Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (102)
Raspunsuri - Pagina 14
mychydutza spune:
toaleta e locul preferat si in cazul nostru! pana acu era bine ca nu stia sa deschida usa la baie dar acu s-a invatat, asa ca trebuie sa-l pazesc tot timpu ca altfel il gasesc pe jumatate bagat in vasul de WC. si ce-i mai place sa vanture cu mana apa de acolo.......mor cand il vad.
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
Diana2007 spune:
Seara buna/Buna dimineata si de la noi !
Cum sunt in concediu timp de o saptamana am intrat sa vad ce mai fac strumfii, si nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca Victor li se aseamana in multe privinte. E bine sa stii ca si altii trec prin aceleasi faze, parca mai respiri adanc o data si o iei de la capat cu alergatul dupa el prin casa, pe la baie, prin garaj si prin toate cotloanele unde isi gaseste ceva de facut.
Am citit si despre puii bolnavi, si desi poate par cinica, deja imi zic "a, nu-i nimic grav, si Victor a avut asta si a trecut". Ca sa fac o enumerare scurta: bronsiolita si infectie la ureche la trei luni, gastroenterita la opt, inca o infectie la ochi si ureche cu temperatura peste 40 de grade care nu ceda la antitermice pe la un an, un virus ciudat cu bubite pe maini, picioare si in gurita, plus cateva raceli cu muci intinsi saptamani intregi si episoade de febra cateva zile fara alte simptome. Astept acum "colectia de toamna" de la gradinita (unde merge de la opt luni/grupa de bebei) si ma astept la ce e mai rau. Ca o masura preventiva am luat din Romania un preparat de la Plafar pe baza de propolis, laptisor de matca, miere si echinaceea pe care am inceput sa i-l administrez de o saptamana, sper sa ajute. Am incercat si in primavara cu Imuno baby dar nu prea am vazut rezultate (adica dupa o luna de adminstrare a racit de toata frumusetea).
Bafta mamicilor cu puii bolnavi, nu uitati nici o clipa sa va spuneti "situatia este sub control" chiar daca nu credeti asta, va ajuta sa luati o decizie si sa actionati promt (
Valen pentru asta !)
Despre subiectul laptelui, eu l-am intarcat pe Victor acum trei saptamani pentru ca am fost rapusa de un virus adus de el de la gradinita, o raceala (care s-a transformat intr-o sinuzita) care m-a tinut treaza cateva nopti de ajunsesem sa nu mai ma pot da jos din pat de dimineata sa ma duc sa-l alaptez. La noi, dimineata la trezire, ramasese singura alaptare, restul erau la biberon (una la pranz la gradi si una seara inainte de culcare) asa ca nu a fost foarte greu. Ce e mai greu (asa cum mai scria cineva) este ca dimineata se trezeste bazaind si vrea imediat laptele, la inceput il luam pe el in brate si ne duceam impreuna jos sa incalzim laptele, dar dupa cateva zile am schimbat rutina: eu il iau pe Victor, sotul incalzeste laptele si-l aduce.
Laptele de vaca i l-am introdus mai puternic dupa un an, ma refer in biberon, si incet incet a inceput sa-l refuze pe cel praf pe care intentionam sa i-l mai dau un timp ( desi medicul mi-a spus clar sa-i dau doar lapte de vaca dupa un an), asa ca de vreo luna nu mai bea decat lapte de vaca 3.25% organic (nu de fite ii dam organic ci pentru ca am facut diferenta cu celalalt si parca are gustul laptelui de acasa).
Am trecut si definitiv de la biberon la canita cu cioc (avem din aia de la Avent ca biberoanele Avent au fost scoase din cauza de BPA si nu aveam chef sa trec la biberoane de sticla sau alte minuni) pentru ca in timp am observat ca a ajuns sa inghita mai bine si mai mult. Nu a fost niciodata atasat de biberon asa ca nici nu a observat schimbarea (e adevarat ca am facut-o treptat, mai intai ii dadeam seara cu canita si la pranz cu biberonul, si apoi le-am schimbat pe toate).
Cu mancarea nu pot sa spun ca mai am probleme cu el, desi inceputul a fost greu, acum pot sa spun ca pot sa plec de acasa linistita cu el fara sa am surtucelul cu mancare pentru ca stiu ca voi gasi ceva sanatos sa-i dau sa manance (preferam mancarea de la libanezi cu carne de pui gen kebab, orez, legume la cuptor), la gradinita mananca la fel de bine (desi sunt foarte contrariata cand vad ca servesc acelasi meniu bebelusilor cu copiii de 3-4 ani). Dar atata timp cat (deocamdata) nu a avut probleme din cauza asta, incerc sa raman calma si sa compensez acasa prin mancare bazata pe legume, fructe.
Am mai citit si niste intrebari legate de iaurtul cu fructe, eu nu i-am dat decat iaurt natur, cred ca pe la gradi ii mai dau ceva cu fructe sau arome, nici nu ma intereseaza atata timp cat acasa mananca din ala de care trebuie. Fructele (rase) noi le amestecam cu cereale si lapte. Am uitat sa scriu ca si cerealele de bebelus le-am schimbat cu cele de oameni mari, mai exact cele de care mananc eu (este un mix de sase cereale prefierte pe care le amestec cu lapte fiert si se inmoaie, arata cam ca orezul cu lapte dupa ce sunt preparate, nu au zahar nici alte amelioranti de gust, mie mi-a fost foarte greu sa trec la ele la inceput, dar de cand mananca si Victor parca imi plac mai mult).
O problema o inregistram cu legumele crude, oricat de mici le-as taia, le baga in gura si le scuipa, cred ca gustul este un pic cam tare pentru el obisnuit cu toate fierte, dar eu insist, la fiecare masa de seara are in tavita si cateva legume crude, pana la urma va prinde gustul, sunt sigura.
Cam asta despre Victor, despre mine singurul lucru important (pentru mine) este ca am fost la vizita de 1 an de la nastere si medicul mi-a dat OK-ul pentru bebe2, dar nu inainte de cel putin trei CM-uri (primul l-am avut imediat ce am terminat alaptatul, deci acum trei saptamani) ca sa vedem marimea ciclului (la Victor a fost de 35 de zile!!!). Am inceput deja sa iau multivitaminele Materna tot la recomandarea medicului dar si pentru ca ma simt foarte slabita, am fost foarte frecvent bolnava/racita de cand il am pe Victor si imi doresc o sarcina la fel de buna si de sanatoasa cum a fost la el.
In incheiere va doresc multa sanatate si putere sa-i cresteti pe strumfi si sa auzim numai de bine !
Pe curand,
Diana
P.S. Si cateva poze cu Victor dupa un an
http://good-times.webshots.com/album/567240580hvblcG?vhost=good-times
http://good-times.webshots.com/album/565504825srokIN?vhost=good-times&start=0
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Diana2007 spune:
Mi-am mai adus aminte de ceva: Pestele ! Este cea mai rapida masa pe care o pot pregati pentru Victor si care ma scoate mereu din incurcatura "ce avem azi la masa ?"
Da, Victor iubeste pestele, pe locul 1 somonul (cu sau fara lamaie) facut la steamer (sau la cuptor doar ca asa nu prea stiu cat sa-l tin plus ca daca e congelat nu merge la cuptor, in schimb la steamer, da), apoi tilapia (un fel de cod, dar mai gustos, nu asa fad).
I-l servesc bucatele pe care le mananca singur cu manutele si garnitura cartofi natur (cartof normal sau dulce) tot la steamer, sau MBS (mamaliguta cu branza si smantana).
Intrebare pentru Luna (si alte mamici reintoarse in campul muncii sau carora nu le ajunge timpul sa gateasca in fiecare zi)
Aveti ceva retete de preparat si bagat la congelator pentru ca la ora mesei doar sa le incalzesti sau eventual sa le bagi la cuptor si gata masa ? (asa zisele "make ahead meals"). Am cautat deja pe internet am gasit cate ceva dar as fi vrut ceva "probat" ca nu vreau sa muncesc degeaba.
Multumesc pentru sugestii !
Diana
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Antoanela23 spune:
Neata fetele,
Va invit la o cafeluta calda, buunnaa, mmmm
.
Diana, si noi cam tot la fel cu bolile, de cand am dus copiii la cresa am fost mai bolnava ca oricand. La fel ca tine, astept colectia de viroze de toama/iarna, cu groaza in suflet, dar trebuie sa trecem noi si de asta.
Bafta cu bb2. Ti-am admirat nazdravanul, e scumpic foc, sa va traiasca.
Despre schimbatul laptelui, nu mi-am pus inca problema pt ca pediatra noastra recomanda laptele praf pana la 18 luni. Apoi se gasesc tot felul de formule de "lapte de crestere", sa vedem daca Sonia va accepta, Victor nici nu a vrut sa se atinga de ele.
Multa sanatate puiutilor bolnavi.
Duamna Jadi, v-am admirat in poze, baietii sunt frumosi rau, tu esti o zana supla, chapeau madame, zau asa. Arata f bine hotelul unde ati fost, ma refer mai ales la facilitatile pt copii.
Pupaturi, o zi buna,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) si www.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank"> Victor (8 octombrie 2005)
Poze noi
Sonia la Un An!
musso17 spune:
buna dimineata...la noi ploua,dar tot trebuie sa iesim ca mergem la buni(soacra)![]()
diana 2007,optimist mesajul
...si eu zic acum,a trecut,dar nu mai eu stiu cum...chiar mi-a fost frica,rar mi se intampla dar cand e vorba de cei dragi...
eu am zis ca-l tin pe lapte praf pana la 2 ani,am incecat si laptele de vaca dar nu mi-a parut interesat,poate ca nici nu i l-am servit cand trebuia.
o sa-i dau si eu somon,am vazut ca multe mamici il fac pentru copilasi...si tot asa,la abur.
jadi spune:
Hehe Diana, ai mai venit si pe la noi? Eu vorbesc, ca am pauze din ce in ce mai mari la scris! Victor se pare ca aduce tot ce e gratis acasa dar banuiesc ca isi cladeste imunitatea pentru mai tarziu. Asa a fost si Vlad al meu, acum sper din tot sufletul sa nu mai raceasca.
Anto, mersic de aprecieri! Pe mine ma sperii cate indigestii faceti voi, ce va pun aia in mancare? Eu mi-am cladit asa o imagine, in iarna asta nu o sa raceasca nici unul din cei doi, cu Vlad am sanse, Dodo a racit la 35 de grade dar ma gandesc ca frigul va mai distruge din virusuri. Si da, super hotelul, era foarte bun pe partea de copii, avea inclusiv colt cu mancare pentru ei, paste, sos de tomate si inca 2 feluri de mancare. Si alt colt unde in permanenta gaseai lapte la cutie, biscuiti si iaurturi sau pudding. Aveau si blendar, incalzitor de biberoane/borcanase si microunde, nu aveai nevoie de nimic. In plus aveau banane si fresh-uri, lucruri pe care nu le gaseai la toate hotelurile. In inghetata toata ziua, copil sa fii si sa te lase parinti sa mananci asa ceva la greu!
Eu nu ma grabesc cu laptele de vaca, astept pana la 2 ani desi este atat de usor, il iei si il incalzesti, imi aduc aminte ce usor mi s-a parut cand am scapat de laptele praf la Vlad. Si inca nu ii dau salamuri, sunci, cremwursti si tot ce e preparat, asa am procedat si la Vlad, am asteptat dupa 2 ani si jumatate. Recunosc ca m-ai gresesc cu o branza topita sau un almette dar nu este fan asa ca nu gresesc in mod categoric. Eu am observat ca Vlad a progresat mai greu pe parte de recunoscut alimente interzise, Dodo stie clar ce a mancat si cere exact ceea ii place si nu te intelegi cu el pana nu i se da. Asa ca ma feresc sa ii dau sa guste, e periculos. Pe Vlad il pacaleam, cu asta nu merge!
Aseara am ramas sngura cu ala mic acasa, sotul si capretul s-au dus la concert si la cumparaturi de am stat sa ii astept pana la 11 noaptea!
Deni &
Vlad & Tudor
Simo78 spune:
Diana
loooong time no see ![]()
Bafta la bb2, sa iasa cel putin asa frumos si dragalas ca Victor 
Deni sa-ti iasa rezolutia cu ne-racelile anul asta, ca ati fost bolnavi cat pentru toata strumfaria si piticodromul la un loc.
Zuper concediu ![]()
Simo
mami de www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=222023392&ownerId=4088536" target="_blank">Matei
musso17 spune:
am si eu o rugaminte,daca stiti ceva naturist pentru tuse productiva care sa fi dat rezultate in cazul puiutilor vostri,va rog sa-mi spuneti si mie.
i-am dat ceva din plante,platagina,tei,muguri de brad si alte chestii,imi pare bun,dar doar emolient,dei efectul e cam scurt...m-ar interesa ceva care sa trateze.
fianna spune:
Salut! intru in sfarsit sa ma laud si eu cu poze din vacanta din Anglia si Irlanda urmate de poze de la frumoasa dar scurta intalnire cu Luna!
Si revin cu pozele de la intalnirea cu Cristina din Herastrau, pe care nu cred ca le-am postat inca. Sa-mi dati peste mana daca le-am pus deja, da? ca eu sunt cam ramolita
fianna
cu printisorul Matei
http://www.blurb.com/bookstore/detail/295731