Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (191)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Andreea, la galuste nu ma bag ca nu-mi prea ies nici mie, si oricum, mai bine decat Maria in versuri nu cred sa ti le explice cineva La tocanite eu nu (mai) calesc nimic, nici macar pentru noi. Sotul meu are o gastrita rebela, copiilor nu le dau prajeala, asa ca la noi totul se fierbe. Eu in loc sa calesc ceapa pentru tocana o pun cu ulei ca pentru calit si torn putina apa (asa, cat sa acopere ceapa, deci foarte putina)si fierbe repede-repede pana se evapora aproape toata apa si-si lasa toata aroma, fara prajeala. Apoi le fac ca de obicei.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Vlad ar manca singurel, dar ajunge lingurita de obicei goala la gura. Dar intentia conteaza panala urma. Oricum, cand mananca, ii dau si lui o lingurita in mana, ca altfel n-am liniste. Al mu nu mai mananca nimic pasat. Am incercat zilele astea sa-i pasez morcovul fiert sau marul copt, ca sa nu-si solicite stomacul cu bucati inghitite nemestecate, dar n-a vrut sa puna gura neam pe ele. Cum simtea consistenta de piure pasat, cum isi facea greata singur. Daca-i dadeam in schimb felia de morcov o mesteca.

Mergi la inceput

Isabeluta, Infanrix penta nu exista sub denumirea asta. Doar pediatrii ii spun asa, iar multi farmacisti inca n-au adoptat "porecla". Ce mai bine e sa-i ceri farmacistei infanrix-ul care s face la un an. Asa sigur il localizeaza.

Devylla, filmul ala pare suuuper haios. Chiar as avea nevoie de un pic de destindere zilele astea, dar nam asa un presentiment ca n-o sa prea am parte.

Prevenar noi nu facem. Pediatra noastra nu este de acord cu vaccinarea in afara schemei obligatorii, asa ca ne conformam. Priorix il facem cel mai devreme la mijlocul lunii octombrie, dar n-am stabiit inca definitv. Vrea sa-l mai vada o data inainte de a stabili cand facem vaccinul. Varilix iar n-a sa facem. Mi se pare inutil. Varicela e cea mai "usoara" boala contagioasa, si oricum, mai mult de jumatate din copiii vaccinati fac varicela, si nici macar forme usoare. Iar imunizarea naturala e sfanta.

Mergi la inceput

Hai ca vorbesc p aici ca televizorul. Probabil sunteti la masa. Sa aveti pofta. Am apucat si eu sa mai incarc niste poze cu printul mostenitor, daca face placere cuiva si aveti timp sa ne vizionati: http://www.flickr.com/photos/16792873@N07/

Sa aveti un sfarsit de saptamana placut si linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Ana, ai 2 copii minunati!!!

Apropo de mers,duminica trecuta Rebeca a facut primii pasi in afara sufrageriei.si de atunci tine-te!!Ieri i-am luat carucior de papusi si sa vezi ce impinge la el pe iarba!!Parca a mers dintotdeauna!

Referitor la mancare,ea mananca zdrobit cu furculita de pe la 10 luni.Mai nou ii place sa rontaie din painea prajita cand ii dau sa manance,cum vede felia tipa sa i-o dau.
Aseara i-am dat omleta facuta la teflon,oul intreg batut si pus in tigaie.Nu prea a fost incantata de textura dar a mancat ceva-ceva.

Eu nu fac 2 mancaruri in casa;ce-i fac ei mancam si noi.Si nici nu ma omor cu retete laborioase,la tocana arunc legumele acolo cu apa si ulei si la cuptor sa scada ,la pilaf fierb carnea apoi pun orez,ardei etc si la cuptor sa scada si tot asa...

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)
[www.flickr.com]poze Rebeca[www.flickr.com]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Slippers-multumim! ai un pui blondut si fffff dragut si zambaret! si dra seamana cu tine!
la popou cutadenul a facut minuni in cazul meu! cu toate ca aveam si klorane si mustella!da-i regim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

http://www.flickr.com/photos/21392100@N04/2872474882/

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)
[www.flickr.com]poze Rebeca[www.flickr.com]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Cecilica, nu stiu daca ti-a raspuns cineva, ca am citit pe sarite, la intrebarea despre cadouri. Eu una nu inteleg ce o sa facem cu cele trimise de fetele din strainataturi?! Practic alea o sa fie in plus, nu, din moment ce toata lumea aduce cate o jucarie... Cred ca era mai simplu ca fiecare mamica sa aduca una bucata jucarie, pentru cati copilandrii are (daca are doi, sa aduca doua jucarii). In felul asta, vor fi un numar egal de jucarii pentru toti kinderii participanti. De asemenea, ma gandeam sa fie jucarii unisex (ca fetitele se mai joaca ele cu masini, dar baietii cu papusi...).

Roxana, cred ca cel mai ok este sa luam tortul de la Agapitos sau Alice. Am auzit ca toata lumea lauda cofetaria asta. Si Georgi si Piticot sunt ok (din punctul meu de vedere), dar hai sa luam ceva ce a fost acceptat de majoritate, ok?!
Bine, cel mai tare era sa fie facut de cineva dintre noi, dar la faza asta nu pot sa vorbesc nici macar in numele meu...
Oricum, mai e destul timp pana atunci, asa ca avem loc de sugestii, propuneri si reclamatii.

Ca sa nu mai spun ca exista si aici variante. Am doua exemple... Verisoara mea i-a comandat un tort excelent iubitului ei, de la Carrefour, absolut delicios (numai ca nu fac decat teren de fotbal cu jucatori, poza bebe sau printese). Morala era ca poti sa ai norocul sa gasesti si undeva nu foarte pretentios...
Al doilea exemplu este cel al tortului de la botezul lui Y. In viata mea nu am mancat ceva mai bun, parol! Si fusei frate la muuuulte nunti, botezuri, cununii, petreceri aniversare, revelioane, ma rog, chestii cu tort... Tot verisoara de mai sus a vrut sa-si faca ziua la acelasi local, bazandu-se pe renumitul si mega-laudatul tort. Numai ca, de data aceasta, desi era acelasi, nu mai era la fel de gustos...

Micul Yanis creste mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Legat de tort, daca spuneti Agapitos asa sa fie, eu nu am comandat nici la alice nici agapitos, asa ca imi spun parerea degeaba.

Teodora, cand ai facut prevenarul i-a facut doar jumatate din cantitate?????? asa am inteles ca se procedeaza pana la 2 ani( abia dupa 2 ani se face toata doza), chiar imi spunea cineva ca s-a cuplat cu o alta mamica cu baietel si l-au impartit....nu am vb cu dr despre asta....pana la urma se arunca.....nu ma pricep,chiar mi s-a parut curios ca a facut la 2 bebici.....

Roxana, nu am fost in parc, as fi vrut, am pus muraturi ca acum vine iarna si am beciul gol, anul trecut am ramas fara(bebe abia nascut) si a fost nasol...nu am pus azi decat 10kg gogosari si tot cam asa castraveciori.

Ana am vazut frumosul blond

Anisia mie doar mi-a trecut prin cap.....legat de copilasii mai mari, dar acum sa fim serioase baiatul lui Maria nu se mai joaca cu masinute....hihi
Legat de cadourile din strainataturi, participa la tombola si o sa le trimitem si lor cadouri( Roxana stie mai bine ce si cum)

Pinacolada, am fost la babyexpo joi....

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Noi ne-am trezit cu muci, nu febra, nu tuse, doar muci.....momentan curatam bine nasucu si ii dau doar panadol.....daca maine e tot asa mai vad....

Sim parca si voi ati patit-o cu nasucul infundat dupa vaccin, ce i-ai dat??????? pentru mail...bune idei, la unele din ele nici nu ma gandisem sa-i dau lui Cristi.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze

Mergi la inceput