Topic - cadastru, asociatii, teren, proprietati
Raspunsuri - Pagina 4
lili spune:
Am si eu o intrebare - rugaminte legata de inchirierea unui apartament.
Proprietarul acestuia este pensionar,a inchiriat apartamentul cu o suma ce este declarata la circa financiara de care apartine si pentru care plateste trimestrial impozit.
Mai nou am auzit ca trebuie sa plateasca si o suma ( cat?) la Fondul national unic de asigurari de sanatate...Este adevarat?Care este obligatia acestuia ?
Lili
matahut spune:
Vad ca nu a mai raspuns nimeni la topicul asta din noiembrie Sper totusi sa mai treaca cineva pe aici...
As vrea sa stiu ce putere are o chitanta de mana? Acum un an am vandut un teren pe chitanta de mana, teren ce nu fusese inca recuperat, dar de a carui recuperare s-a ocupat cel caruia i l-am vandut (fiind si procuristul nostru). Pretul a fost de 1000 euro/ha, asta ne-a propus, asta s-a jurat ca este, iar noi nu am gasit pe net ca ar fi alt pret. Ne gandeam ca trebuie sa fie mai mare si ni se parea normal sa i-l dam oarecum mai ieftin, avand in vedere ca se ocupa de recuperarea lui...dar nu chiar atat cat am aflat zilele trecute ca era de fapt. Pe chitanta a avut grija sa scrie ca daca ne razgandim trebuie sa ii dam de 20 de ori pretul. Cand am fost zilele trecute sa facem intabularea impreuna cu viitorul proprietar notarul ne-a spus ca in scriptele lui terenul face 1 euro/mp (iar pe net am vazut acum preturi intre 12 si 35 euro pm teren extravilan in zona respectiva)Sapt viitoare trebuie sa facem actul definitiv de vanzare.cumparare. Se mai paote face ceva legal? Banuiesc ca nu, dar intrebam si eu...El a balmajit ceva ca daca credem ca mai e nevoie sa ne dea o diferenta...dar mama, femeie cinstita si nestiind atunci cand de tare ne-a inselat, a spus ca nuuu, ca ea e de cuvant
marius spune:
Doua intrebari:
1. Este procurist cu acte in regula? Si daca da, ce act de mandat exista?
2. S-au luat deja banii, in momentul promisiunii de vanzare-cumparare?
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Doua intrebari: 1. Este procurist cu acte in regula? Si daca da, ce act de mandat exista? 2. S-au luat deja banii, in momentul promisiunii de vanzare-cumparare? |
1. Da. Are procura pentru a face toate formalitatile pana la obtinerea titlului de proprietate, plus cadastru, minus vanzarea terenului.
2. Da
Mentionez ca titlul de proprietate a iesit, cadastrul este gata si deci vanzarea poate avea loc in orice moment. DAR noi nu am vazut nici un act de proprietate, nu stim cu exactitate pozitionarea (parcela)nimic, in momentul de fata actele sunt, se pare, la notarul care urmeaza sa faca tranzactia (notar ales de el si cu care acesta are relatii ffff bune).
marius spune:
Eu cred ca nu e nimic pierdut inca. In primul rand, trebuie finalizat contractul de reprezentare (adica predarea titlurilor de proprietate, intabularii etc). Abia dupa aia te gandesti daca mergi sau nu sa vinzi. Un avocat bunicel (nici macar foarte bun) spulbera imediat acea "chitanta" de mana. Nu intru in amanunte (ar fi greu de explicat, si inutil) dar, pe scurt, nu poti vinde ceva ce n-ai (nemo dat quod non habet). Daca are ceva scoala procuristul, va intelege repede ca ori iti da pe el cat bani vrei, ori ramane cu buzele umflate si-si recupereaza (eventual) doar ce a dat. Deci, avocat, si succes!!
Si inca ceva: Procuristul stie foarte bine ce inseamna "dol", iar faptul ca s-a folosit de mandatul incredintat pentru a induce in eroare proprietarul asupra diferitelor aspecte ce privesc terenul...
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
matahut spune:
Of, Marius, pare simplu ce spui, dar practica ne omoara. Procuristul (fost politist, absolvent de drept, fermier, bine impiciorongat in zona aceea) nici nu a pus problema sa ne dea vreun act. Insista sa ne vedem miercuri (ca ii expira certificatul fiscal si pierde bani, auzi, el pierde bani!) si ca cica....ne mai da "ceva"...foooarte vag
marius spune:
Bravo, daca Militia l-a trimis sa faca si Dreptul la f.f.la vreo privata, ar trebui sa stie ca in veci hartoaga aia nu va fi admisa ca un pre-contract sau intr-o promisiune de vanzare. In cel mai bun caz, isi poate cere un drept de creanta (banii inapoi).
As incepe prin a-l soma sa-mi dea actele, conform mandatului pe care i l-am incredintat (daca nu mi le da - o plangere penala l-ar ajuta repede), si i-as sugera si notarului o plangere pentru ca a primit niste acte cu care doar proprietarul se putea prezenta.
Fiecare face ce crede cu proprietatea lui, poate s-o dea de pomana daca vrea, dar uite de aia apar apoi topicuri cu titluri "Escrocii", "Help, ce pot face", cand solutia exista, trebuie doar incercata. In cel mai rau caz (ca sa evit replicile referitoare la cat de corupta e justitia) nu se poate intampla decat sa se pronunte instanta asupra valabilitatii chitantei, ceea ce este aproape exclus (trec peste faptul ca militianul nu te va chema in instanta). Dar de ce sa ratezi valorificarea unui drept??
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
MsLara spune:
Am si eu o rugaminte, imi poate spune cineva care sunt pasii ce pot fi facuti legal pentru verificarea corectitudinii cotelor de intretinere, in principal a costurilor de incalzire.
Eu locuiesc intr-un bloc de garsoniere (132, toate identice), dintre care 13 sunt necontorizate (ca si a mea).
La afisarea costurilor pentru intretinere pentru luna decembrie 2008 suma aferenta incalzirii garsonierei in care locuiesc este de 340 RON.
Avand in vedere ca in medie, incalzirea pentru garsonierele contorizate nu depaseste suma de 50 RON consider ca modul de repartizare a cheltuielor de incalzire este anormal. Sunt de acord ca platesc anumite pierderi, dar chiar sa platesc de 6-7 ori mai mult decat ceilalti???
In plus, nici in cazul celor 13 garsoniere necontorizate sumele nu sunt identice, asa cum ar trebui (dar variaza in jurul valorii de 340 RON).
Calculul acestor sume este facut de o firma care a contorizat celelalte garsoniere. Hartia justificativa lasata de acestia in cutia postala nu contine date de contact ale firmei(nici adresa, nici persoana, stampila, etc) si nici calculul nu este edificator( cel putin pentru mine; nu sunt clar explicate acele calcule, ce reprezinta sumele, etc).
Emma invinge cancerul
KISSY sunt langa tine
Lali www.TickerFactory.com/weight-loss/wgHai3T/] br / " target="_blank">In fiecare zi mai
Erina spune:
Buna seara!
Am si eu o intrebare la care va rog sa imi raspundeti.
In 2007 am cumparat un teren incheind un contract de credit cu ipoteca.
Dupa un an jumatate de la incheierea contractului am fost anuntati ca s-a facut o greseala pentru ca in contract apare perioada cu dobinda fixa ca fiind de 5 ani. Ni s-a propus modificarea contractului dar sotul meu le-a sugerat intocmirea unui act aditional.
Ei vor sa precizeze perioada de dobinda fixa la un an. Eu ma intreb cum au calculat dobinda pe perioada de dupa anul initial pina acum.
Data de incheiere a actului aditional ar trebui sa fie cea reala, nu antedatat la data inceierii contractului, nu-i asa?
Sa cer sa precizeze ca actul a fost facut la cererea lor expresa si ca urmare a unei greseli facute de ei?
Ce parere aveti despre aceasta situatie?
Multumiri anticipate.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
marius spune:
Daca forma initiala a contractului va avantajeaza, eu nu as semna niciun act aditional. Nu ma priveste ca banca a gresit in redactarea termenilor initiali, contractul este lege intre parti. Daca totusi semnati un act aditional, el va purta OBLIGATORIU data reala, cea de la care incepe sa-si produca efectele. atentia foarte mare insa la continut, sa modifice DOAR prevederea cu pricina. Printr-un act aditional se poate schimba total sensul contractul initial (celebrele litere mici, specifice contractelor bancare, stufoase, plictisitoare si in final paguboase). Personal, as arata contractul si propunerea de aditional unui avocat inainte de a semna. Nu are nici o relevanta din initiativa cui se intocmeste actul, el are forta juridica egala si obligatorie pentru ambele parti semnatare. O asemenea precizare ar fi inutila, chiar si intr-un litigiu.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa