Copiluti de mai-iunie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Cornelia gimnastica facuta de tine zilnic, se cheama lupta corp la corp . Bafta multa si rabdare, nu stiu ce sfat sa-ti dau, cum sa-i explici ca trebuie sa mearga la gradinita, pentru ca eu ma numar printre mamicile norocoase. De fapt imi facusem prea multe probleme si ma temeam ca nu o sa stea, dar a inteles din prima si nu a opus rezista. Stii ca baietii sint mai lipiciosi si nu lasa mamele asa usor.

Denisa eu am facut ergoterapie cind am cazut de pe scara. Imi facea masaj la miini si-mi mai dadusera si un fel de proteza pentru mina, ca sa se odihneasca noaptea. Dar nu inteleg ce terapie ar putea face un copil asa de mic, probabil un fel de gimnastica de recuperare , jur ca nu stiu ce sa-ti spun... Si daca nu se descurca la sport, are timp sa invete, probabil nu a inteles ce trebuie sa faca. Intreaba educatoarea, cum a ajuns la concluzia asta, ca doar un medic poate spune daca are sau nu nevoie de o terapie, ceea ce nu cred ca e cazul. Bafta si asteptam sa ne spui ce-ai facut.

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Denisa, am citit si eu acum despre ergoterapie. Intelesesem gresit. Cred si eu ca un medic ar trebui sa va recomande. Si daca problema cu mersul pe varfuri nu s-a rezolvat si sunt si alte probleme de motricitate poate ar fi indicat sa schimabti medicul! La sport nu se descurca prea bine nici Maria si are si ceva probleme de motricitate/indemanare sau mai bine spus nu se descurca la imbract&dezbracat etc., la fel ca un copil de varsta ei, dar am depasit perioada de diagnostice alarmante.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

ihiiiii...prima zi fara alex acasa pt 2 ore.

Gradinta decurge bine, ii place si abia astepta sa mearga.II place niforma si imi zice ca aia este pt school day.Azi l-am lasat ca ma tot zapaceau la cap sa stau sa vin, ba pleca 1/2 de ora, vino inapoi.Azi le-am zis ca as vrea sa las ca el este ok.Asa c am plecat si ma duc la 11 jumate sa il iau.E ok gradinita pt 2 ore jumate nu am pretentii.Prima zi cand m-am dus 2 copii au cazut si unuia ii curgea sange de la gurita si celalalt avea un cuci .Educatoarele au grija de ei, le vorbesc frumos.
Alex isi recunoaste numele care e scris pe un carton cu magnet pe dulap sa il puna in cosulet cand ajunge.Prima zi cand l-a intrebat daca isi vede numele pe dulap el a zis tzopaind ca da...si i-a arat numele altui copil.Cred ca i-ar fi aratat orice numai sa il lase plece la joaca.Azi si l-a recunoscut, si ieri la fel ca mi-a zis soatza.Vedem cum decurg lucrurile.

Am pus poze pe Poze Alex de la gradinita.

Daneluta...pai eu nu am link ca nu am voie la website-ul care il am.Eu tot am scris in forum acum nici nu stiu daca imi mai modereaza mesajele.Ma rog...asta este.Am terminat cat de cat asa in prima faza.daca mai vrei sa vezi da-mi un pm.Cand termin am sa vorbesc cu ei sa platesc pt reclama sa ma puna si pe mine dar deocamdata stau in banca mea pana il termin.
Felicitari pt aerobic.Esti tare!!!Dupa ce faci aerobic ca sa nu ai febra ia o lingurita de miere.Daca gresesc sa vina Bea ca ea stie cel mai bine.

TDI -punct lovit , punct ochit.Nici eu nu imi permit sa merg la munca si sa mai platesc si pe altcineva sa il ia de la gradinita full time +banii de gradinita £700.Fac ce pot de acasa, haine, taxe, +secretariat pt sotz.In ianuarie 2010 va merge alex la scoala de la 9-3:30 si va fi altceva.

CAm atat am retinut ce am citit pe fuga.Revin!

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

am de luat o rochita pt 5 ani.E potrivita pt domnisoara de onoare?

http://i19.servimg.com/u/f19/12/99/44/32/rochie10.jpg

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Denisa si Dragos merge pe varfuri de multe ori dar asta nu ma nelinisteste, nu prea vezi adulti mergand pe varfuri,nu?
Ergoterapia eu stiu ca este terapie prin joaca, i-a fost recomandata lui Dragos cand era cu diagnosticul de hemipareza. La singura sedinta pe care am facut-o l-a verificat cum apuca cu mainile, cu se joaca, cum da/ia jucaria, cum o da dintr-o mana in alta, etc. cred ca rezolva mai ales problemele de motricitate fina sau macar partea asta de testare traita de noi la asta se referea.

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
I-AM TAIAT MOTZUL LUI HORICA
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc mult mamicutelor! De aseara nu prea mai sunt om,plang intr-una si tot caut pe net.Cred ca sunt aproape sa cred ca la Cristian mersul pe varfuri si tot comportamentul lui duc spre ADHD.Maine mergem la medicul de familie si ne da trimitera pt ergoterapie,sa vedem ce o zice si el,insa azi i-am zis sotului sa o intrebe pe educatoate mai exact de ce crede ea ca are nevoie de aceasta terapie.Eu am suspectat de mult lucrul asta dar speram si sper sa nu fie totusi asa.Offffff. va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Oana frumoase pozele de la gradinita, am vazut ca sint mai multi baieti si au un spatiu corespunzator pentru joaca. Daca-mi trimiti link-ul, trimite-l pe email, ca pm-urile de la tine nu au mai ajuns.
Frumoasa rochita pentru domnisoara de onoare

Denisa nu mai plinge, e posibil sa nu fie nimeni, iar tu sa-ti creezi dureri de cap. O consultatie la pediatru si-ti va spune ce este cu Cristian.

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

denisa, mama e profesoara si a avut mai multi elevi cu ADHD. De multe ori isi pune intrebari in ce-l priveste le Dragos daca nu cumva are asa ceva si sunt momente cand isi da seama ca nu e cazul sa ne ingrijoram. E MULT PREA MIC PT ASTFEL DE DIAGNOSTICE! Eu zic sa mai astepti inainte sa o iei asa in tragic! Mersul pe varfuri era considerat un semn si de hemipareza...dar nu a fost cazul la noi!. Cred ca cei nascuti pe 31 mai sunt mai temperamentali si mai zbanghii, asa...

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
I-AM TAIAT MOTZUL LUI HORICA
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Capitolul 86

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineata...

cat stau si ma rog langa Gilda sa manance am zis sa bag o privire ...
Multumesc inca odata pentru urarile de ziua mea ... anul asta cred ca a fost cel mai abundent in felicitari ... am stat la telefon aproape o zi intreaga ... e un sentiment tare placut sa stii ca esti cautat si va multumesc tare ...

Asa ... deci am fost la sedinta de la gradinita ... ar trebui sa ma asez cu ghiocul in fata blocului la ghicit ca sa fac bani de sedinte ... a venit si directoarea vai sa ne vorbeasca si sa ne zica o minciuna si doua prostii si evident cum totul costa in Romanica asta a insemnat 10 lei ... adica pahare de plastic ca deh plozii se joaca la dozatorul de apa si la servetele de la baie... normal daca merg nesupraveghiati ... doar n-or face economie ...apoi au luat cuvantul cele doua mandre educatoare ... astea au fost mai scumpe ca deh is mai batrane si chinuite 40 lei bucata ... ca sa cablam tv si sa luam si-un dvd eventual ca sa le mai puna desene ca se plictisesc mititeii ...a nu ...pai io acasa nu stiu cum sa-l scot din reflexul fiica-mii si ele in incurajeaza... evident ca am spus-o cosmetizat ca nu mi se pare normal totusi ...si in momentul ala s-au intors capetele parintilor cu ochii bulbucati spre mine intr-un dezacord total... pai da tv si atunci alea doua ce mai fac in 4 ore cat ar trebui sa aiba ore?! Am tacut dar nici nu am dat bani pentru dvd si nici nu voi da ...
Finalul apoteotic au fost optionalele care trebuie platite 3 luni inainte exact ca la curve ... vrea nu vrea copilul las sa fie ca va dam banii inapoi daca e ...
Este strigator la cer ...

Asta am scris-o dimineata inainte de gradinitza...dar ziua de azi pana acuma mi-a pus capac...
In doua cuvinte sa va zic de ce ...dimineata aveau nutela pe paine ( oare e pe lista alimentelor interzise) si o atentionez pe Delia ca-i alergica la alune si alte derivate si sa nu manance... aia imi zice sa -i spun educatoarei sa i-o aduca pe fata cand e masa ...cand urc si ii spun educatoarei aia se da la mine cum ca ea nu are timp sa faca omisioane pe scari si sa-i dea altceva Deliei... corect ca nu am facut mofturi numai sa n vrea sa manance daca-i vede pe copii ...pana la urma a dus-o jos numai ca la pranz cand a luat-o femeia educatoarea i-a spus ca va trebui sa vin eu sa stam de vorba ca asa nu se poate , ce nu stiu nici eu, ca Delia s-a batut toata ziua cu o fetita si ca a fost pedepsita si nu a luat bulina( nu ca ar interesa-o pe Delia bulinele ei ...pana acuma le primea si le rupea ca cica nu-i trebuie)... ajung acasa si de atunci pocnesc de nervi ...
Nu stiu cum sa procedez ca e clar ceva e putred ... fie nu au fost multumite de prestatia mea, cu asistenta clar nu se inteleg si in final va suferi copilul ceea ce nu-mi convine defel... la directoare nu pot merge ca doar sunt colegele ei si e normal sa zica ca eu am pretentii exagerate daca vreau sa nu manance copilul nutela sau sa-i puna babetica la gat ...

Laura cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput