Topic - cadastru, asociatii, teren, proprietati

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Multumiri pentru raspunsul prompt. Sfatul dv. m-a ajutat foarte mult. Miine merg la o discutie cu banca si cred ca voi arata documentele si unui avocat.

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Buna! Am si eu o problema : tata a murit acum 15 ani iar casa construita de el inaintea casatoriei cu mama a fost mostenita astfel :
- eu 3/8, sora mea 3/8 iar mama 2/8 .
Intre timp mama a adus in casa un individ care ne-a amarat viata , eu am plecat si sora mea a ramas in casa dar cu mari scandaluri .
Au trecut 14 ani de cand acest individ este in casa , dar nu este casatorit legal cu mama.
Intrebarile mele sunt :
- ce putem face pentru a-l da afara din casa pe acest individ ?
- are el vre un drept asupra casei sau asupra partii care ii revine mamei ?
-putem iesi , eu si sora mea din indiviziune ?? Daca da unde ( notar, tribunal ) si ce implica asta .
Multumesc anticipat pt. raspunsuri .

crismac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din indiviziune puteti iesi oricand, de bunavoie la notar sau in instanta daca nu va intelegeti. Nu are un drept real si direct asupra vreunei parti din proprietate, insa ar putea cere recunoasterea unui drept de creanta in urma investitiilor pe care le-a facut si el in casa sau in bunuri. Cat priveste datul afara - nu prea vad cum, daca mama ii permite sa stea acolo. Abia dupa iesirea din indiviziune, dupa delimitarea fizica a proprietatii fiecareia, ii puteti interzice accesul pe lotul vostru, nu si pe cel al mamei, care este libera sa stea cu cine vrea in proprietatea ei.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

buna,
Mama nu mai este de 15 ani,sunt singurul lor copil si tata a incercat de doua ori sa aduca pe cineva in casa,ambele avand locuinta in orasele de unde au venit.Tata a transat situatia:eu nu ma bag peste apartamentele voastre,voi nu aveti nici un drept asupra casei,care va ramane copilului(mie).Ambele si-au lasat copii in apartamente si dupa un anumit timp au inceput cu presiuni sa obtina casa(ma rog,partea tatei).Al meu tata,om dintr-o bucata s-a decis sa treaca casa pe numele meu,insa n-as vrea,as vrea sa o trec direct pe numele fiului nostru(cumva pt a menaja sensibilitatea sotului care chiar iubeste aceasta casa si care munceste ca un disperat acolo,parca el ar fi fost nascut la tara,nu "balconist" de niste generatii)
Fiul meu are opt ani,poate primi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sigur, prin donatie.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Am si eu nevoie de un sfat, va rog sa-mi raspundeti. Cand am montat centrala in apartament, proiectul prevedea inlocuirea tevilor cu aerisitoare, noi fiind la ultimul etaj. Asociatia s-a opus aerisitoarelor spunand ca nu sunt functionale si ne-a rugat sa lasam tevile prin casa, ceea ce am si facut, dar trebuiau izolate, pt a nu plati si caldura emanata de tevi. Inainte sa izolam au venit de la asociatie, au zis ca totul e in regula, sa izolam. Ce nu ne-au zis a fost faptul ca la ultimul etaj se inchidea la baie circuitul prin calorifer si trebuia facut un cot. Dupa doi ani au inceput cu amenintari ca ne dau in judecata ca nu am facut shuntul respectiv. Asta presupune sa daramam la baie zidul fals facut tot cu acordul lor, si asta, numai pt ca vecinul de jos refuza sa se faca de la el, pt ca ne uraste de cand ne-am mutat, numai probleme avem cu el. O alta chestie a fost ca ni s-a refuzat legarea scurgerii la teava comuna, noi avem o improvizatie, tot din refuzul vecinului de a ne da accesul la tevi. Blocul e de asa natura incat trebuie sa lucrezi de la vecin daca vrei sa schimbi tevi ceva. Iar asociatia a zis ca e nebun si ei nu se baga, ca atare am facut o improvizatie. Ei zic ca ne vor da in judecata ca am afectat coloana comuna, dar eu nu inteleg cum, noi am respectat doar proiectul cu aerisitoare, ca am lasat tevile, am facut un compromis tot spre binele asociatiei si vecinilor. Spun ca nu au stiut atunci de inchiderea circuitului si d-aia nu ne-au zis, atunci noi de unde puteam stii??? Si, desigur, greseala lor s-o platim tot noi, e incredibil. Sau poate gresesim noi? Plus ca ceilalti au repartitoare si ne pune sa platim sume lunar destul de mari, pt ca nu au avut cum sa monteze si la baie repartitoare, ca atare caldura de la baie a celorlalti trebuie s-o platim la comun. Am cerut memoriu tehnic de cum e plata caldurii calculata dar ni s-a refuzat, motivand ca nu au soft pt asa ceva, atunci eu pt ce platesc banii??? M-am intins cam mult, imi cer scuze, si astept raspuns, multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Uitasem sa precizez ca vecinii de pe coloana au caldura, singurele afectate sunt tevile de la baie, doar la baie circuitul se inchidea in caloriferul meu. Deci caldura lipseste doar la baie. Nimeni nu si-a imaginat ca asta e rolul caloriferului de la ultimul etaj, nici macar in proiect nu era precizat asa ceva, au descoperit in timp. Shuntul respectiv se poate face f simplu de la vecinul de sub noi, doar se unesc tevile, nu-l afecteaza cu nimic, insa refuza, spune ca el vrea neaparat ca asociatia sa ne dea in judecata. Celalalt vecin de sub el zice ca e de acord sa se faca de la el, dar asta urla ca vrea caldura dar nu sa se faca de la el lucrarea. In fine, urata treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Buna ziua ! va rog mult sa ma lamuriti si pe mine ca sunt intr-o mare dilema.Parinti mei vrea sa-i dea casa surori mele...ei au motivat ca eu am casa ,masina si tot ce i-mi trebuie si nu mai am nevoie de nimic,asa ca totul va ramane surori mele.Eu ce as putea sa fac?Am inteles ca daca face act vanzare -cumparare catre sora mea eu nu mai am nici un drept la nimic.Este adevarat?Pe mine nu trebuie sa ma cheme la notar?va multumesc anticipat pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu, nu trebuie sa te cheme la notar, fac ce vor cu proprietatea lor fara sa intrebe pe nimeni.
Cat timp traiesc, parintii pot face ce vor cu proprietatea lor, s-o vanda, s-o doneze etc., este legal. Abia cand vor muri (cel putin unul) ai putea ataca vanzarea-cumpararea, in calitate de mostenitor rezervatar, dar va trebui sa demonstrezi ca este de fapt o donatie simulata. Adica, ca in fapt nu s-au platit bani, ceea ce nu mai corespunde caracterelor obligatorii acestui contract. Problema este ca daca tranzactia se face foarte bine sau trec cativa ani pana la momentul cand devii mostenitor, este aproape imposibil de castigat.


Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput