Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 34
![](images/user_woman.png)
raluca_pope spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena.corina Buna tuturor ... am si eu o nelamurire si as avea nevoie de cat mai multe informatii. De cand mi-am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata, am avut enorm de multe probleme, luni de zile m-am luptat cu ei sa nu mai lucrez pana la 12 noaptea(!!!) |
Buna Elena,
Imi pare rau ca in perioada asta trebuie sa treci prin asa ceva, e regretabil ca nici intr-o multinationala nu ne sunt respectate drepturile. Ce stiu eu este ca nu te pot da afara fara sa iti ofere o pozitie similara. Ceea ce iti propun ei nu stiu daca poate fi considerata o pozitie similara.
Oricum, stim ca nu ai cum sa te lupti cu morile de vant, asa ca iti sugerez ca asculti sfatul medicului tau, adik sa stai in medical pana poti sa intri in prenatal.
Eu cred ca ar fi ok asa.
Eu nu am cunostinte juridice, dar nu vad ce problema ar fi.
Multa bafta si sarcina usoara in continuare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
elena.corina spune:
Buna Raluca si multumesc de sprijin :)
Ei nu au de gand sa-mi dea o pozitie similara, desi aceasta exista pana nu de mult, insa pana la urma o sa fac cum imi spune medicul, concediu medical pana la prenatal si o sa incerc sa ma calmez, ca pur si simplu mi-a ajuns.
Sanatate,
Elena
raluca_pope spune:
citat din mesajul lui elena.corina Buna Raluca si multumesc de sprijin :) Ei nu au de gand sa-mi dea o pozitie similara, desi aceasta exista pana nu de mult, insa pana la urma o sa fac cum imi spune medicul, concediu medical pana la prenatal si o sa incerc sa ma calmez, ca pur si simplu mi-a ajuns. Sanatate, Elena |
foarte bine faci.
asa nici nu-l mai stresezi pe bebe
![](icon_smile.gif)
![](pupic.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
elena corina este perfect asa cum a spus doctoritza.Din concediu medical nu au voie sa-ti faca nimic cat ar fi ei de companie multinationala.
Plus ca exiata ITM-UL care se pare ca detesta chestiile astea.Daca faci cum zice doctoritza va fi ok totul si vei putea lua ajutorul timp de doi ani.
BAFTA MULTA
Mada 18+
Eva-Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mony08/Mony08.jpg)
Mony08 spune:
Eu as avea multe intrebari dar nu cred ca se incadreaza in topicul acesta,as dorii sa le postez si in caz ca nu-mi puteti raspunde macar sa ma trimiteti la topicul unde as putea afla raspunsul
In primul rand as vrea sa stiu cate zile avem prenatal si cate postnatal dupa noua lege?(probabil a-ti mai scris in alta parte dar n-am apucat sa citesc,ma scuzati)
Dupa nasterea copilului se primeste alocatia copilului si indemnizatia de crestere a lui,sau mai sunt si alte beneficii?
De exemplu eu as dorii sa-mi trec sotul in indemnizatie de crestere a copilului,eu avand un servici f flexibil.
Cand trebuie anuntat angajatorul de catre angajat ca pleaca in indem de crestere a copilului,inainte sau dupa nastere?
Angajatorul poate sa refuze cererea sau e obligat sa o accepte?
La cat timp dupa nasterea copilului poate intra in concediu pt cresterea copilului?
Ce acte ar trebuii depuse la angajator,si ce acte ar trebuii primite de la angajator?
Si in cazul in care stiti dupa legea din 1 ianuarie 2009 ce acte sunt necesare pt dosar?
Deocamdata atat
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu informatii....va multumesc
Mony 17+
eumada spune:
MONY08 pentru concediul de crestere ingrijire copil dupa legea noua iti trebuie urmatoarele acte:
-cartea de munca in copie conform cu originalul de la angajator
-adeverinta tip completata de angajator cu veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului
-cerere tip
-actele tale si ale sotului de stare civila si ale copilului(certificat nastre,casatorie,livret de familie)original si copie
Toate formularele se ridica de la directia muncii din orasul tau.
concediul este 126 zile din care obligatoriu 42 de zile dupa nastere.
Eu lucrez in domeniu si te pot ajuta si cu alte informatii
Mada 18+
Eva-Maria
elena.corina spune:
citat din mesajul lui eumada MONY08 pentru concediul de crestere ingrijire copil dupa legea noua iti trebuie urmatoarele acte: -cartea de munca in copie conform cu originalul de la angajator -adeverinta tip completata de angajator cu veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului -cerere tip -actele tale si ale sotului de stare civila si ale copilului(certificat nastre,casatorie,livret de familie)original si copie Toate formularele se ridica de la directia muncii din orasul tau. concediul este 126 zile din care obligatoriu 42 de zile dupa nastere. Eu lucrez in domeniu si te pot ajuta si cu alte informatii Mada ![]() ![]() |
livretul de familie este obligatoriu? nu ni s-a dat asa ceva cand ne-am casatorit si ma apuca groaza ca trebuie sa mai fac un drum si ptr el.
eumada spune:
ti-l da de la starea civila din orasul tau acolo unde ai facut cununia.in general da e cam obligatoriu.In vremea cand primeam eu dosarele era sa iau si bataie din cauza asta..
Si acum e la fel....deci sunt necesare veniturile
in adeverinta adica salariul plus alte sporuri la care s-a oprit cas.
Si se opreste cam de ceva timp nu stiu exact...cred ca din 2008
Mada 18+
Eva-Maria
mihaeladm spune:
Ajutor!
Daca o persoana revine din concediu crestere copil si imediat inregistreaza 2 luni venituri impozitabile si apoi naste si solicita iar concediu crestere copil, care sunt acele 12 luni de venituri impozitabile?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mony08/Mony08.jpg)
Mony08 spune:
Multumesc eumada
Oare ai sti sa-mi raspunzi si la aceste intrebari :
1.Dupa nasterea copilului se primeste alocatia copilului si indemnizatia de crestere a lui,sau mai sunt si alte beneficii?
De exemplu eu as dorii sa-mi trec sotul in indemnizatie de crestere a copilului,eu avand un servici f flexibil.
2.Cand trebuie anuntat angajatorul de catre angajat ca pleaca in indem de crestere a copilului,inainte sau dupa nastere?
3.Angajatorul poate sa refuze cererea sau e obligat sa o accepte?
4.La cat timp dupa nasterea copilului poate intra in concediu pt cresterea copilului?
Multumesc
Mony 18+