Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (192)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Cand citesc de nunti si vad despre ce rochii vorbiti imi dau seama ca-s o ciudata: io n-am nici o rochie de seara. Bine, Bobo e si mai si: in afara de nunta noastrea n-a mai fost niciodata la nunta (asta daca n-o punem pe aia de sapt trecuta, unde a fost sa cadoriseasca mirii si a stat vreo ora).

Anniosia, io zic ca-s OK ambele variante de tinuta pentru biserica. Io personal as alege cu costum, ca-s friguroasra. Sigur gesesti tu ceva dragut cu un pic de stralucire, corespunzator evenimentului.
Recunosc insa ca nici varianta propusa de Rox nu-i de lepadat.
B ce parere are? Sau astfel de decizii te privesc exclusiv?

AStept poze cu nerebdare!

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

papanash, io i-am dat Degeticai un pic de lapte de vaca din comert si a fost suuuper incantata. As fi continuat ca laptele prah e cah, insa am inceput regimul asta de refacere dupa marea cacaceala.
Voi relua cu siguranta cand se regleaza cu burta. As fi preferat insa sa accepte laptele praf pana pe la 2 ani, insa se pare ca vom trece direct pe lapte de vaca.

Mergi la inceput

Am vazut foto frumooase cu puiuti tot unul si unul si mamici mandre si fericite.

Mergi la inceput

Gabriela, ce bine ca sotul tau a scapat teafar! Cu siguranta nu-i deloc placut sa-ti vezi masina un morman de fiare, insa daca reusesti sa iesi nevatamat din asta e mare lucru.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Avem si noi poze de la party 1 an
http://good-times.webshots.com/album/567272516Qdrrro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANDREEA11

Neata fetelor!!!
Vreau sa va intreb cate mese mai mananca bebicii vostri. Mie mi-a zis dr ca dimineata pe langa lapte ar trebui si o felie de paine cu ceva si seara o mancarica usoara si la culcare laptic. Cris dimineata abia bea 180 ml lapte si asta pe la 9.30-10, iar seara uneori mai mananca un sendwich, macaroane cu branza, gris cu lapte insa nu de fiecare data. Mai are o gustare de dimineata constand in fructe, la pranz un fel de mancare (dr mi-a zis sa-l obisnuiesc cu 2), iar la 5-6 o alta gustare constand dintr-un fruct sau iaurt. Nu stiu ce se intampla cu el de nu mai accepta iaurtul. As vrea sa stiu ce fructe as puta bagha in iaurt. orice fel??? Ma gandesc ca parca para, pepene nu merge.

andreea

Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante...

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

Andreea, stiu ca am zis mai demult, dar vreau sa repet ca e fffff important ca fructele uscate sa nu fie conservate cu sulfati/sulfiti (trebuie sa va uitati pe eticheta, ca in mod normal trebuie sa scrie). Daca le luati la vrac, sa stii ca daca fructele arata fff bine, inseamna ca au sulfiti! Caisele, de ex, daca sunt uscate simplu, arata ca vai de mama lor, negre, scorojite, nu iti vine sa le mananci! Dar sunt cele mai sanatoase si GUSTOASE!!! Nu le cumparati pe cele portocalii, aratoase, apetisante ca sunt bomba genetica!

Eu fructe la Lisa mai folosesc mango, pe care il mananca cu placere, cate 1/2 pe tura. Capsunile, zmeura si afinele ii plac la nebunie, dar o irita ff tare la fundulet, deci astea mai rar. Pepene galben, cirese, papaya i-am mai dat, mar, para, prune uscate aburite (in cereale) etc. In general, fructe de sezon.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Aaaa, vroiam sa mai zic o chestie, cu riscul de a crea polemici. Daca credeti ca e ok cand le dati puiutilor chestii care nu sunt indicate si ei le mananca si NU patesc nimic, va inselati. Chimicalele (unele E-uri, sulfiti, sulfati) astea dauneaza la nivel celular, genetic, nu neaparat digestiv, ca face indigestie, diaree, etc. Iar faptul ca le place nu e o garantie ca le si face bine! Iar pe termen lung sunt cu cantec (aici eu bag si zaharul, sarea, prafuri si cuburi gen Vegeta, Maggi etc). Eu nu cred ca ei au preferinte asa de puternice pt sare, de ex. Daca nu stie ce e aia, nu o prefera! Problema suntem noi adultii, ca noi ii invatam, in ideea ca mananca "mai bine" daca le facem mancarea "mai gustoasa". E absolut fals. Sa ma scuzati, dar daca puneti mai multe ierburi (gen salvie, oregano, cimbrisor, chimen, nucsoara, scortisoara, cuisoare - ultimele 2 in chestii gen gris, orez cu lapte etc) in mancare in loc de sare, mancarea va iesi infinit mai gustoasa si mai sanatoasa. Aaaa, ca voua vi se pare fada e alta poveste (voi v-ati obisnuit papilele gustative cu mancare cu sare), dar pt ei e o "simfonie" de arome. Am zis de sare de dragul discutiei, dar la fel pot pleda si antidulciuri rafinate etc. Si, la urma urmei, ce va opreste sa va puneti in propria farfurie sare sau ce alte prafuri mai credeti de cuviinta ca sa ii dati mancarii gustul pe care il poftiti?!? Dar nu vad de ce ar trebui sa ii obisnuim si obligam pe puii nostri sa ingurgiteze traznaile pe care le adoram noi...

Stiu ca e simplu sa gatesti cum ai fost obisnuita toata viata si e nevoie de efort ca sa schimbi unele obiceiuri. Dar credeti-ma ca merita.

Si acum imi puteti sari la beregata .

P.S. Si nu veniti cu scuze patetice ca asa a zis pediatra . La fel i-a zis pediatra si lui Tomita sa renunte la alaptat si saraca de ea s-a chinuit apoi sa reia alaptatul! Si sunt si alte exemple de asemenea minti luminate...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danuta36

Maria ce le ai cu rimele...faina poezia si vesela,astept continuarea...

Adimercedes mai zici o data cum e reteta cu somonul fiert in lapte,te rog mult!Merci!

Dana,mami de Miruna Andreea(01.10.2007)
poze

Danuta, ai gasit pana la urma reteta? Parca Alehiam te-a indrumat cu niste linkuri. Daca mai ai nevoie de ea, da-mi de stire.

Lisa

Mergi la inceput

Am vazut ca se discuta despre cat mananca puii nostri. Cinci mese pe zi mi se pare ok, mai ales ca ei au inca stomacele mici si, in plus, sunt in crestere.

Lisa papa mic dejun pe la 8:45-9am. De obicei, e cam singura masa pe care ma lasa sa i-o dau cu lingurita, deci profit . Si papa cam asa: 150ml de formula cu baby rice si un mar/caise/prune aburite. Sau 150ml formula cu cereale normale de grau cu 1/2 de banana. Sau catre 200g de gris cu lapte de capra. Si musai cateva felii de cascaval la final. Uneori si 1/2 de felie de paine. Sau biscuiti de cereale (WeetBix). Dar mai mult le molfaie, se joca cu ele, le testeaza consistenta.

Apoi pe la 10-11 papa putin mar sau 1/2 de mango (sau alte fructe) si 1 paharel de lapte batut. Daca merg cu ea in parc haleste la ora asta 1/2 de felie de paine integrala si 2 bucatele de cascaval.

Pranzul e pe la 12:30-1pm. Si e cam obligatoriu sa fie auto-hranire. Si atunci ii ofer diverse combinatii de paste cu diverse tipuri de sosuri si parmezan (ca sa stea sosul pe paste si sa nu manance doar faina ). Sosul e fie pe baza de rosii, fie sos alb. Carnea e vita, miel, pui, curcan. Ii mai dau peste cu mamaliguta sau tocanita cu mamaliguta. Sau legume la cuptor, miel la cuptor. Daca e de dat cu lingurita, atunci e ea la aparat. Eu ii pun cu o lingurita in lingurita ei si i-o duc spre gura. Uneori mai strecor si eu printre ele, alteori e happy sa ma lase doar pe mine si ea sa fluture lingurita ei, alteori vrea doar ea sa pape tot. Apoi iar ii ofer cateva felii de cascaval, putina paine, lapte batut. De cele mai multe ori ia doar cascavalul. De supa nici nu se pune problema, pt ca e prea lichida.

Pe la 4-5pm are o gustare de fruct si lapte batut/iaurt (acasa) sau biscuiti de orez expandat sau paine cu cascaval daca suntem afara.

Pe la 6:30-7pm cina. Uneori cam la fel ca la amiaza, cu mici variatii. Sau gris cu lapte si apoi cascaval, paine...

E musai sa aiba cana cu apa langa ea, pt ca bea apa in timpul mesei. Pe vremuri discutasem cu Piciu si zicea ca si Michael mananca mult mai bine daca bea apa in timpul mesei. Eu ii las cana la indemana si isi ia ea cand ii trebuie.

Stiu ca cascavalul suna ca leit-motiv, dar e cam singurul mod in a ma asigura ca ii ofer suficient calciu, pt ca formula nu o bea, doar ce ia dimineata. Laptele batut il bea iar cu pofta, dar putin, undeva la 25ml (ochiometric vorbind dupa paharul de tuica in care ii dau laptele batut, ca vrea ea sa bea asa. Sau direct din cutie!). Iaurt iar are momentele ei, desi laptele batut e mai favorizat decat iaurtul...

Acum fug ca i-am dat de pranz si vreau sa iesim in parc ca s-a inseninat si sper ca s-a si uscat pe jos. Desi sunt 15* afara. Brrrr...

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Neata!

La multi ani papanashilor Vlad Matei si Eduard Alexandru!!!

Am pus si eu cateva poze cu Olivia la un an fix, desi avem deja un an si o luna.

http://family.webshots.com/photo/2744121720061996643rzNsWF

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput