Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 33
![](images/user_woman.png)
ADA1974 spune:
Marius, merci mult pt raspuns.
Te mai rog daca poti sa ma lamuresti intr-o problema:
indeminz pt concediul prenatal - postnatal si cel pt CIC se calculeaza ca media veniturilor pe ultimele 6, respectiv 12 luni. Acesta se calculeaza o singura data (in prima luna cand ai depus actele), sau se recalculeaza la fiecare luna ca fiind media pe ultimele luni (inclusiv si cele care ai luat indemnizatia pt prenatal)?
Sper ca ai inteles ce vreau sa spun (adica am luat o suma pt prenatal in februarie, in martie pt prenatal voi lua aceeasi suma sau se recalculeaza ca media pe ultimele 6 luni - inclusiv februarie) ?
Merci mult, esti un scump ca ne raspunzi la toate, si nu te enervezi prea tare pt intrebarile noastre de multe ori "stupide" .
ada
37 Maria (sau Andreea) - Sophia si
Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 2 saptamani
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sirimie spune:
se calculeaza o singura data, cind depui dosarul
nu trebuie sa depui dosarul de mai multe ori
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
ADA1974 spune:
Simona, merci frumos. Am mai cautat pe net si am aflat: pt CIC ai dreptate, iar pt prenatal-postnatal exista o singura baza de calcul (ultimele 6 luni dinaintea primei luni de prenatal), care se modifica in functie de nr de zile din luna pt care ai prenatal-postnatal.
ada
37s+3z Maria (sau Andreea) - Sophia si
Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 7 zile
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alic/alic.jpg)
alic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sasha.p Alic - am presupus ca am nevoie sa depun o astfel de cerere, pentru a anunta la resurse umane. Daca nu am nevoie de "hartie", cum anunt oficial ca intru in prenatal, doar le spun verbal ? Anca, mami de Sasha si ![]() ![]() surioara lui sasha Nazdravani de august - septembrie 2003 http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png |
eu n-am depus nici o cerere; doar am anuntat verbal, urmand sa duc lunar formularul de concediu; daca vrei sa te stii asigurata, poti anunta in prealabil ca vei intra in prenatal si sa aduci de la doctor concediul chiar in prima zi a lunii ca sa nu-ti faca careva probleme...
ALICe
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
eu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vally spune:
buna seara!
am si eu o mare nelamurire: la servici lucrurile nu sunt prea "roz"...adika societatea nu prea are bani...daca nu-mi poate plati concediul prenatal-postnatal din motive ca nu are bani eu ce fac?????
daca imi mut cartea de munca la alta societatea cu 1-2 luni inainte de a naste noua societate imi poate plati concediul prenatal-postnatal? banii coresp.concediului prenatal-postnatal se scad din totalul Cas-ului de plata al societatii ?(concediul prenatal-postnatal se suporta de cas,nu?)
pentru calculul indemnizatiei de crestere copil voi avea nevoie de adeverinta de la primul loc de munca,nu?
sper ca m-am facut inteleasa....
multumesc anticipat
vally 16+
Elasan spune:
Buna ziua!
Sunt in concediu de maternitate (sarcina+lauzie) din 5 ianuarie 2009. Salariul meu e f mic de cand sunt in concediu, facandu-ma sa banuiesc ca exista o eroare la mijloc. Nelamuririle mele sunt, daca ma puteti ajuta, va rog din suflet:
1. Ce impozite se platesc in concediul pentru sarcina si lauzie? (DACA se platesc)
2. Anterior intrarii in concediul prenatal am lucrat 4 luni, nu 6. Cum se calculeaza in acest caz cei 85%?
Va multumesc anticipat!
Mihaela
sofia2008 spune:
Buna ziua !
am o fetita nascuta la data de 08.06.2008 si sunt in cic din data de 04.09.2008 si as avea cateva intrebari:
-am fost in concediul de maternitate incepand cu 01.05.2008 si va trimit datele din fluturasul pe aceasta luna :
tarif incadrare 2150 - 13 lei/ora;
salariu net negociat -1525;
CM buget -2012/21 zile;
Brut pt. impozitare- 2012;
CAS 9.5% -48;
venit net -1964.
De aici am dedus ca 1964 reprezinta 85% din venitul brut impozabil si ca diferenta de 15% care ar fi trebuit sa imi fie acordata de firma este de 346.58 lei( pentru 30 zile) , este corect calculul meu sau nu?
-daca solicit acum(14.03.2009) acordarea acestei diferente si a salariului bonus pentru nasterea copilului mai am sanse sa le primesc?
Va multumesc anticipat!
gabryella81 spune:
Va rog mult sa-mi spuneti daca se ia sau nu impozit in concediu prenatal si postnatal adica in cele 126 de zile...cea de la contabilitate spune ca pt orice venit se ia impozit si nu stiu cum sa-i demostrez...spuneti-mi unde sa gasesc legea pe net..multumesc 26 cu bebe
atlantiana spune:
gabryella81: Codul fiscal, art. 42. lit a specifica clar: nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru maternitate!
http://www.dsclex.ro/coduri/cod_fiscal_1.htm
elena.corina spune:
Buna tuturor ... am si eu o nelamurire si as avea nevoie de cat mai multe informatii.
De cand mi-am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata, am avut enorm de multe probleme, luni de zile m-am luptat cu ei sa nu mai lucrez pana la 12 noaptea(!!!) si desi lucrez pentru o multinationala prestigioasa, in relatia cu viitoarele mamici fac niste nereguli de neimaginat. Pe langa toate problemele pe care le-am avut pana acum cu ei, m-au anuntat ca pozitia mea se desfiinteaza incepand cu 1 aprilie 2009 si ca optiunile mele sunt sa fiu data afara din motive care nu tin de mine sau sa continui in cadrul companiei, pe o alta pozitie. La momentul in care m-au anuntat de acest lucru, mi-au spus ca au o pozitie de acelasi nivel cu a mea disponibila, insa va trebui sa ma mut la biroul nostru din Timisoara. Ulterior, managera de la HR mi-a spus ca pozitia nu mai este disponibila si oricum nu mi-ar fi dat-o ptr ca ii incurcam foarte mult, dar pot opta pentru o alta pozitie. Problema este ca toate pozitiile care imi sunt oferite sunt fie pozitii de director ptr care nu am experienta necesara (deci se va considera ca nu sunt destul de bine pregatita ptr ele)sau pozitii mult inferioare celei pe care o detin acum (ex: de la sef departament ma trimit la implicuit scrisori).
Din cauza stresului la care m-au supus (sefa mea urla la mine ca o descreierata zi de zi, imi tot imputau motive ca sa ma penalizeze la salariu, nu aveam voie sa-mi iau medical *ca vezi tu ce patesti cand te intorci*, etc. etc.) am facut preeclampsie iar doctorita mea insista sa intru in medical o luna pana pot intra in prenatal.
Practic, eu i-am anuntat pe ei in scris ca vreau sa continui relatia de munca dupa 1 aprilie, insa nu am avut decat un interviu ptr un post pe care cu siguranta nu il voi obtine, pentru ca nu am experianta necesara.
Intrebarea mea este urmatoarea: eu sunt in medical pana pe 31 martie, iar de pe 1 aprilie pana pe 22 aprilie am practic preavizul, in cazul in care nu mi se gaseste un post pana atunci, doctorita mea vrea sa stau in medical in perioada aceea iar pe 19 aprilie sa intru in prenatal.
Credeti ca e ok asa? Practic, se considera ca preavizul curge dupa ce revin din concediul de maternitate, nu?
Multumesc mult de tot de ajutor,
Elena