Copiluti de mai-iunie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 17
loreen spune:
Buna dimineata...
"Delia ce-ati facut la gradinita...ne-am jucat...poezii ati invatat...da cu iepurasu'...zi cum este...pai atuncia lupu a mancat-o pe bunica si a mancat-o"
"Delia hai mami sa ne trezim sa plecam la gradinita... lasa-ma si pe mine sa dorm putin putin putin, nu mai vreau a gaganitza"
Azi am fost sa platesc masa la gradinta si aia imi cerea banii ca la curve inainte si pe octombrie cu tot cu perioada vacantei ...da uite acuma ca doar banii mei is facuti sa circule ...las ca le trece ...
Elisor asa a si fost concediul , relaxant ... am gustat o saptaman de civilizatie dar a trebuit sa-mi revin cand am ajuns in tzara ... sigur nu ne mai facem bine deloc si ma enerveaza la culme ca si copii nostri au sansa anulata din fasa...
Si eu precum Daniela imi faceam mii de probleme cu adaptarea Deliei la gradinita...eram transfigurata de grija ca nu va sta si ca voi lua pozitia ghiocelul in fiecare dimineata cand imi va spune educatoarea ca Delia este groaznica...dar sa vezi ca nu-i asa... este ce-i drept independenta si intr-o continua miscare ,dar sta cat poate de cuminte ( cat o duce pe ea capul sa fie cuminte)...
Olgutza din America la noi a avut efect Mavala la suptul degetului, dar nu si la rosl unghiilor ... am mai incercat si cu Pegy Sage dar la fel...roade in draci la ele, iar de cand cu gradinita isi face suvite din par pe deget pana si-l incalceste si de trage pana o doare... am intrebat psiholoaga si mi-a spus ca este o manisfestare a stresului pe care nu si-o pot expune in cuvinte nestiind cum ...am incercat sa caut cauza in mediul de-acasa dar nu prea o gasesc chiar pe toata...
De jucat se joaca cu copii , am vazut-o si la gradinitza, dar prefera mai degraba prezenta adultilor...sau a copiilor mai mari ...este innebunita dupa fata femeii care are 22 de ani
Onixone m-am crucit ce film poate prezenta PROTV... nu-i posibil sa promoveze subcultura chiar in halul asta ... au fost mii de alte filme care meritau sa fie revazute, poate cu Stefan Iordache sau cenaclurile Flacara, filmele lui Dan Pitza si chiar cele cu ingineri de pe timpul lui nea Nicu...
Denisa din propria mea experienta cu fetele stiu ca gelozia intre frati este mai acuta decat o percepem noi ... eu am tras 2 ani cu asta si nici acuma nu s-a terminat dar s-a mai estompat ... a trebuit sa-mi fac timp numai pentru cea mare fara a fi prezenta aia mica, sa-mi fac program numai cu ea si cu ceea ce vroia sa fac desi poate chiar nu aveam chef ...
Nu esti o mama rea si daca altii iti reproseaza asta sa nu asculti o secunda ce-ti spun... poate esti doar coplesita de situatie si ca ai nevoie de ajutor pentru a putea gestiona mi bine situatia ...
Nelia pe mine m-a ajutat o carte plus discutiile cu psiholoaga sa inteleg mai bine cum sa procedez cu Bianca si scoala ... daca ai cum sa faci rost de "cele cinci limbaje ale dragostei pentru copii" de Gary Chapman si Ross Campbell , de la editura Curtea Veche ... nu sunt acolo niste lucruri noi pe care sa nu le stim, dar sunt des ignorate de noi ca fiind poate nesemnificative , dar care pe copii ii ajuta enorm ... asa am realizat cat de usor este sa-l faci pe copil multumit si apoi ce usor putem cere de la ei ceea ce vrem ... nu functioneaza mereu, dar perseverand ajungem unde vrem si noi si ei ...
Gata ca iar nu ma bag nici azi in dulapuri... aman de-o saptamana fenomenul transhumantei hainelor de sus in jos ...
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Danelutza spune:
Elisor sa-ti trimit pachetul cu servetele, daca nu pentru tine, pentru Bianca
. Pot sa spun ca am avut mare noroc, ca altfel ma imbolnaveam de plins sa fi vazut ca domnisoara plinge la gradinita. Am mai vazut ieri un baietel care plingea de mama focului. Isabella cind a ajuns la gradinita, a pus gecuta la locul ei (unde are semnul cireselor), apoi prosopul, saculetul, a schimbat papuceii, din 7 copii care erau la ora 8.30 cind am ajuns noi, ea a reusit performanta sa fie pregatita pentru joaca prima
. Mi-a dat pupici si gata. Dimineata se trezeste foarte vesela ca trebuie sa mearga la gradinita, face toate inclusiv imbracat, cu viteza luminii, ca nu cumva sa inchida gradinita si ea sa ramina pe alaturi
. Isabella cred ca ar da ea pupici la baieti, sau ma rog dadea pina acum... ![]()
Olga M am observat ca si Isabella se joaca mai mult cu copiii mari, de fapt cu cei de 8 ani, dar la gradinita se joaca aproape cu toti, probabil e mai usor ca sint amestecati ca virsta, deci are si de 4 si de 5 ani in grupa ei. Sanatate multa si tie si Mayei. 
Teddy voi cum mai sinteti ? Alyssa cu raceala si tu cu dintii ?
Olga T ce-ti mai face burtica, cum te mai simti ?
Gusta ce mai faci, a avut loc fericitul eveniment, ca nu prea te.-am mai zarit ?
Denisa rabdare, rabdare si iar rabdare. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, ca eu inca n-am gasit modalitatea de a comunica cu Isabella, nici cu bune, nici cu rele. A devenit mai incapatinata de cind merge la gradinita, iar daca o certam, spune imediat ca vrea la gradinita. 
Nelia cind gasesti metoda corecta de a comunica cu Agata, imi spui si mie, poate are efect si in cazul nostru, ca deja simt ca innebunesc si nu mai stiu cum sa ma comport cu Isabella. E adevarat ca si eu sint foarte nervoasa, sau poate batrina
si nu mai am rabdare
.
Androix cum mai merge acomodarea la gradinita ?
Oana lu'Alex nu mai ai timp sa scrii, ca dai cam rarut pe la noi sau esti ocupata cu afacerea ?![]()
Gata, am scris pentru toata ziua, dispar sa mai fac cite ceva prin casa, desi e o vreme de kko, ploua afara si e intuneric 

Elvetia in miniatura
monu spune:
La multi ani Loreen!!!
Multa sanatate, rabdare, iubire, copii sanatosi si tot ce iti doresti sa se indeplineasca.
Aurasa spune:
Buna!
Nelia - LA multi ani frumosi si plini de impliniri alaturi de cei dragi!
Loreen - La Multi Ani !
Simona - La Multi Ani!
TDI - La Multi ani pt sot si socri!
Pisik4ever - refacere grabnica si micutului - sa creasca mare si sanatos!
Denisa - bine ai revenit!
Sanatate puiutilor raciti!
La noi.... incurcata situatie. Dupa ce o sapatamana Catalin a mers cu zambetul pe buze si foarte incantat a venit weekendul in care a intrebat de 1000 de ori de ce nu merge la gradi. Ieri... lacrimi, pana a venit educatoarea si dus a fost. Aseara, plans in hohote ca nu se mai duce, ca de ce trebuie sa il duc eu si nu tati cu masina.Dimineata la 5 s-a trezit ca a plecat tati, vorbit, glumit, povestit ce a facut la gradi, mi-a reamintit sa ii cumpar Drei de dupa masa flori ca nu i-am dus, la 6 - "Vreau acum la gradi, de ce nu ma duci acum?" La 6.30 - nu mai voia si deja era tot in lacrimi, apoi ca nu se imbraca in blugi, vrea altceva. I-am scos o pereche de pantalonasi de trening:"Acum pe care sa ii aleg, de ce imi dai atatia ca am doar 2 picioare". La Bluzite la fel. Intr-unfinal, l-am lasat in chilotei si m-am ocupat sa il; imbrac pe Alexandru. Si-a luat un tricou rosu si pantalonasii de trening, i-am tras o bluzita si hainuta si gata de drum. Pana acolo, glume, privit pasarele, pisici si alte, la florarie mi-a aratat de flori sa ii cumpar Drei sa i le daruiasca el. In final, ajungem, trecem pe la asistenta, se uita in gatulet, ii da ok, mergem sus, el alergand mai mult, eu cu bb in brate. Se aseaza pe scaunel, se descalta singur, isi pune botoseii si... lacrimi fluviu:"Mamiiii, iubeste-ma, tine-ma in brate mult de tot."Iese educatoarea, il lauda ca a spus o poezie, ca a facut nu-s ce la lucru manual, mergem si admiram la panou - intre timp, nu mai avea lacrimi. Intra in clasa, isi aminteste ca mi-a lasat ghiozdanelul, iese, iar ii apar lacrimi: "Ia-ma in brateeee, pupa-maa, vezi ca am lacrimi si muci, curata-ma"
. Educatoarea imi zice ca e activ, raspunde, e atent la ore, mananca (ceea ce se vede pe el si prin faptul ca acasa abia ciuguleste seara), doarme, iar cand nu doarme se joaca in liniste. Il iau pe Alexandru de pe scaunel sa plec, il aud prin usa deschisa: Mamiii, sterge-mi lacrimile si papa-ma , apoi pleci! Educatoarea ii spune ca are servetele si il ajuta ea, la care printul rasfatat: Mami stie cel mai bine.
Spuneti-mi si mie ce sa mai fac cu el sa nu mai planga. Acasa ii povesteste lui Alexandru cat e de frumos, ce de jucarii sunt si ce de copii! "Ai sa vezi, Andutzu, la anul cand mergi si tu". Iar Alexandru plange dupa el cand plecam si ma intreaba tot drumul: "Catain?"
Cam atat despre noi,
Cornelia spune:
Buna dimineata!
La multi ani fericiti Laura!
Denisa, multa rabdare cu Cristian! Ca sa te incurajez, e un lucru normal
. Noi inca nu am rezolvat problema geloziei. Iar de cand il cocolosim pe Stefan cu gradinita, Maria a inceput iar sa ne chinuie si sa se chinuie (au reaparut cosmarurile). Nu exista nici o reteta general valabila, decat dragoste, rabdare si, asa cum zicea Laura, ideal ar fi sa iti gasesti zilnic timp pe care sa il petreci doar cu Cristian.
Elisor, pozele le am in al doilea link de la semnatura, dar sunt in Picasa si parca tu aveai ceva probleme cu vizualizarea lor. Pupam fetita frumoasa!
Azi a fost pentru prima data mai bine Stefan. Sa nu zic totusi hop. A plans, dar mai domol si parca nu a mai fost asa de convingator cu nu vreau la gradinita
. Dar ma apuca pe mine jalea cu nu vreau la servici!!! Ce bine mi-ar prinde o portie de plans 
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
Cornelia spune:
Aurasa, sunt si copii care reactioneaza asa. La place sa se joace cu copiii, sunt incantati de jucarii, de noutati, dar cand realizeaza ca trebuie sa mearga zilnic, incep sa planga. Dar daca la gradinita e activ si povesteste cu placere ceea ce se intampla acolo, nu trebuie sa iti faci probleme.
Eu sunt tare buna la sfaturi in ceea ce priveste copiii altora
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
loreen spune:
Multumesc mult de tot pentru urari, mesjele de pe mess, telefoane ... imi prind tare bine ...
Aurasa eu nu stu ce sa-ti spun ca a mea nu plange ,inca ... nu ca as stii oricum ce sa fac ...dar imi spunea educatoarea azi ca statistic vorbind baieteii sunt cei mai mamosi si plangaciosi...
Cornelia si mie mi-a venit sa plang duminica ca luni trebuia sa merg la munca ... si printre hohote de plans si lacrimi de crocodil am sunat la birou si am zis ca saptamana asta este destinata orelor sexuale si cum excita lenea nu pot sa merg la birou ... o fi foc ?! Nu cred
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
onixone spune:
LAURA LA MULTI ANI !MULTA FERICIRE SI DRAGOSTE!!!
DANELUTA nopti intregi sa editez pozele (vezi site).O fac a treia oara caci atunci si=a facut timp sotul sa imi dea adobe si uite asa ar fi a treia oara cand le editez.deh...se numeste lucrul manual daca nu ai bani sa dai la altul sa le faca.
LOREEN- eu nu m-am uitat ca avea treaba dar mai aruncam un ochi din cand in cand.Filme romanesti care merita le vezi pe National sau B1( nu stiu exact ca le incurc mereu)
Alex e racit spre disperarea mea.Am uitat sa va zic ca ieri am ajuns la urgente ca iubitul meu sotz iar i-a dizlocat cotul la copil.Am mai avut probleme tot la mana aia dar cu umarul.Se jucau si Laex s-a lasat jos in timp ce sotul ilt inea de mana.Bine ca de data asta am nimerit pe cineva competent si i-a pus cotul la loc.Data trecuta cand ne-am dus cu aceeasi problema ne-a dat calpol si ne-a trimis acasa si uite asa s-a chinuit copilul 3 zile si 3 nopti pana s-a pus la loc singur.Ultima data s-a intamplat in rom unde eu l-0am tras de manuta , iar la urgente in ct i-a pus umarul la lloc si in 2 minute nu mai avea nimic.
Asa ca prima zi de gradinita, cu raceala si cot dizlocat.Promit ca pun poze de la gradinita.Azi il triit pe taica-su cu el.MA enerveaza ca copilului ii place si doamna manager insista sa plecam dupa o ora.Dupa ce ca sta doar 2 ore jumate , daca copilului ii place de ne pune sa plecam nu stiu.Pai ce faci cand copilul e la gradinita si plange ca nu vre sa plece.Stresezi copilul si ii spui NU, trebuie sa pleci.In fine....
Hai ca fug sa mai bag niste munca...poate azi termin!!!
OANA Constanta- ti-am scris un email care tot vine inapoi.Daca vezi mesajul da-mi un email cu adresa ta de mess.Merci
GAta ma duc...
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
denisa73 spune:
Multumesc mult mamiculelor pt. sfaturi.
Cornelia eu chiar ca numai cu Cristian stau dupa ce vine de la gradi incerc sa-i dau papa lui Gabriel inainte sa vina si ma ocup numai de el pana se culca,chiar gatim impreuna,insa la 5 minute trebuie sa gasesc altceva caci incepe si arunca jucariile,vine val vartej spre mine si ma musca,chiar ii zic "iarta-ma "ma fac ca plang ca, sa scap de ciupituri si muscaturi ,aici cat de cat tine fiindca e milos ca mine.Dar de bb nu ie mila si chiar de Riki(catelul) caci daca nu iar bate toata ziua si are o sete de a da...
Danelutza si eu care credeam ca gradinita va face minuti...
Pana la urma i-o trece lui,ma incurajez si zic ca Doamne fereste decat sa fie bolnav mai bine nebunatic sa ma bata.... Pupici
Tdi spune:
La multi ani, LOREEN!
Azi e si ziua lu' Junior al nostru, implineste 20 de ani!
Va multumesc inca odata pentru urarile pentru sotz si socri.
Alyssa tot cu febra si parca i s-a inrautatit starea generala, mai vedem cum merge pana maine dimineata si o duc la doctor. Eu ma simt ceva mai bine insa dorm aiurea si visez numa' tampenii, abia astept sa se intoarca sotzul acasa ca-s tare stresata cand e departe de noi.
Vorbeati de jucat...Aly interactioneaza destul de putin cu copiii pentru ca nu e obisnuita cu ei, ii place sa se uite dar sa pastreze distanta. Are o prietena buna de varsta ei cu care se pupa, rad, se joaca, povestesc, sar prin paturi
...mai are o colega la gradi pe care o stia dinainte si cu care se mai joaca timid asa...in schimb e innebunita dupa baiatul vecinilor, Luca, un pusti de 11 ani, foarte atasat si el de atomica mea
.