Scandinavii... se intoarce (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

adela habar nu am daca sunt cursuri prin corespondenta in romaneste (aflai insa ca mai nou de acolo poti sa-ti cumperiwww.evz.ro/articole/detalii-articol/828667/Falsi-dentisti-italieni-cu-diplome-romanesti/" target="_blank"> diplome la kg:) francezii insa au o www.cned.fr/institution/english/" target="_blank">institutie speciala pt asta, apartine tot de ministerul invatamantului. (Datorita ei pot sa plece cu cupiii in jurul lumii pentru cativa ani fara sa piarda nimic de la scoala).

In ceea ce priveste scrisul, va dati voi seama ca nu intentionez sa fac opere de arta, pt asta trebuie stiinta da' trebuie si talent. E doar asa, pentru cultura mea generala si poate o sa ma ajute sa decriptez mai usor informatia cu care suntem bombardati.
Cursurile pe care le gasii aci sunt interesante, de ex "Ecrire pour être lu, ecrire pour informer" (intelegeti voi, sa scrii ca sa citeasca altii sau sa scrii ca sa informezi), sau 'intelegerea informatiei, alegerea surselor, "reflectia asupra subiectelor de actualitate" etc

haha, ce-mi placu hotelu suedez din copac, ma intreb daca o avea toaleta in fundu curtii?

sabina, frumoase pozele, se vede influenta cursului:) Mi-a placut aia cu o tanti care tine aparatul, se vede bine profunzimea. Tanti are un ochi acoperit de una din partile aparatului, asa vrusesi tu? explica-te si tu, stii ca io nu le am cu subtilitatile
si aia cu oglinda imi place, are subiect interesant si e surprins la fix.
In schimb nu am reusit sa detectez care e subiectul in cea cu cartile vazute de sus (va zisei ca am nevoie de cursuri ca sa percep si io lumea subtilitatilor :))

Nu sunt mare fan ana gavalda, nu am citit de ea decat Impreuna (Ensemble, c'est tout) si intradevar mi-a placut stilul cursiv si cu dialoguri in "limbaj de strada" ca sa zic asa. Nu am mai citit nimic altceva de ea si nici nu cred ca o sa mai citesc prea curand; acum cateva luni a mai scos o carte ("la consolante") care a fost pur si simplu desfiintata de critica si de cititori, cica nu se intelege nimic din ea, ca nu foloseste verbele (??), ca e plictisitoare. Prin urmare nu am cumparat-o si nici n-o s-o fac. Iata ca nici talentul nu e suficient uneori, mai trebuie si o doza de inspiratie:)

mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

tre sa culc pustimea:)), da raspund repede pana nu uit:
la aia cu tanti cu aparatu nu prea m-a interesat moaca dumneaei.
la aia cu cartile...nu era un subiect special, mi-a placut corespondenta nuantelor de rosu si am vrut sa arate a privire generala.
Asa ca nu esti tu de vina:-)))))))))))

pfiuu, mi-ar trebui un curs de scris la computer mie, la cat de aiurea tastez

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Hai voljena ca v-ati scos voi:
http://www.thedailymash.co.uk/news/society/somebody-sells-a-house-200811121391/

cica Gordon ca e deflation acu, asta va ameteste sa va ia banii ptr alt imprumut

sabina, doruletz succes la cursuri tare interesante par (eu ma tot uit la poze oriunde apuc la reuters, bbc si timesonline au niste arhive...si doru tu ai deja talent cu caru' mie imi place mult cind scrii cu amanunte unde ai fost ce ati mincat, mor dupa tipul asta de descriere exacta)
lila cum e horny iliuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

ha ha,asta-i buna...in Irlanda inca n-am reusit sa vindem prima casa,da' nu ne pierdem speranta.
voljena,te uiti la I'm a celebrity bla bla?

eu am reusit sa iau aproape toate cadourile de Craciun,pfuuuui greu a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui speed

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

ha ha,asta-i buna...in Irlanda inca n-am reusit sa vindem prima casa,da' nu ne pierdem speranta.

Hai, c-o trebuit sa citesc de doo ori stirea ca sa pricep ca ccc chiar se vindu o casa .In aceeasi ordine de idei, io avusei la work zile de tot rahatu' cu criza asta; incepura concedierile, iar azi fura zece. Ne decimeaza astia, asa ceva!! Tura asta scapai, da' nu-s bucuroasa deloc! :-(

Cit despre Ilie, el sta ffff bine cu hormonii...thanks for asking Nu mai bine l-as fi scapat io de hormoni cind era mic???

Cit despre cadourile de Craciun, nici nu vreau sa ma gindesc :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Lila, noi in departament am fost 150 firma aia cu scandal la teveu de ne injurau toti, dupa falimente succesive am ramas 15, stiu ce zici, tristete mare sa iti vezi colegii cu cosu in mina in fiecare vineri.
Ideea e ca esti doar un nr, concedierile astea sint aleatoare, orice ai face, cit te zbati, altele sint criteriile (ingineri extraordinari tehnic cu 250 de nivele peste mine-concediati , lepre lenese-dead wood cum se numesc aici, tinute pina in final). Tin pumnii si nu sta anxioasa ca n-ai ce face,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Seara buna, culcai si io pruncii, omu' mi-e dus peste mare si mai butonez putin pe aici...

lil', e nasol momentul...si eu care sper ca ma mai angajeaza cineva...sa-mi iau gandul!

De fapt intrai sa o intreb pe dorulets despre dilema mea: pe vremea cand invatai io franceza la scoli, sa tooooot fie vreo 30 de ani cand incepui, se spunea : Comment t'appeles tu? iar acum Diana la scoala invata asa: Tu t'appeles comment? Care e explicatia? Se vorbeste asa?
scuze daca nu am scris corect, dar or fi vreo 15 ani de cand n-am mai scris in franceza

Cadouri de Craciun? Hmmm, pana atunci mai am 3 evenimente....

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

ufff, maine e miercuri, ce bine !:)

andrada, da' de astia din nebraska ce ne spui? Adoptara aia o lege "contra avorturilor" (Safe Haven cica) prin care se dete liber la abandonat copii in spitale. Da'leguitorii "uitara" sa specifice varsta si se trezira cu ditamai "copiii" lasati in fata spitalelor, unii si de 18 ani, multi veniti din alte state!! asa cevaaa

sabina, merci de lamuriri, hai ca ma mai linistii, credeam ca toata lumea intelege numai io nu pricep subtilitatile:)
(Pana si Aca ma baga in ceata, azi ii spuneam ca "uite, baietelul e mai mic, are 2 ani, Aca e mare, are 3 ani". Si ea mediteaza: "Aca are 3 ani....da' unde sunt anii"?)

la fel ca si cu casa aia de-o puse andrada.... pai se vandu bre sau nu??
Ca si apartamentu meu ramase in vanzare pe la o agentie si aia ne tot aduc diversi care cica vor sa cumpere. Venii unu si ieri, ma gandii io ca arata a traficant, d'acu o sa-i studiez mai bine

si p'acia vorbesc astia de criza "nemaivazuta" de la razboi incoace. Ca cica au mai fost crize da' erau localizate, adica o regiune a globului tot ramanea prospera ca sa traga economia dupa ea. Da' acu nimic, nimic, suntem toti in aceeasi oala. (totusi mie concedierile astea la danezi mi se par premature, pai daca danezii concediaza noi ar fi trebuit acuma sa cersim prin canale maica. io cred ca aia de la Lilutza sunt cam smecheri si de fapt se folosesc de 'criza' ca sa scape de indezirabili. Vezi daca n-aveti sindicate?)
Ca uite p'acilea nu se vorbeste deocamdata despre concedieri insa se vorbeste mult despre... greve . Pana acu fu greva la Air france, joi e greva in scoli (isi serbeaza si Aca prima greva ) si sambata o sa fie probabil la trenuri.

Si in fond, daca ne da afara ce? de abia sunt libera sa imi iau rulota aia si sa plec in jurul lumii.

mai viu io pana atunci

Mergi la inceput

mihaela, "comment t'appelles tu?" e varianta corecta, aia literara. Alte variante ca "tu t'appelles comment" sau "Comment tu t'appelles" sunt variantele familiare, vorbite pe strada.

Ce cadouri bre? nu auzirati ca e criza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dorulets, multzam de lamuriri. Cred ca profa mea nu fuse prin Franta la vremea aceea, ea stia din carti doar . Cica e mai modern sa inveti acum limba vorbita, ca de asta ai nevoie in primul rand...stiu si io....
La varsta asta incepe genialitatea copiilor, pacat ca se termina pe la 6-7 ani, asa ca noteaza tot-tot .

Io tot mai sper ca la Moshu' n-o sa ajunga criza si nici n-o s-o "puna" de-o greva taman de Craciun!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput