Copiluti de mai-iunie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 8
onixone spune:
aha....au inceput in romania ca aici.Avem aceeasi problema. Scolile dar si muncile incep la ora 9.Ce faci mai intai?Duci copilul su mergi la munca?hmm...
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Danelutza spune:
Buna dimineata ![]()
Am rezolvat domnisoara cu sirop si un supozitor de paracetamol, i l-am bagat aseara la culcare, preventiv, ca vazusem ca incepe sa faca febra. Asa ca, a dormit toata noaptea, doar o singura trezire sa bea apa, iar dimineata era foarte voioasa ca merge la gradinita. E asa haioasa cum se aseaza cu funduletul in sus sa vad daca are febra si tot asa a facut si cind a vazut supozitorul, ea care urla ca nu vrea. Au mai ramas doar mucii din dotare
, i-am bagat un pachetel de servetele in buzunar si i-am explicat sa stearga nasucul cind stranuta, sa nu o astepte pe educatoare.
Si a mai aflat sotul dimineata, ca cica e foarte cuminte la gradinita, dar citeodata se preface ca nu pricepe
, desi pricepe, atunci am priceput sa acolo se simte ca acasa, ca si aici tot asa face
.
Aaa, uitam sa ma laud ca am aparat de fotografiat nou, ca celalalt murise, noroc ca era in garantie si am putut lua altul. Asta e mai micut, mai performant, cica, acum tre'sa ma descalt sa vad bine cum functioneaza. 
Laura esti mortala cum povestesti, ma binedispui pentru toata ziua
. Aaa, vroiam sa spun, miercurea au zi scurta doamnele de la gradinita si scoala, pentru ca mie cel putin, mi se pare aiurea sa duci un copil de 6 ani in primul an la scoala si sa aiba un program "zi lumina"
, ma rog, pe aproape. Dimineata incep la 8.25, la ora 12 te duci sa-l iei sa manince acasa, iar la 12.30 trebuie sa fie inapoi la scoala pina la ora 16.
Asa ca, voi ramine casnicuta pina la pensie
, ca la programul scolar cine sa aiba grija de ea.
Cornelia ce repertoriu ti-a tras Stefan, doar-doar te-o imbuna. Bafta la gradinita si la dentist.
Elisor asteptam sa povestesti cum e cu gradinita, ca asta-i subiectul de actualitate, indiferent cite zile au trecut, sau vor trece, tot de asta vom vorbi si peste o luna, doua... cine stie. ![]()
Beatrice multumesc, sper sa incep de marti si sa-mi si placa
, ma rog, sa ma tin de celelalte, ca medicamente pentru dureri de oase am suficiente ![]()
Mercedes si a mea a venit intr-o zi si a spus ca nu vrea sa danseze la gradinita, ea care rupe dusumelele cind aude muzica
. Astept sa vad ce-mi spune astazi, ca au zi de gimnastica, ca la desenat vad ca i-a placut, era unsa pina la coate cu carioca rosie
.
E bine daca invata engleza la gradinita, aici nu gasesti nici macar profesor sa invete in particular. Acuma am vecina mea, care are doi copii, unul de virsta Isabellei, celalalt in clasa intii, iar barbat'su se chinuie sa gaseasca un profesor, sa invete toti trei engleza, inclusiv Isabella, ca intre dansuri si engleza, prefer engleza.
Gata, am trancanit suficient, ma duc sa mai calc vreo citeva rufe
si sa ma droghez cu o cafea 

Elvetia in miniatura
Androix spune:
Am venit din berceni. Azi am fost si cu tati sa-l ducem la gradi. Situatia neschimbata pana acolo. Adica a mers de buna voie, de data asta l-am gasit imbracat la usa. Si chiar daca a mers fara sa planga sau sa se impotriveasca acelasi repertoriu a avut: "nu vreau sa raman la gadanitza". Am ajuns acolo si a inceput circul. Mercedes, azi s-a pus si in genunchi. Norocul meu e ca el nefiind constient de semnificatia gestului s-a asezat cu spatele la mine
Am reusit sa-l imbunez in reprize, i-am aratat si lui tati desenele de pe pereti, am vazut si o fetita care tremura si urla cum probabil a facut el acum doua zile, dar se tinea de piciorul ma-sii mare, apoi cand femeia a iesit din clasa nu mai urla, plangea asa incetisor dar nu mai urla si nu mai tremura. Nu de alta dar educatoarea a fost nevoita s-o abandoneze pe un scaun si sa-l preia pe Filip care iar plangea cu lacrimi de crocodil si-mi spunea ca nu vrea sa ramana. Iar nu mi-a dat drumul la maini, iar l-am pupat si i-am zis ca-l iubesc si o sa ma intorc dupa el si n-o sa ramana acolo. Apoi am iesit. Si ca sa ies mai repede am luat un dulapior in freza ca l-am confundat cu usa intorcandu-ma atat de rapid ca sa ma fac nevazuta. Era sa daram dreq toate angaralele pe-acolo. Am mai stat pe hol 5 minute impreuna cu mama si bunica fetitei urlacioase. Peste 5 minute am rugat ingrijitoarea sa deschida usa ca sa auzim daca ne mai plang copiii. Nici gand, liniste si pace, ii aseza la masute sa le dea gustarea de dimineata. Asa ca azi a fost un pic mai bine si sper s-o tinem din bine in mai bine ca altfel ma termina nervos. A si azi cred ca o s-o termine nervos Filip pe educatoare ca ma-sa mare i-a bagat in cap ca azi e soare si-i scoate in curte si el m-a tot intrebat tot drumul daca e asa si io l-am invatat s-o intrebe pe doamna
cred ca la finalul programului isi da palme aia. Sau ma ia pe mine la palme.
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia
Mercedes spune:
danelutza- of de fapt eu am scris ce-mi zice fata dar n am tradus avand in vedere ca nu prea foloseste inca verbe ea de fapt spunea ca iar nu a facut dans desi ea asteapta sa faca sa vina nenea tibi la dans.
Zbor la dentist!
Androix spune:
Si am uitat sa va zic ca deja de doua nopti face pipi in pat, el care nu a mai facut asta de luni bune de zile. Cel putin acasa se ridica singur in toiul noptii si se ducea sa presteze, in ultima vreme nici macar nu ma mai trezea ca sa ma anunte ca face asta. Trag speranta ca e din cauza ca i-a fost frig, intrucat mamaie nu a scos inca plapuma, una din motivatii fiind ca el oricum nu sta invelit
Da ok, dar oricum se incalzeste si daca sta deasupra plapumei sau pe langa ea. Noi nu am mai rezistat si azi-noapte am scos plapuma ca alataieri am dormit tare prost pentru ca mi-a fost frig.
Vacanta in Maroc cu POZE
Danelutza spune:
Mercedes atunci, probabil si a mea vrea sa danseze, ca n-am auzit sa faca dans la gradinita ![]()
Andreea pai spune-i soacrei sa puna plapuma, noi deja o folosim, desi Isabella se mai dezveleste noaptea, ma duc o controlez, sau bag colturile cearsafului sub salteaua de la pat. Dar e posibil, sa faca pipi din cauza stresului cu gradinita. Daca vezi ca nu merge, incearca totusi sa schimbi gradinita, parca Dragos a lui Andutzy, nu-i placea la gradinita si cum au schimbat gradinita, a fost totul ok. Bafta si rabdare.
Teddy cum te mai simti. Alyssa, cum mai sta cu virusii ?

Elvetia in miniatura
patriciaRO spune:
Neatza la fete
Azi nu l-am dus pe Pifos la gradi, drept pentru care am dormit si noi mai mult. La 9 ne-am trezit, adica cu 2 ore mai mult ca de-obicei. Eram terminata de oboseala, in plus am visat o multime de aberatii.
Am pus coca la crescut pentru gogosi sa fac mai incolo.
Pifosul e mucios de numa si tuseste dar e pe medicamente nitel si sper sa-i treaca. Am zis sa nu-l mai duc ca astia tin copiii afara si e cam aiurea cand e frig. Ca in loc sa-i treaca, ii face mai rau, ca transpira cand se joaca si inhaleaza aer rece si e cam ciudat.
Faza este ca a racit stand acasa in curent, ca la gradinita nu a racit niciodata ca nici nu are cum, ca daca nu are contact cu copiii ca numai afara ii tine, nici nu avea cum... asta este,....se mai intampla.
Deocamdata aspiratorul nazal face minuni. Trage si mama lui mucu. ![]()
Beatrice, mamic de Alex pifos
Androix spune:
Unde e ma reteta aia de gogosi? Vreau si io desi cik sunt la regim ![]()
Vacanta in Maroc cu POZE
Danelutza spune:
Andreea uite reteta plus gogosile
http://family.webshots.com/photo/2169040990064666255YqxwVE
reteta este de la Aurasa, eu sint la regim si am halit una virtual 

Elvetia in miniatura
Mercedes spune:
Androix- eu as suspecta acum gradinita, e tarziu asai sa faci acum sa schimbi gradi?
Am revenit cu o lucrare in minus in gura si cu o masea tot asa care a fost putrezita sub acea lucrare. Mama ce chef am acum de lucrat.Mi a amortit toata partea dreapta pana la ureche. Inconstienta ori nu am fost in stare sa conduc in halu asta in plin centru orasului.
danelutza-bia a facut din martie la o alta grupa, mai mare acum ,gimnastica si dans la optionale. De acolo stie ea de dans.Acum am inteles ca in aceasta grupa se vrea engleza si mai incolo dans. Deci deocamdata mai are de asteptat.