Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (213)
Raspunsuri - Pagina 19
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata!
Si eu ma mir de gradinita la care l-am inscris pe Stefan, dar acum e prea tarziu sa mai fac ceva. Adica acasa nu vreau sa il tin. Este la o gradinita germana de 8 ore de stat, unde se ajunge foarte greu. Adica ori cu pile foarte mari, ori, daca esti norocos, il pui pe lista de asteptare de la nastere. Asta pentru ca este considerata cea mai buna gradinita, personal foarte bun, mancare buna etc. Eu am insa multe semne de intrebare fata de toate aceste referinte. Problema este ca s-a creat o grupa extra, pentru ca au fost multi inscrisi prin ordine de sus. Iar educatoarea lui Stefan este noua, de fapt ea nici nu este educatoare, are studii superioare, dar nu isi gasea loc de munca. Si cum in zona noastra a inceput sa fie criza de vorbitori de limba germana, se pare ca se accepta orice.
Eu am un fix cu limba germana si in Brasov exista o singura gradi particulara germana de 8 ore, dar este intr-o zona foarte ciudata, cu multa populatie de etnie rroma. Asa ca m-am bucurat ca l-am putut aduce aici. Dar nu cred ca am facut cea mai buna alegere. Azi am de gand sa vorbesc cu directoarea.
In ceea ce priveste agresiunea fratelui mai mare, cred ca ar trebui sa ne linistim. Este probabil o gelozie, care cu timpul, va disparea. Stefan isi baga dintii in capul lui Matei, il ciupeste de obraz, de-i raman semne 2 zile, arunca cu fel de fel de chestii in el. Dar altfel, cum vine de la gradi, vrea sa mearga direct la Matei sa ii dea un pusi. Si pentru cateva minute sunt prieteni foarte buni. Iar Matei, in ciuda #8220;terorii#8221; la care este supus de fratele mai mare, cand e Stefan in preajma, are ochi numai pentru el si ii zambeste si il provoaca la concurs de tipete...Sper sa treaca cat mai repede aceasta faza.
jadi spune:
Flavia, indiferent ca am mers pe pile la gradinita, "eforturile" directoarei si a educatorilor sunt convinsa ca au fost sau macar vor fi rasplatite. In plus nu cred ca ne pot exmatricula pentru ca suntem un pic mai exigenti, exista atatea foruri superioare care ii pot constrange si consider din acest punct de vedere ca sistemul de stat poate fi constrans mult mai usor decat cel particular. Asta nu inseamna ca la particular nu ii poti strange de oua cand nu le convine dar atatea scandaluri au fost in gradinitele de stat incat exista o frica a directorilor. Noua ne-a spus directoarea pe fata ca orice nemultumire avem sa o incercam sa o rezolvam in gradinita si sa nu ajungem la inspectorat. Asa ca poti merge la educatoare intai si sa ii spui ca nu ti se pare corect ca un copil sanatos sa stea langa unul cu febra, intelegi mucii, tusea sau alte manifestari moderate dar febra nu este acceptata si daca nu sesizeaza asistenta si apoi parintii, vei merge la directoare spre rezolvare. Sa fii draguta si in acelasi timp ferma.
Ce sa zic, asa este si Vlad, se bucura cand il vede iar apoi il cafteste cum il prinde. Si Dodo la fel, i se scutg ochii dupa fratele lui si uita asa de repede toate rautatile pe care le indura, astept si eu momentul in care se vor juca amandoi. Aseara ne-am jucat impreuna dupa incident, am pus muzica, ne-am luat de maini, am dansat si s-au distrat foarte bine, Vlad chiar il impulsiona frumos de Dodo, sa ridice mainile, sa ii apuce mana la hora, sa faca joc de glezne, ei Dodo pricepea dar nu chiar tot
. Cred ca trebuie sa ii antrenez pe amandoi in joaca si sa uite ale cui sunt jucariile. Azi de dimineata nu am mai avut timp, eu ma imbracam, il imbracam si pe Vlad, Dodo pendula intre noi si taica-su care se barbierea si s-au luat la harta pe un trenulet, pana la urma am aduc cutia cu trenuletele lui Vlad si i-am dat-o lui Dodo sa se joace si cand Vlad a sesizat pericolul, imediat i-a dat locomotiva disputata si si-a strans cutia si si-a ascuns-o "sa nu o prinda Dodo". Deci o teama are dar chiar sa cultivez teama asta, nu stiu daca e bine. Apoi la gradi mi-a spus ca el nu se joaca decat cu fetite pentru ca baieteii sunt rai, ma gandesc ca poate sufera acolo din timiditate sau din noncombat si vine acasa si refuleaza pe fratele lui. O sa intreb azi educatoare daca se joaca si cu baietii!
Inapoi la munca!
Deni &
Vlad & Tudor
RalucaN spune:
Buna fetelor!
In primul rand vreau sa urez si eu La multi ani piticilor aniversati zilele astea si mamicilor Mary si Ioana! Pupici multi de la noi! 
Ufff vad ca o gramada de copilasi sunt bolnaviori…. Le uram si noi multa sanatate! 
Si bineinteles ca si noi suntem in trend (inclusiv eu), Catalina saptamana trecuta nu a mers la gradi, a avut o bronsita cu o tuse urata de imi venea sa o iau pe campii. Acuma ea e bine, dar sunt eu in pioneze….
Deci, sa va zic, am inceput si noi gradinita de la 15 sept., nu a plans deloc dimineata cand am lasat-o, sunt foarte incantata de lucrul asta. In schimb imi povesteste intr-o seara: “ -Stii mami, azi am plans dupa tine. – Pai de ce mami? – Pai plangea si Ovidiu dupa mama lui si am vrut sa plangem amandoi”
Gradinita e destul de OK, e renovata, destul de dotata, mancarea buna, educatoarea e tanara si pare ok. In schimb nu sunt destule paturi. 15 pentru o grupa de 27 de copii, din care majoritatea vor sa doarma acolo…. Deci e jale, cu siguranta ca vor dormi cate doi in pat. Pana acum nu am lasat-o acolo la somn caci nu au avut patuturile, dar de luni o voi lasa pentru ca incepe maicamea serviciul si s-a dus cu traiul bun, intram in paine…. Noi am propus sa aducem patuturi pliante dar nu au vrut ca cica normele europene nu permit pentru acel spatiu decat 15 paturi. Ma rog o aberatie, pai inainte sa se aplice normele mai bine s-ar creea locuri destule pentru toti copii, ca sa nu mai fie nevoiti sa se inghesuie aproape 30 de copii in grupa si sa doarma cate doi in pat.
Flavia, nasoala treaba cu gradinita, trebuie neaprat discutat cu educatoarea/directoarea....Mai, dar eu nu inteleg unii parinti, cum isi pot lasa copii sa mearga la gradi cu febra? In primul rand te gandesti la el, ca trebuie sa-l tii acasa si sa ai grija de el, nu sa-l lasi acolo in plata Domnului, poate cand te-oi inoarce tu sa-l iei o fi mai bine….. Eu inteleg ca multa lume nu are cu cine sa-i lase (asa voi fi si eu de saptamana viitoare…) dar cand e copilul bolnav nu ai incotro, iti mai iei un medical, chiar si fara plata, ca doar ce e mai important pe lumea asta? Parerea mea!
Hai ca m-am intins si am la treaba…. Revin, poate apuc sa mai citesc si eu despre voi, ca m-am uitat tot pe diagonala.
Raluca, mami de www.dumex.com.my/members/tickers/97266/ticker2.png border=0" target="_blank">Catalina-3 oct'05
cge spune:
Jadi, eu cred ca asa sunt fratii: ori se iubesc tare, ori se bat tare.
Si intre Anca si Victor e tot o relatie din asta "intensa".
Trebuie mereu stat cu ochii pe ei, ca au tot felul de idei.
Si ei danseaza impreuna, se joaca, se sperie unul pe altul.
Cel mai tare se cearta pe carti, Victor nu atinge printesele mandrei.![]()
Eu zic ca se vor mai potoli cand vor mai creste, Vlad si Tudor sunt si baieti si apropiati ca varsta. Au mult mai multe pasiuni comune si mult mai multe lucruri de impartit.![]()
Si intre mine si sora-mea e tot diferenta mica, si cand eram mici ne bateam, dar cand am crescut, suntem cele mai bune prietene.![]()
Sanatate multa la toti piticii.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
mary ilie spune:
Noi tot raciti, iar a facut febra azi noapte, insa i-a scazut imediat dupa tylenol, mi-e o mila de el mititelul, e obosit de atata tuse, ii curge nasul, ii lacrimeaza ochisorii, n-are pofta de mancare, ma tot chinui sa-l fac sa guste una-alta, dar nici laptele nu-l mai bea decat la insistentele mele cate putin, ar bea doar apa.
Sunt disperata cu tusea asta , nu mai suport sa-l vad cum se chinuie , mi-a tusit toata noaptea. I-am dat siropul dat de pediatru, de la farmacie mi-a dat ceva homeopat tot siropel nici cu ala nu trece, nu mai stiu ce sa-i mai fac......
Urata raceala
RALUCA cum a trecut tusea la voi?
La noi e tuse din asta iritativa nu e cu expectoratie.
Tonnia spune:
Mary, nu i-ar trebui si vreun sirop antihistaminic, cum e Ketoful asta care se cam da la noi la orice tuse, eu i-am dat lui Dinu la raceala asta si noaptea nu tusea deloc.
Si eu cu sora mea ne bateam tare cand eram mici, acum avem o relatie foarte foarte buna.
In schimb, baietii mei se inteleg bine, adica rar mai intevine cate o cearta pe o jucarie dar imediat se aplaneaza de la sine, sau nu de la sine, Dinu are un mare merit, cam in 95% din cazuri se inteleg bine, se joaca, rad, se alearga, cand vine Dinu de la gradinita se imbratiseaza, se pupa iar Sa plange dimineata dupa el in fiecare zi. Poate ca e mai mica diferenta de varsta, Dinu nu e gelos, eu cred ca a uitat ca a fost si singur odata.
Ma uit ca Dinu si-a asumat clar rolul de frate mai mare, ii place treaba asta, sa-l invete pe Sa diverse, ii explica ce invata pe la gradinita, azi ii arata staminele unei flori si ii explica cum le ia vantul, il atrage atentia cand e ceva periculos. Sa e mai temperamental, sunt sigura ca daca el era fratele mai mare iesea cu scantei.
jadi spune:
Neata!
La Multi Ani Bursicutzei Ioana Catalina, sa fii cuminte si desteapta ca mami ti-a dat frumusetea si cumpatarea!
La Multi Ani Peter si tot ce e mai frumos pe lume, sa ii bucuri pe parinti si sa fii cuminte si inteligent!
La Multi Ani Petru si multa fericire!
Multumesc fetelor de incurajari, era a fost un pic mai bine spre seara Vlad chiar il solicita pe Tudor la joaca doar ca el era prea obosit de atata joaca impreuna
Sa speram ca situatia va fi din ce in ce mai buna.
Eu maine o sa plec la Cta la o nunta, sper sa ne distram frumos mai ales ca mergem intr-o gasca de oameni petrecareti!
La munca cu mine!
Deni &
Vlad & Tudor
RalucaN spune:
Buna dimineata la pranz!
Multumim Jadi! Dragutza cu mine ca de obicei 
Mary la noi a trecut tusea cu sirop expectorant de la humex, multe ceaiuri din coji de nuca si as fi vrut sa-i mai dau si sirop de ridiche neagra dar nu am gasit ridiche neagra prin piata. Tare ciudat...Dar a tinut-o tusea asta cam o saptamana si chiar si acum mai are momente, mai ales dimineata,insa faza nasoala a trecut. A, si bineinteles ca nu am scapat de antibiotic, 5 zile Ospamox/8 ore. Sanatate!
Raluca, mami de www.dumex.com.my/members/tickers/97266/ticker2.png border=0" target="_blank">Catalina-3 oct'05
miflore spune:
LA MULTI ANI CATALINA!!!

LA MULTI ANI PETER SI PETRU!!!

Noi suntem relativ bine,temperatura n-a mai facut de alaltaieri seara, asta inseamna c-a tinut-o doar 2 zile. Tot o spionez cu tusea, incepe, nu incepe...tuseste o data, de 2 ori pe zi si pare mai degraba ca se ineaca cu saliva...nici nu stiu daca-i tuse sau nu...
Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
Ioana75 spune:
La multi ani sarbatoritilor din ultimele zile, si in special Catalinei si lui Peter
!
Sanatate copiilor bolnavi
. La noi nu prea exista zi fara sa o altoiasca Miru pe Sma, iar Sma suporta din ce in ce mai multe fara sa plinga
.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei