Copiluti de mai-iunie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 19
nelia spune:
Danelutza, Tdi... si voi cu revelatii din astea!?!
![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Danelutza spune:
Nelia pai acum sint in perioada de acomodare fara Isabella, poate anul viitor o dau la dansuri/gimnastica/limbi straine, bineinteles nu toate, acum trebuie sa vedem si inclinatiile odraslei... si trebuie dus/adus, apoi cind va merge la scoala, program 8.30-12.00 apoi 12.30-16 si iote asa trece viata
, noroc ca am casa si gradina mari amindoua, iar muntele in spatele casei ca sa pot urla, altfel as fi nevoita sa urlu in baie cu prosopul in gura 

Elvetia in miniatura
nelia spune:
Danelutza, ei, imagineaza-ti ca eu nu am munte in spate, ci numai baie...
Si nici prosoape nu prea am... ca s-au cam dus toate. Stiti ce fac eu de doua ore!?! Am lasat toata treaba balta si invatatul la fel... si fac aerobica pe muzica, iar de la asta am dat-o pe dans... si am dansat pina au curs apele de pe mine, spre mirarea lui fecioru-meu, care se uita stupefiat la mine, nu intelege ce a apucat-o pe ma-sa.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Danelutza spune:
Nelia si eu, si eu...
dar peste vreo ora jumate
. Si pe mine ma mai apuca dansul, dar am companie, rupem parchetul si eu si Isabella, asta cind e muzica populara romanesca ![]()
Fetelor, sa-mi tineti pumnii pentru seara asta
, fug si eu de acasa
ca sa zic ca fac ceva util
. Soata are o problema ca nu o sa vrea Isabella sa stea cu el
, dar unde o sa plece, la gradinita e inchis 

Elvetia in miniatura
denisa73 spune:
Astazi ne-a zis educatoarea sa-l ducem la ergoterapie.Ce o fi asta si cu ce s-o manca inca nu am avut timp sa citesc poate stiti ceva despre asta cat dureaza si ce face?
gabitzam spune:
Sigur e ergoterapie? Ca asta stiu ca este terapie prin munca si dievrse activitati. Pentru ce ti-a recomandta asta?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
denisa73 spune:
Da gabitza asa a zis. Eu am citit acum ca ar avea legatura cu ADHD.Educatoarea zice ca nu se prea descurca la sport
Tdi spune:
Cum fu' la aerobic, Danelutzo draga?
Nelia, si tu?! Brava, tine-o tot asa!...(ps. mortal emoticonu' ala de-si roteste "dotarile"
...mi se potriveste si mie cand fac sport!
)
Ziceam de ramasu' casnica deoarece in ritmul asta de 1 saptamana gradi si 2 acasa, si la programele care sunt nu ma vad in graba cu un job ca n-o sa ma angajeze nimeni daca n-am ajutor la copil. Aici bunicii sunt foarte activi in cresterea copiilor si majoritatea familiilor se bazeaza pe ei, numai astfel mamele pot sa mearga la munca...mai e si varianta babysitter pentru cine isi permite (cam 7 euro/ora) si are curaj sa-si dea cupilu pe mana strainilor. Mai sunt si cazuri ca al meu, neincadrabila la categoriile de mai sus si care n-au prea multe alternative cat e copilul mic...si mediu![]()
...aici scoala se termina la 12.00 si se face si sambata, unul care munceste in fabrica sau office pana la 17.30-18.00 sau in comert pana la 19.30-20.00 trebuie neaparat sa aiba pe cineva care sa stea cu copilul in restul zilei, sa nu mai vorbim de cazurile cand e bolnav
. Cred ca am si o doza grasa de paranoia ca nu ma vad lasand pretioasa mea progenitura
in grija altora.
Si apropo de progenitura, a mai tras o tura de 39.3 spre seara, maine sunt hotarata s-o duc la doctor chiar daca mi-o fur peste ochi, conform "occidentului" este in stare buna deci n-are nevoie de tratament.
Ah, faza tare
: cum de 3 zile ii pun supozitori (nu vrea sirop deloc) am observat ca o ustura fundicul...o intreb "ti bruccia?" (te ustura?) iar ea raspunde rapid "b(r)uccia culo dent(r)o buco!" (adica o ustura fundul in gaura!)![]()

![]()

![]()

![]()
Mergem la nani ca s-a "racorit" atomica, sper s-o tina pana dimineata.
Danelutza spune:
'neata ![]()
Mey, a fost bine la aerobic, doar ca mi-am dezmembrat toate cele
, mergeam aseara precum Pinochio, cu picioarele balanganind
, dar am facut gimnastica sanatoasa, doar ca atunci cind spunea sa ne ridicam in picioare, eram ca beata
, ca-mi tremurau suruburile
. Am ajuns acasa pe la 22 fara un sfert, Isabella nu a vrut sa-si puna nici macar pijamaluta, era si cu adidasii in picioare, adormita linga tat'su pe canapea
. Cica o astepta pe mami
. Am avut de tras o tira cu ea, ca nu se lasa dezbracata, cica vrea cu mamina, ii explicam ca eu sint, ea nimic, plingeaaa
. Pina la urma am convins-o, am luat-o linga mine vreo cinci minute, timp in care a mai rontait o bombonica, dupa care la nanita. A adormit instantaneu, eu am adormit pe la 12.30, ca ma intorceam pe toate partile de durere si parca nici nu mai puteam respira normal
. Deh, mi-a trecut
, ma rog partial, ca scarile tot nu le pot cobori
. Important e ca m-am dezblocat o tira si am facut toate exercitiile care-mi spusese doctorul sa le fac acasa, doar ca acasa dupa doua minute eram obosita si renuntam
, aici dupa vreo ora si ceva, abia mai stateam in picioare ![]()
Gata, va tuc in ordinea din catalog, ma duc sa fac curatenie 

Elvetia in miniatura
Cornelia spune:
Danelutza, felicitari! Oau, eu abia ma deplasez pana la masina
. Bine, acum ma tine Stefan in forma. Am febra musculara de la luptele zilnice cu el.
Ziceam ca e mai bine, dar de unde... Azi a fost groaznic. Sunt epuizata. Nu vrea sa spuna ce nu ii place, pur si simplu nu ii place si nu vrea la gradinita. Ieri l-am gasit cu ghiozdanelul in spate, in mijlocul clasei bazaind si intreband de mine. Azi l-am lasat plangand. M-a implorat, m-a batut, s-a opus mai mult ca niciodata. La 6.30 ne trezim si abia la 8.30 reusim sa ajungem la gradinita, timp in care el urla si se zbate. Nu stiu cum sa imi mai pastrez calmul.
Ma gandesc ca totusi atatia copii sunt ok. Nu sunt educatoarele lor prea grozve, dar nu or fi nici teroriste
. Daca renunt acum, l-am pierdut de tot. Pentru ca nu are nici o explicatie de ce nu ii place, tot ce pot sa presupun e ca sufera ca nu mai e in centrul atentiei (nu mai e buni dupa el sa ii face toate poftele) si aici mai trebuie sa respecte si reguli. Abia astept sa se faca ora 4, sa mai treaca o zi, sa treaca si sapt. asta, poate totusi dupa doua sapt. se mai linisteste si el.
Denisa, nu stiu ce e ergoterapia, dar daca e ce zice Gabi, poate e tocmai pentru responsabilizarea lui.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2