Da, oarecum. Dar a stat mai mult in pat, nu pot sa spun ca ii da energia pe-afara. Ei, atunci putem sta acasa si sa asteptam. Aveam senzatia asa ca ma cearta ca am venit si inmultim numarul la urgente, cind noi nu avem nimic, decit... ce am scris mai sus si toate astea la un copil de 3 ani si jumatate, de 13.5 kilograme. Dar am fost calma, numai ca de data asta nu am mai spus mersi, bonsoir, ci am continuat discutia, desi ea se indrepta deja spre alt pacient. Asa, spun eu: deci la aceste manifestari, la aceasta febra, putem merge acasa si sa asteptam... cit? - intreb eu. Pai, si o saptamina, imi raspunde ea grabita. Si cit de mult poate sa creasca febra peste acest 40.6, la cit se moare la virsta asta? Ei, nici asa, zice ea, pai nu e importanta cifra, ci starea copilului cind ii scade febra. In seara asta am venit la urgente pentru ca avea 40.6 si nu avea starea ei naturala, era intr-o aparenta stare de lesin. Da, unii copii reactioneaza asa, dar nu e grav, atit timp cit e hidratat si are stare buna atunci cind nu are febra. Bine, spun eu, ma duc cu ea acasa, dar as putea sa plec din spital o foaie cu o semnatura prin care cineva isi asuma raspunderea ca ma trimite acasa!?! A facut niste ochi... madame... deja simteam ca-si pierde rabdarea. Dar nu am lasat-o sa continue si am continuat eu (ah, ce bine e sa incepi sa stapinesti limba si sa-i dai drumul sa vorbeasca): ma trimiteti acasa cu un copil de 3 ani si jumatate venit cu 40.6, spasme, halucinatii (dvs. ati spus ca are, noi nu am constatat - da, dar eu cred copilul si noapte trecuta s-a trezit din jumatate in jumatate de ora urlind de frica ca vin serpii spre ea). Asa, deci ma trimiteti acasa fara sa-i luat nici macar un simplu test de urina, care dureaza citeva minute ca sa aflati daca are infectie urinara (mama, adica eu, are antecedente si a avut trei in ultimele 8 luni), nu-i luati nici macar un pic de singe, sa-i faceti un test sa vedeti daca nu cumva e vorba de o infectie... dar ce vorbesc eu de astfel de lucruri, cind eu am vazut cu ochii mei ca nu v-ati uitat nici macar in ureche sa vedeti daca are otita, desi v-am spus ca infectiile la urechi au fost singurele ei probleme de sanatate de pina acum. Asa ca, plec acasa, linistita, ori cu niste analize facute, sa vad eu ca nu e ceva grav, ci doar un virus cu febra mare si ii dau Tylenol cu placere, ori cu o foaie prin care va asumati raspunderea pentru viata copilului meu. Si am iesit pe hol, m-am asezat pe un scaun ostentativ si acolo aveam de gind sa stau... Dupa vreo 10 minute a iesit o infirmiera si mi-a dat un borcanel pentru urina si ne-a trimis sa-i ia singe din degetel. Am plecat cind am avut rezultatatele, negative (probabil spre satisfactia doctoritei... si a sotului, care a stat acasa cu bebe urlator in brate vreo ora si cind l-am sunat sa vina sa ma ia si mi-a raspuns rece si oarecum ironic, asa ca nu vorbesc cu el!), dar eu inca mai cred ca nu avea cum sa stie dupa un consult de 3 minute ca era un virus si ca nu era vorba despre altceva, mai grav. Prefer sa fiu eu paranoica, Tudora are tot 39.5-40 temperatura, sper ca e asa cum spun ei, dar macar stau linistita ca e un virus, organismul lupta si astept sa vad cine va invinge in citeva zile.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Nelia ma sperii prin ce treci si cum e sistemul sanitar, cum te trateaza sau nu te trateaza, de fapt, medicii. Sanatate multa si Doamne ajuta sa nu fie nimic grav. Aici cind am fost cu Isabella, a vazut urechiusele si imediat i-a luat singe sa-i faca analizele. La urgente am fost doar pentru mine, anul trecut cind am cazut, dar mi-au facut radiografii peste radiografii, desi mie mi se parea ca nu-mi fac nimic. Dar acum ca ai povestit, ma ingrozesc prin ce treci. Pina la urma ti-a dat o hirtie semnata si parafata ca te-a trimis acasa ?
Sanatate multa

Laura sa inteleg ca de miine intri in CM ? Sanatate multa Deliei

Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Nelia multa sanatate. tare ciudat sistme. sa va zic cum a fost la noi aseara cu Antonia. dupa 7 zile de klacid brusc aseara 39. mergem la spital o vede si ii baga branula. cel putin au vrut ca nu au putut ca i se spargeau venele. i-au bagat gentamicina si inca ceva + algocalmin pe vena. a scris in fisa tanti dr de dimineata sa facem radiografie la plamani, sumar de urina, kk, si hemograma.

asa ca noi iar incepem aventura cu branula. bb are bronhotraheita acuta. :(

va pupam si multa sanatate.

Loreen multa sanatate Deliei.

Mergi la inceput