Copiluti de mai-iunie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 9
loreen spune:
"mami e de mancat?"...nu..." atuncia o sa mor si atuncia ma duc la pital si atuncia o sa curga sinje si atuncia o sa ma doare tale si atuncia ma duci la cuburesti si scoate broaste din burta la mine"
Gabi cand m-oi descetzosa eu ce-nseamna "mijlocie III" am sa-ti traduc... initial trebuia sa fie la grupa mica si pe 15 aflu ca a dospit peste vara si e la mijlocie ...sunt 8 clase aici, mica , mijlocie I-II-III, mare I-II-III si pregatitoare...oricum ma bucur din tot sufletul ca nu o sa mai am copil de dat la socializare pentru ca suta-n saz ca nu as mai fi facut-o ... nu-i vad rostul si nici sensul, cel putin la Bianca ceea ce a facut 2 ani au fost ca si zero la scoala cand au luat totul de la capat ... practic 2 ani degeaba... amandoua ale mele sunt sociabile si cum am casa plina mereu aveau cu cine interactiona ...
Sa vezi ce senzatii tari traiesti cand fumezi cu falca anesteziata , buza tremurand si pleoapa ochiului jucand alba neagra ... te simti ca un aurolac parasit
Cuscra sunteti pe culmile progresului ... parca-i Aex finutul meu...el inca nu face noaptea desi mult nu mai are, insa tot asa dimineata jeleste ca la pomana si apoi uita ...
Eu am scos si plapuma dar am dat si drumul la centrala
Daniela probabil ca asta-i viitorul progresului pauzele lungi si dese ... asta o fi explicatia pentru care romanul muncitor pleaca la italieni ...
Aseara am facut pui pe sare , la cuptor ... am incercat din curiozitate ca deh asta-i defectul animalului dotat cu inteligenta ... si spre surprinderea mea a iesit foarte bun exceptand tona de fum si miros care mi-a imputit casa...
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
elisor spune:
Buna!
Sa mai dau si eu pe-aici ca poate imi revin cu psihicul din dotare, dupa sedintele de ieri de la scaoala si gradi am ajuns la o concluzie ce-o macin de multa vreme: nu ma simt deloc apartinand neamului asta de spagari, scortosi, snobi, pilosi samd., in tara asta nu poti functiona corect si normal, pentru ca esti marginalizat, privit cu dispret sau catalogat drept nebun. Mi-e rau si sila. Asta se intampla daca iei pozitie impotriva spiritului de turma
. Nu suntem in stare sa ne respectam opiniile, daca nu ne convine ceva dam cu rosii ca-i la indemana.
Ce sa spun despre gradi? Perspective sumbre. Ma asteptam sa mergem cam pe acelasi tipar ca la cresa, sa inceapa sa-i placa, dar devine din ce in ce mai indaratnica, recalcitranta si nervoasa, eu fac pe dura cu ea ca sa nu vada ca ma afecteaza foarte mult si pe mine. Azi dimineata chiar m-am suparat pe doamne si ingrijitoare ca dupa doua zile a trebuit sa aflu de la copil ca a facut pipi pe ea la somnicul de pranz si nu mai are pijamaua curata. Cu barbita am patit si eu ca Laura, dupa ce-am vazut-o intr-o zi murdara am spus ca-i aduc barbita. Copiii nu poarta barbite, eu am spus ca-i voi aduce, "bine, daca dvs vreti, dar e singura care o sa aiba si sa n-o ratacim", pai cu atat mai mult ca e singura, am spus eu. In orice caz am inceput cu stangul anul scolar pe toate fronturile. Pe Andreas l-am instruit sa evite copilul x, care e aproape vecin cu noi, dar a carui educatie eu o consider gresita si deci nu vreau sa mai aiba de-a face cu el. Dar daca a vazut ca Andreas nu-l mai baga in seama a inceput sa minta si sa-l batjocoreasca si maica-sa a gasit de cuviinta sa-l sune pe Andreas si sa-l ameninte cu urecheala. N-oi fi eu diplomata lu' peste dar bunul simt imi spune sa-l ascult si partea implicata. Si ma suna pe mine nu pe copil. Dar atata stim atata facem.
Mno, hai ca nu vreau sa va stric cheful ca e vineri dupa masa, ne pregatim de weekend si lasam deoparte (as vrea eu) imaginea asta sumbra a primei saptamani.
So, sanatate copilasilor bolnavi! Vad ca s-a lasat cu raceli din primul tur. Sa se faca bine puiutii si mamicile din dotare sa ne bucuram de weekend.
Cornelia vad ca nici la voi situatia nu se prezinta prea roz. Merg impreuna la aceeasi gradi copiii tai?
Mercedes ai intrat in reparatii capitale?
Andreea eu ma plang din vara ca face pipi pe ea, asa ca nu are nici o legatura cu gradinita, nu stiu ce sa mai cred. Si Bianca se dezveleste noaptea, dar asa cum spui tu cel putin se gheia o pauzaste pe plapumioara si tot e mai bine decat nimic. De cand s-a lasat frigul am inceput sa ma trezesc noaptea pentru controlul plapumii la amandoi copiii. Legat de scoala ta, eu te-as sfatui sa nu renunti un an, te-ar ajuta poate doar ca timp real sa te descurci mai bine, dar cred ca ti-ar prinde bine aceasta detasare, activitate numai a ta si pentru tine, sa mai schimbi decorul (chiar daca invatatul nu e una din placeri). Si poate aceasta stare se reglementeaza in scurt timp, mai ai doua saptamani pana incepi scoala, poate se mai schimba lucrurile. Ideea e sa nu iei decizii pripite, lasa un pic timpul sa "lucreze". Stiu ca suna bine in teorie...foarte atenta n-am fost la ce-am citit (recunosc) si s-ar putea sa fi pierdut din esenta, oricum tu decizi ce vei face cu scoala, si-ti voi respecta hotararea! A, te cred ca ti-e foarte greu, sunt micuti amandoi, nici pretentii prea mari nu poti avea. Asta nu inteleg eu la socrii, sa ajute cand trebuie si cu ce pot, ca de "sfaturi" suntem satui, daca nu sunt in stare mai bine sa stea pe margine (cum e cazul lui Monu) si in final suntem mai fericiti ca nu ne mai consum si pentru asta, doar frustrati, eventual.
Mno, imi strang si eu catrafusele si merg sa-mi recuperez
si s-o imbunez cu ceva atractiv pe ziua de azi. Dar la vremea asta kkcioasa nu am decat un singur gand: sa ma bag in pat si sa ma uit la un film cu ceva dulce langa mine. Nu pot nici, nici
.
Mai revin de-acasa.
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Mercedes spune:
elisor- vrand ne vrand da am inceput reparatiile capitale.Aici ajungi cand nu ti faci timp pentru tine si daca mai ai o doza mare de frica.... Oricum ma intreba dr. daca sotu mai are dinti? sotu si a facut dantura acum vreo 3 ani si de atunci nu a mai dat nici el pe acolo.
andutzy spune:

Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
POZE AUGUST 2008 cu Dragos, Horia si noi...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
gabitzam spune:
Andra, iesi de dupe canapea
Ce fac baietii? Cum e cu gradinita cu Dragos?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
Dar poftiti doamna, tocmai am pronuntat astazi numele dvs. ![]()

Elvetia in miniatura
andutzy spune:
Hello!
Bgasem un mesaj de proba sa vad daca mi-au bagat avertismentul si langa nume, nu de alta dar am primit o mustruluiala f acida pe mail pentru ca am bagat mai multe mesaje la mica publicitate unul dupa altul....
Dragos incepe gradinita pe 1 oct, azi am anuntat-o si pe bona ca renuntam la ea si i-am facut legatura cu o familie care m-a contactat in urma recomandarii mele facute tot aici, pe dc. Azi am mers si l-am tuns pe D la Ciufolici, pt prima data cand nu a plans. Ba chiar a ost cumintel. S-a facut baiat frumos ca maine avem party-ul lui Horica, ii luam motzul piticului.
In rest, pregatiri de party si dau din maini ![]()
Va pup!
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
POZE AUGUST 2008 cu Dragos, Horia si noi...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
loreen spune:
Elisor iti inteleg frustrarile si acuma de cand am vazut ca altii nu cunosc ce-i aia spaga ( exemplu politia croata ) ma intreb daca sunt pregatita sa lupt cu sistemul,cel putin la nivelul scolii si al gradinitei ... este inadmisibil ca putea financiara si etinica a adultilor sa intervina in relatiile dintre copii... nu admisibil ca eu parinte ce-mi incredintez copilul unei institutii ce propaba educatia sa vin apoi sa platesc educatoarele si ingrijitoarele sa-si faca treaba pentru care au o carte de munca si o remuneratie... daca trimiteam un copil gen neantherdal sau care nu cunoaste minimum necesar de igiena atunci sa zicem ca faceam ceva sa mi-l accepte... dar eu stiu prea bine ce am crescut si nu mi-e rusine deloc si nici nu dau socoteala nimanui ...
Luni voi veni eu de la sedinta ... sa vezi atunci draci ce voi avea ...
Cat priveste adultii care se iau de copii sunt incalificabili ...exact ca si barbatii care-si bat nevestele din cauza frustrarilor ... e mai usor sa ameninti un copil ca apoi sa astepti sa reactioneze si sa-l subjugi pentru ca o confruntare dintre adulti nu-l avantajeaza cu nimic, nevand suficienta tarie de caracter sa faca fatza situatiei ... si-atunci cum copilul unui altfel de adult sa faca altceva... la nivelul lui deocamdata se limiteaza la intriga si mai tarziu va face precum a vazut in casa la parinti...
Aceeasi problema am avut-o eu cu diriginta Biancai si la prima sedinta mi-am spus tare si raspicat in fata clasei ceea ce cred eu despre metodele lor de constrangere psihica ... evident ca diriginta s-a lezat in amorul ei propriu si putin mi-a pasat... a lasat-o pe Bianca in pace dar nici nu a taxat-o la note pentru ca efectiv nu avea motiv si sa fi facut-o mergeam pana in panzele albe in lupta cu sistemul lor de 2 lei ...
Dupa 6 ani de sedinte am ajuns la concluzia ca multi parinti urmaresc propiul interes nicidecum al copilul ... au pretentii conform bugetului fara sa tina seama ca in clasa sunt 20-30 de copii si nu doar al lui, facand bravada cu potenta lor financiara ... ca doar intr-o societate bolnava ca a noastra doar banul mai are imunitatea nemodificata...
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Danelutza spune:
Elisor probabil individele nu ti-as spus ca a facut pipi, ca s-au simtit vinovate ca nu au dus-o la baie inainte de culcare. Dar totusi, trebuia sa-ti spuna ca sa-i schimbi pijamaluta 
Acum sa va povestesc ca Isabella vine in fiecare zi cu cuvinte noi in repertoriu. Aseara ma suparase, am certat-o si-i spune tat'su, i-ai cerut scuze mamei ?, la care ea raspunde: nu, mami parla pazza
. eu stiam ca-s nebuna dar ca sa-mi spuna si odrasla din dotare, ca sint nebuna, nu m-am asteptat
. Abia astazi am aflat, ca o fetita spusese la gradinita "io sono pazza", probabil urla cind a spus asta si ea a facut automat comparatia cu aia 

Elvetia in miniatura
nelia spune:
Ziua buna! In sfirsit, am citit si eu tot, dar de raspuns, o iau pe subiecte, ca daca ma apuc sa scriu pe nume, nu mai scriu nimic... ca vorba lui Elisor, v-ati activat si eu nu mai tin pasul. Se vede ca revenit Loreen, de mult nu am mai ris asa cu pofta!
Oricum nu am cum sa stau mult la calculator, pentru ca Lisandru are nevoie de mine din 5 in 5 minute. De aseara face un singur lucru: se ridica! Oriunde, de orice... dar doar se ridica, nu stie micutul ce se face mai departe si tipa! Nu plinge, dar striga ma-maaa sau ba-baaa cum ii vine mai repede la gura. Si eu trebuie sa ma duc sa-l iau repede, sa-l ajut sa faca citiva pasi, ca arata ca dupa razboi. A venit cu obrazul de coltul unei masute, Tudora i-a sters o lada peste ochi, are un semn intre sprincene de toata frumusetea... nasul ii curge, ca a luat raceala de la Agata, de fapt si Tudora. Agata a racit si ea un pic, i-a trecut repede, dar a dat-o la toti, si mie din cite observ. Noi trei tocmai ce am scapta de gripa de august, asta e viroza de septemrie... Ah, si Lisandru stringe dintii, ii loveste pe cei de sus de cei de jos sau invers... dar asta face tot timpul... are doua ocupatii de baza fiul meu! [Woau, ce frumos suna!]![]()
Gradinita Tudorei - se duc neinsotiti la baie, cu perdeluta trasa, nu cu usa inchisa, ca cica nu e bine sa stea inchis in baie un copil atit de mic, dar ii sterg si spala la fundulet, ii supravegheaza sa traga apa, sa coboare capacul, sa se spele bine pe miini, sa se stearga si sa arunce hirtia unde trebuie. Nu mai maninca cu bavetica, sint mari cica! Dar Tudora nu maninca de mult nici acasa fara si se murdareste mai putin decit Agata... care din graba, ca infuleca, mai da si pe ea. La gradinita papa tare bine si cred ca asa este, asa imi spune, dar o vad ca e satula pina la cina. Doarme... Acasa nu papa chair atit de bine, dar mai bine ca inainte si nu mai doarme deloc la prinz. LA gradinita vorbeste mult mai clar decit acasa, e suparata pe mine daca vin inainte de 3.20 sau cu mult peste... Ea se trezeste la 3, ca adoarme ultima, pe la 2 (ca pina atunci citeste
), face pipi, se spala pe miine, maninca gustarea, isi duce de pe masa, se spala pe miini si asteapta... Daca vin inainte (eu o iau pe Agata la 3 si daca ploua, ajung la 3.10 in gradinita), se supara si e vadit deranjata de prezenta noastra, desi ii spun ca astept sa termine de mincat. Daca vin la 4 (cind mai am de cumparat ceva, ma duc doar cu Agata si Lisandru, ca sa nu mai am si grija Tudorei), se supara si imi spune ca ea a mincat si m-a asteptat, dar eu nu am venit. Deci trebuie sa apar in fata ei la 3.20, ca altfel e jale! Daca vin atunci, imi sare in brate, ma pupa, si pe Agata si Lisandru la fel, daca nu, il pupa doar pe Lisandru (ca el e mic) si nu vorbeste nici cu mine, nici cu Agata! Si Agata se supara si nu mai vorbeste nici ea cu Tudora, apoi se supara Tudora ca Agata nu vorbeste cu ea... si pina iesim din gradinita e tot o veselie intre noi.
Program - aici exista asa zisul service de garde inainte de inceperea scolii, la prinz si dupa terminarea ei. Practic, copiii stau la scoala de la 7 la 6 seara. Nu e deloc placut, dar daca nu ai incotro, e si asta o solutie ca sa nu apelezi la alte persoane, mai mult sau mai putin competente, mai mult sau mai putin binevoitoare (v. soacre, socri, mame, tati, matusi, unchi, vecini, postasi...) Dimineata eu un lucru bun, eu nu folosesc serviciile, dar daca as lucra, as prefera sa duc copilul dimineata devreme, se integreaza in programul scolii, ia gustarea impreuna cu colegii (micul dejun se presupune - gresit de multe ori, din lipsa de timp - ca e luat acasa, cu parintii), la 8 sau 8.30 sau 9 (depinde de scoala) trec in clasa si sint treziti si pregatiti de lectii. Si sa incep si eu devreme serviciul, ca sa pot iesi la 3 si sa-i iau devreme, sa-i duc in parc, sa facem lectiile, sa-i duc la diverse activitati, sa mincam impreuna, sa citim, sa ne jucam, baie si la nani devreme... E programul ideal pentru mine! Deci, daca se schimba programul, probabil, ma gindesc, ca vor face si aceste servicii, pentru ca altfel ar fi foarte greu pentru parintii care lucreaza (uite idee de afacere - multe locuri de genul acesta ar putea fi linga scoala, dar sa lucreze separat de scoala, supravegheati de stat si poate chiar cu subventie de la el, dar ca un serviciu separat).
E unu, ma duc sa-l hranesc pe Lisandru si sa-l culc si poate ma intorc sa mai scriu...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU